Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yurt içinden her model araç alabilir miyim? Hepsinde MTV muafyieti var mı? [Soru]

losec

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
merhaba arkadaslar´, benim h otomotaik vites kullanır ehliyetim var...
araba alıcam yurt içinden ne model ne marka olursa olsun alabilir miyim bu 1.

2. ise bunlarım mtv vergisinden muhaf mıyım? yani ruhsata özürlü aracı olarak işleenirse mtv muhaf ama diyelim ki jeep aldım bunun mtv'sinden muhaf mıyım?

teşekkür ederim şimdiden...

Üzerinde özel donanım olursa, alacağın araca MTV muafiyeti uygulatabilisin Konuyla ilgili 21 seri nolu Tebliğ:

• 2 - Diğer Malûl ve Engellilere Ait Taşıtlarda İstisna Uygulaması
    Sakatlık dereceleri % 90 dan az olan malûl ve engellilerin bu durumlarını; tam teşekküllü Devlet hastanesinden alınan sağlık kurulu raporu ile belgelendirmeleri ve kendi adlarına kayıt ve tescilli olan taşıtların engellilik haline uygun özel tertibatlı veya özel tertibatlı hale getirilmiş taşıtlar olduğunu belirten “Motorlu Araç Tescil Belgesi”nin ilgili tescil kuruluşlarınca onaylanmış örneği ile “Araçlar İçin Teknik Belge” ve “Proje Raporu”nun aslı veya noter onaylı örneğini ilgili vergi dairelerine ibraz etmeleri halinde bu istisna hükmünden yararlanabileceklerdir.

3 - Malûl ve Engelliler İstisnası İle İlgili Bildirim
    Malûl ve engelliler istisnasından yararlanacak olan malûl ve engelliler tarafından; genel tebliğ ekinde örneği bulunan (EK:1) “Malûl ve Engelliler Adına Kayıt ve Tescilli Taşıtlarda Motorlu Taşıtlar Vergisi İstisnası Bildirim Formu” düzenlenerek (Bildirim Formu’nun internetteki www.gelirler.gov.tr adresinde bulunan örneğinin düzenlenmesi mümkün bulunmaktadır.) istisnadan yararlanmak için gerekli olan diğer belgeler ile birlikte ilgili vergi dairesine verilecektir.

Üst Alt