Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yönetmelik değişti diye emeklilikte yeniden sağlık kurulu raporu almam mı gerekiyor?

yunus_can

Üye
Konular
8
Reaksiyonlar
0
1999 yılında %50 oranında süreklidir ibareli sağlık kurulu raporu alarak kamuda göreve başladım ve aynı yıl gelir vergisi indirimi sağlamak için %50 engelli raporu aldım.erken emeklilik hakkına sahip oldum
fakat 16 aralık 2010 tarihinde 16/7/2006 tarihli ve 26230 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Özürlülük Ölçütü, Sınıflandırması ve Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmelik yürürlükten kaldırılmıştır. denilmektedir.
Bu durumda yeniden sağlık kurulu raporu almammı gerekiyor.

hayır gerekmiyor elinizdeki vergi indirimi belgenizi emeklilikde kullanabilirsiniz.

Yücel;
16 aralık 2010 tarihinde 16/7/2006 tarihli ve 26230 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Özürlülük Ölçütü, Sınıflandırması ve Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmelik'in 18 maddesi ne demiş bakın.
Kazanılmış haklar
MADDE 18 – (1) Bu Yönetmeliğin yürürlüğe girdiği tarihten önce; özürlüler için düzenlenmiş sağlık kurulu raporlarıyla belirlenmiş olan özür oranları, çalışma gücü kayıp oranları, vücut iş görme gücü kaybı oranları, tüm vücut fonksiyon kaybı oranları geçerli olup bu oranlara dayanılarak sağlanmış sosyal destek ve yardım hizmetlerinin sürdürülebilmesi için yeniden özürlü sağlık kurulu raporu düzenlenmez.
(2) Ancak, süreli verilen raporlar ile ilgili olarak hastaneye yeniden sevk işlemi uyarınca veya herhangi bir sebeple yeni bir rapor istenmesi durumunda, özür oranları, bu Yönetmelik hükümlerine göre yeniden belirlenir.

http://www.engelliler.biz/forum/sag...ari-hakkinda-yonetmelik-16-aralik-2010-a.html

Memuriyete sakat statüsünde başladığınız için 5400 gün hizmet süresi ile erken emeklilik hakkını kazanmışsınız zaten. Emeklilik açısından yeni rapor almanızı gerektirecek hiç bir durum olamaz.

Üst Alt