Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

99'da SSK'lı, 2016'da memur oldum. %57 raporla ne zaman emekli olacağım?

Norman

Üye
Konular
20
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar merhaba

1999 yılı sigorta girişim var 2400 gün SSK primim
Kasım'da memur olarak atandım
raporum %57

sormak istediğim engelli memur emekliliğinde 3600 gün ve 16 yıl diyor takıldığım konu memur emekliliğinde bir fiil çalışma süresi ben 18 yıl önce girişim oldu ama toplam çalışma yılım 7 sene ben bu 16 seneyi doldurmam mı lazım yoksa prim günü doldum mu emekli oluyor muyum
askerliğimide birleştireceğim emekli olmam için ne kadar çalışacağımı bana söyler misiniz

saygılarımla

Selam şuan derece kademen nedir 1. Dereceyi beklemeyi düşünmüyor musun? Ayrıca yeşil pasaport 3. Dereceye gelirsen alabiliyorsun.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Daha yeni atandım hizmet birleştirmesi yapmadım 10/2 tim benim hesabıma göre 2 yıl çalıştıktan sonra emekli oluyorum ama bir fill Hizmet süresi olursa 8 sene sormak istediğim konu bu

Hizmet birleştirmesini mutlaka yap hangi okul mezunusun

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Emeklilik süresi açısından: gün/ay/1999 +

2008_sonrasi.PNG

Prim açısından: ssk + memuriyet + bağkur + askerlik/doğum borçlanması

Bülent Abi orda sorun yok Benim toplam çalışma yılım 7 yıl memurum şimdi ben memuriyette kaç sene çalışacağım mesele o kolay gelsin

hizmet birleştirmesinin pek önemi yok artık.. sistemde zaten görünüyor 4a ve 4c günleri emekli maaşına derece kademe ve izin günlerinede etkisi yok.. sadece emeklilik hizmete katkısı var..

sorum farklı yönlere çekiliyor benim tek cevabını istediğim benim 1999 ssk girişim var 7 sene ssklıyım ve memur oldum ben memuriyette kaç yıl çalışmam lazım

%57 raporla

16 yıl 4320 güne tabisin

1999 sigorta girişine 16 yıl ilave edersin = 2015 te süreni tamamlamışın..

2400 gün sgk primin var + 360 günde Memuriyette geçen prim günün var = 2760 gün yapar..

4320-2760= 1560 gün daha prim günü, çalışarak doldurman lazım .. o zaman emekliliği hak ediyorsun

muzy1 arkadaşın dediği gibi lakin emekli günü geldiğinde tekrar rapor istenecek..

chelıx

neden rapor istenir zaten ekpss den girmiş memuriyete ve sistemde görünüyorsa hizmet birleştirmenin bir esprisi kalmadı mı? fakat banka sandığı primine kesintimiz olduğu halde hala sistemde ki banka sandığı sekmesinde hizmetimiz görünmüyor neden olabilir sizce? kalın sağlıcakla...

Hayır 3800 güne tabiyim %57 raporum var

emir79 bankaların mevzuatı farklıdır.. özelden ssk dan memurğyete geçişte hizmet birleştirmesinin hizmet gününe etkisinden başka avantajı yok..
Kurumca yetkilendirilen sağlık hizmet sunucularının sağlık kurullarınca usûlüne uygun düzenlenecek raporlar ve dayanağı tıbbîbelgelerin incelenmesi sonucu, Kurum Sağlık Kurulunca çalışma gücündeki kayıp oranının;a) % 50 ilâ % 59 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 16 yıldan beri sigortalı olmaları ve 4320 gün,b) % 40 ilâ % 49 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 18 yıldan beri sigortalı olmaları ve 4680 gün,malûllük, yaşlılık ve ölüm sigortaları primi bildirilmiş olmak şartıyla ikinci fıkranın (a) bendindeki yaş şartları aranmaksızınyaşlılık aylığına hak kazanırlar. Bunlar 94 üncü madde hükümlerine göre kontrol muayenesine tâbi tutulabilirler

Hayır 3800 güne tabiyim %57 raporum var
neye göre bu şartları taşıyorsunuz..

Norman

ssk + memuriyet + bağkur + askerlik/doğum borçlanması = 4320'yi bulduğunda emeklisin.

emekli sandıgından emekli olabilmesi için son1261 gün çalışması lazım degilmi arkadaş onu soruyor

Bülent bey vermiş oldugunuz tablodaki ( İşe başlama tarihi) memuriyet öncesi ssk başlangıc tarihimi yoksa memuriyet baslangic tarihimi .. ?????

Tabloda 2008 öncesi diye bir sıralama yok ama

2008 sonrası memur olanlar 5510 sayılı yasaya göre emekli olacak

2009 u nerden buldun??? ssk başlangicin 1999 memuriyetin 2016 kasim

01.01.2015 sonrası memur olduğun için

Norman şayet memur olmadan özel sektörde ssk lı olarak çalışsaydınız dediğiniz gibiydi.. 2008 sonrası engelli kadrosu ile memur olanlar 5510 sayılı kanuna tabidir ( bende aynı durumdayım ) 18 yıl 4320 gün ile emekli olursnuz..

Hangi Statüde Emekli Olurum ?

Merhabalar çözemediğim bir konu var yardımcı olanlara şimdiden teşekkür ederim.
1999 Yılında Sigorta girişim var.%57 raporum aynı oranda 3.derecede vergi indirimim var.
2016 Kasım ayında Devlet Memurluğuna Atandım.

1.Ben 4320 Günden emekli olmayı düşünüyorum.askerlik birleştirmesi vs. yapıcam.Ssk Günüm 2200 kalan günlerde Memurluktan gelecek.
2.Öncelikle prim günüm Sskda çok Ssk üzerinden mi emekli olacağım ?
3.Yeniden rapor alacakmıyım prim günüm sskda çok olduğu için vergi indirimimle direk mi emekli olacağım.
yardımcı olursanız sevinirim.

Norman

Son 2520 primin fazlası (yani 1261'i) hangi statüde ise emeklilik o statüde olur

Emeklilik zamanı geldiğinde kurum sevki ile hastaneden yeni rapor alacaksın, emekliliğine temel oran o rapordaki oran olacak.

ekim 2008 den sonra memur olanlar veya memurluğa geçenler,ssk lılar gibi emekli olacak.memurluktaki brüt maaşınız ssk primi gibi hesap edilecek.

SSK dan mı Emekli Olmak Memuriyetten Mi ?

Selam Arkadaşlar Benim SGK Girişim 1999 %57 Raporum ve vergi indirimim var SSK Günüm 2200 2016 Kasımda Memur oldum Orada da Toplam Günüm 700 şimdi Normalde Memuriyette emeklilikte vergi indirimi geçmiyor tekrar kurum hastaneye sevk ediyor. ben hastane işleriyle uğraşmak istemiyorum memuriyetten emekli olmama 3-4 ay kala istifa edip SGKdan işe girip emekli olsam daha mı iyi yoksa Memur emeklisimi olayım ? kafam çok karışık yardımcı olursanız sevinirim
saygılarımla OturanBoğa bülent abi yardımcı olurmusun ?

Üst Alt