Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Zorunlu kan bağışı talebi!?

enes75

Aktif Üye
Konular
71
Reaksiyonlar
22
Benim eşim araştırma Hastanesi'nde ameliyat olacak, sağlık çalışanları ameliyat öncesi ameliyatın yapılabilmesi için 2 kişinin zorunlu olarak Kızılay'a kan bağışında bulunmasını istedi, zorunlu kan bağışı olmazsa ameliyat yapılmayacak dediler, 168 Kızılay ve Alo 184 sağlık bakanlığıni aradım, zorunlu kan bağışı uygulamasının olmadığını söylediler.

Cimere de şikayet yazdım konu hakkında.

Böyle bi durum başına gelen varmı, zorunlu kan bağışı olmazsa ameliyat yapılmıyor mu?

Bence vermeseniz de yaparlar. Ben olmadan önce 3 kişi demişlerdi. 1 kişi verdi. Ona da fit oldular. 😁 Tabi ki yapacaklar...

Böyle bir mecburiyet söz konusu değil. Ancak hemen hemen her ameliyat öncesinde hastaneler, Ozellikle de devlet hastaneleri, , hasta yakınlarını kan bağışına zorluyorlar.

Valla cimere çok detaylı şekilde şikayet yazdım, umarım ilgilenirler.

Bide kimi kime şikayet edeceksiniz ki o da ayrı konu

Yahu böyle birşey olabilir mi? Saçmalıklar ülkesi yemin ediyorum. Durumun takipçisi olun lütfen. Kan vermek zorunda mıyız ya? Vergimizi veriyoruz, herşeyi ödüyoruz, ama ameliyat olamıyoruz şaka gibi cidden.

Tabi muhteşem yönetilen Kızılay a kan bağışı artık gönüllü yapılmadığı için böyle saçmalıklar ile karşılaşmanız çok doğal....güven bittiği için insanlar kan bağışında bulunmuyor

@enes75,

Başınızı ağrıtmayin. Zaten ameliyatı yapacaklar. Onlar istemeye devam ederler. Takmayın kafaya.😁 İnşallah iyi bir ameliyat olsun...

Kan,Kan ürünleri ve Organ bağışına hiç kimse zorlayamaz. 184 arayarak ihbar ediniz.

Tamam da , hiç kimsesi olmayan tek başına yaşayan yada sadece eşi ile birlikte iki kişi yaşayan binlerce insan ve aile var , ameliyat gibi ciddi bi durumda, zorunlu kan bağışı talep edilmesi saçma sapan tarif edilemez bi durumdur.

Doktorla görüştüm, sağlık Bakanlığı'nın ve Kızılay'ın böyle bi zorunlu kan bağışı uygulamasının olmadığını söyledim, hanımefendi doktor diyor ki, sağlık bakanlığı beni bağlamaz!!

Sanki Türkiye Cumhuriyeti devletinin sağlık bakanlığına bağlı değilde, çadır devletine bağlı çalışıyor!!

@sevals, Sonuna kadar katılıyorum. Deprem zamanı insanlara parayla çadır sattıklarını hala unutamadım.

Kan vermek zorundasiniz!!! Hastaliklar bulasmadan once duzenli kan bagisi yaptim. Ameliyat oncesi bendende kan istediler. Bağışçı olduğumu belirttim ve kan vermedim ameliyatlar öncesi. Ohhh ne güzel bugüne kadar hic bagis yapma ardindan kan lazim lazim olunca feryat figan yok zorla kan mi istenir diye konusup duranlar var. Birazcik da olsa sag duyulu konusun. Kan gokten yağmıyor. Herhangi bir hayvan kanida ise yaramıyor. Mecburen sagligi yerinde olan herkesin kan bagisi yapması gerekiyor. Sen zamanında kan vermezsen gunun birinde bir başkasının kanina muhtac kalabiliyorsun...

@m.okanoyun,
Ben kızılay'a kan vermem. Günahımı da vermem.
Benim vereceğim kanları suriyeye götürmeyecekleri, suriyelilere vermeyeceklerinin garantisi mi var ?
Benden kızılay'a kan yok. Ek olarak zaten böyle bir zorunlulukta yok insanlık suçudur.

@Polmiks,

kanı kızılay istememiş zaten hastane istemiş. stoktaki kanların azalmaması adına böyle bir uygulama yapıyorlar sanırım.
bu arada sen Kızılay'a günahını vermesen de zor durumda kalırsan eğer, bir gün kana ihtiyacın olursa Kızılay dışında kan alabileceğin bir yer yok. Bu konuda Türkiye'de tek yetkili kurum Kızılay. Allah muhtaç etmesin diyeyim.

@m.okanoyun,
Tabi ki Kızılay'a kan vermek gönüllü insanı bi görev olabilir, amma zorunlu kan bağışı talebi olunca vermem, zorunlu kan bağışı olmazsa ameliyat yapmayız dediler sağlık bakanlığına şikayet ettim, tıpış tıpış zorunlu kan bağışı olmadan da ameliyat yaptılar .

Hastane çıkış olsun 1 ay sonra gönüllü olarak 3 kişi Kızılay'a kan vereceğiz

@enes75,
Cok geçmiş olsun. Isinizin hallolmasina cok sevindim. Ve zaten halledeceklerinide biliyordum. Benimde başıma geldi bu olay

@Polmiks,
Herkes senin gibi dusunse ve kan verilmese o zaman ne olacak? Buna çözümün var mi?

@m.okanoyun,
Ben vermem, Kızılay illa kan istiyorsa parasını verecek yok öyle kızılaya bedava kan, kızılay bizim için yıllar önce biten bir kurumdur.

M.okanoyun arkadaşımızın yazdıklarına hak vermemek mümkün değil. Kan verebilecek durumda olanların başımız sıkıştığında yardımınıza koşup yanımızda olan Ķızılay'a kan vermesi gerek. Ancak hastanelerin de ameliyatın yapılmasını kan bağışına bağlamak istemeleri doğru değil. Kan verebilecek durumda olanlar bağış yapmazlarsa olacak olan budur.

Hastaneler bunu yapıyor kan bankalarının bos kalmamasi adına amelyatda kan verilecek olan hastanın yakınları kan grubu ne olursa olsun farketmeksizin kan bağışı talep ediyorlar ama bunun zorunlu olduğunu sanmıyorum

Üst Alt