Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Zeldox (Ziprasidon) kullananlar veya kullanmış olanlarlar deneyimlerinizi yazar mısınız?

Micro123

Üye
Konular
32
Reaksiyonlar
117
Normalde türkiyede yaşıyorum ama Yurtdışına çıktım ve fırsat bulup doktora gittim burda. Yaşadığım psikolojik sorunlar için Bu ilaç önerildi. İnternette baktım kullanan pek yok ama türkiye piyasasında bu ilaç var.

Kullanan ve kullanmış olanlardan yorum alabilirsem sevinirim. Sık kullanılan Xeplion risperdal abilify seroquel gibi ilaçları geçmişte kullanmışlığım var

6dcvyzn.jpg

Pfizer firmasının ilacı olduğunu görünce daha bi ilgimi çekti

@Paliaco55, Siz kullanmaya başladınızmı ilacı başladıysanız fayda ve varsa yan etkilerini yazarmısınız.

Bende inceledim. Fiyatı biraz fazla olduğu için alternatif ilaçlar yazıyor olabilir doktorlar.

Birde yan etkiler önemli yan etkisi fazla olduğu içinde yazmamış olabilirler

@kara duman,

Kullanmaya başlayınca yazıcam

@xdedahii,

Psikiyatr doktor yazınca sgk karşılıyor
Okuduğum kadarıyla diğer xeplion abilify risperdal gibi antipsikotiklere göre yan etkileri daha az
Yurtdışındayım İlaç burada 35 euro, türkiyede ise 25 euro ya satılıyor

Cuma gününden itibaren kullanmaya başlıycam paranoya sorununa karşılık

diğer ilaçlar gibi iştahı açıp kilo aldırmıyormuş, yurtdışı forum sitelerinde kullanıcılar kilo verdiklerini belirtmişler
Kullanmaya başlayınca Olan biteni yazıcam
Saygılar.

Bu gece ilk hapı yuttum yani zeldoxu kullanmaya başladım.
Şu anlık etki yok zaten de olmasını beklemiyorum ne desem plasebo olur

Hareket etme hızım yavaşladı
Sakinleştim hepten konuşmam da ağırlaştı
Halsizlik var, ne zaman istesem yatıp uyurum

Zeldox Kafamı sakinleştiriyor, içtikten 45 dakika sonra kafamda rahatlama hissediyorum Depresiflik geçiyor

Yan etkisi diğer ilaçlara göre az bundan dolayı Akinetona ihtiyaç var mı bilmiyorum ama sabahları içtim, yarın sabah içmeden nasıl oluyorum deniycem

Kaç mg kullanıyorsun serotonine etki ettiği için depresyon yapmıyor mu sende bide sesleri kesiyor mu?

@Serhatç,

halüsinasyon & Ses olmuyor zaten bende
Negatif belirtiler var, içe kapanma, konuşmama,çekinme
Bu ilacın yanında cipralex de kullanıyorum
Şimdiye kadar belirgin bi iyilesme etkisi olmadi

Paranoid hezeyanlarım da var, değişiklik olmadı
Daha kullanmaya başlayalı 4 gün oldu

Bazen diyorum
Kendimi neden değiştirmeye çalışıyorum
Depresyonmuş hezeyanmış
Neysem O'yum, bununla yaşamaya alışmalıyım
Niye şikayet ediyorum kendimi bu kadar, insanların görüşlerine neden bu kadar önem veriyorum

Bu ilaç şu an için Yan etki olarak bende kabızlık, görmede bulanıklık ve ağız kuruluğu yaptı

Artık duygularım var, hissetmeye başladım
Hissiz donuk duygusuz değildim bugün
İnsan içine karıştım muhabbet ettim güldüm
Karamsar düşünceli donuk duygusuz biri olmaktan bıkmıştım zaten
bugün maşallahım var Hezeyan düşmanlık hissi yok insanları sevmeye başladım

zeldox kullanmaya başlayalı 10 gün oldu, değişiklikler şunlar;
az uyumak, akşam saat 10-11 gibi uyuyorum sabah 4-5 gibi uyanıyorum
korku şüphe içe kapanma durumlarında ciddi azalma var
ve bunların yanında ciddi kas seyirmeleri yaşıyorum
el parmaklarım istemsiz kıpırdıyor bazen de vucudumun farklı yerlerinde kaslarım kalp gibi atıyor
akineton içmeme rağmen kaslarımda yaşadığım yan etki ortadan kalkmıyor ama özgüvenimde artış var
ilaca başlamadan önce yaşadığım kafa karışıklığı - düşünce değişiklikleri azaldı, daha netim artık
şimdilik bunları yaşıyorum

Moderatör tarafında düzenlendi:
Zeldox 40mg(sbh)+40mg(akşm) + 20mg cipralex(sbh) kullanıyorum
Serotonin sendromunu dün yoğun olarak yaşadım,terleme,kafa karışıklığı, az uyumak ve kas seyirmesi
İlaç prospektüsünde yazan bunlar
  • Kafa karışıklığı, huzursuzluk, vücut ısısında yükselme, terleme, kas koordinasyon kaybı, kas seyirmesi. Bu belirtiler serotonin sendromu adı verilen bir durumun belirtileri olabilir.
CIpralexi bugün içmedim, yarından itibaren 10mg cipralex içicem

Bu serotonin sendromu çok kötü bişeymiş, dün öyle yan etkiler yaşadım ki ölüyorum zannettim 16 yıldır psikiyatrik ilaç kullanıyorum ilk defa böyle bişey başıma geldi
Kas seğirmelerini yoğun olarak yaşadım

Bu sabah cipralexi 10mg içtim
Kas seğirmesi yaşamadim dünde bugün de
Gece 8 saatlik uyku uyudum
Yoluna giriyor

yarın yani 7 haziranda zeldox kullanmaya başlayalı 2 hafta dolacak
kafa karışıklığı , duygusal dalgalanmalar ve özgüven problemi hala yaşıyorum
kas seğirmesi titreme gibi yan etki şikayetlerim geçti

10mg cipralex
40mg zeldox (sabah ve akşam)
akineton

bunları kullanıyorum

ben cipralexi 20 mg olarak kullanıyordum serotonin sendromu yaşadığımı düşündüğüm için şu kas seğirmesinden ötürü dün hiç içmedim bugün de yarım(10mg) içtim

@Paliaco55, benim antidepresan 2 aydan önce etkisini göstermiyor. 1-2 gün içip içmemek fark ettirmiyor

2006 yılından beri psikiyatriye gittiğim için ecza dolabı gibi oldum artık pskiyatri ilaçlarını hastalıklarını tanır hale geldim
eskiden psikiyatri doktorunun kobayıydım şimdi kendi kendimin kobayı oldum
psikiyatriye gidip şu ilacı yaz diyorum yazıyor, doktorla aramızda geçen sohbette nasılsın nasıl hissediyorsun gibisinden konuşma geçmiyor

yarın bi 20 mg içip tekrar deniyeyim nasıl olacam diye

Üst Alt