Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Zyban ile sigarayı bırakmak ve psikiyatri ilaçları ile etkileşim..?

o123o123

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar bir hafta önce anneme 36 yıllık sigara kullanımına bağlı KOAH başlangıcı tanısı konuldu. Neyseki henüz başlangıç aşamasında. Tedavisi yok. Tek çare sigarayı bırakmak. Göğüs hstalıkları ve sigra bırakma polikinliği ile görüştük. Zyban adlı ilacı önerdiler.İlaç antidepresan olarak üretilmiş ama sigara bırakma tedavisinde kullanılıyor. Bu ilacı kullanan var mı? İnternette çok sıkıntılı yan etkilerden bahsediliyor. Üstelik annemin ciddi uyku sorunu var. İlaçlar ile uyuyabiliyor. Birçok psikiyatrik ilaç kullanıyor(Xanax,efexor,largactil,zyprexa) Zybanın ciddi manada uykusuzluk yaptığı depresyon,anksiyete ve panik ataka sebep olduğu yazıyor internette. Annem yıllarca depresyon,panikatak,anksiyete ile uğraştı. Yani yan etkileri tam olarak annemin hassas olduğu, ilaç kullandığı meselelerle ilgili.İlaç almadan uyuyamıyor ve biraz depresif,kaygılı bir kişi. Birkaç farklı psikiyatrist ve göğüs hastalıkları doktoru,dahiliyie doktoru ile görüşeceğim. Bu ilacın annemin kullandığı ilaçlar ile ne gibi bir etkileşimi olur. Ne gibi yan etkilere yol açar.Mide,böbrek ve karaciğer sağlığına olumsuz etkileri olur mu bunları soracağım ama buraya da bir danışmak istedim.Özellikle ilacı kullanmış olan ya da bir yakını vasıtasıyla deneyimi olan arkadaşlar bir fikriniz,görüşünüz,tavsiyeniz varsa duymak isterim bana çok yardımcı olur.

merhaba,

bence yanlış sorular sormuşsunuz. biz doktor değiliz (doktorlar var bu sitede fakat burdan yardım almaya çalışmak ne kadar etik veya uygun oda var)
sorduğunuz biçok soruyu ancak doktorunuzun cevaplaması uygun.

geçmiş olsun.

Sadece kafama takılan noktaları sordum,farklı fikirler almak adına. Bu soruları ayrı ayrı uzman doktorlarla görüşeceğimi yazdım zaten. Merak ettiğim şey bu ilacı kullanan arkadaşların deneyimleri,görüşleri ve tavsiyeleri. Yoksa ilaç etken maddelerinin birbirleri ile etkileşimi gibi farmakolojik teknik meselelerin sizlerin bilemeyeceğinin,ya da internette forumlarda sorulup karar verilemeyecek kadar mühim meseleler olduğunun farkındayım. İlaç hakkında kullananların ya da bir yakını kullanmış olanların ne gibi etkiler yaşadığını öğrenmek için sordum. Cevabınız için teşekkürler.

İlaçla 2 haftada sigara kullanımını azalttırır. 2 ayda bıraktırır. Pahalı bir ilaçtır. Fakat sonuçta ilacın yan etkisi olması normal. Herkesde farklı ve değişik şiddette yan etkisi görülür. Bu şikayetleri doktorunuzla konuşun bence. Ek ilaç yazacak mı bilemeyiz. Fakat bu durumlara aşina oldukları için size çözüm yolu sunacaklardır.

Üst Alt