Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Açık Lise ve Açık İlköğretim'le ilgili sorularınızı yazabilirsiniz.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Merhaba Arkadaşlar,
Bir süredir tatildeydim ve soruları cevaplayamadım,özel mesajla sorularınıza da cevap yazamadım,Tatilim bitti,artık sorularınızı buraya yazabilirsiniz,en kısa zamanda cevaplamaya çalışacağım,lütfen soru sormak dışında artık hiç kimse bu bölüme yorum veya cevap yazmasın,özel mesajla da sorular sormayın,sorularınızı buraya yazın....Kurala uymayanların mesajları bu andan itibaren silinecektir...

ipek hanım size sormak ıstiyorum cogu kısıden aldigim yanitlar cok degisik hemen bitirirsin yada lise 4 de ilave olur gibi turden şeyler

ben 2006 yilinda düz lise 3 2. donemden 2 ders yüzünden tasdikname mi almak zorunda kaldım acikcası almak ıcınde ugrasmadım pek ama su an 10 agustosta kayit yaptirmak ıstıyorum sadece 2 zayifim var benım ama ben okurken liseler 3 sene idi simdi ben aol a kayit oldugumda sadece bu 2 dersen sinav a girip diplomami alabilir miyim yoksa 4 sene tabi tutulup o 1 seneyide okumak zorundamı kalcam ?

su soruma siz cevap verebilir misiniz?

Hoşgeldiniz hocam siz yokken arkadaslara yardımcı olmaya çalıstık..... Siz genede bi göz gezdirin..
Sürç-i lisan eylediysem affola.......

Muhammed88,
Liseler artık her yerde 4 yıla çıktığı için sen de 4 yıllık sisteme tabi olacaksın,ama açık lise hızlandırıldığı için kısa sürede bitirebilirsin,yılda üç sınav yapılıyor,başarılı olursan seneye mezun olursun...

hocam merhaba siz yoktunuz hoş geldiniz

ben bu önem 3 defa sınava girersem mezun olabiliyorum

tasdikname ile kayıt olmuştum 8 dönemim bitiyor, ancak bu 3. yılım

yeni sistem olan 3 yılda bitirme bizim için geçerlimi? ve mezun olursam bu sene öss ye

girebilecekmiyim ?

cevaplarsanız sevinirim..

Çılgıntürk,
Bugün yapılan ek sınava girdin mi? Toplam krdin ve alan kredin kaç?

ya hocam beni almadılar aln kredim 42 ortak kredim 108 sizce ne zman mezun olabilirm ben bu 2010 öss ye gire bilecekmiyim size şifremi vereyim benim durumuma bir göz attın hocamm vereyyimmi şifremii?

girmedim hocam şuanda 6 dönem bitti bu yıl 8 dönem bitecek yıl olarak 3. yılım tasdikname olduğu için
bölümüm genel kültür ortak kredim 82 toplam kredim 112 ,
80 kredi ile mezun olabiliyorum ve alacağıma inanıyorum çalışırım çünkü..
hocam ortak derslerim 4 tane görünüyor daha fazla olması gerekmezmi? bir tane muaf dersim var sadece
bölümüm sözel geometriden sorumlumuyum acaba öss de?

yanıtlarsanız çok sevinirim...

merhaba arkadşlar öncelikle sorum bu açık ilköğretimden olacak yeni uygulamaya göre 1 senede yani 3 sınavla bitiyor bense şu an 7. sınıfdayım kaydımıda yeniledim ekimdede sınav var bu sınavı geçmem iöin her dersden kaç puan almam gerekiyor ve özürlülere ne tür kolaylık sağlanıyor cevaplarınızı bekler şimdiden herkese teşekkürlerimi arz ederim...

slm hocam hg geldiniz bişey öyrenmek isdiyorum havtada cumartesi pazar dersi veriliyormuş bisene boyunca kız meslek lisesine yazılmak gerekiyormuş bunu duydum amma nasıl bişeydir bilmiyorum liseyle ilgisi varmı lüfen bilgilendirmisiniz

öğretmenim merhaba :) ben kaydımı yarın açık liseye düz liseye kaydımı yaptırıcam da lise 1 den başlicam genel kütür mü seçeyim sözel mi sözel de alan dersleri var .... genel kültür de yok kısa süre de hangisinden mezun olabilirim hemen mezun olmak istiyorum lise diploması almak isitom.... ünüv düşünmüyorm

8.9 ağustos sonra başka ek sınav yapılıcakmı

ipek hocam selam 8.9 ağustosda başka ek sınav yapılıcakmı çağrı merkezi 8.9 ağustosdaki ek sınavın yoğunluga bakılarak talep çoksa bir ek sınavın daha yapılabilecegi söyleniyo sizin bilginiz varmı yada bir tahminiz olursa ek sınav hangi tarihte yapılır saygılar

Beyazgeceler,
Biraz çalışırsan seneye mezun olabilir össye girebilirsin,kaygılanma...

Çılgıntürk,
Bu günlerde bir eksınav daha yapılabilir,netten takip et,ortak derslerini başarmışsındır,ayrıca muaf derslerinin hepsin sen göremezsin,ayrıca sözel bölümdeysen geometriden sorumlu değilsin ama matematik birinci bölümden soru çözmen gerekir..

Ademkzılkula,
Ekim'deki sınav Kasım'a ertelendi,ayrıca Kasımdaki sınavdan başarılı olursan Mart'taki sınavda da başarılı olursan mezun olabileceksin,sınavlar test yöntemiyle,her dersten 20 soru çıkmakta,9umu doğru cevaplarsan o dersi geçersin...

Gamze,
Kayıtlar başladı,Halk Eğitim Merkezi bürosuna danışmalısın,kız meslek lisesinde yüzyüze eğitim yani okula devam mecburiyeti var..Mesleki Açıköğretim Kız Meslek Lisesi mezunu olacaksınız..

Zeynep,
Genel Kültür bölümü sandığın gibi kolay değil artık,ben sana kesinlikle sosyal bilimler bölümünü tavsiye ederim...

Jon,
Bugünlerde bir eksınavın daha yapılacağını duydum,netten takip et..

meraba ben ortaokul mezunuyum liseyi dışardan bitirmek istiyorum ama çalışıyorum nasıl bir yol izlemem lazım ve kayıtlar nezaman, özel mesaj ile bilgi verirseniz sevinirim teşekkürler..

hocam bana... Genel Kültür bölümü sandığın gibi kolay değil artık,ben sana kesinlikle sosyal bilimler bölümünü tavsiye ederim...
dediniz neden zorlaştı bu genel kültür ama sözel bölüm de de alan dersi var ben alan dersi görmek istemiyorm yardım edin bana :(

cevapladığını için teşekürler hocam benim bir ufak sorunum daha olcak ben hava harp okumak istiyorum yani pilot olmak istiyorum ama şartları okudum sayısalcıları alıyorlarmış acabu yeni sistem öss içinn bu hava harp okulundada değişiklik olcakmı alan orda da kalkacakmı çünkü benim alanım eşit ağırlık:)

saolun hocam ancak benim muaf dersim bir tane oda görünüyor
görünmeyenler zorunlu derslerim:)

hcam ben anadolu unv aöf bankacılık ve sigortacılık kazandım sımdı ben orayı kaydımı bıraz gecıktırsem 2.tercihlerı yapma sansım varmı?birde öss puanım dusuruyormu aöf okumak?
tşkler.

hocam bana... Genel Kültür bölümü sandığın gibi kolay değil artık,ben sana kesinlikle sosyal bilimler bölümünü tavsiye ederim...
dediniz neden zorlaştı bu genel kültür ama sözel bölüm de de alan dersi var ben alan dersi görmek istemiyorm yardım edin bana :( peki alan dersi görünce lise 2 de ders seçemicez mi eğer ders seçersek alan dersi ne olacak bilgi alabilir miyim

saoollun hocam peki ben salık teci etsem yda cocuk gelişciyi bunar iççin napmam lazım kayıt yenelmede bunarı söylememi gerekiyor tşkle

OğuzDemirci,
Özel mesajla bilgi veremem,buraya yazıyorum,kayıtlar başladı,Halk Eğitim Merkezine başvurmalısın.. Detaylı bilgiler www.aol.meb.gov.tr adresinde mevcuttur...

Geredeli,
Çıraklık eğitimi örgün-yaygın eğitime geçmez,sadece mesleki alanda uzmanlaşmanız ve iş kurabilmeniz için sertifika verirler,Lise okumak için Açık Lise okumalısın,kayıtlar başladı,Halk Eğitim Merkezi'ne başvurmalısın..

Babalık,
Kaydını yenilediyse öğrencilik haklarından faydalanabilir,ancak bu birçok lde doğru olarak uygulanmamaktadır,haklarınızı arayın..

Gamze1987,
Bölüm veya okul değiştirmek istiyorsan bugünlerde bürona başvur,danış onlar seni yönlendirecektir..

Zeynep0691,
Lütfen defalarca cevap verdiğim halde aynı soruyu sorup durma!!Genel kültürde ortak kredi şartı var o nedenle artık zorlaştı,bunu sana daha önce de açıkladım,artık bu konuda soru sormanı istemiyorum!!

Beyazgeceler,
Yeni sınav sistemi hakkında tam bilgim yok,ancak sanırım eşit ağırlıkta da tercih edebileceğini düşünüyorum..

Arkadaşlar,
Kuralları defalarca hatırlattığım halde uymuyorsunuz,Sorulara kimse cevap ve yorum yazmasın,defalarca aynı soruları sormayın,lütfen!!Kurallara uymayanların mesajları silinmiştir ve silinecektir!!

slm hocam cocuk gelişim okkumak isdiyorum bunu iççin ne yapmalıyım havta sonnarı kız meslek lisesinde dersi veriyorlarmış ögrendim amma ben gidememki cocum var cocumu bırakıcak kimsemde yok napıcam cocukla gide bilsem keşke kabul ederlermi hocam nolur yardımcı ollun dersi allamasam ne yapmalıyım lise meslek okkudukdan sonra sıtaş nerde göre bilirim??cevabınız iççin tşkler

Unfeeling,
1 Eylül-22 Ocak arası Açık İlköğretim kayıtları yapılacak,Eylül'de büroya başvurmalısın..
Gamze,
Yüzyüze eğitimlere katılmazsan mezun olamazsın,çocuğun büyüyünce kayıt yaptır,stajı meslek lisesi belirler,daha sonra usta eğiticilik için sertifika almak için kurs göreceksin...Ama çocuğun varsa önce çocuk.. :)
Battusay,
Diploma notu yükseltmek gibi birşey yok bizde,olamaz da ,kredilerini tamamlar ortak derslerini de verirsen sistem zaten otomatik mezun ediyor,mezun olursan da ikinci bir ek sınava diploma notu yükseltmek için giremezsin...Mezun olduktan sonra tekrar meslek lisesine kayıt yaptırman lazım ama 1 yılda bitiremezsin, 3 yıl okuman gerekiyor,derse devam mecburiyeti var...

tmda hocam amma cocuym büyüne kadar meslek lisesini bitiriyim isdiyorum bitirdikden sonra cocuk gelişim iççin sıtaş görüyüm diyorum böyle bir şansım varmı yoksa yapacak bişey yok şimdi 4 sene liseyi okkuyupda sıtaş göremesem emmeklerim boşa gitmesini isdemiyorum gercekden cok isdiyorum ben şöyle biliyoru liseyi bitirdikden sonra ikisene sıtaş görüyormuşuz bunu aslı varmı bilmiyorum???

hocam merhaba ;

ek sınav soru ve cevapları hangi tarihte nete yansır?

jon83

hocam saygılar 8.9 ağustos soru cevap anahtarı ne zaman yayınlanabilir...... sınav sonuçları ne zaman açıklanabilir....... ikinci bir ek sınav için olumlu gelişmeler varmı hocam olurda ikinci sınav yapılırsa şart aranırmı eğer olurda ek sınav yapılırsa sınav tahmini ne zaman yapılır saygılar hocam

sınav sonuçları açıklandı arkadaşlar. dönem dersleri bölümünden sonuçları görebilirsiniz.

merhabalar ben sosyal bilimler okuyorum 3 yıllık son butunleme sınavından sonra toplam kredim 149 oldu 144 ü geçmiş oldum ancak alan kredim 62 64 ü geçemedim malesef bu durumda dönem tekrarımı oluyor lutfen cevap veriniz ??? Toplam kredi alan kredisine katkı yaparmı alan kredisinden 2 eksiğim var ancak toplam kredide 5 fazlam var yardımcı olunuz

----------

Sisteme girdiğin zaman bitirmişmi gözüküyosun yada sisteme giremiyomusun ozaman ben biteremedim mezun olduğun için giremiyomusn

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt