Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yüzde yüz raporum var. Vergi muafiyetli araç alabilir miyim? [Soru]

OturanBoğa

Yönetici
Konular
678
Reaksiyonlar
1,361
bilgi@engelliler.biz adresime gelen bir soru:

• Merhaba,
    6 yıl kadar önce karaciğer nakli oldum. Heyetten şu an %100 özürlü raporum var ve kimliğime kayıtlı.
    Benin kendimi yormamam gerekiyor dolayısı ile otobüs kullanamıyorum.24 yaşında bir oğlum var.

* araba kullanmak benim için sakıncalı dolayısı ile arabayı oğlum kullanabilir mi?
    *arabayı yurt dışından ötvsiz ve gümrük vergisi olmadan getiriebilirmiyim? yada yurt içinden ötvsiz olarak alabilir miyim?
    *arabayı ben kullanamayacağım için aparat taktırmama gerek var mı?
    *bu işlemler için kiminle yada hangi kurumla hangi belgeler ile muhatap olacağım?

sorularının hiçbirinin cevabını bilmiyorum. konu hakkında bana yol gösterebilirseniz çok sevinirim.

cevabınızı bekliyorum.

Yurt içinden ÖTV muafiyetli otomobil alabilirsiniz. Bunun için %90 ve üzerinde sakatlığınızın olduğuna dair bir rapor almanız yeterli. Raporu otomobil almak için devlet hastanesinden talep edeceksiniz ve aracı satın alacağınız bayiye vereceksiniz. Tüm işlemleri bayii halledecek.

- Araçta özel donanım olmayacak
- Aracı sizin 3. dereceye kadar kan bağınız olan kişiler kullanabilecek (araçta sizin olmanıza gerek yok)
- Aracı alırken ÖTV ödemeyeceksiniz. 5 yıl sonra satarken de vergisiz şekilde satacaksınız. Ama 5 yıldan önce satarsanız başta ödemediğiniz ÖTV'yi ödersiniz
- Aracı aldığınızda MTV muafiyeti için de evrak doldurun vergi dairesinde. Böylece MTV'den de muaf olacaksınız.

%100 rapor

6 yıl önce aldığınız %100 rapor ile bugün araç almaya gittiğiniz zaman yeni rapor isteyeceklerdir. yeni özürlülük ölçütlerine göre tekrar %100 rapor almanız bence mümkün değil , veya %100 rapor alabilmen içi hasyanede yoğun bakında yatman gerekiyor olmalı veya çok ileri derecede vucut fonksiyonlarınızı kaybetmiş olmanız gerekir

KARACİĞER NAKLİ HENÜZ YENİ YENİ YAYGINLAŞMAYA BAŞLAYAN BİR YÖNTEM NE YAZIKKİ.NAKİL OLAN HASTALARIN NE KADAR YAŞAYABİLECEKLERİNİ GÖSTEREBİLECEK HİÇBİR ÖRNEK MEVCUT DEĞİL.BELKİDE BEN İLK OLACAĞIM.BENİMLE BERABER HASTANEYE YATARAK NAKİL OLAN TÜM ODA ARKADAŞLARIMI KAYBETTİM.ALDIĞIM RAPORUN BUNUNLA BİR İLİŞKİSİ VAR SANINIRIM.AMA YİNEDE HASTANEDEN YENİ BİR RAPOR İSTERLERSE SORUN OLACAĞINI DÜŞÜNMÜYORUM.

Üst Alt