Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yurtdışından tekerlekli sandalye ve banyo sandalyesi getirebilir miyim?

gelgit

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
Herkese hayırlı günler.yurtdışından bir tanıdık banyo sandalyesi veya tekerlekli sandalye getirebilir mi gümrükte sıkıntı çıkar mı ? Hangi şartlarda nasıl getirebiliriz

@gelgit, Evet, getirebilirsiniz. yurt dışındaki yerleşik kişinin bunu size hibe etmesi gerekir. Adımlar şöyle:

Birinci yol:
1- Yurtdışındaki kişi bir konsolosluğa giderek "size hibe yapacağını" bildirecek ve bir evrak hazırlatacak. Ürünün tüm özelliklerini yazmaları gerekir.
2- Bu evrakın size ıslak imzalı halini gönderecek.
3- Kara/deniz/hava yolu ile gümrüğe girecek
4- Noterden bu ürünü satmayacağınıza dair (bazıları istemiyor) taahhütname veriyorsunuz
5- Sağlık raporunuz, kimliğiniz ve hibe evrakınızla gümrükten ürünleri çekiyorsunuz.
6- Gümrükten siz çekemezseniz bir müşavire vekalet verebilirsiniz.

İkinci yol:
Uçakla yolcu beraberinde getiren biri, ürün bana ait diyerek gümrükten geçirebilir. Yapanlar da oldu takılanlar da. Üzerinde oturarak gelenlere bir şey demiyorlar ama bazen maraz da çıkarıyorlar

Üçüncü yol:
Birinci yoldaki işlemleri kişi olarak değil bir dernek üzerinden yapabilirsiniz. Türkiye'deki bir derneğe bu ürünler hibe edilebilir. Dernek de size bağış yapabilir.

@hozgul,
Teşekkür ediyorum. Birinci yolda epey bir bürokrasi var. Diğerleri de riskli görünüyor malına el koyma durumları olabilir anladığım kadarıyla.
Kendi şahsi aracıyla getirebilir mi ?

@gelgit,
Tamire getirdim, aile üyesinin diğer sandalyesi vs. derse belki bir şey demezler. Çok pahalı ürünler değilse denenebilir.

merhaba kendim engelliyim. yeşil pasportum var. araba ile kaç tane akülü sandalye getirebilirim._?

@vivaldi33,
yanınızda bir tane getirmenize kimse bir şey demez. ama bu ikinci el veya sıfır olarak buradan aldım dememelisiniz. bununla gitmiştim şimdi de geri dönüyorum demek lazım

Bilgiler için teşekkürler ama ek soru sormak istiyorum

Bunların dışında satın alma yöntemiyle sıfır ya da 2.el satın alsak gümrük işlemleri ne oluyor acaba.Ek ücret mi ödememiz gerekecek ya da nedir tam durum.Birkaç gümrük müdürlüğüne sordum konuyu araştırıp döneceğiz dediler

Üst Alt