Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ziraat Bankası engelli maaş hesabına e-haciz koymuş!?

oxzd

Üye
Konular
28
Reaksiyonlar
169
Merhaba Dostlar,
Dün ziraat bankasında engelli maaşı aldıgım hesapta 271tl para vardı.bir baktım kullanabilir bakiye 0 gözüküyor.vergi dairesi e haciz yapmış. Bunu kaldırma durumu varmı veya itiraz etme durumu?

Merhaba, Sosyal yardım ödemelerine cebri icra E-Haciz ( Elektronik Haciz ) Uygulanamaz.
İhtiyaç sahipleri için ödenen sosyal yardım parasına 2828 sayılı Sosyal Hizmetler Kanunu’nun 29.maddesine göre hiçbir şekilde haciz konulamıyor.

Aynı zamanda sosyal yardım paraları, 3. kişilere devir edilemiyor.

Sosyal yardım paraları söz konusu olduğunda temlik işlemi de gerçekleştirilemiyor.

2828 sayılı sosyal hizmetler bakanlığının kanunun 26. Maddesi gereğince yapılan sosyal yardım ödemesine aynı kanunun 29. Maddesi gereğince bloke ve haciz konulamaz.

Mevcutlu olan E-haczin fekkini ve kesinti yapılan miktarın atılı bankadan hesabınıza aynen iadesini talep edin, Banka Çağrı Merkezinden ve aynı zamanda Hesabınızın da mevcut olduğu Bankaya bizzat fiziki müracaat ile.

Ödemenin Sosyal Yardım Ödemesi Olduğunu ve Haczedilemeyeceğini belirtin.

@oxzd,

maliyeye itiraz et paranın engelli maşı olduğunu kanıtla onlara belge vs kaldırıyorlar bankadan ekstre al o paranın yardım parası olduğunu gönder yada götür maliyeye

• Beğen
Reaksiyonlar: oxzd
@ADALETE SİTEM, @Barda5, peki engelli maaşı yatan hesaba eşim bir miktar para göndermişti.içinde kalmıştı para oda bu dedikleriniz için geçerlimi?

@oxzd,

ekstradan yatan paraya bir şey diyemem ekstreyi maliyeye gönderince maliyecinin incelemesine bağlı o hesaba dışardan para yatırmayın derim. Borcunuz ne kadar bilmiyorum ama başka bankayada para yatırmayın görüyorlar hepsini ininal kartlar var papara vs gibi onlardan kullanın

• Beğen
@(Gölge),
Kanunen sgk ve nafaka borcu dışında konulamaz diğer borçlara icra konsa bile kaldırılır sizin isteginiz doğrultusunda ancak 4 de 1 ine haciz konulur benim bildiğim bu

(Gölge)

5510 sayılı Kanun'un 93. maddesinde emeklilere bağlanan aylığın/ maaşın sosyal güvenlik kurumunun alacakları ve nafaka alacakları dışında haczedilemeyeceği, maaşa haciz konulması için talepte bulunulması halinde borçlunun buna muvafakatı olmadığı takdirde icra müdürünün haciz talebini reddeceği öngörülmektedir.

• Beğen
Engelli ve bakım maaşı haczi kaldırabilirsin ama kanıtlayacaksın belge göndereceksin diğer yatanlara el koyarlar

• Beğen
maaş harici hesaba 1 tl yatırılsa ona bile ehaciz konulabiliyor. bir çok müşterimde yaşadım bu problemi. haciz koyan kuruma giderek detaylı bilgi alabilirsiniz.

• Beğen
evet bankacıyım. hacizi koyan kurum bankaya elektronik olarak(e-fek) veya elden size bir fek (haciz kaldırı) yazısı vermediği sürece o haciz blokesini kaldıramıyoruz. sistem kesinlikle izin vermiyor.

• Beğen
@m32t, şimdi para ziraat de gözüküyor bu ay engelli maaşi yatarsa inada bloke koyarmi

@oxzd,
Vergi borcunu taksitlendirme yapıp öde derim. Nafaka, vergi borcu, başkasından gelen paraya ya da başkasından alacaklı olduğun icra dosyana bile banka haciz koyar. Sana miras kalacak 3. Şahıslara kadar yürür, üzerine kayıtlı taşınmazlara haciz işlemi yapar. Yani bankanın yetkisi çok fazla yalnız sosyal yardım ve emekli maaşına haciz koyamaz bugün işe başla maaşının 4/1 kesilir.

• Beğen
@oxzd,

maaş ne kadar yattıysa o kadar tutarı çekebilirsiniz. hesapta kalan tutar hacizli tutardır sistem izin vermez.

• Beğen
Nafaka alacakları ile devlet borçlarına haciz koyulabiliniyor kaldıramazsınız diğer durumlarda hacizli kaldırabilirsiniz

@m32t merhaba hocam sizden ricam olacaktır. Benim maaş kartımda e-haciz gözüküyor fakat benim haciz vergi borcum ve adalet banka alacaklar dairesine kadar gittim borçum yok bu bankanda e-haciz nasıl kaldırabilirim ve banka şubeye gittim benden vergi dairesinde e-haciz olmadığına dahil belge isterdi bende a4 çıktısı çıkarıp borç gözükmüyor yazısı alıp tekrar şubeye verdim ama halen e-haciz gözüküyor nereye gitsem yapamadık. ne yapmam lazım yardımcı olabilir misiniz?

ilgili bankaya hitaben bir haciz kaldırı yazısı talep edilmeli. misal hesabınız x bankasında. ama size verdikleri belgenin içeriğinde x bankasına hitaben yazılmamış. bu durumda hacizi kaldıramıyoruz. en net olanı şu. bankaya giderek hangi kurum tarafından haciz geldiğini öğrenin. daha sonra bankadan aldıgınız bilgi ile o kuruma muraacat edip durumu izah edin. benim x bankasındaki hesabıma bloke koymuşsunuz bunun kaldırılması için yazı talep ediyor diyerek durumunuzu anlatın. yazı size teslim edilince tekrar bankanıza muraacat edin. bazen farklı farklı hacizler olabiliyor. bir çok haciz varsa bankadan bunların bilgisi net olarak alınmalı. sadece bir yerden haciz olmayabiliyor birçok müşterimde bu durumu yaşıyoruz.

@m32t, Bu merkez bankası ne iş yapıyor tüm bankaları bilgileri gelen merkez bankası değil mi ben onu anlamıyorum milyar dolar dolar cebine doldurup zararı vatandaştan çıkarıyor olmayan borç ve haciz nasıl bi sistem çalışıyor anlamıyorum yıl olmuş 2025 ama kafalar halen badem bıyıkları takıldığı 1990 yıllarında.. Üzerine alınma senin için demedim Bilgi için teşekkür ederim.

sanırım hem emekli maaşı hem ayrı işyerinden maaşı olanların /geliri olanların emekli maaşına haciz konuyor.EMEKLİ MAAŞI tek gelir kaynağı ise HACİZ KONAMIYOR .bir yerde okumuştum , net kaynağı hatırlamıyorum

@hanifeaydin,

emekklini isteği dışında sgk ve nafaka borcu dışında el konamaz kanunen

Bankadan kimin icra takibi başlattığına dair belge almışmıydınız emeklini isteği dışında sgk ve nafaka borcu dışında el konamaz kanunen

Üst Alt