Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yurt dışından araç getirmek için raporda özel tertibatlı yazması mı gerekiyor?

Alpay35

Üye
Konular
8
Reaksiyonlar
0
merhabalar, benım 13,04,2008 tarıhlı %40 raporum var. raporumda "sol diz altı amputasyon gudugu, otomatık sanzumanlı arac kullanması uygundur" ıbraresı var. bu raporla yurt dısından arac getırmek ıcın ankaraya gıdıcem. h sınıfı ehlıyetım de var. bır suru masraf yapıcam. sızce bu raporla kabul edılır mı, yoksa ozel tertıbatlı yazması mı gerekıyor?

yardımlarınız ıcın sımdıden tesekkurler

özel tertibat

arkadaşım sol ayagından sakatlıgı olanlara vermiyor ama alanlarda olmuş nasıl almışlar bilmiyorum ama söyleniyor iyice bir araştır

sol ayağından engelliler yurt dışından kesinlikle araç getiremezler saygılarımla

Sol ayağından engelliler yurtdışından araç getirebilirler.Bunu defalarca yazdım.

Normal vitesli araç getirir kardeşim. otomatik getiremez sanırım ama Terörlü mücadelede gazi olanlar getiriyor sadece sol ayaktan otomatik vites normal vitesli araç getirebilirsiniz tabiki ithal belgesini aldığınız zaman.

arkadaslar bu ısı tam bılen bı ınsan yokmu daha bugun hastaneye gıttım elden debriyaj falan ozel tertıbat yazmıyorlar bu elımdekı raporla ankaraya gıtsem verırlermı bu ızın belgesını bunu nasıl ogrenebılırım bana pls yardımcı olurmusunuz

arkadaşım benim de dahil olduğum ve sol bacağından özürlü olan bir çok ortopedik engellinin muhtemelen sağ bacağinda da kısmi engel/güçsüzlük/zayıflık vardır. bizler sol bacağımıza bakıp kıyas yaptığımızdan sağ bacağımızı hep sağlam zannedebiliyoruz.

o yüzden sizi muayene edecek uzman doktordan sağ bacağınızın tertibatsız (otomatik vitesli olup olmamasının şu an için bir önemi yok) bir aracı sürerken kasılma ve kramplarla sizi yolda zor durumda bırakıp bırakmayacağı konusunu sorun. malum tek sağlam bacağımız var ve o sağlam bacağımıza gerek uzun yolun getirdiği yorgunlukla gerekse de kısa mesafeli yolda günün getirdiği yorgunluklarla kramp girebilir ve biz bu durumda aracımızı ya durduramayız yada ya kendimize yada çevremize zarar vererek durdurabiliriz. bu durumla karşılaşmamamız için de araca özel tertibat şart.

ayrıca son yapılan düzenlemelerle -bilgim kesin olmamakla birlikte- sadece sol bacağınızda engel var ise zaten %40 rapor alamıyorsunuz. ve gene sanırım sadece sol bacağa %20 gibi bir oran verilmekte.

ama gene de size nacizane tavsiyem muayene olacağınız uzman doktora sağ bacağınızı iyice muayene ettirmeniz.

Üst Alt