@alifatih1958, Konuyu dağıtmak istemiyorum konu promosyon konusu bildiğim kadarıyla cevap vereyim.
"Proje tercihli özel fon havuzu" farkı şu diğer kar paylı hesaplarda mevduat toplanıp vadeli olarak finasman kullandırılıyor elde edilin karın bir kısımı müşteriye veriliyor kimin parası kime kullandırıldı kişiye özel ne alındı verildi karışıyor.
Bunda ise kişiye özel bir fon oluşturuluyor A kişisi finansman kullanacak bir veya bir kaç kişinin mevduatı vadeli olarak veriliyor vade sonunda vade karı banka cüzzi komisyonunu alıp kalanın tamamı müşteriye aktarılıyor yani olay finansman kullananla müşteri arasında banka sadece organize ediyor kim ne aldı verdi belli birbirine karışmıyor sadece insanlar birbirini bilmiyor ama arkadaşına vadeli bir mal satmışsın gibi oluyor.
Örnek olarak kurban zamanı bazı marketler kurban satıyor (içki saten markettete satıyor nasıl oluyorsa) onları kesip hepsini bir havuza toplayıp paketleyip müşterilerine veriyor bütün kurban etleri birbirine karışıyor ve bu asla caiz olmuyor bunun gibi biraz.
Fatih kalander fıkıf konusunda çok yetkin bir isimdir hatta cübbeli Ahmet hoca bile kaç sefer fıkıh konularını bazen ona danıştığını söylemişti.
Benim bildiğim kur korumula mevduata hiç bir şekilde caiz demiyorlar.
Ümmetimin ihtilafı rahmettendir kuralında olduğu gibi alimler arasında görüş ayrılığı olması normal önemli olan o ayrılığın kuran ve sünnete aykırı olmaması.
İhvanlar net kişilerin kurduğu bir site kendilerini bağlar resmi olarak kimsenin sözcüsü değiller ve pek ilmi bir site değil.
Zorlaştırmayın kolaylaştırın ayetinin ayarını iyi ayarlamak lazım bazen kolaylaştıracağız diye din sulandırılıyor fetönün ki kötü niyetti ama onlara sorsan kolaylaştırıyorlardı.
Örneğin sandalyede namaz eğilip kalkamayanlar için caiz diyenler var iş o kadar sulandı ki azıcık dizi ağrıyan sandelyeye oturuyor namazda bazı camiilerde haşa kiliseler gibi sıralar kondu yani ucu bir kaçtımı tutamazsın.
Diyanet bu ayarı kaçırıyor bazen kural belli kuran, sünnet, icma, kıyas müctehid değilsen daha önce müctehidleri verdiği fetvaya (icma) uyarsın yoksa benzer fetvalardan kıyas yaparsın bunu yapacak kişide fıkıh alimi olmalı berber ahmet değil ben dedim oldu şekilinde değil.
Siyasete girmiyorum dine ve vatana en azından ehveni şer olarak kimin faydası varsa açıktan desteklenmesinde bir sorun yok bence.
İsmail ağanın yorumlarının biraz katı olduğu doğru ama onu eleştirebilecek bilgi seviyesin değilim.
İsmailağa cemaati şu an çok karışık her şey birbirine karışmış vaziyette bir operasyon yemiş vaziyetteler onun için samimiyetine ve bilgisine güvendiğim birkaç hoca var sadece onları dinliyorum.
Yanlıştan ve yanılmaktan Allah hepimizi korusun en doğrusunu Allah bilir.