''Evet belçikada kriz var.hatta diger ulkeler nazaren daha fazla.Zira buranin en büyük bankasi batti.Paralarda amerikan kagitlarinda buhar oldu..
Ama belçikada hayat aynen devam ediyor.issizler ayda 1100 € aliyor+çocuk parasi.çocuklar universiyeye gidiyorsa zaten her sey devlete ait.birde maas aliyorsun.Hayat sartlari turkiyeden daha ucuz!benzin 1 euro civari,ben
lpg kullaniyorum.0.30€ cent.Arabam zaten amerikan arabasi.motoru 3800cc.100 litre lpg 30€.bana 1 ay yetiyor!
Hastaneler gine herkese esit.özel hastane diye bir kavram yok.Hala hastanelerde turkiyeden gelip burada yeni çikan metodlari ogrenen doktorlara rastliyorum.Burada ne kadar krizde olsa,hala bir teknoloji merkezi.
Bunlari anlatmamim nedeni.belçikayi övmek ,turkiyeyi batirmak degil.Sadece neden Turkiye'nin 79 sirada oldugu.Ama sagolsun nanaka gibi arkadaslarin sayesinde,onuda anlatmak zor;daha dogrusu anlatilani anlamak!Keske ulkemizdede her genç universiteye gitme sansi olsa.Her hastanin hastaneye kabul edilmesi,her insanin evinde çocuguna verecek sütû olmasi.En önemlisi insana verilen deger.Insanin zamanina verilen deger.Ben istanbulda okurken gunde 4 saatim yollarda geçiyordu.hatta otobusten inip yaya gidiyordum.zira daha hizli.1975 seneleri.Simdi acaba daha mi iyi.
zaten ankette butun bunlar ele alindigindan Turkie 79 siraya gelmis.kim istemezki ilk 10 da olmayi
Belçikadan daha iyi ulkeler kesin vardir.Iskandinav ulkeleri,luksemburg,isviçre.hatta hollanda bile daha iyi.Ama musade etde hayat belçikada turkiyeden çok daha kolay ve iyi.Zaten iyi olmasa biz turkler buraya gelmek için ulkemizi kotuleyip burada oturma izni almayi istemeyiz!Bildigim bileli buraya iltica etmek isteyenlerin sayisinda turkler 1.sirada!
Sen bile elinde olsa.hayat boyu çalismadan sana verilen 1100 € u almak için Belçikaya baliklama atlarsin
''
Yaşanacak en iyi ülkeler! (Türkiye ise 79. sırada)
---------------------------------------------------------------
Böyle bir yorum okudum forumun birinde.
Belçikada güzelmiş. Çalışamayana 1100€ veriyorlarmış. O vergisi yok. Bu vergisi yok. Yokoğlu yok...
---------------------------------------------------------------
''Milletvekilleri ve bakanlar konusunda belçika ile turkiye arasindaki farklarda zaten neden turkiyenin 79 sirada oldugunu anlatir.
milletvekili veya bakan farketmez,çogu isine yani meclise veya bakanliga metro hatta hava musaitse bisikletle gider!Eger bakan arabada ise kesinlikle
onunde veya arkasinda refakatçilar bulamazsin.Trafiktede bakanlarin bir ayricaliktaligi yoktur.Herkes gibi kirmizi isikta durur.Bakan için yollar kesilmez!!!Belçikaya ilk geldigim yillarda çalistigim bir cafeye içisleri bakani her sabah kahve ve croissant(açma) yemeye gelirdi.Elinde çantasi ve yanliz.Benim çok tuhafima gitmisti.tabiki simdi normal karsiliyorum.
En önemlisi burada bir bakan ayni memur gibi çalisir.Turkiyedeki gibi kisa zamanda zengin olup köse dönmeleri imkansizdir!Devletin verdigi ihalelerde kesinlikle dost,parti veya akraba gibi vasiflar çalismaz.Buradaki insanlar arasindaki esitlik çok ônemlidir.Hile veya hata yapan bir bakan varsa hemen istifa eder.Ister bir tren kazasi ister yolsuzluk gibi bir ima.Zaten bizle avrupa arasindaki en büyûk farkta budur.Onurun için istifa etmek.Avrupadaki baska bir olay.Bu ansanlar onuruna çok duskun.Bir adamin parasi yoksa açliktan bile olse bunu kimseye farkettirmemeye çalisir.hele elini baskasina hayatta açmaz!!!O yuzden burada çalismayan veya yanliz yasayan kadinlara maas baglanir.Hiç kimseye muhtaç olmasin diye.
Burada dolar milyonerleri bulamazsin.Vergiler sayesinde insanlar arasindaki uçurum azaltilmistir.Zaten çogu patronda firmasinda isçi gibi çalisir.(orta olçekli firmalara kadar)
Ne derseniz deyin.ben buradaki insanlar arasindaki esitlige hayranim.Adamlar çok guzel bir sistem kurmuslar.Ama bu sistem nereye kadar dayanir.Bilemem.Zira bu esitligi saglamak için zenginlerin ve firmalarin ustundeki vergi yükû nereye kadar dayanabilir.Zira çin burayida mahfetmek uzeredir.Firmalarin çoguda kapanmaktadir.
''
Aynı kanunlar Türkiyede neden işlemiyor???????????