Ben devlet hastanesinden teribatlı araç alabalir raporunu aldım ve H sınıfı ehliyetimide alıyorum.. Fakat;
1-Yurt dışından hibe şeklinde araç getirtebilmem için yurt dışından bana araç getirecek olan şahıslara hangi evrakları göndermem gerekiyor ve o kişilerin orada hangi işlemleri yapması gerekiyor?
2-Yurtdışından alınan araç gümrükten Türkiye'ye girerken özel teribatlı olma zorunluluğu varmı?
3-Yurt dışından alınan araç direk benim üzerime alınarak mı Türkiye'ye getiriliyor?
4-Hangi plaka ile geliyor, Plaka işlemleri nasıl oluyor?
5-Türkiye'ye gümrükten giriş esnasında hiçbir ücret ödeniyor mu?
6-Türkiye'de hangi işlemleri gerçekleştirmem lazım?
a-)Ankara gümrükten sağlık raporu almam mı gerekli?
b-)Rapor almam gerekli ise gümrüğe hangi günler gitmeliyim?
c-)Gümrüğe giderken hangi evrakları götürmek gerekir?
d-)Gümrüğün adresi nedir?
Yukarıda belirtmiş olduğum konular hakkında bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olurlar ise sevinirim...
1-Yurt dışından hibe şeklinde araç getirtebilmem için yurt dışından bana araç getirecek olan şahıslara hangi evrakları göndermem gerekiyor ve o kişilerin orada hangi işlemleri yapması gerekiyor?
2-Yurtdışından alınan araç gümrükten Türkiye'ye girerken özel teribatlı olma zorunluluğu varmı?
3-Yurt dışından alınan araç direk benim üzerime alınarak mı Türkiye'ye getiriliyor?
4-Hangi plaka ile geliyor, Plaka işlemleri nasıl oluyor?
5-Türkiye'ye gümrükten giriş esnasında hiçbir ücret ödeniyor mu?
6-Türkiye'de hangi işlemleri gerçekleştirmem lazım?
a-)Ankara gümrükten sağlık raporu almam mı gerekli?
b-)Rapor almam gerekli ise gümrüğe hangi günler gitmeliyim?
c-)Gümrüğe giderken hangi evrakları götürmek gerekir?
d-)Gümrüğün adresi nedir?
Yukarıda belirtmiş olduğum konular hakkında bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olurlar ise sevinirim...