Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%60 ile vergi indirim hakkı elde ettik. Emeklilik süreci nasıl olacak?

jon83

Üye
Konular
43
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar vergi indirimi için maliyeye dilekçeyle müracaat ettim ve mersin üns has sevkimi istedim hasteneden aldığım rapor yüzde 78 %78 kesintiyle kalan yüzde %60dır benim size sormak istediğim daha önce özürlü raporumuz yok ama biz 40 alıp 3600 emekli olmaktı amacımız yüzde 60 aldık bu istegimizde başarılı oldukmu bu işler kaç günde biter bundan sonra sırayla yapılan işlemleri bana yazarmısın yüzde 60 rapor 4000 gün yaş 50 rapor alınan yer mersin üns sizce emekli oldukmu ne zaman sonuçlanır raporun hastaneden cıkması maliyenin raporu ank göndermesi raporun gelmesi bizim ssk gidip işlem yapmamız kaç gün yada ay sürer

bir de yüzde 80 yüzde 60 yüzde 40 üç tane seçenek var? özürlü olarak emekli olmada emekli olundugunda arada para farkı var mı? nedir amaç

Raporonuzun onaylanması en az 2 ay sürer.Engelli olupta emekli olanların dereceleri,bakıma muhtaç engellilerin dışında emekli maaşlarını etkilemez.Emeklilik yatırılan prim ve gün sayısına göre hesaplanır.

Raman72 msjdan dolayı tşk ederim böyle güzel bir sitede sizin gibi anlayış ve paylaşımcı arkadaşların olması ne güzel saygılarımla

Vergi indirim hakkı elde ettiğiniz işyerinize gelen yazıyla size bildirildi. %60 oranla 2. dereceden vergi indirim hakkı elde etmişsiniz. Doğru mu?

Sanırım bir de emekli olmayı istiyorsunuz? Öyleyse, ilk sigortalı olunan tarih ve doğum tarihiniz önemli? Bir de, SSK'lısınız değil mi? Yani memuriyetten bahsetmiyoruz?

Vergi indirimi ve emeklilik için 3 kademe vardır. 3. derece %40-60 arası işgücü kaybı olanları, 2. derece %60-80 arasındakileri, 1. derece ise %80 ve üzerindekileri kapsar. Sakatlık oranı arttıkça emeklilik için gerekli olan sigortalılık süreleri ve prim gün sayıları azalır; yani nispeten daha kısa sürede emekli olunabilir.
Maaş açısından ise derecedeler arasında hiç bir fark bulunmaz.

özelden msj geldi
arkadaş 1975 ssk girişli 4000 günü mevcut ve 50 yaşında.....

Prim ödeme günlerini 18 yaşını doldurmuş sayarak;ve %60 vergi indirimli rapora sahipseniz
[FONT=&quot]15 yıl, 8 ay- Hizmet ve 3680 Prim günü [/FONT]olmanız durumunda erken emeklilikten faydalanabilirsiniz.

msj yazan arkadaşlara tşk ederim bilgilerinizi dikkatle okudum herşey için tşk ederim işlemler bitsin sonucu yazıcam iyi geceler

vergi indirimi kagıdı aldıgımız zaman neler yapıcaz

arkadaşlar, martın 6'sında mersin üns heyete girdim. çıkan rapor yüzde 78. kesinti ile kalan yüzde 60. raporun hastaneden çıkması maliyeye gitmesi ordan ankaraya gitmesi kurula girip geri maliyeye ordan da muhasebeye gelmesi tahmini kaç ay sürer?
2 sorum ise, vergi indirim yazısı geldi, muhasebeye kagıdı aldım, gidip sgk vericem. ne yapıcam?
yaş 50, prim 4000, ssk giriş 1975. askerlik yatırdım, vergi indirimi rapor yüzde 60. gidip ssk vericem emekli olmak için böylemi yapıcam?
arkadaşlar sorularıma okuyup cevap verebilirseniz menmum olurum. vergi indirimi yazısı elime geçtigimde ne yapıcam?

jon83

tşk ederim vermiş oldugun bilgiler için vergi indirim yazım gelsin gerekli işlemleri yapıcam tekrar tşk ederim

istedikleri evragı tamamlayıp gönderdim

arkadaşlar ben mersin üns heyete girdim yüzde 78 rapor aldım kulak göz ve gögüs göz ve gögüsde detayıyla teşis ve açıklama vardı ama kulakta sadece sagın ve solun nekadar duydugu yazıyodu rapora bakıldıgında hemen teşis ve açıklama eksikligi hissediliyodu geçen gün maliyeye yazım geldi gittim aldım korktugum gibi oddio testi istediler üns göndermemiş raporda detaylı bilgide olmayınca tabi hemen odyametriden çizelgeyi alıp saglık kuruluna verip resmi yazıyla maliyeye ordanda ank gönderdim

peki şimdi ne olucak kaç gün sürücek gelen kagıtta sadece o eksik görülmüş bende tamamlayıp gönderdim. bir daha başka birşey isterlermi. bu iş kaç gün sürer vergi indirim mücadelam 3 ay sürdü kagıdın gelmesi bu da mı 3 ay sürücek
bir de daha önceden raporum yok ilk defa vergi indirimim olucak o da 78 çıktı aslında amacım yüzde 40 dı ama fazlası geldi vergi indirimim onaylanıp geldiginde alıp sgk gidip vericem prim 4000 ssk giriş 1975 yaş 53 rapor yüzde 78 şimdiden tşkler

Vergi ind. belgeniz iş yerinize gelir gelmez emeklilik işlemlerine başlayabilirsiniz....

jon83

şuan bekleme aşamasındayım evrak gelir gelmez sgk müracatımı yapıcam inş başka bir eksiklik yada sorun çıkarmazlar ben yüzdelerin peşinde degilim yüzde 40 yetiyo zaten raporum yüzde 78 istedikleri kadar kırpma yapsınlar gene bana yeter herkeze tşk ederim

bana tahmini ne kadar emekli aylıgı baglanır

arkadaşlar, bu ay emeklilik dilekcemi verdim. maliyeden yazım geldi, yüzde 61. sgk vergi indirim yazısı askerligi yatırdıgıma dair belge işden çıkış yazım vs teslim ettim.
bir yerde calışarak vergi indirimi aldım işden çıkış göstererek sgk emeklilik dilecekmi verdim. bir şirkette bekçi olarak gözüküyodum.
ssk'm tahmini askeri ücretten gözüküyodu
ssk giriş 1975
pirim günüm 4000. bunun 2000 istege baglı 2000 ise bir yerde çalışarak topladıgım ssk ikisi askerlik toplandıgında 4100 günüm var

bana tahmini ne kadar emekli aylıgı baglanır?
bir yakınım yüzde 40 raporu var 680 tl alıyo. bana tahmini ne kadar aylık baglanır?

birşey daha sorucam emekli aylık baglanıp baglanmadıgı netten ögrebiliyomuz? tahmini ne kadar sürer emekli aylıgı baglanması?

teşekkürler

en düşük emekli aylgı ne kadar

sskdan en düşük emekli aylıgı ne kadar en azından onu bileyim vergi indirim yazımı ssk verdigimde askeri ücret gözüküyodu en düşük maaş mı baglanır

jon bey..özürünüz sigortalı olduktan sonramı oldu...özür durumunuzun nedeni ne..cvp verirsen sevinirim.

jon83

özür agır kua yüzde 40 göz yüzde 10 kulak yüzde 11 göz yüzde 61 vergi indirim raporum var çalışırken vergi indirimi alıp ssk başvuru yaptık daha önceden herhangi raporumuz yokdu ssk askerlik yapıldı parası yatırıldı ssk giriş 1975 pirim günü 4000 rapor oran yüzde 61 emeklilik dilekcesi verildi ssk ya kua hastalı daha sonrada oluşan birşey astım göz kulak bunlar daha önceden olan şeyler ama benim istege baglı yatırdıgım günler 2000 civarında 2000 ise ssk çalışarak kazanılan pirim 41.000 civarında olması lazım en son çıkış almadan askeri ücret olarak gösteriliyodu en düşük maasda 620 civarındaymış bana ne baglanır merak ettim

jon83;
En düşük ssk emekli aylığı şu an 632 tl.
Tahminim sizin aylığınız da bu civarda bir rakam olur.

jon83

ilk işe giriş tarihim 1975 3 ay askerlik tarihim 1979 327 gün prim 4200 raporum yüzde 60 vergi indirimi 30 temmuz işden çıkışı aldım 5 agustosda emeklilik dilekcemi verdim işden çıkış askerlik yazım vergi indirim yazımı sgk teslim ettim maaşım baglanırmı bir sorun olurmu 40.000 yatan toplam para en son askari ücretten yattı birinci sorum emekli olmamda bir engel olabilirmi ikinci sorum en düşük emekli aylıgı 630 ytlmiş en düşük o baglanırmı

Eğer işe girişinizde aynı rapor ve sartlara sahipseniz 650 liradan asagı almazsınız merak etmeyin.

jon83

vergi indirim raporum yeni çıktı temmuz 20 onaylandı yüzde 60 işden çıkışı 30 temmuzda aldım 5 agustosda emeklilik dilekcemi verdim askari ücretten yatıyodu daha önceden raporum yokdu ilk defa vergi indirimi alıp emeklilik dilekcemi verdim yüzde 60 4200 prim 1975 giriş bir soruno olurmu emeklilikte

jon83

arkadaşlar birşey sormak istiyorum prim günüm 4200 civarında bunun 1400 kendim dışardan yatırdım 370 askerlik 2800 küsürüde ssklı çalışmıştım emeklilik dilekcemi verdim işden çıkış askerlik yatırdıgıma dair yazı vergi indirim yazım yüzde 60 istege baglı yatırdıgıma dair yatırılan makbuzları teslim ettim şimdi emeklilik baglanması bekliyorum hafta içi gittim maliyeden resmi yazı istenmiş dedi son durum sizce emekli olmamda bir aksilik çıkarmı ayın 5 verdim emeklik dilekcemi ssk giriş 1975 askerlik 1979 vergi indirimi yazım 20 temmuzda onaylandı daha önceden raporum yokdu en son askari ücretten ödeniyidu 666 vs birinci sorum emekli olmamda bir sorun olurmu ikinci sorum tahmini ne zaman maaş alırım üçüncü sorum en düşük 630 ytl ssk aylıgı baglanırmı yatan toplam prim 41.000 saygılar

Bir sorun yaşamanız için neden göremiyorum. Her şey yolunda... Maaşı tahmin etmek çok zor. Ama en kötü ihtimalle 630 tl'lik taban maaşı bağlanır.

jon83

tşk ederim banada en düşük olan 630 tl yeter zaten toplam yatan para 40.000 maliyeden resmi yazı istenmiş ayın 5 verdim bekleyip görelim bakalım ne kadar maaş baglanıcak saol hocam

%60 raporum ve 4500 prim günüm var. Emeklilik.?

slm arkadaşlar dün sgk gittim evrağın tarafıma en geç bu ay sonunda ğeleceğini sölediler ama içeri hakında bilgi vermediler arkadaşlar emeklilik dilekcemi verirken istege baglı yatırdıgım makbuzları verdim vergi indirim yazımı verdim ama aslı yokdu bende maliyeden bir örnegi alıp verdim askerli yatırdıgıma dair yazıyı verdim işden çıkış yazımı verdim kimlik fotokobisini verdim birde emeklilik dilekcemi verirken istege baglı askerlik var diye not düştüler benim emekli olmamda bir sorun olurmu.?

ilk siğortalı oldugum tarih 1975 bu tarihte 16 yaşındaydım askerligimi 1979 yaptım toplam prim 4.500 gün 1959 doğumluyum yüzde 60 raporum var ğeçen ayın 5 de emeklilik dilekcemi verdim...

birinci sorum ben günlerimi toplatmadan emeklilik için verdim bir sorun olurmu istege baglı ssk 1500 gün askerlik normal çalışarak ssk bir sorun olurmu

ikinci sorum vergi indirim yazısıın aslı yokdu bende maliyeden aslı gibi yaptırıp sgk verdim emekli olmamda bir sorun olurmu

3 sorum tahmini ne kadar emekli aylıgı baglanır 40.000 yatan toplam para en son çalıştıgım yer askari ücretten yatırıyodu emekli olmamda bir sorun olurmu

valla sigorta girişin 1990 dan öncesi ise kesin emekli olursun rahat ol.

acil

Özürlülere verilecek rapor derecelerinin yer aldığı mevzuat lazım..?

acil cevap

arkadaşım vergi indirimi için maliyeye mürücaat edicek sskda saglıkdan faydalanma 1 aya düşmüş bu bir aylık süreyi beklemelimi yani ilk ayı bekleyip maliyeye öylemi müracat etmeli yoksa işe girdikten sonra hemen mi müracat etmeli

Üst Alt