Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2022 yılında asgari ücret ne kadar olacaktır? Tahmin yapmak isteyen var mıdır?

Pa_Pi
Peki o zmaan bir başka soru; O senin bahsettiğin KURUMSAL ŞİRKETLERDE ASGARİ ÜCRETLE ÇALIŞTIĞI HALDE KENDİSİNE ARABA TAHSİS EDİLEN KAÇ PERSONEL OLABİLİR SENCE. Gelelim araba telefon muhabbetine. Bak arkadaşım, Ticaretin beşiği istanbulo oabilir, Ve benim yaptığım şey de araç sayısıyla ekonomiyi kıyaslamak değil, Ben sadece İnsanların varlık, Yokluk arasındaki o büyük tezat a vurguyapmak istedim. Ayrıca. Sultangaiz halk ekmek kuyruğundan bahsetmişsin. İyi tamam da güzel kardeşim benim. Mesele sadece halk ekmek kuyruğuna bakmakla bitmiyor ki, İstatistik bilimi öyle demiyor.

Öncelikle bir konuda anlaşalım; Asgari ücret nedir? Asgari ücret, Hiç bir vasfı olmayan, Başlangıç düzeyinde olan çalışana verilebilecek EN AZ ÜCRET tir. Kimse size bu kadarla yetinin demiyor, Ya da hiç bir kanunda Asgari ücretten fazla maaş veren i ya da da alanı cezalanıdran bir kanun maddesi/yaptırımı yok. Bu meyanda asgari ücret te tek başına bir ekonomik gösterge sayılmaz. Haa bu demek değil dir ki, Asgari ücreti arttırmayalım. Hatta yazmış olduğum bir çok makalede Her mesleğin bir ASGARİ ÜCRET i olması gerektiğini savunanlardan biriyim ben. Ancak şöyle bir gerçek var, "Mevcut olan la, İdeal olan, Her zaman çatışma halinde dir" Mevcut olan la ideal olanın uzlaşma notkası na OPTİMUM denge denir. Optimum denge Mikro ve Makro ekonomide bütün değerlerin ortgalaması esas alınarak belirlenir, Ve ekonomik veriler bu şekilde yorumlanır.

Mesela ben şimdi sana. Mesleksizlik Yoksulluğun en temel etkenlerinden biridir dersem Beni yine tefe koyacak; Vasıfsız emekci kardeşlerimizi aşağıladığımı filan söyleyeceksin burada, Lakin ben burada OPTİMUM DENGE yi vurguluyorum. Yani Mevcut olan la ideal olanın buluşabileceği en uygun nokta dan konuyu ele alıyorum. Bu yaklaşım kimine doğru gelir, Kimine yanlış, Herkes durduğu ve buluduğu yere göre yorum yapar. Misal, Dolar ın 12 tl olduğunda ülkemize gelip harcama yapan bir turist in bizim 100 lira harcayıp pahalı dediğimiz bir kişilik menü ye 15 dolar ödediği halde "Türkiye çok ucuz bir ülke" diyebilmesi gibi. Şunu unutmayın, Bir konuda yorum yaparken kendi açımızdan gördüklerimiz le, Bütün açılardan görünen manzara asla birbirini tutmaz. Birinin bir konuda siizinle aynı neticeye ulaşmaması Birinizin söylediğini doğru, Biriniizn kini yanlış yapmaz, Sadece olaya FARKLI AÇILAR dan baktığınız gerçeğini ortaya koyar. Meramımı anlatabildiğimi düşünüyorum.. Asgari ücretle ilgili de fikrimi yazdım yukarıda gönül en yüksek rakamı ister o konuda hem fikiriz amma OPTİMUM DENGE diye bir şey var. Herkesin doğrusu kendine. Selametle.

DJ_BORAN

Sana tavsiyem makale falan yazma çünkü kimse okumaz. Kurumsal şirketlerde teknik destek personellerin ve alt yapı hizmeti verenlerin hepsi asgari ücret ile çalışır ve altlarında şirket arabası vardır. Tr'de kaç milyon asgari ücretli çalıştığından haberin yokmuş gibi yorum yapma. Şirket arabaları sadece idari kadro ya da satış personeline verilmez. Meslek sahibi olan insanların bile bu ülkede aldığı ücretler çok düşük avrupa da bir elektrik ustası ile tr de çalışan elektirik ustası maaşlarını kıyasla derim. Avrupa'da alım gücü yüksek bizde düşük bunun tek nedeni düşük asgari ücret ve ucuz işçiliktir.
1 litre süt tr de 1 euro bizi kıskanan Almanya'da kaç euro?
Alım gücünün neden düşük olduğunu ve emeğin neden ucuz olduğunu açıkla...

Pa_Pi

Almanya'da da 1 litre süt 1 euro ama onlarda asgari ücret 1580 euro , yani 23.720 tl .

Bizde ise brüt 3570 tl . Onların % 3 'ü bizim nüfusun ise % 44' ü asgari ücrete çalışıyor .

İsviçre'de asgari ücret 3800 euro yani 57 bin tl .

İsviçre'de de süt 1 euro .

Bir işi benden daha iyi yapamayanlardan ve sonsuza kadar yapamayacak olanlardan ne yapmam gerektiğine dair tavsiye almayı bırakalı 20 yıldan fazla oldu öncelikle onu söyleyeyim; Ayrıca hiç bir kurumsal şirkette "20 yıllık şi hayatımın %25 ine tekabül ediyor bu" Asgari ücretle çalışıp te teknik destek "Mesleki eğitim alanları kast ediyorum" personelinin asgari ücretle çalıştırıldığını görmedim. Haa, Kurumsal dediğiniz o şirketlerin teknik destek elemanı diye bildirdiği personelin SGK ya bildirilen geliri "brüt asgari ücret" olarak gösterilmiş olabilir amma bu o kişiye gerçekte "ASGARİ ÜCRET ÖDENDİĞİ" Anlamına gelmez. Tıpkı Devlette çalışan her memur un "Memur maaşı haberlerinde verilen Asgari tutardaki ücreti almadığı gibi"
Gelelim alım gücüne.. Bir kere ALım gücünü belirleyen tek şey asgari ücretin miktarı değildir. Birazcık ekonomi bilgisi olan birisi, Paranın alım gücününü Piyasaki, Ürün ve Hizmetler in Fiyat marjlarının belirlediğini bilir. Buna Maliyet Enflasyonu denir. Hani, Hani şu meşhur istatistikçilerin açıkladığı Enflasyon var ya, O Mal ve hizmetlerin fiyat artışlarını gösterirken, Bizim Maliyet Enflasyonu dediğimiz şey ise, Bir malı elde etmek için ne kadar süre çalışılması gerektiğini yani Emek maliyeti ni, Ortaya koyar. Bu da sadece ASGARİ ÜCRET le hesaplanmaz. Ortalama işçilik maliyeti ile hesaplanır. Ben mesela kendimden örnek vereyim sana, Vasıfsız bir işci olarak girdiğim lojistik sektöründeki bir firmada o zamanın Asgari ücretinden yaklaşık %30 fazlasını almama rağmen Sigorta da Asgari ücret in Net i üzerinden yatırıldığını gördüğüm için çalışmış olduğum firmaya dava açıp haklarımı almış bir kişiyim. Ve emin ol, ,Türkiye de, Senin o 1 milyon Asgari ücretle çalışıyor dediklerinin yarıısndan fazlası ASGARİ ÜCRET ten fazla maaş almakta En basitinden inşaat sektörünü örnek veririm sana..Son olarak,
Türkiye de Bir litre süt 1 euro değil, Öncelikle palavra sıkma, Daha üç gün önce aldığm süt ün litre fiyatı zam gelmesine rağmen 7,5 tl idi, Euro nun şu anki kuruna bir bakarsan kimin ekonomik bilgisinin referans alınması gerektiği konusunda bir fikrin olur belki.. Alım gücüne ilişkin açıklama istemişsn benden. Anlayacak mısın? Hiç sanmıyorum? Daha dövüz kurları nın nasıl oluştuğu konusuna girdiğim an vereceğin cevaplar yukarıda yazdığın cümle ile ortaya çıkıyor zaten. O yüzden muhattabını aşağılamadan önce hakkında bilgi ve fikir sahibi olmayı denemediğin sürece bir cevap vermeyeceğim sana. Haa bunu bir açılama yapamayacağımi için yapmıyorum. Sadece ÖNYARGI yla beslenen zihinlere ikram edilmeyecek kadar kıymetli cümleler kurduğumu düşünüyorum. Bu yüzden Açıklama kısmını bu mesaja vereceğin cevap tan sonrasına sakladım.. Bunu da hatırlatırım. SAYGILARIMLA

Beni aşağılayanlardan tavsiye almayı bırakalı 20 YILDAN fazla oldu gözüm yaa. Aklımın zekatıyla bir ömür gecirecek insanlardan tavsiye almıyorm ben hatıırlatırım..

20 aralık 2021 tarihinde son toplantı yapılacak. Bu tarihten sonra son kararı hükümet açıklar. Asgarî ücretlileri tatmin edici bir zam yapacağız diyorlar. Dediğim gibi 4k bandı ve üstü bir açıklama olacaktır.

4000 den aşşaği olmayacak.ama ne işe yararki.

SM-G610F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

asgari ucret belli oldu

15 gundur 4100 4200 olacak diyordum..asgari ucret 4250 lira oldu.hayirli olsun..

SM-G610F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Asgari ücretle çalışan 2 derece %74 engelli maaş nekadar oldu 2022 yılında

Ya arkadaşlar cimere yazsak mı şu hane gelir hesaplamasını ve eşi sigortalı çalışana da maaşın baglanmasını yazsak bizede biraz zam verseler keşke, tanıdığım çok kişi var eşi sigortalı diye alamıyor maaşını yazık

@DJ_BORAN

4000 TÜRK LİRASI ndan fazla olmaz diyorsunuz yani

Diyordum desek daha doğru olur. 4250 tl oldu Asgari ücret... Hepimize hayırlı olsun.. Gerçekten güzel bir zam verdiler Emeği geçen herkese teşekkürler. Gönül daha fazlası olsun ister ama yine de iyi bir netice olduğunu düşünüyorum. Karamsarlık üretecek arkadaşlara bir çift sözüm var. Arkadaşlar, Asgari ücet, demek, DEVLET İN İŞVERENE BU MİKTARDAN AZ VEREMEZSİN" diye bildirdiği rakamdır. Pekala MESLEK SAHİBİ olarak ASGARİ ÜCRET ten daha yüksek maaş talep etme hakınız var. Her şeye rağmen olumlu buluyorum bu rakamı.. Görüşümü bu şekilde belirteyim

Sevindirici bir haber bu çoğu kişi açısından.

Üst Alt