Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2025 Ocak ayında engelli aylığı ne kadar olur?

Engelbiz2156

Yeni Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
1
3 Ocak 2025 güncel:

- Engel oranı yüzde 40-69 arasında 3 bin 723 lira​
- Engel oranı yüzde 70 ve üzeri 5 bin 584 lira​
- Evde bakım aylığı 10.126 lira​

2025 ocakta Engelli Aylığı ne kadar olur❗❗

Memura yüzde 40 zam gelirse engellilere de gelir. Tahminen yüzde 40 zam gelir.

2025 zamlı engelli maaşını hangi ayda verilecek haberi olan var mı?

Engelsiz Türkiye Platformunda konuşmuş; "...noktasında..", "...suretiyle.." gibi bilindik söz kalıplarıyla farkındalık, mesuliyet, sosyal aktiviteler, kültürel projeler(dincilik diye okuyun), hükümet olarak sosyal aktiviteler(akp etkinlikleri, gazze mazzecilik kastediliyor), toplumsal bilinç, falan gibi içi boş soyut laflar... Ha, bir de sinirlenip birini azarlamış ses düzenindeki aksaklık yüzünden. Cart curt... Yani gene gargaraya getirildi 3 Aralık.

Çoktandır sadaka niteliği taşıyan komik rakamlardaki engelli aylıklarının iyileştirilmesi?.. "Ekonomik destek" gibi anahtar kelime bile ağza alınmadı. Anlaşılan, aylıklar gerçek enflasyon karşısında daha da erimeye devam edecek. Hatta, bir zaman gelecek ki, ATM'den çekmeye dahi tenezzül edilemeyecek bir para olacak.

Son düzenleme:
Ben dinledim. İktidara geldiklerinde yapacakları ilk iş Engelli Bakanlığını kurmak sonrasında iş gücü kaybı emeklilik sistemi kaldırılarak vergi indirimli haline getirmek ve son olarak engelli maaşı asgari ücret seviyesine çıkarmak.

@Engelbiz2156
sgk yeni kanunda 2008 öncesi sgk başlangıcı olan engelli emeklileri de kontrol muayenesine çağıracakmış. Maaş iptal olmasın da zam'ı boşver üstad. Adamlar nereye saldıracaklarını şaşırdılar. allah sonumuzu hayır etsin

Cok.komik rakam.aliyorum aglanacak halime guluyoruz 3000 5000 le kim.hayat surebilir hep birilerine muhtac yasamamiz isteniyor ozgur ozele gelince chpliyim ama gelsede ole bi zam yapacagini dusunmuyorum ama.insallah yapar

2025 yılı asgari ücret oranından şekillenen engelli aylıkları ne kadar oldu miktarı bilen var mı?

üc aşşagı beş yukarı engelli maaşı ne kadar olur kardeşlerim %80

@Psikoterapi,

asgari ücretle engelli aylığının bir alakası yok 3 ocak da memur ve memur emeklisi tüfe ye gore belli olur onunla zam kararı verilir

@afyonlu_03,
yüzde 15 olur gibi şu an :)

Yeni birsey daha öğrendik o zaman bu maaş hicbiseye yaramaz.

Hadi yüzde 40 ve üstü 3685 TL oldu oda paramı kardeşim sadaka gibi aylık 120 lira eder😄😃😃😀

Engelli aylığının en az 15 bin tl olması gerek. Resmen öl diyorlar bize. Bir de tutturmuşlar aldığımız maaşa sosyal yardım diyorlar. Bizim bu maaş yasal hakkımızdır. Dilenci muamelesi görüyoruz resmen. Herkese bol keseden maaş veriyorlar ama engellilere gelince çay kaşığıyla...

Engel oranı yüzde 40-69 arasında 3 bin 723 lira

Engel oranı yüzde 70 ve üzeri 5 bin 584 lira

Evde bakım aylığı 10.126 lira

584 tl,, dilenci gibi gerçi onlar bile daha çok kazanıyor

Üst Alt