Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

15 Ocak 2025'den sonra emekliliğe başvuranların adım adım sgk süreci

@güllerin efendisi, Merhabalar, dediğiniz yere baktım. Cidden maaşım 20 bin tl mi. Orada toplu ödeme görünüyor. 1.11.2025 den başlatmışlar ödemeyi. 4 aylık ödeme için 83 bin tl yatırmışlar. Şaka gibi. 20 yıl çalış. Aldığın ücret 20 bin tl olsun. :(
Ödeme tarihi 18/03/2027 yazıyor. Ben bu tarihe kadar mı maaş alacağım. Onu anlamadım arkadaşlar. Niye 2027 yazıyor bilen varsa aydınlatabilir mi.
Bir de benim hep yüksekten yattı. Niye bu kadar düşük bağlandı onu da anlamadım.

@Fulya_83, O tarik kontrol tarihidir ondan 2 ay önce yeniden kontrole gireceksin artık standart yapmışlar 5 evre böbrek hastasıyım 2 yıl sonraya kontrol muaynesi yazılmış, diyaliz hastası bir arkadaşada 2 yıl sonraya yazılmış.
Malesef maaşlar öyle gibi ancak yüksek yatıranların bir nebze oynuyor oda memur değilsen çokta fark yok

@Beylikduzu, İyi de Kontrol niçin. Doğuştan gelen hastalık 45 yıl düzelmemiş. son 1 yıldamı düzelecek. Çok saçma bir sistem yapılmış. 1 sene sonra yine heyete mi gireceğim. :(

@Fulya_83, Maaş bilgilerinin orada yazan tarih kontrol tarihi değil. Saçma sapan bilip bilmeden sırf bir mesaj yazabilmek için mesaj yazanlar oluyor onlara bakmayın.

Birikmiş ödeme tutarını o tarihe kadar TC Kimlik Kartı ile bankadan çekebilirsiniz demek.

1 yıl içerisinde hesaplardan çekilmeyen maaş ve birikmiş ödeme tutarı SGK'ya iade edilir banka tarafından.

Kontrol muayenesi olup olmadığını SGK'dan öğrenebilirsiniz.

Maaşınızın düşük olduğunu düşünüyorsanız başvuru yaptığınız SGK'ya giderek bir dilekçe verip tekrar hesaplanması talebinde bulunabilirsiniz.

Ablacım yüksekten yattı diyorsun maaşım! Ne kadar yüksek? Asgari ücretin 2 yada 3 katı yatmalı ki emekli maaşın yüksek olsun. Öyle yüzde 30 yüzde 40 fazla maaşa bile en düşük emekli maaşını verirler. Bende Ali Tezelden dinlemiştim ve çok şaşırmıştım. Maalesef durum bizim düşündüğümüz gibi değilmiş

@BnymnYldz, Teşekkür ederim bu 10. emekliliğim olduğu için şaşırmış olabilirim...

Geçmişe dönük maaş olayını bile 4 ay önce birisi açıklamamış olsa bu yüzden alınır alınmaz gibi tartışmalar çıkıyordu.
O tarih konusuda çevremde ve bende gördüğüm şekilde izah ettim ukalalıktan değil ayrıca mesaj merakındanda değil infoma bakarsanız amacımın kendimin emeklilliği için yol bulmak olduğu genelde bu başlıkta yazdığım ve bunun 10 aydır olduğunu görürsünüz.

iyi bayramlar .

@Beylikduzu,

Yazdığınız cevapta tek bir doğru olsa yine birşey demezdim ama hepsi yanlış maalesef.

O tarih kontrol tarihidir ondan 2 ay önce yeniden kontrole gireceksin demişsiniz. O tarih kontrol tarihi değil.

Artık standart yapmışlar demişsiniz. Böyle bir düzenleme yapılmadı. Her emekli olan kişi için standart olarak kontrol muayenesi olmaz. Kontrol muayenesi olmadan birçok arkadaş yeni yasadan sonra emekli oldu.

Memur değilsen çokta fark yok demişsiniz. Aksine işçi olan ve yatırılan primleri yüksek olup 30 Bin TL - 40 Bin TL bazen daha da fazla olarak memur emeklisinden daha yüksek maaş alan işçi çoktur. Hatta 2008 sonrası memur olanlar daha az emekli maaşı alırlar.

Size de iyi bayramlar ✋

Son düzenleme:
Kafa karışıklıklarına yararım olur diye yazacağım.
2008 öncesi sigortalıyım, sakatlığım doğuştan, -serebral palsiliyim- yaklaşık dokuz aylık ara kararlı, beklemeli süreçten sonra Kasım 2025'te emekli oldum.
Emeklilik evrağımda yüzde 60 yazmasına rağmen malulen emekli olmadım, çünkü daha önce belirttiğim gibi, sakatlığım doğuştan.
Bana bağlanan maaş 20.000 tl ama çok daha yüksek maaşı olanlar var.
Maaşımı hayatım boyunca kesintisiz alacağım. (kontrol muayenesi yok) Ama bunda normal emekliliğime zaten üç yıl kalmasının rolü olabilir. Konu hakkında yeterli blgiye sahip olmadığım için kesin yorum yapamıyorum.

@pınar-deniz, maaş bağlanma oranlari düştüğü için en düşük emekli maaşın,dan alıyoruz çalışmaya başladın mı bir yerde bende serebral palsy,den oldum bu arada

Herkese merhaba, eşimin emeklilik işlemlerine 3 Kasım 2025 de başladık, %61 engelli raporu ile Kadiköy numune hastanesine, Durum bildirir rapor almak için başvuru yaptık.Dün sabah, Hafif Düzeyde Çalışma gücünü kaybettiğine ve ara karar gerekmediğine dair bilgi aldık, Pazartesi günü emeklilik işlemlerini başlatmak için sgk ya gitmemiz gerektiği söylendi.31 senedir Ra yani Juvenil Romatoid artrit tanısı ile tedavi görmekte.Bekleyen herkesin istediği sonuçları almasını dilerim.Herkese iyi bayramlar.

@güllerin efendisi 3Kasım2025 de başvuru yapmıştık dediğim gibi, 19ocak2026 da işe giriş yaptı.Kimisi geriye dönük ödeme alamazsın diyor, kimisi de 3kasım ile 19 ocak arası için alırsın diyor, bizde bilmiyoruz:) varmı böyle bi hak biliyormusunuz?

Onay dün geldi, Pazartesi gibi sgk ya gidip, sonra da iş yerine gidip işlemleri halledicez

Evet bana da toplu ödeme verilmez gibi geliyo, sürecimizi bende burdan paylamak istedim ki belki birine bile bi faydası olur, çünkü süreç İnaılmaz uzun ve uzadıkça insan umudunu kaybediyo.

Üst Alt