İstorika
anladım. aslında bende sadece parayla olmadığını belirtmişim.(Şimdi birde şu var: mesela vatandaşlığı parayla almaya kalktığınız zaman abd ingiltere gibi ülkeler çoooook çok para istiyor). tamam bir tane yabancı diliniz varsa bu dille yurtdışınca vacancy olan işleri inceleyin. Hadi kalk gidelim diye de yola çıkmanızı önermem çünkü gittiniz ne yapacaksınız.
yani biraz araştırın. bu arada yabancı dilim ne iyi ne kötü diyorsanız bu muhtemelen genelde diploma gerektirmeyen fakat kendi cihetinde önem arzeden işler için kullanışlı olabilir ,şöyle bi bakın ben ne yapabilrim diye.
para konusuna şöyle de bir not düşeyim: yurtdışına ab ve abd gibi yerlere gittiğinizde biçok şey değişecek. ben mesela kendime biçok kısıt koyabilirım, misal bir iş gayrimeşru ise ben yapmam. Ama yapan insanlar var ve orda bu tarz işleri talep eden insanlarda olacak.
ya da gittiniz diyelim erkekseniz bi bakmışsınız zengin bir bayan sizden hoşlanmış ve evlenmek istemiş. yani karşınıza ne çıkacağını bilemeyiz. bi araştırın ve kendinizi hırpalamadan bir yol belirleyebilirsiniz.
birde şunu belirteyim , dil bilmeden ülkemize gelen insanlar da gördüm ben. (mesela ukraynadan ve rusyadan buraya gelip çalışanlar var,bazıları hiç türkçe bilmiyor)
isterseniz şunu da deneyebilirsiniz: mesela gezmek amaçlı gidin önce bi bakın nasıl ...felan sonra orda kalırsınız olacak gibiyse. yanisi şu:
mesela etstur , trivago gibi web sitelerinden otel günlük fiyatlarına bakın. (bir aylık kadar ücret hesaplayın) sonra bir de gidiş geliş ücreti ,
tabii pasaport işlemleri felan olacak ama bu kısmın çok zor olduğunu düşünmesem de siz araştrın neyse.
neyse uçakla gidecekseniz gdis geliş bileti ne otel ücretine ekleyin ve bu ücret acaba gücünüzün yeteceği bir ücret mi bi bakın.
hatta ben olsam belki şöyle yapardım oteller bazen böyle bir ay kadar felan kaldığınızda indirim yapabiliyorlar (mail atın vs)
sonrada gezmek niyetiyle gidin ve kalacakanız orda kalın. ama gitmeden önce de şartlar vs okuyun.
umut62
evet. kesinlikle şu bilgi mevcut ve ülkemizde biçok insan bu konuda hatalı: bir iş meşru olduktan sonra o işi yapmak hiçbir zaman ayıp değil!
yalnız yazılımlar biraz geniş düşünce ve zaman gerektirebiliyor.