Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2025 EKPSS tercihleri başladı

Ata_Türk

Üye
Konular
62
Reaksiyonlar
5

2025-EKPSS/Kura ile Engelli Kamu Personeli Yerleştirme; Bazı Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Kadrolarına Yerleştirme Yapmak İçin Adaylardan Tercih Alınması başlandı.​

2025-EKPSS/Kura ile Engelli Kamu Personeli Yerleştirme: Bazı Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Kadrolarına Yerleştirme Yapmak İçin Adaylardan Tercih Alınması

Engelli Kamu Personel Seçme Sınavı ve Engellilerin Devlet Memurluğuna Alınmaları Hakkında Yönetmelik uyarınca ÖSYM tarafından yapılan Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS) sonuçları ve kura usulü ile kamu kurum ve kuruşlarının boş kadrolarına yerleştirme yapılacaktır. Adaylar, 2025-EKPSS/Kura İle Engelli Kamu Personeli Yerleştirme Tercih Kılavuzu'na aşağıdaki bağlantıdan erişebilecektir.

Adaylar tercihlerini, 16-27 Ocak 2025 tarihleri arasında yapabilecektir. Tercih işlemleri 16 Ocak 2025 tarihinde saat 14.30'da başlayacak ve 27 Ocak 2025 tarihinde saat 23.59'da sona erecektir.

Adaylar tercihlerini, Ek'te yer alan 2025-EKPSS/Kura İle Engelli Kamu Personeli Yerleştirme Tercih Kılavuzu kurallarına göre ÖSYM'nin ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi - Ana Sayfa adresinden T.C. kimlik numarası ve aday şifresiyle bireysel olarak yapabilecektir. Adayların tercih işlemleri için Kılavuz'u dikkatle incelemeleri gerekmektedir.

Adaylara ve kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Merak ettiğim bir şey var
Kura mı puan usulü mü bu anlamadım.
Lisans olarak tercih yapıp puan sıralaması mı olacak yoksa kura mu çekilecek ayrıca kura için para yatırma diyor şartlarda.
Anlamadım aydınlatacak olan olursa sevinirim

Vaybe bir cile ekpss alimi daha iktidar partisi en çok engelliye dokunacaz dedi ve dediğini yapti kadrolara bak resmen milletle alay ediyorlar cumhurbaskani ne söylüyorsa tersini yapiyoo bizede düşen gülmek kahkaha atmak bolbol😂😂😂

@Kırmızıı,

hakkaten öyle şuan excelde boğuşuyorum. boşa koyuyorum dolmuyo doluya koyuyorum almıyo. karga tulumba yapcaz artık şansımıza ne gelirse

@Ktnktn, Diyanet işlerine açılan kadrolar dolmadığı için her atamada açılan kadroların çoğu boş kalan aynı kadrolar oluyor onun için çok gözüküyor Diyanet atama puanlarının çok düşük olması bunun göstergesi zaten.

Bu konu defalarca konuşuldu bu sitede.

“Önyargıları parçalamak, atomu parçalamaktan daha zordur.” Albert Einstein.

Son düzenleme:
Ortaöğretim kura da kaygan bir zemin ama lisans/önlisans ın kontenjan ve puan cehenneminden gene iyidir. Sonuçta hepsi boşa kürek çekmek. İyimserliğe gerek yok.

lise mezunuyum ve memurluk yok denecek kadar az bu yüzden tercih yapmayacagım 27 ocakta özel sektörde masa bası işe başlayacagım bugün işe alındım maaş olarakta 28 bin hiç yoktan iyidir

Genel bilgiler 1.4 maddesine göre; "Yerleştirme işlemlerinde, ortaöğretim düzeyi kadrolar için EKPSSP1 puanı, ön lisans düzeyi kadrolar içinEKPSSP2 puanı, lisans düzeyi kadrolar için EKPSSP3 puanı kullanılacaktır. İlköğretim/ortaokul/ilkokuldüzeyi kadrolar için 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 41 inci maddesinde öngörülen hükümlerçerçevesinde tercihlere göre kura usulü ile yerleştirme yapılacaktır."
Ön Lisans ve Lisans E-KPSS sınavına giremeyenler için de alternatif yapsalardı güzel olurdu.

@BayKukla,
öyle hocam bugün biraz inceledim neredeyse full hizmetli ve diyanet çok var bende tercih yapmama kararı aldım suan onlıne markette çalışıyorum bir dahaki pazar son işte benim muhasebe uzman yardımcısı olarak işe alındım bi metal fabrikasına muhasebe bilgim yok ama beni işe almalarının sebebi girdigim iş yerlerinde uzun süre çalışmammış öyle söyledi ik 0 dan ögretecekler bana işi

@Ktnktn, Konuyu uzatmak istemiyorum ama böylede havada kalıyor her atama dönemi aynı muhabbet oluyor yıllar önce diyanete atanan bir arkadaş bu meseleye açıklayıcı bir cevap vermişti alta yapıştırıyorum.

Özet isteyene her doldu denilen kadro dolmuyor bazen tercih yapılıyor ama istenilen özel belgeler adayda olmadığı için ataması iptal oluyor ama kadro dolmuş gözüküyor.

"Diyanet Ekpss ile Lise ve Ön Lisans düzeyinde din görevlisi (KKÖ, İ-H ve M-K) alımı yaptığında hafızlık belgesi şartı koşuyor. O belgeyi alabilmen için yıllarını verip Kuranı ezberlemeyip sınavında başarılı olman lazım o yüzden çok az kişide var. Örneğin Diyanet 2016'daki alımda 1000 din görevlisi alıyor ama hafızlık belgesi 30 kişide var. Kaldı 970 kadro, 2017 deki alımda boş kalan 970 kadroyu açıyor. Belgesi olan 20 kişi... 2018'deki alımda 950 din görevlisi alıyor. Bazıları da ooo her sene diyanet bin tane alım yapıyor diyor. Halbuki o kadrolar yıllardır dolmayan kadrolar. Isıtıp ısıtıp önümüze katılıyor. Hİzmetli memur alımı da yapıyor ama çok değil. Bazıları belgesi olmadan tercih yapıyor. Belge tesliminde hafızlık belgesi olmadığı ortaya çıkınca ataması iptal oluyor. Ondan sonra başlıyor sövmeye... O 50 puanla yerleşti gibi gördüklerinizin çoğu belki de hepsi, şartları taşımadan tercih ediyor ve ataması iptal oluyor."

@BayKukla, Nasıl diğer lise ve üniversite mezunları mezun olduğu bölüm ne olursa olsun şartları taşıdıkları kadrolara tercih yapabiliyor ve puanları yetiyorsa atanabiliyorsa imam hatip mezunlarıda diğerleri gibi sadece mezun olduğu alanda değil şartları uyuyorsa diğer kadrolara tercih yapabilir ve puanı yetiyorsa atanırlar ekpss mülakat olmadığı için şaibe varda denemez.

Bazıları için ne yazarsam yazayım boş ama cevapta verilmeyince sanki söylenenler doğru gibi bir algı oluşuyor.

@kara duman,
hocam bizde diyoruz adamların zaten yeterince kadrosu var. neden başka alanlara tercih yapması kısıtlanmıyor. ben maliye mezunuyum 10 15 tane kadro açılmış. bi imam hatip mezunu ile şartlarım aynı değil. bu açık yani tartışmaya girecek bişeyde yok.

@Ktnktn, Bu farklı bir konu ne güzel bölümlerden mezun kişiler var ama kadro açılmadığı için atanamıyorlar ve bu genel bir sorun ama bu adeletsizliği başka bir adeletsizlikle düzeltemezsin.

Nasıl insanların tercih yapmaya hakkı olduğu kadroya atanmasını kısıtlayacaksın o zaman başka zaman başkaları da başka okullar için aynı şeyleri söyler sonu yok bunun.

Tabi asıl mesele bir kesime olan önyargı değilse.

İlleri ayıklıyorum. Seküler olsun isterse doğu olsun. Hatta çatışmanın ortası bile olur. (y)

Abi Diyanet'e imam alınması eyvallah.. Ama aile ve Sosyal hizmetlerdeki imam arkadş ne iş yapacak

O zaman Diyanet de mühendis alsın.. Öğretmen alsın ..

Ayrıca geçen dönem Kara yolları genel müdürlüğüne öğretmen alınmış abi.. Neyin kafası

Üst Alt