Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yüzde 90 üzeri raporda normal ehliyet iptal olur mu?

gokay

Üye
Konular
33
Reaksiyonlar
3
Arkadaşlar net bilgi lazım.
Normal ehliyeti ve aracı olan biri sonradan kalp böbrek vs rahatsızlıktan dolayı %90 ve üzeri rapor alıp tertibatsız 1. derece akraba kullanımı için ötv indirimli engelli aracı alırsa, bu kişinin önceden sahip olduğu normal ehliyeti iptal olur bu rapordan dolayı araç kullanamaz mı?
Yasa veya yönetmelik bunun için ne diyor?

Son düzenleme:
Şuanda sahip olunan ehliyet iptal olmaz ama malum, ehliyetler bu yıl sonuna kadar yenileniyor. Aile hekimine gidersiniz ve sizi örneğin kardiyolojiye sevk eder. Hastanenin sağlık kurulunda engelli raporundaki gibi yeniden değerlendirmeye alınıp, araç kullanımını etkileyecek birşey yok ise sürücü olur raporu verilir ve onunla ehliyetini yeniler. Ticari araç kullanamaz kodu yazılabilir, 3 yılda bir kontrole çağırılabilir belki. Artık durumu ve doktorun değerlendirmesi nasıl olur orasını bilmiyorum tabi

Aslında mantıken %90 üzeri rapor ile kendi kullanamayacak durumda olduğu için ötv indiriminden yararlanabiliyor. Yasada böyle bir boşluk mu olmuş?
Normalde yasada şöyle değil mi; Her ne sebeple olursa olsun engellilik oranı cetveline göre % 90 ve üzeri raporu bulunmak ve hiç bir şekilde sürücü belgesi alamayacak olmak.

Son düzenleme:
@HuYSuz79,
Hocam bisey danışmak istiyorum. Aile hekimi hastaneye psikiyatri görüşü uygundur yazdıktan sonra , hastanede tam bir heyete mi giriyor kişi(yani tüm doktorları mi geziyor?) yoksa heyette sadece psikiyatri doktorları surucu olur raporunu mu veriyor? Kendim için soruyorum.

@gokay Mantıken evet %90 çok zor alınan bir engel oranı, durup dururken vermezler ama sizin yazınızda belirttiğiniz durumlarda da her kalp ve böbrek rahatsızlığı bulunan araç kullanamaz diye birşey yok. Detaylara bağlı, mesela kalp kapakcığında sorun vardır bayılıyordur. Vermezler haliyle.. Bu türde araç kullanımına sorun çıkaracak rahatsızlıklar varsa, ehliyet verseler bile sizin kullanmamanız, kullandırmamanız lazım. Hem kendinizin hem başkalarının canını tehlikeye atmış olursunuz malum. Ancak benim söylemek istediğim bu hastalıklarda araç kullanımı ile ilgili raporun ayrı olacağı.

@tgc44, Sadece psikiyatri

Artık maliye yüzde 90 tam bağımlı raporu varsa Ehliyet i iptal etme yetkisi var tam bağımlı ise araç kullanamazsınız diyor 90 tam bağımlı değil se sıkıntı yok

@bilgeadam,
2016 da almış olduğum ehliyetim için yenileme için rapor almayı kafaya koydum.
3 yıl önce beyin tümörü ameliyatı sonrası %97 süresiz ağır engelli raporum verildi ve rapor açıklama kısmında EMEKLİ-VERGİ İNDİRİMİ-SOSYAL YARDIM- EVDE BAKIM AYLIĞI-ÖTV VE FTR yazıyor. Ortopedik ve kronik işaretli sadece. Ortopedik sorunum yok çok şükür. Sadece epilepsi ve yılda 1 defa tümörü takip yapılıyor.
Aile hekimliğine gitmek şart mı? Özel hastane gitsem yada devlet hastanesine gitsem mi acaba?
Tecrübeli arkadaşlardan açıklama ve yol göstermelerini rica ederim..

@deasn12, Aile Hekimine gitmeden önce E-devlet üzerinden "Kişisel Sağlık Bilgi Formu" doldurman gerekiyor. Aile Hekimi muayene sonrası "Sürücü Olur" diyebilir ve raporu verebilir.

Mevcut hastalıklarından dolayı karar veremezse "Uzman Hekim Muayenesi Gerekir" kutucuğunu işaretleyip ilgili branş hekimine sevk edecektir. Devlet hastanesine gidip Uzman Hekim muayene ücretini ödeyip muayene olduktan sonra raporu alabilirsin.

Birkaç konuda özel hastaneden de bu raporu aldığını söyleyenler vardı fakat, Aile Hekimi sevki ile mi gittiler yoksa bu işlemlere direk özel hastaneden mi başladılar onu bende bilemiyorum arkadaşım. İnşallah en kolay şekilde halledersin.

Eyvallah kardeşim. Peki sistemden doldurduktan sonra aile hekimi engelli raporu dikkate alıyor mu ? Yoksa sorular mı soruyor?

@deasn12, Ben muayene olmadan önce sistemden baktı kişisel sağlık bilgi formunu doldurmuşsun dedi ancak pek içeriğine bakmadı diyebilirim. Daha sonra uzaktan duvardaki harflerden bazılarını okutturdu, kısık sesle birşeyler söyledi onu tekrar ettirdi. Ben raporum olduğunu söyledim ve kolumdaki problemi anlattım ortopedi uzman hekimine sevk etti.

Ortopedi uzman hekimine de muayene olurken, içeri girince birşey sormadan hemen raporumu verdim kolumdaki problemden dolayı komisyona sevk etti.

Üst Alt