Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ziraat Bankasi'ndan vekaletle paramı çekemiyorum. Çözüm önerileriniz..? [Hukuk]

GRAHAM BELL

Emektar Üye
Konular
286
Reaksiyonlar
259
uc vereseli arsamizi belediye kamulastirdmisti epey oldu
o iki veresede yurtdisina giderken alim satim bankalardan paralarini cekmem icin bana noterden vekalet vermislerdi. yani ben halledecektim oyle islerii.
evvelden koklear implantim varken iyi kotu halledebiliyordum duyardim yani
simdi cok daha zorlansam da gene de islerimi halledebiliyorum ama
amasi ziraat bankasina yatan kamulastirilmis arsamizin parasini vekaletlerle gittigim halde vermiyorlar
sebep; noterden vekaletle paranizi alamazsiniz kendileri gelecek sahislar diye vermiyorlar
o iki veresede bizim isi hallet bizim vaktimiz yok diyorlar
acaba nasil bir yol izleyerek parayi cekebilirim vekaletle

yazacaginiz yardimlara cok tesekkur ederim
bankalarin alacagi olursa oyle guzel anlatirlar ki
ama verecegi olursa ben gi bi sagira hendek atlatirlar

arkadaşım vekaletin ne tür vekalet vekalet tarihlimi vekalette bu işlerimi yapabilir bankalardan para cekebilir adımıza işlerimizi takip edebilrmi izah edermisin

vekaletini verenler adina bakalara yatan paralarini cekmek, onlar adina alim satim yapmak,bankaya adlarina para yatirmak,cekmek, yani butun alim satim isleri icin vekalet
tarh suresi yok onlar adina baska islerde yatirilan, hesaplarinda olanlari cekebiliyorumda bu kamulastirilmis olan olmuyo iste

vekaletin icerisinde ibare varsa cekebilirsin diye biliyorum birde o arkadaşlar bulundukları yerden vekalet yenileyip o bankaya fakslayıp o şekilde halledebilirsin

öyle bişey yok vekaletname varsa çekersin geçtiğimiz günlerde bende babamdan kalan key parasını o şekilde aldım babam 4 ay önce vefat etti bi sorun yaşamadım baskı yap yada şikayet yaz bimerden:)

tapuda islerini bile yapabiliyorum onlar adina vekaletle
bu ziraat bankasindaki memurun isguzarligi gibi geldi banada ama korolasi sagirlik iste eskisi kadar israrli inati surduremiyorum zora kalinca sinirlenicem buda ters tepecek
bimer benim yarama nasi merhem olurki iste kimseye mudanaa etmeden isini halltcem dersen kukumav gibi uzulup duruyorum ise yaramaz goruyorum kendimi

sen dediğimi yap bimerden şikayet dilekçeni yaz bak nasıl işe yarayacak üzülme

bence yeniden vekalet al şoyle yazsın;belediyenin kamulaştırdıgı yerden dogan alacaklarımı adi geçen kişiş bankadan çekebilir.yani amac niyet net olarak yazılsın vekalete.
kolay gelsin

shukufe ,kulağın da sorun olması idi belki gidip konuşacağın yerler vardı.Ama en kestirme yol
Ziraat bankasının ana sayfasından ulaşabileceğin müşteri temsilcileri ile yazışmak.
İşitme engelli olduğunu da belirterek durumu kısaca anlatmak.
Neden her türlü parayı alabildiğin halde kamulaştırma bedelini vermediklerini anlayamadığını
sorabilirsin.
Böyle bir mail yazarken isim soyadı a-mail adresin veya istenen diğer bilgileri yazmayı unutma.
Geçen ay HSBC bankası ile kredi kartı aidatı sorunu böyle çözdüm.24 saat içinde bilgilendirme yapıyorlar.

orası öyle amaç vekalette yoksa olmas tabi:

shukufe vekaletler sürelide olsa süresizde olsa banka bunu bir yıl olarak kabul eder.

öncelıkle elinde kı vekaletin süresine bakıcaksın...

sonra vekaletim var bankadan işlerimi halleder mantelitesi bitti.Basiretli hiçbir bankacı işlem detaylı belırtılmıyorsa yapmaz yapmamalı yasak...

mesala bankadan para çekmeye diye verilen vekalet yetersizdir.
doğru olan bankadakı vadesiz hesaplarımdan ,adıma gelen eft ,havalelerden
vadeli hesabımdan para çekmeye yetkılıdır tarzında ayrıntılı ifade olacak

bu sebeble senın yapacağın işlemlerin sıralaması;
önce bankaya gideceksin,bu vekaletle işimi yapamıyorsam vekaletin nasıl olamsını istiyorsunuz diye soracaksın..cevap vermıyormu direk mudurun odasına yuru...
ifadelerine göre yenı vekaletını al ..urtdışında konsolosluk aracılığı ile alabilirler
eğer vekaletın ayrıntılı ginede kabul etmıyorlarsa yuru mudrun odasına

bırde aklınızda olsun bankada kı guvenlık elamanı arkadaşlar inanın çoğu bankacıdan daha çok işi bilir...
baktınkı kalabalık çok kımse oaralı olmuyor guvenlıkçiye yaklaş işitme engelliyim de(duygu sömürüsü)işin oldu bil

naber shukufem keşke burda olsan hemen halediverirdik:)

ben genelde yarım saat sonra otobüsüm kalkıyor diyorum vallada yiyorlar ama nereye gittiğimi ben bile bilmiorum:)

oyle sevindimki hepinizin cozum yardimlariniza tesekkur ederim
ben bu vekaletlerle 8 yildir her isi yapabiliyorum iremsu cok teferruatli yani tapudaki islemleri filan kapsiyor
bakalim her oneriyi kolay olanindan basliyayim duydugum kadarini yapayim allah diyeyim hepinize cok tesekkurler

önemli değil parayı alınca bizide gör yeter:)

shukufe;
sizin için google'dan araştırma yaptım...
"Vekilin kamulaştırma bedelini bankalardan çekilebilmesi için ahzu kabz yetkisi içeren genel vekaletnameler yeterli olmuyor. Banka adı ve hesap numarası ile çekilecek paranın niteliğini içeren özel vekaletname isteniyor"-muş...

aşağıdaki linki inceleyiniz...
Kamulaştırma bedeli bankadan vekil çekebilir mi ?

tesekkur ederim antioksidan sonucta hukuk bilgim hic olduugundan memura icimden alip veriyor beceriksizligime kiziyordum
demekki dogru soylemis gibi...
varsin beklesin arada bende bekliyim
zatende oyle cok bi meblag degilde yigitlige leke surdurmek gibi beceriksizlik addetmistim

Üst Alt