Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

93 sigorta girişi ve 3. derece vergi indirimi ile ne zaman emekli olabilirim?

nazisam

Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
mrh arkadaşlar bende aranıza yeni katılan ortapedik başta olmak üzere engelli bi kardeşinizim bende sizler gibi uzun uğraşlar sonunda yüzde 51 derecesiyle vergi indirim hakkımı kazanmış bulunmaktayım şu an benim sizlerden talep ettiğim bilgi ben 1975 dogumluyum ssk girişim 1993 toplamda 3101 iş günüm sskdan var 689 günümde bagkurdan var bu durumda emekliligim ne zaman olur ve tahmini maaaş miktarım ne kadar olur şimdiden tüm arkaşlara tşklr ( ssk pirimlerim asgari ücretten yatırıldı bagkurumda 1 . basamaktan yatırldı mersinden sevgilerimle herkese :)

halen cevap yazacak bir arkadş yukmu acaba :(

nazisam,
Sen şuan hangi kuruma ödeme yapıyorsun ssk ise farklı bağkur ise farklı emeklilik tarihleri çıkar şimdi senden bir kaç bilgi isteyelim bu bilgileri bize gün ay ve yıl olarak ver..
İlk Ssk giriş tarihi:
Doğum tarihin:
en son ödeme yaptığım kurum hangisi:

avcı komado kardeşim tşklr verdigin bilgiler için cevapta acele etmem hususundada ise:(küçük bir merak acelesi diyelim ) ankaradan öyrenince tlefonla vervi indirim derecemi onun heyecanından olsa gerek mersinden sevgilerimle :)

ilker bey ilginizden dolayı tşklrimi sunarm bilgilerime gelince 1975 dpgumluyum 1993 ssk girişim var toplamda 3101 iş günüm sskdan var 689 günümde bağkurdan var son üç aydır sskalıyım ve şu an sskam halen aktif tir ankaraya giden raporum yüzde 74 idi yüzde 51 olarak onaylanmış olarAK BANA ULAŞTI CUMA GÜNÜ İTİBARİYLE bilgilerine sunarım ilker bey

İlker,
bu arada sizde mersin galiba ilker bey memnun oldum ayrıca

nazisam,
3.derece vergi ind.hakkın olduğuna göre 16 yıl 3760 güne tabisin..
../.../1993+17 : .../.../2010 yılında emekliliği hak etmişsiniz.Hemen ssk ya emekli olamak için müracaat edebilirsin.Şimdiden emekliliğiniz hayırlı olsun..
http://www.engelliler.biz/forum/eme...i-basvurusunda-istenen-belgeler-ve-surec.html
Ayrıca size tavsiyem hemen emekli olmanız ve çalışmakta zorlanmıyor iseniz tekrar SGDP ödeyerek çalışma hayatına atılmanızdır.Hem emekli maaşınızı alır hemde çalışarak hak ettiğiniz maaşı alırsınız. Emekli maaşın ise tahminen 800-850 arası olur..
Bu arada Bende memnun oldum evet bende Mersindeyim

tşklr ilker bey

yeterince net ve açıklamalı oldu işlemlere hemen başlıycam sonucuda yazarım buraya arkadaşlarla paylaşmak adına

en düşük ssk emekli aylığı tabanı,ek ödemesiyle birlikte 739 tl.dir.fakat bazı ssk emeklilerine baktığımızda 600-650 tl.emekli aylığı alanlar da var.bu nasıl oluyor.

turkuaz6 kardeş

ben henüz emekli bile olamadım olursam nekadar aldıgımı buraya yazacam bu hafta sonu başlıyom işlemlere :)

nazisam;

arkadaşım son üç ayım ssk dan derken eger demiş oldugunuz üç ay öncesi bagkurunuz varsa ve üç ay önce ssk ya geçmişseniz sizin işiniz zor bagkurdan emekli olabilirsiniz oda sizi çok ugraştıracaktır kurum derki son 1261 gün hangi kurumdansa oradan emekli olabilirsiniz der burası çok önemli kafanızı karıştırmak istemezdim ama durum bu

buzlucay kardeş haklısın da benim bildigim kadarıyla son 7 yıla bakılıyor ve en çok gün hangi kurumdansa emeklilik işlemleride o krum dan yapılıyor ve benim bagkurdaki toplam gün sayım (689)dur zaten diyer 3101 günüm ssk dan dır ewt 3 ay öncesi ne kadar 2 yıllık bagkurum vardı 3 öncede bağkuru durdurum ssk mı başlattım şu an sskam aktif

buzluçay kardeşim içimize kurt düşürdün önce ama şimdi rahatladım :(hizmetlerin birleştirilme kanununda)((madde 7 kanun 8 )) araştırmam sonucunda çıkan sonuç bizim içn önemli olan bölüm engelliler içn malulen ve yaştan dul yetim maaşları emekliliklerinde son yedi yıldaki en çok güne bakmaksızın en son hizmetin oldugu kurumdan emekli edilir deniliyor buzluçay ve diyer arkadaşlar durum bundan ibaret :) ben böyle okudum istersen bide sen bak buzluçay kardeş eksigimiz varsa gider

tşklr pazartesi ilk olaraka sskdan başlıycam işlemlere

kardeşim temennim sorun çıkmadan senin ssk dan emekli olman inşallah ben yanılırım aynı durumda bi arkadaşım var sigorta girişi 1993 yılı 2003 ve 2007 yılları arası bagkurlu olmuş ve 2007 yıılında bagkurdan ayrılmış ve bagkurdan ayrıldıktan sonra bugüne kadar sadece 6 ay sigorta yatırmış %81 vergi indirimi raporu var sigortadan emekli olması için tüm şartlar oluşmuş bundan üç ay kadar önce gün toplaması için kuruma dilekce vermiş ve dilekcenin cevabı aynen şöyle kişi 1261 günlük hizmetini hangi kurumdan yaparsa o kurumdan emekli olur diye yazmışlar ve arkadaşım bagkurdan emekli olamayacagım diye korktugundan yani zorlugundan dolayı kalan günlerini tamamlamak için sigortalı olarak asgari ücretli bir işte çalışmaktadır umarım ben ve arkadaşım yanlış biliyoruzdur inşallah sen olursun bizde bu vesileyle oluruz arkadaşım inşallah ben yanlış biliyorumdur

son yedi yıl,en fazla hangisinde çalıştıysanız ondan emekli olursunuz.son 7 yılın 689 u bağkur.nerdeyse 5 yıl da ssk olduğu için ssk dan emekli olursunuz.son 7 yıl çalışılan ssürelerdir.ara süreler,yani çalışılmayan süreler 7 yıl içine girmez.

anladım arkadaşım ben yanlış biliyormuşum kusura bakmayın kafanızıda karıştırdım demekki benim arkadaşım son 7 yılı çogunlugunu bağkurdan çalıştığı için olamıyor

buzluçay kardeşim katkılarından dolayı tşklr öncelikle fakat şöyle bi açıklama yapma ihtiyacı duyuyorum ben şu an buradan neyazık,ki resmi kurum,larımızda işgüzar memur sayısı hayli fazla şimdi siz o oarkadaşınıza söyleyin ve tekrar gitsin hakkını arasın ve desinki bana hizmetlerin birleştirilme kanunun 7 maddesi ve 8 kanunu arkadaşınla görevli beraber okusunlar yasa ne diyormuş yasa açık ve net bi şekilde şunu söylüyor ((emekli,likte malulen yaşytan dul yetim emekliliklerinde son 7 yılada bakmaksızın kişinin en son hizmet aldıgı kurumdan emeklilik işlemleri yapılır diyor))yani buradan çıkan sonuç o arkadaşın eyer vergi indirim belgesiyle emekli olmaya çalışıyorsa kurumun böyle bi dayatma hakkı malesef yok o arkadaşın duruma itiraz etsin ve hakkını arasın boşa prim ödemesin derim son olarak

[FONT=Arial][SIZE=2] Aylığı Bağlayacak Kurum[/SIZE][/FONT]
[FONT=Arial][SIZE=2] Madde 7 -[/SIZE][/FONT]
[FONT=Arial][SIZE=2] [/SIZE][/FONT]Kanunun 8. maddesi uyarınca, aylığı bağlayıp ödeyecek kurumun tayininde, sigortalıların emeklilik tarihinden geriye doğru prim veya kesenek ödenerek geçen son yedi yıllık fiili hizmet ( 360 x 7 = 2520 gün ) süresi esas alınır.
Aylığın bağlanıp ödenmesi, bu süre içinde fiili hizmet süresi fazla olan kurumca, hizmet sürelerinin eşit olması halinde eşit hizmet sürelerinden sonuncusunun tabi olduğu kurumca ve kendi mevzuatına göre yapılır.
Genel Kural bu olmakla beraber;
1 - Malûlen emeklilik,
2 - Ölüm nedeniyle dul veya yetim aylığına hak kazanma,
3 - 5434 sayılı T.C. Emekli Sandığı Kanununa göre, kurumlarınca yaş haddi sebebiyle resen emekliye sevk edilme,
4 - Sigortalıların bağlı oldukları sosyal güvenlik kurumlarının kanunla değiştirilmesi,
Hallerinde, sigortalılara veya hak sahiplerine, son yedi yıllık fiili hizmet süresi nazara alınmadan, hizmet sürelerinin sonuncusunun tabi olduğu kurumca kendi mevzuatına göre aylık bağlanır ve ödenir
Kanunun 8. maddesinin 1. fıkrası uyarınca son defa tabi olunan kurum dışındaki kurumlarca aylık bağlanması gerektiğinde, aylığı bağlamaya yetkili kurum mevzuatında belirtilen şartların yerine getirilmiş olması gerekir.
Ancak T.C. Emekli Sandığına tabi görevlerde çalışmakta olanlardan kurumlarınca yaş haddinden, resen ve istekleri üzerine emekliye sevk edilenler için, 5434 sayılı Kanunun emekliye sevkle ilgili hükümleri saklıdır.
[FONT=Arial][SIZE=2]
Emekli İkramiyesi
[/SIZE][/FONT]
[FONT=Arial][SIZE=2] Madde 8 [/SIZE][/FONT]
- Son defa T.C. Emekli Sandığına tabi görevlerden emekliye ayrılan ve kendilerine bu Kanunun 8. maddesi uyarınca birleştirilen hizmet süreleri üzerinden kurumlardan herhangi birinden aylık bağlananlara, sigorta primi veya emeklilik keseneği ödemek suretiyle geçen sürelerin toplamı üzerinde T.C. Emekli Sandığı Kanununun emeklilik ikramiyesi ödenmesine dair hükümleri gereğince ikramiye ödenir.
Ancak, sigortalı sürelerin ikramiye ödenmesinde nazara alınabilmesi için bu sürelerin, T.C. Emekli Sandığına tabi daire kuruluş ve ortaklıklarda geçmiş olması gerekmektedir. Bu şekilde sigortalı geçen hizmetlerden dolayı ilgililere evvelce herhangi bir kıdem tazminatı veya emeklilik ikramiyesi ödenmiş süre var ise, emeklilik ikramiyesinin hesabında bu süre nazara alınmaz.
Bu kanunun 8. maddesi uyarınca birleştirilen hizmet süreleri üzerinden son 7 yıllık sürenin yarısından fazlasının T.C. Emekli Sandığında geçmiş olması nedeniyle bu Kurumca aylık bağlanmış olsa dahi, son defa T.C. Emekli Sandığına tabi görevden emekliye ayrılmayanlara emeklilik ikramiyesi ödenmez. Bu gibilerin ayrıldıkları görev itibariyle kıdem tazminatı alma hakları varsa bu hakları saklıdır.
[FONT=Arial][SIZE=2]
Hesaplaşma
[/SIZE][/FONT]
[FONT=Arial][SIZE=2] Madde 9 [/SIZE][/FONT]
- Müştereken bağlanan aylıklarda kurumların hisselerinin tespitinde, Kurumların her birine tabi olarak geçen hizmet sürelerinin, birleştirilmiş hizmet sürelerine oranı esas alınır.
Müştereken bağlanan aylıklarla

buzluçay kardeşim burayı bi okuyun isterseniz arkadaşım

sskdan bu gün itibariyle işlemleri başlatıyorum bakalım sonuç ne çıkaracaklar

hayırlısı olsun kardeş bende 1 hafta önce başlattım bağkur da vardı bayagı ugraştırdılar

seninkede hayırlı olsun kara1 kardeş benimde 700 güne yakın bağkurum var nasıl bi zorluk çıkardılar ki sana acaba merak ettim bana öyle bişeyden basetmediler sadece birleştirecez dediler

dernekten yazı istediler vergidairesi onay ve ticaret sicilden onay istediler dedilerki birleştirme yapacaz ve cevap en az iki ayda gelir dediler offff ya hakkımızda hayırlısı.

arkadaş hayırlı akşamlar ben yaklaşık 3 haftadır emeklilik işlemlerimi mersin,de kuruma müracat ederek başlatttım maliyeden alınan yüzde 51 raporumla 3146 günüm sskdan 636 günümde bagkurdan mevcut benim merakla bekledigim konu emeklilik işlemlerine son noktayı ankara, 09danmı onaylanıyor yoksa başvurdugumuz ildenmi sonuçlanıyor bu prosüdürü yaşayıpta tecrübeleri olan arkadaşlar benide bilgilendirir ise sevinirim merakla ve heyecanla beklemekteyim bu işlemler ne kadar zaman daha sürer maksimum acaba 15.09.2011 de müracat ettim

kardeş benim sonuç e devlette göründü sadece maaşn kısmı belli deyil diyorki orada 01/10/2011 den itibaren başlangıç yapılmıştır yazıyor. sonuç 15 günde geldi. hadi hayırlısı inşallah sizinkide hemen sonuçlanır.

KARA1 kardeşim senin adına çok ama çok sevindim hayırlı ugurlu olsun ben henüz beklemekteyim (

KARA1;

kara1 kardeşim gnydın belli oldumu maaş miktarın :)

ALLAHıma yüz bin kere şükürler olsun ki belli oldu ALLAHtan çümle kardeşlerimede hayırlı bir gelecek icerisinde emekli olabilmelerini niyaz ederim.ALLAH hepimizi korusun.

nazisam,
3.derece vergi ind.hakkın olduğuna göre 16 yıl 3760 güne tabisin..
../.../1993+17 : .../.../2010 yılında emekliliği hak etmişsiniz.Hemen ssk ya emekli olamak için müracaat edebilirsin.Şimdiden emekliliğiniz hayırlı olsun..
http://www.engelliler.biz/forum/eme...i-basvurusunda-istenen-belgeler-ve-surec.html
Ayrıca size tavsiyem hemen emekli olmanız ve çalışmakta zorlanmıyor iseniz tekrar SGDP ödeyerek çalışma hayatına atılmanızdır.Hem emekli maaşınızı alır hemde çalışarak hak ettiğiniz maaşı alırsınız. Emekli maaşın ise tahminen 800-850 arası olur..
Bu arada Bende memnun oldum evet bende Mersindeyim
ilker bey hayırlı akşamlar önceklikle ssk ya emeklilik başvurumu yapmıştm bu gün e devletten baktım 4a emekli aylık bilgisine emekliligim olmuş galiba beniim anladıgım kadarıyla bi takım bilgiler yazıyor orda eskiden yazmıyordu bu gün baktım yazılan bilgiler şöyle maaş başlangıç taririhi 01 11 2011 aylık bağlama oranı:60.00 hisse oranı: 1/1 gösterge :9475 sigortalının en son çalıştıgı yer : özel bu durumda benim maaş oranım sizin yukarda belirttiginiz miktarlardamıdır acaba tekrar hayrlı akşamlar ve saygılar

nazisam hayırlı olsun..bizde özür oranını bekliyoruz..özür oranı için başvurduk..sonuç nereye gelir acaba..adresemi yollarlar yoksa biz arayıpmı öğrencez..bilgi verirmisin?

darsı size şazi siz ankaradan,mı haber bekliyorsunz eyer yüksek saglık kurulun,dasa beklediginiz haber ara ra şu tlfnlardan tc nonuz öyrenebilirsiniz 0312 415 32 04 yada sonuna 05 veya 06 yani 3 hat buradan rapor sonucunuzu öyrenebilirsiniz saygılar

çok sagol ...ardım verdiğin noları daha haber yok..haber gelsin sana danışacaklarım var...teşekkür ederim

inşallah en güzel haberleri alırsın temennilerimle saygılar

hayırlısı olsun kardeş bende 1 hafta önce başlattım bağkur da vardı bayagı ugraştırdılar

kara 1 kardeşim hayırlı ugurlu olsun güle güle harcamak nasip olur inşallah benimde e devlette göründü emekliligim fakat miktarı belli deyil daha sadece bi takım veriler yazılı /aylık baglanma oranı 60.00 / hisse oranı/1/1 /gösterge 9475 ssk lının en son çalıştıgı kurum özel diyor bu durum,da benim maaaş ne kadar çıkar bende merakla bekliyorum

nazisam,
Emekliliğiniz hayırlı olsun bir kaç gün içerisinde tarafınıza yazılı olarak ta bildirilecektir.

ilker

ilker bey tşklr öncelikle maaaş oranımız bize gelen yazıda belirtilir yoksa onuda e devlettenmi görürüz

Üst Alt