Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2024 Aralık ayında emekli olmak 2025 Ocak ayında emekli olmaya göre %40 daha fazla maaş demek!?

2024 aralıkta emeklilik dilekçesi vermekle 2025 ocakta vermek arasında bağlanacak emekli aylığının hangi şartlarda ( prim gün sayısı , sigortalılık süresi , prime esas kazanç ) ne kadar fark edeceğini, eğer emekli olunmazsa yada emeklilik dilekçesi veremeyeceğiniz için oluşacak farkı 6-7-8-9-10.. kaç yıl fazladan çalışarak kapatabileceğinizi ( 2024 emekli aylığınıza ulaşabileceğinizi ) başka hiç bir yerde bulamayacağınız detayda okumak isterseniz Prof.Dr. Aydın Başbuğ hocanın Eylül 2024 tarihli kamuya açık şu çalışmasında bulabilirsiniz. Konuyu temmuz başında açmıştım , linç edilmiştim. Ama doğruyu tebliğ etmek her insanın vazifesidir inancı ile konu altında bir kaç kez paylaştığım linki son bir kez tekrar paylaşıyorum.Umarım çok insan bu çalışmayı okur. Bilgisayarınıza yada telefonunuza indirip baştan sona okumanız menfaatinizedir. https://calismahayati.como.tr/yaslilik_ayligi_calisma.pdf

Arkadaşlar kafam çok karışık bir türlü işin içinden çıkamıyorum malum 2024 ile 2025 eneklilik hak etmişler eğer 2025 geçerse emekli maaş da%30 gibi bir düşüş olacak ve bu kayıbın sonraki yıllarda da artabileceği söyleniyor Bu durum kamu çalışanları için son tarih 14 ocak
Ben kamu kurumunda %50 ortabedi engelli olarak çalışıyorum Aralık ayında 20 yıl doldurdum
Sormak istediğim malum engelli yasası degişecek ve engelli emeklilik zorlaşacak sanırım Ben emeklilik dilekçesi verip emekli olsam aradan 2-3 yıl geçse
Ben%50 ortopedi poliseki raporluyım ve sürekli vergi indirimi yazı var
Ama malesef rapor almadan önce normal ehliyet var şimdi ben ehliyet süresi geldiğinde engelli ehliyet alsam benim emekli olsam sıkıntı olurmu sonra bana senin normal ehliyet varmış emeklilik için tekrar rapor al yada emeklilik iptal gibi bir şey olurmu bu yönden çıkmazdayım sadece bu kararı vermek için 2-3 gün kaldı şimdiden teşekkür ederim herkese

@penen, Normal ehliyeti engelli ehliyet ile değiştirmenin, daha sonraki süreçte emeklilik durumunu olumlu yada olumsuz etkilemesi açısından uzaktan yakından hiçbir ilgisi yoktur.

Emekli olduktan sonra kişi isterse yeni ehliyette alır, var olan ehliyeti de değiştirir, olabiliyorsa pilotta olur makinistte olur. Yani birbirleri ile bağlantılı olmayan bir konu.

Ehliyet konusundan ziyade, siz bağlanacak maaşın düşük veya yüksek olması durumunu daha detaylı araştırıp ona göre emeklilik kararını vermelisiniz.

Çok teşekkür ederim şu an maaş 33-34 bin TL ama ocak ta bu 37 falan olur diyorlar şu an emekli dilekçesi verirsem 30 bin TL maaş görünüyor bu 2025 yılına geçer se 18-19 bin TL ye ineceği söylüyor lar aktif olarak 20 yılımı tarım bakanlığı bağlı kurumda tamamladım ve 7210 günüm var tazminat olarak da 900 bin TL civarında verilecek sizce emekli olmak mı yoksa iş devam etmek mi mantıklı

@penen,

Ömür boyu emekli maaşının düşük yada yüksek alınması durumu olduğu için, belki bir yönlendirme olur diye yorum yapamıyorum.

Bu sorunuza karşılık joker hakkımı kullanmak istiyorum. Arkadaşlardan fikri önerisi olan varsa cevaplasın.

Üst Alt