Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

99'da SSK'lı, 2016'da memur oldum. %57 raporla ne zaman emekli olacağım?

Norman

Son 2520 primin fazlası hangi statüde ise emeklilik o statüde olur. Yani memuriyet sonrası 1261 gün ssk'lı olmak gerekiyor ki ssk statüsünde emekli olunabilsin

OturanBoğa
Abi söylediğinden şunu anlıyorum ben 4320 güne tabiyim haliyle son 2520 günüm memuriyetten olmayacak o zaman ben sskdan mı emekli olacağım kafam çok karıştı 4320 günüm tamamlanırsa son 2200 günüm memuriyetten 2120 günüm sskdan olmuş olacak o zaman ben hangisinden emekli olacağım benim olmak istediğim kurum sskdan ssk primlerim geçmişte yüksek yatmıştı
saygılarımla abi

Norman
Siz o son 2520 gün konusunu yanlış anlamışsınız.
Son 2520 gün olan değil, son 2520 günün fazlası yani en az 1261 gün prim olan statüden emekli olunur.
Emeklilik şartlarınız oluştuğunda son 2200 gününüz 4C kapsamında memuriyetten oluyorsa kesinlikle emekli sandığından emekli olacaksınız.
Daha üstteki mesajlarınızdaki gibi son 3-5 ay bu sonucu değiştirmez. O yüzden boş yere istifa falan etmeyin.

Ufukalp

benim Sormak istediğim şu ben şimdi memurum 4320 günüm dolduğunda kuruma emeklilik dilekçesi vereceğim kurum beni hastaneye sevk edecek benim hastalığım sürekli raporum var ama bazı doktorlar tekrar engelli raporu vermiyor raporu vermezlerse isitfa edip 4 ay SSKdan emekliliğimi isteyebilirmiyim vergi indirimim var istersem süreç nasıl olacak

olmuyor abi o azaman benim memur emeklisi olmaktan başka şansım kalmadı.. memurluktan rapor alamazsam sskdan olurum diye düşünüyordum.

@Norman
Malesef istediğimiz kurumdan emekli olmak gibi bir seçeneğimiz yoktur. Başvuru tarihi itibariyle 1261 gün ve fazlası hangi statüde ise o statüden emekli olunur.

Emekli sandığından emekli olabilecek şartlarınız oluşmuş durumda iken eğer SSK dan emekli olmak istendiğinde en az 3,5 yıl 4A statüsünde prim ödemek gerekiyor.

Kurum Emekli Etmiyor.

Merhaba 1999 yılı sigorta girişim var.2016 Kasım ayına kadar 2173 gün sskdan sigortam mevcut 2016 kasım ayından beri memurum %57 engelliyim vergi indirimim var. 18 yıl 4320 güne tabiyim kuruma emeklilik hakkında işlemler için sorduğumda bir fiil çalışmam gerektiğini sigortalı günlerin 4/3 saydıklarını emekli olamayacağımı ancak malülen emekli olacağımı söylediler
Ne yapmam gerek .
saygılarımla

Malulen emekli olursan hiç bir yerde tekrar çalışamazsın çok az maaş alırsın gününü bekleyip emekli olman daha avantajlı

Norman

Hassiktirsin kurumdaki arkadaşlar! :)

5510 sayılı kanunun 28. maddesine göre 4c statüsünde emekli olacaksın. Bunun kriteri de

gün/ay/1999 + 16 yıl sigortalılık süresi ve (4a+4b+4c toplamda) 4320 hizmet günün dolduğunda emekliliği hakl edersin. Nokta!

Amaaaaa, şu şartla ki, elindeki rapor artık hiç bir anlam ifade etmiyor, artık SGK Hastalık Listesi'ne göre Hafif (40-49) ya da Orta (50-59) tanı alman gerek.

bagkur.PNG

Abi ona da tekrar rapor istemeyeceğiz dediler .Benim toplam primim 4320 geçti dedikleri sigorta primimin 4/3 nü kabul ediyorlar hizmet süremde bir fiil dediler delireceğim bunu diyen adamda genel müdürlükteki emekli işlerini yapan kişi:(

Norman

Bilmiyor sakatlık mevzuunu demek ki. Lisanı münasiple Ankara'ya sormasını söyle.

abi adama anlatıyorum inatla nau nau diyor ankarada bizim emekliliğe bakıyor .6 yıllık memursun 10 sene daha çalış diyor.

Norman

Yahu 4c neymiş o zaman bi yanıtlasın lütfen.

Şurdaki dosyayı indirip adamın eline tutuştur kardeşim

Yok abi etmiyorlar mahkmeye vereceğim SSK da çalıştığım günlerin 4/3 sayacaklarmış.
Dilekçe verdim cevabını bekliyorum.

Norman

En önemli sorunun cevabını vermiyorsun. Hastalığın SGK Hastalık Listesi'nde mevcut mu ?

23 Kasım 2022 de OturanBoğa istediğin bütün bilgileri vermiş.

Emekli olabilmen için %57 raporunun olması önemli değil raporundaki tanının SGK Hastalık Listesinde olması şart.

%57 rapor oranı Balthazard Formülü ile birden fazla hastalığın toplamı ile bulunmuş bir rakam. Tek hastalıktan %57 çok çok düşük bir ihtimal.

ucuncu bahar hastalığım listede mevcut vergi indirimim var konu o değil.
Listede olmayan hastalığa nasıl rapor alıp vergi indirimi alayım.
SGK emekli etmiyor demedim kurum işlemlere başlamıyor.

Norman

Önce sen varsa kendi hatalarını bir düzelt sonra varsa kurumun veya kurumdaki memurların hataları kendiliğinden düzelir.

Emekli olmak istiyorsun ilk önce şartlarını tam olarak öğreneceksin ki karşındakine hata yapma şansı bırakmayasın.

4c ile emekli olabilmek için en temel kural SGK Hastalık Listesi.
OturanBoğa arkadaşımız Kasım 2022 de ne yazmış senin için
Amaaaaa, şu şartla ki, elindeki rapor artık hiç bir anlam ifade etmiyor,
artık SGK Hastalık Listesi'ne göre Hafif (40-49) ya da Orta (50-59) tanı alman gerek.

Elindeki rapor ve vergi indirimin kimseyi ilgilendirmiyor artık. SGK Hastalık Listesi dosyasını açıp orda hatsalığın olup olmadığına bir bak.

Tekrar sorayım:
En önemli sorunun cevabını vermiyorsun. Hastalığın SGK Hastalık Listesinde mevcut mu ?

ucuncubahar

Güzel kardeşim mümkünse sen yorum yapma.
Benim Raporumla ilgili sorunum yok diyorum sen hala hastalık listesi diye konuyla alakasız yorum yapıyorsun.
Hastalık Listesinde mevcut.Konu hastalık rapor değil kurumun emeklilik işlerine bakan günün dolmadı diyor.
Neyse.

Norman
Kolay gelsin güzel kardeşim. İnşallah emekli olursun. Aşağıdaki yazacaklarım seni ilgilendirmiyor, okumayabilirsin.

İnsanlar foruma bilgi almaya geliyor, bilgi kutsaldır. Bildiğimiz konularda birbirimize yardımcı olmaya çalışıyoruz, bilmediğimiz konularda yeni şeyler öğreniyoruz.

2008 sonrası kamuda çalışan engelli kardeşlerimiz 5510 Sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanuna tabidirler. Tablo burada
bagkur.PNG

MALULİYET VE ÇALIŞMA GÜCÜ KAYBI TESPİTİ İŞLEMLERİ YÖNETMELİĞİ
Resmî Gazete Tarihi: 28.09.2021 Resmî Gazete Sayısı: 31612

Ama tablo yeterli değil 2021 yılında çıkan yönetmeliğe de bakmak gerekiyor.

2021 yılında son yönetmelik çıktı ve malesef emekli olabilmek için tek hastalıktan ve o tek hastalıkta SGK Hastalık Listesi tanılı olmadan emeklilik mümkün değil.

Daha fazla bilgi için: 5510 28'e göre erken Yaşlılık emekliliğinde artık balthazard formülü kullanılmayacak

Norman
hastalık listesinde var diyorsun eski raporunla başvurursun ilk önce şansını denersin
gelen cevaba göre yeni rapor alırsın veya almazsın

Arkadaşlar Tane tane Türkçe Anlatayım.Hastalık Listesinde rahatsızlığım mevcut yeni rapor aldım.Raporla SGK ile ilgili sıkıntım yok.Çalıştığım kurum senin emekliliğin daha gelmemiş diye saçma bir sebepten işlemlere başlamıyor.
günüm doldu yılımda bunun 2120 günü sgkdan kalanı memuriyetten.
Tekrar ediyorum benim raporla listeyle şunununla bununla ilgili bir sıkıntım yok.
Kurumum işlemlere başlamıyor.

Merhaba

Sigorta başlangıçım 01.03.1999 2115 günüm oradan var.
Memuriyete başlangıç yılım 07.11.2016 oradan prim günüm 2800 gün
toplam 4915 toplam günüm
%57 raporum var. vergi indirimim mevcut
Kurumdan emekliğiğim normalde 18 yıl 4390 günden engelli emekliliğinide hak ettim ama kurumumdaki adam eski sigorta süresinin 3/2 kabul etmiyoruz ve diyip uğraştırıyorlar. yeni rapor vs

sormak istediğim şu istifa edip eyt'den emekli olabilir miyim ? herhangi bir sorun var mı ? değerli görüşlerinizi bekliyorum.

@Norman,

Ya şefe ya müdüre çıkıp emeklilik başvurusunun işleme konmasını iste. Aksi halde şikayette bulunacağını, çünkü emekli olmak istediğini söyle.
Akıl alır gibi değil çünkü emeklilik işlemini başlatmaması. Hadi başlatmadın, ulan sgk'ya sorsana nedir bu adamın durumu diye!

sordum kurumunuz başlatacak diye cevap geldi cimerden...
@OturanBoğa,
abim benden başka iki kişiye de red vermişler anlamadım. Bende Eytden emekli olabilirmiyim diye soruşturuyorum.İstifa edip...

@OturanBoğa,
abi eytden emekli olabilirmiyim istifa edip biliyorsan cevaplarmısın konu ayrıydı kapatılmış çok önemli bu benim için ..

@Norman,
Memur emeklisi daha düşük alıyor diye biliyorum. Çevremde emekli olan memurlar sgk dan emekli olanlardan daha düşük emekli maaşı alıyor.

Üst Alt