Almanya da reçete edilen ilaçların %30 u bitkisel tentür... Bu konuda çoğu üniversitelerde araştırıldığı için bu onayları almışlar. Ülkemizde ise daha düne kadar bitkisel ilaç ruhsatları Tarım ve Hayvancılık bakanlığından alınıyordu... Oysa bu insan sağlığı için kullanılan ürünler konusu Sağlık Bakanlığının görev alanıydı. Yeni bir genelgeyle bu işe el attılar.. Bizde Tv ekranlarında çıkar amaçlı soyguncu şarlatan sözde doktorlarla, en ufak bir tıbbi bilgisi olmayan aktarlar öneriyor bitkisel tedaviyi.. Yöntem bu olmamalı, Almanyadaki fark nedir, bu iş doktorların kontorlunda, eczacıların kontrolu altında ve orada fitoterapi, botanik alanlarında ciddi bir eğitim var, hem tıp alanında hem de eczacılık alanında... İşte bu başıbozukluk nedeniyle sizin güveniniz yok... Oysa bütün bir kış boyunca kendiniz, aileniz, çocuğunuz için kullandığınız, çoğu viruslere bağlı olan nezle, gripal enfeksiyonlarda ne kadar çok ve gereksiz antibiyotik kullandığınızı bilmiyorsunuz. Dekonjestan sınıfı ilaçlarda çok sık kullanılmakta ve bu tür kimyasallar ABD de ve AB ülkelerinde piyasadan çekildi, toplatıldı bile... Barsaklardaki faydalı bakteriler florasının bağışıklık sistemimiz (ilerde kanser olup olmayacağımız bile bununla da bağlantılı) gereksi,z antibiyotiklerle nasıl imha ediliyor gözü kapalı bir bilseniz sağlık kurumlarına adım atarmısınız, ya sorumsuzca ilaç yazan eğitimsiz doktorların reçetelerini kendi bedenlerinizi kurban olarak sunarak kullanırmısınız... Neden anlatıyorum bunları, yanlış bilinçle donatılmış,şartlandırılmış, piyasa ekonomisinin ihtiyaçlarına göre kodlanmış bir topluluğu aydınlatmak kolay mı, üstelik hem fiziksel olarak hem de zihinsel olarak zehirlenmeye, bu kadar koşullanmış ve istekli bir topluluk ise söz konusu olan.. Yazık ....