Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yurtdışında çalışmak hakkında bilgi ve deneyimi olan var mı?

İstorika

Aktif Üye
Konular
89
Reaksiyonlar
2
Arkadaşlar malumunuz iş bulmak iyice zorlaştı ve insanlar farklı çareler aramaya başladı. Bu çarelerden birisi de, yurtdışına gidip orada çalışmak. Bu konuyla ilgili merak ettiğim şey ise; yurtdisinda sadece sayisal bolumleri bitirenler mi kabul edilir? Sosyal bilimciler orada iş bulamazlar mı?
Bu arada GERÇEKTEN bilgisi olanlar yorum yazarsa sevinirim. Goygoy kaldıracak durumda değilim, yapanı da affetmem!

valla bu konuyu bende araştırmıyor değilim ama...
edindiğim ve gerçekçi olduğunu sandığım bilgiler şu yönde.

(Güvenirliği de ön planda tutuyorum bunları yazarken tabi)

önce biraz paranız olacak.
dil bilmelisiniz (en az bir yabancı dil)
iş yapabiliyor olmalısınız. istediğiniz ve yapabildiğiniz herhangi bir iş olabilir.

aslında bunların hepsi sırf yurtdışına gitmek için bence gerekli değil , çünkü aslında bunlarda biraz zor kazanmlar ve dediğim gibi ben güvenirliği ön planda tutuyorum. Ve biraz daha yakından ya da derinlemesine bakılacak olursa aslında bu üstteki niteliklerle buradada bişeyler yapılabilir belki en azından ben öyle umuyorum.

neyse.

ancak sonuçta insan her zaman ahsen bir varlık. dolayısıyla "benim kaybedecek bir şeyim kalmadı ya da yok" diyen insanları da düşündüğümüzde (ki bu pozisyona bizlerde heran düşebilriz hatta daha olumsuz koşulların yaşanması da ihtimaldir)

bazen bu tarz insanların da başarılı oldukları biliniyor.

demekki üstte yer alan her koşul zorunlu olmuyor.

ama yine de belirteyim, ben kendi penceremden bakıyoum. dolayısyla her insan kendi koşullarını kendi koyacağı için ve ben güvenirliği ön planda tutmak istediğim için bulduğum kriterler üstte.

davetiye almadan da zor durumda kalmadıkça gitmeyi düşünmüyorum , şuan aklımdan geçenler bunlar.

BAZI GERÇEKLER

ben tercmanlık yaparken insanlarla bu tarz konulara giremezsem de onların bazı konuşmalarından, örneğin sıklıkla pakistanlı , hindistanlı insanların konuşmalaından bu üstteki koşulları çoğunlukla ya sağlamadığını, yada iyi bir şekilde sağamadığını sezdim açıkçası.

çok insanla konuşurdum , sohbet etmeyi de çok sevdiğim için. Ve gençler sanki daha fazla sayıda.
ama hindistan, pakistan hattta çinden biçok insanın çeşitli yollarla ingiltere ye abd ye gittiklerini biliyorum.
hatta bikaç tanesi gelirseniz bizi arayın diye not düştü.

neyse biraz mazide kaldı sanki benim bu yaşadıklarım ama böyle gözlemler ve bazı araştırma sonuçları mevcut

1989 doğumlu erkek kardeşim Litvanya'da (((Vilnius University))) üniversite okudu. Mezuniyetten birkaç sene sonra "Western Union" isimli şirkette çalışmaya başladı. Kısa zamanda yükseldi. Şimdi 5 yıllık çalışma süresini doldurunca "sürekli oturum hakkı" kazanma şansı var. İnşallah başarır.

perseküsyon

tek başına bu bilginin bize hiçbir yardımı yada faydası yok bence. yanlış anlamayın. ama bu metin pek kullanışlı değil.

benim bildiğim kadarıyla AB ülkeleri de gitmeden önce üniversiteye mesela tezli programlara kayıt olacaksanız B2 düzeyinde ingilizce veya belki başka dil (tatbik edilebilir/uygulanabilir/kabul edilebilir bir dil ise) bilgisi isteniyor.

Elbette bu yapılamayan bir iş değil. ama yeterli de değil.

mesela bizimle paylaşabilir misiniz nasıl oldu, hangi kriterleri sağladı. Western Union Bilinen bir şirket. Çoğu kimse de UN, Unicef, UNESCO gibi kurumlarda çalışmak ister aslında. ama nasıl girdiler. bizimle paylaşın bunları bilmekte iseniz.

bir not: jet2.com şirketi beni mülakata davet etti. online bir mülakat idi ve elendim. rahat değildim açıkçası mülakatlarında.bana nedeni bildirilmedi hatırladım kadarıyla ama sonuç olumsuz idi ve bence ben uk aksanıyla konuşmuyorum hatta onları anlamakta zorlanıyorum ve bundan elendim bence. birazda rahat olmayınca.

Paradan bahsetmişsiniz ama param olmadığı için bunu düşünüyorum zaten😃
İş yok, atanamadim (hâlâ bekliyotum), ailem orta halli bile sayılmaz, zor geçiniyoruz vs vs..
Dil bilmenin öneminin farkındayım. Ingilizcem ne çok iyi ne çok kötü, geliştirebilirim..
Ne yapacagimi bilmiyorum, kaldım böyle...

Sayısal-sözel ayrımı olmadan belirtmek gerekiyor ki yurt dışında iş bulmanın en geçerli yollarından biri kavramsal değil, teknik konularda uzman olmaktır. Bir zanaatiniz olabilir, bir sanayi makinasını çok iyi kullanıyor olabilirsiniz veya bir bilgisayar programında çok iyisinizdir. Yaşınızı bilmiyorum ama önemi de yok, udemy'de uygun fiyatlı çeşitli yazılımların kursları bulunuyor. Özellikle İngilizce olanları kontrol edebilirsiniz. Ön bilgi gerektirmeyen bir çok yazılım var (python vs).

İstorika

anladım. aslında bende sadece parayla olmadığını belirtmişim.(Şimdi birde şu var: mesela vatandaşlığı parayla almaya kalktığınız zaman abd ingiltere gibi ülkeler çoooook çok para istiyor). tamam bir tane yabancı diliniz varsa bu dille yurtdışınca vacancy olan işleri inceleyin. Hadi kalk gidelim diye de yola çıkmanızı önermem çünkü gittiniz ne yapacaksınız.

yani biraz araştırın. bu arada yabancı dilim ne iyi ne kötü diyorsanız bu muhtemelen genelde diploma gerektirmeyen fakat kendi cihetinde önem arzeden işler için kullanışlı olabilir ,şöyle bi bakın ben ne yapabilrim diye.

para konusuna şöyle de bir not düşeyim: yurtdışına ab ve abd gibi yerlere gittiğinizde biçok şey değişecek. ben mesela kendime biçok kısıt koyabilirım, misal bir iş gayrimeşru ise ben yapmam. Ama yapan insanlar var ve orda bu tarz işleri talep eden insanlarda olacak.

ya da gittiniz diyelim erkekseniz bi bakmışsınız zengin bir bayan sizden hoşlanmış ve evlenmek istemiş. yani karşınıza ne çıkacağını bilemeyiz. bi araştırın ve kendinizi hırpalamadan bir yol belirleyebilirsiniz.

birde şunu belirteyim , dil bilmeden ülkemize gelen insanlar da gördüm ben. (mesela ukraynadan ve rusyadan buraya gelip çalışanlar var,bazıları hiç türkçe bilmiyor)

isterseniz şunu da deneyebilirsiniz: mesela gezmek amaçlı gidin önce bi bakın nasıl ...felan sonra orda kalırsınız olacak gibiyse. yanisi şu:

mesela etstur , trivago gibi web sitelerinden otel günlük fiyatlarına bakın. (bir aylık kadar ücret hesaplayın) sonra bir de gidiş geliş ücreti ,

tabii pasaport işlemleri felan olacak ama bu kısmın çok zor olduğunu düşünmesem de siz araştrın neyse.

neyse uçakla gidecekseniz gdis geliş bileti ne otel ücretine ekleyin ve bu ücret acaba gücünüzün yeteceği bir ücret mi bi bakın.

hatta ben olsam belki şöyle yapardım oteller bazen böyle bir ay kadar felan kaldığınızda indirim yapabiliyorlar (mail atın vs)

sonrada gezmek niyetiyle gidin ve kalacakanız orda kalın. ama gitmeden önce de şartlar vs okuyun.

umut62
evet. kesinlikle şu bilgi mevcut ve ülkemizde biçok insan bu konuda hatalı: bir iş meşru olduktan sonra o işi yapmak hiçbir zaman ayıp değil!

yalnız yazılımlar biraz geniş düşünce ve zaman gerektirebiliyor.

bende uzun zamandır ugraşıyorum,,ya avustralyaya yada isveç secenegim vardı,çünkü sadece bu ülkelerde arkadaşlarım var,gideceginiz ülkede tanıdık biri olmazsa çok zorlanırsınız,bu sene için vize almıştım isveçten,gidip bakacaktım bir kaç ay kalıp ama pandemi dolayısıyla vize şuan donduruldu,bu gidişlede kısa zamanda açılacak durumda degil,arkadaşım tatile gelip benide alıp beraber gidecektik ama bütün planlarım şuan yatmış vaziyette:)bu arada nerden baksanız 2000 euro masrafım oldu,umutla seneyi bekliyorum ama işim hayli zorlaştı,son zamanlarda bayagı kısıtlamalar var hiç bir şey eskisi gibi degil,adamlarım bizim ülkemize bakış açıları bayagı degişti,istedigim üniversiteyi bitir hiçfarketmiyor,çünkü türkiyedeki egitimin kalitesini onlar bizden daha iyi biliyor,daha önce başka ülkelere gittigim halde ve kamuda çalıştıgım halde,isveçten misafir olarak davet aldıgım halde bile vizeyi güç bela aldım,gerççekleri söylemek gerekirse siizin işiniz çok çok zor,mutlaka yüklü miktarda paranız olması lazımki orda bir şekilde oturum alabilesiniz,paranız ve tanıdıgınız olursa dili bir şekilde ögrenirsiniz.

hakan06
Sagolun sayenizde içim karardı😃 (sanki şu an çok iyiyim)
ben de o tarafları ya da Hollandayı düşündüm. Rotterdam'da bir tanıdığım var @sleeping beauty 😃

umut62
ben sözelciyim diyorum siz bana yazılımdan bahsediyorsunuz😃

sayısalcı veya sözelci olmanızın hiçbir önemi olmadığını anlatmaya çalıştım. ön bilgi gerektirmeyen, bilgisayar kullanmayı bilen herkes için sıfırdan başlayarak öğretmeye başlayan kurslar var.

Istorika ben size gercekleri soyluyorum.ben vize alirken banka hesabima 3000euro para yatirdim.baska turlu vize bile vermiyorlar.ister ogrenci ol ister turist git.adam benim ulkeme paran yoksa giremezsin diyor;)ne yapacaksin nerde kslacaksin diye arastiriyorlar.onlara gore bizim ulkemiz supheli ulkeler listesinde.ne yazikki durum boyle.guzelim ulkeyi cehenneme cevirdiler.benim isim var yinede sikildim biktim valla.gelecegi goremiyorum kendi ulkemde.sen yinede kendi capinda ugras.insallah isteklerin gerceklesir.allah yardimcimiz olsun cumleten.

benim de şuan işim var ama yarın muamma. gitmek istiyorum ama bazı planlarım var tutarsa gitmeyeceğim. Sağlam bir şekilde gidilecek gibiyse o zaman da gitmeyi planlarım heralde. yani mesela davetiye alırsam belki giderim diyorum.

yani benim bazı çalışmalarım var tanınırlık kazanabilirsem ve davetiye alırsam neden olmasın...

Üst Alt