Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Zihinsel engelliler için bakım evleri var mı? Nereye nasıl başvurulabilir?

Nil.

Üye
Konular
8
Reaksiyonlar
0
Değerli Arkadaşlar Günaydın,

Öncelikle geçmiş olsun, kolaylıklar ve sabır dilerim.

27 yaşında zihinsel engelli (şizofren) erkek kardeşim var. Annem ve babam ayrı. Kardeşim babam ile birlikte kalıyor fakat babamda şizofrene yakın hasta. Kardeşime bakmak istemediği için hastalığını tetikleyecek şekilde davranıyor. Baskıcı, tedirgin edici bir yaklaşımı var.

Zihinsel engelliler için koza bakım evleri adı altında devletin destek verdiği bakımevi olduğunu/olacağını okumuştum fakat şimdi internetten bu konuda bilgi alamıyorum.
Devletin sağladığı bakımevi desteği var mı ? var ise şartları nelerdir ?

Yok ise; araştırdığım kadarı ile özel bakımevleri 1000 tl'den başlıyor. Forumdan okuduğum kadarı ile şartları uyuyor ise devletin sağladı 800 tl küsür bakımevi yardımı var.
Özel bakımevleri için mi geçerli mi bu maddi destek ? Doğru mu anlamışım ?
Bedensel ihtiyaçlarını karşılayabilen zihinsel engelliler için geçerli mi bakım parası ?

Yardımcı olabilir misiniz ?

Teşekkür ederim

Bu sorunun cevabını ben de sabırsızlıkla bekliyorum.Allah(C.C.) şifâ versin hepimize.

Kardeşimin %80 özürlü raporu var. 1 - 1,5 ay psikiyatri kliniğinde yattı. Fakat tekrar baba evine döndüğü için sürekli huzursuzluk olan bir ortam olduğundan iyileşme olacaksa bile babamın psikopat davranışları bunu engelliyor.
Çocuk sürekli kendisine iş arıyor. Tüm gün kendi kendine sokaklarda. Allah muhafaza etsin kandırmaya çalışan kişiler aklıma geliyor, çözümsüzüm de ama. Yardım edememek çok üzüyor beni.

Özel hastaneler de özürlü çalıştırma kadrosu varmış. Zihinsel özürlüler için de geçerli mi bu kadro ?
Ya da nerelerde çalışabilirler ?

Sormuş olduğum birkaç soruyu bilen bir arkadaş veya nereden öğrenebileceğimi bilen bir arkadaş var ise lütfen beni yönlendirebilir mi ?

İnşallah tarelif, sorularımızın ve sorunlarımınızın yanıtlarını bulabiliriz.

Duyarlılığınız için çok teşekkür ederim sevgili Oturanboğa ve sevgili Kalem.

Oturanboğa; vermiş olduğunuz linkler çok kıymete geçti. İnceleyeceğim, umarım somut bir fayda alabilirim.

Kalem; kardeşimin %80 raporu var , sosyal hizmetlere başvurduk fakat yalnızca toplu taşıma araçlarını ücretsiz kullanma hakkı tanıdılar. Babamın maaşı maddi destek alması için fazla geldi.

Ve aslında bu oturaklı bir uygulama değil. Babamın emekli maaşı 1650 TL civarında. 3 kişi kaldıkları için kişi başı 550 TL düşüyor gibi bir gerekçe göstermişler. Diğer kardeşim Türkiye'nin üç büyük kentinin birisinde Üniversite okuyor, evleri kira, diğer özel ihtiyaçlar bırakın fazla gelmeyi yetmiyor. Elbette bunlardan devlete ne olabilir ama bu çocuk, keza çocuklar mağdur. Eğer kişi sayısına göre yardım yapılıyorsa mağdurları gözeterek bir uygulama yapılmalı. Zihnen yetersizler, kendi kendilerine yetersizler. Allah muhafaza, Allah kimsenin başına vermesin akıl çok büyük bir nimet. Zihnen özürlü olmak hem kendine hem etrafındakilere iç acıtıcı bir yük. Mantıklı uygulamalar ile bu yük hafifletilebilir. Olduğundan kolay hale getirilebilir.
Babam kardeşime madden yardımcı olmuyor. Olsa da günlük simit çay parası. Git kendine iş bul, kendi paranı kazan diyor. Çocuk tüm gün iş arıyor kendisine.
Kardeşimde tam olarak kabul edebilmiş değil özürlü olduğunu. Üniversite mezunu 27 yaşında. Toplu taşıma araçlarını kullanmak istemiyor, kartı şöför beye göstermek istemiyor. Henüz kendi kabul edemezken kalabalıkta özürlü ibaresi bulunan kartını göstermek istemiyor : (.

Oturanboğa; yazmış olduğunuz linkler cidden çok kıymetli. Tekrar çok teşekkür ederim.

Kalem; evde bakım hizmeti demişsiniz, eve bakıcı mı getirtiyorlar bu seçenek de ? Tüm gün mü kalıyor ? İçeriği nasıl bu uygulamanın ?

Biraz uzun yazdım ama anlatmak da istedim.
Okumuş olduğunuz için teşekkür ederim.

merhaba herkese gecmıs olsun.

ben 45 yasındakı 15 yıllık sizofren hastası ablamı ızmır gumuldurdekı EVİM BAKIm merkezıne yatırdım. sosyal guvencesı olmayan muhtac kısılere de hızmet verıyor.
yaklasık bır hafta oldu sımdılık olumlu gorunuyor hersey. ılgılenenler ıcın EVIM BAKIM MERKEZI olarak google da ararsanız ulasırsınız: EVM BAKIM MERKEZ
sosyal hızmetlerın destekledıgı bu tur bakımevlerınden su anda turkıyede 25-30 cıvarında bulunuyor bıldıgım kadarıyla.

allah herkese sıfa ve sabır versın.

Engelli Bakımevlerine bipolar bozukluk hastalarını da alıyorlar mı ?

Üst Alt