Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yıl 1996, günlerden 15 Temmuz...[O An]

cılgınokcu

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
yıl 1996 aylardan temmuz 15 nasıl unuturum ki...

Bende askerlik görevimi yapıyorum sabah nöbetten geldim ve bir arkadaşımla birlikte mühimmat koymak için yer açıyoruz o günün şanslıları bizdik. ne kadar zaman geçti aradan bilmiyorum ama önümüze bir kaya parçası çıktı onu çıkartmak için tüm gayretimizle çalışıyoruz, ama bilmiyoruz ki o bizim yaşamla aramızdaki tek bağ olduğunu nerden bilebilirdik. biz ulaştık amacımıza ve tekrar açmaya başladık ne oldu anlamadım üzerimde bir ağırlık ayağa kalkmaya çalıştım ama başarılı olamadım arkadaşlarımızn yardımı ile çıkarttılar bizi hemen doktoru aradılar ve ben botlarımı çıkartın dedim ama zaten botlarımı çıkartmışlardı ve ayaklarımın şiştiğini gödüm ama bir anlam veremedim.
şemdinli askeri hastanesinde bir ameliyat arkasından diyarbakır askeri hastanesinde ameliyat ve bir hafta yoğun bakım ünitesi sonrada ankara gata...
doktorun biri bana ailenden birini yanına refakatçi olarak gelmesi gerekiyor dedi bende hayır dedim haber vermek istemiyorum duymalarını temiyorum dedim.nasıl yapacaksın tek başına dedi yemek saati idi yemeği getiriyorlar dedim tuvalet ihtiyacını nasıl gidereceksin dedi iki kişi girsin koluma yavaş yavaş giderim dedim tek kelime etmedi ve gitti.
sabah klinik başhekimi dahil tüm doktorlar benim başımda ve bana belirlibir süre yürüyemeyeceğimi söyledilero an hiççççç umrumda olmadı sanki bana değilde başka birine anlatıyorlar gibi geldi ama yarım saat sonra anladım ki kazın ayağı perdeli...
zor günler atlattım hemde çok zor günler yaklaşık olarak iki sene devam etti bu ama baktım ki hayat devam ediyor nede ben gerisinde kalayım dedim başladım akmaya gecelere ve gündüzlere
işte benim hikayemde bu arkadaşlar iyiki varsınız

yaşama sevincini hiç kaybetmemen dileğiyle :p :p haydi rast gele :p

Ne güzel yaşama küsmemiş çabuk atlatmışsın.. Kader bu arkadasım ne zaman ne geleceği başımıza belli değil.. En güzelini yapmışsın sen.. Umarım hep böyle devam eder. Gecelere ve gündüzlere akmaya devam aldığın her nefesin tadını çıkar...

Demekki azda olsa çokda olsa çekeceğin yaşayacağın varmıştı görmüşsün bunada şükret çokda çeksen zorda geçse hayat devam ediyor acısıyla tatlısıyla önemli olan bundan soraki yaşamın inş sağlıklı vede huzurlu günler geçirmen dileğiyle

DİLERİM Kİ YAŞAMIN BUNDAN SONRA DİLEDİĞİN GİBİ VE GÜZEL GEÇER..
ÖNEMLİ OLAN ENGELLİ OLUP OLMAMAN DEĞİL, HAYATINDA MUTLU OLUP OLMAMANDIR...

Hayat ne zaman oynayacak kaderini bunu Allahtan başka kimse bilemez...
Bizim yapacağımız tek şey hayatı çekilmez kılmak değil elimizden geldiğince istediğimiz gibi mutlu dolu dolu yaşayabilmeliyiz.
arkadaşım sen bunları aşmışsın ne mutlu sana...
Ankara gata rehabilitasyon merkezinde bir ay kaldım geçen sene bende ...
orası bana manevi yönden çok şey kattı...
Ben bugün böyle hayatla barışıksam oradaki doktorlarıma arkadaşlarıma abi ve ablalarıma borçluyum...
Erkek olmak çok istedim ömür boyu orada olmayı hayatta en çok o zaman istedim çünkü orası gaziler için yapılmış eşi benzeri olmayan biryer ve oranın bakım evinde yaşamak için erkek olmam gerekiyordu...Kıskandım sizi dermişim :p Gazilerimiz abilerimiz kardeşlerimiz sizer herşeyin en iyilerni hakkediyorsunuz.
Sizin için çok mutlu oldum... :D

tanıdığım deli dolu, hayata pozitif bakan ender insanlardan birisin Zeki. umarım bu yaşama sevincini hiç bir zaman kaybetmezsin. :) Şans hep senden yana olsun :wink:

zeki kardeşim unutmaki derdi veren allah sabrınıda beraberinde vermiştir kısmetimize hayatta ne düşüyosa onu yasayacagız baska çaresi yok

kardeş çok geçmiş olsun belki söylemesi kolay gelsede etraftakilere hayat devam ediyor ve herşey insanlar için bir sınav bak bende ölümü gözel aldım gittim askere %60 raporumla hemde tuncelide yaptım bende .hastalığımda genetik.

sen kutsal bi görev uğruna sakat kalmışsın..bununla gurur duy arkadaşımm...

mrb

sevgili arkadaşlarım hayat bu
neyi nerde unuttuğumuzu bileceğiz yoksa olmuyor mesela ben öyle yapıyorum.
haaa bizim yaptığımız yaptığımız şey kolaymı? bence değil ne küseceğim hayata hayat bana küssün kolaysa bulmuş mis gibi çocuğu kafasına göre takılıyo bana bunun hesabını verecek şimdi diyeceksiniz ki bu yazıyı okuyanlar yaw ne yazmış bu diye bişi söylim mi valla bende anlamadım eğer anlayan biri olursa bana da anlatırsa sevinirim son olarak bi alıntı yaparak noktalamak istiyorum ...
HER TOPLUM KENDİNDEN AŞAĞI TOPLUMLARA NASIL DAVRANDIĞI İLE DEĞERLENDİRİLİR...
ama özlü bi söz valla ben tuttum :roll: :arrow:

Hayata bakış açın için tebrik ederim seni öncelikle.Bundan sonraki yaşantında da aynı pozitifliği sürdürebilmeni ve tüm engelleri aşabilmeni dilerim...

O sözü ben de tuttum :) :wink:

zeki kardeşim
seni ik Ankara buluşmasında tanıdım gerçektende hayata pozitif bakan dolu dolu yaşayanlardansın
Aynen kardeş sana katılıyorum hayat benle dalga geçeceğine ben onla geçerim :wink:

Üst Alt