selam kardeşim bayağı zamandır girmiyorum buraya, okuduğum kadarıyla hala didiniyorsun, çoktan emekli olmuşsundur diye tahmin ediyordum, bugüne kadar neden bekledin anlamda veremedim açıkcası, halbuki bu konuyu açıkca konuşmuştuk, yaşam riskdir zaten, risksiz hiçbirşey olmuyor biliyorsun, bilgini sağlama alıp emeklilik dilekceni verecektin, ben öyle yaptım, şu anda 46 yaşındayım, malülen emekli olalı 12 yıla yaklaştı, seninle bu konuyu ilk konuştuğumda 38 yaşındaymışım.
son bir soru sormuşsun, 18 bifiil çalışman gerekiyorsa yıpranma dahil edilemez, yıpranma sen emekli olmaya karar verdikten sonra 18 yılın üzerine eklenir, birde maaş konusu var, 2008 yılın ortalarında çıkan sgk reform paketinden etkileneceksin, yani maaşın normalinden düşük olacaktır, ehliyet konusuna gelirsek senin rahatsızlığınla alakalı bir durum, ben bu durumdan etkilenmedim, doktorlarla halletim bu durumları, ayrıca kontrol muyenesinide aynı şekilde doktorumla hallettim çağırılmadım zaten çağıramazlarda. ben malüliyet konusunu düşünüp karar vermemle bu işleri halletmem 4 ayımı aldı D-3 den emekli oldum, şunu demek istiyorum, hayat kısa madem işini sevmiyorsun, hastalığında var, haklarında var, bu kadar zamandır neden oyalandın ?