Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Açık Lise ve Açık İlköğretim'le ilgili sorularınızı yazabilirsiniz.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Helin,
Raporunun aslını veya fotokopisini bürona götür ve durumunu anlat,sınav salonunu sana uygun ayarlamak zorundalar,büron durumunu Ankara'ya bildirerek sınav salonunu sana uygun ayarlayacaktır..Eğitimde bir kişi bile feda edilemez... :)
Cankız,
Meslek liselerinde yüzyüze eğitimlere devam zorunluluğu+temrinlik ücreti+vazgeçersen üçüncü dönemden sonra genel liseye geçememek gibi durumlar söz konusudur...
Yine de çok istiyorsan büronla konuşursun kontenjan varsa geçişini yaptırabilirsin,Ancak sistemden senin durumuna baktım,güzel kredin var bu nedenle ben sana genel liseyi bitirmeni tavsiye ederim çünkü genel lise mezunları da meslek lisesine kayıt yaptırabiliyor.Seneye mezun olduğunda sistemde bir değişiklik olmazsa meslek lisesine kayıt yaptırırsın, bu sayede meslek lisesinde de genel lisenin kültür derslerinden muaf olursun,zorlanmazsın,iki tane diploman olur ve össde alan konusunda sıkıntı çekmezsin,tabi bu benim kişisel görüşüm fakat çocuk gelişimi de şu an Mersin'de en çok talep edilen alan,yani karar senin... :)
Okyanus,
Merkez Ankara'da olduğu için sen en net cevabı almışsın artık benim diyecek sözüm yok... :) ,yetiştiremeyebilirler demek ki,bence git Ankara'dan al,ya da ordan bir yakınına vekaletname gönder,o alıp sana gönderebilir..başka çözüm yok bu durumda...

Zeynep,
Genel kültürde ortak krediyi 80'e tamamlama şartı var,bu şart yeni getirildi...Öğrencilik durumun aktif olunca sistemden ders seçeceksin,Ekim'de sistemden kontrol et...

sevgi06

hocam ben hariç herkesin sorusuna cvp veriosunuz 2 oldu bnim soruma cvp vermiosunuz neden?

peki dersii seçince alanımı değiştirebilir miyim halk eğtimdeki adam genel kültürü seç dedi ona uydum eğer zor ise sosyalı seçeim zaten ünüv düşünmüyorum hemen mezun olmak amacım lise diploması alsam yeter sosyal seçince de dil anlatım var ben onu hiç sewmiyorum çok zorlanıyorum :( yardımm

İpek ablacım açık liselerin 2.5 yıla indirilmiş olduğu bilgisi doğrumu doğruysa neden halk eğitimlerin bundan haberi yok ben liseye yeni kayıt yaptıcam ama liseyi cabuk bitirmrk istiyorum tabi kaydımı yaptırırsam 2.5 yıla nasıl tabi olurum şimdiden teşekkürler

ipek hocam mrhba kayıt yenileme ne zaman başlıyor gerekli bilgiyi verirseniz sevinirim şimdiden tşekr ederim

açıkögretime kayıt nasıl yaptıra bılırım

lise 1.sınıfı iki sene gittim birinci senemde kaldım ıkıncı senemdede yarıda bıraktı gıdemedım ve şuan daha normal olarak okuma hayatım yok bendee sayın kalem (melek) ablamın verdigi tafsıyelerden tekrar okula başlamak ıstıyorum

açıkögretime başlamak için şimdi ne yapmam gerek

ilk önce kayıt tarihini geçirmemeniz gerekiyor.eğer geçirirseniz 1 seneniz boşa gider.bulunduğunuz yerdeki açık lise bürosuna başvurun.bu büronun nerde olduğunu bilmiyorsanız yine bulunduğunuz milli eğitim müdürlüğüne başvurun onlar sizi yönlendirir.başarılar diliyorum.

arkadaşım yarın sabah düz halk eğitime gidiyon sana bir kağıt vercek evraklar orda yazıyor ondan sonraa bankaya yatırancan senin işin yeni kayıt ama en en önce okuldan taksit nameni alıyon taksitnameyle kayıd olsan bıraktığın yerden devam edersin daha sorun varsa söyle çekinme

Sevgi,
Ek sınav giriş bilgileri bugün yayınlandı.

Zeynep,
Kayıt yenileme döneminde değiştirebilirsin.

Beyra,
8 dönemi tamamlama zorunluluğu var ve yılda üç dönem olarak sistem değiştirildi.Her dönem sınava gireceksiniz.Yeni değiştiği için bilemiyorlardır..

Ahmetsami,
Kayıt yenileme işlemleri 12-30 Ekim tarihleri arasında yapılacaktır...

MustafaÜmit,
Ayrıldığın okulundan alacağın tasdikname veya öğrenim belgenle sana en yakın Halk Eğitim Merkezi Açıköğretim Bürosu'na giderek kayıt yaptırmalısın,kimliğin ve 1 resim+45 TL parayı da yanında bulundurmalısın.Kayıtlar tüm Türkiye genelinde başladı ve 2 Ekim'e kadar süresi var...

hocam ekim de kitapları almaya gel ders seçeceksin dedi büraodaki adam o zaman değiştirsem olmaz mı sosyal bilimler seçicem çalışıp yaparız inşallah Allah herkesin yardımcısı olsu :)
bir de sosyal bilimler bölümün de alan dersinde dil anlatım var onu görmem şart mı :S hiç sevmiyorum yapamam ki çok korkuyorum

hocam bu sene başka ek sınav yapılmaz değilmi ? 3. Bir ek sınav keşke olsaydı ama halk eğtimden yapılmaz dediler bilginiz varmı?

zeynep0691;

zeynep çaresi var eğer dil ve anlatımı sevmiyorsan fen bilimleri alanını seç orda pek dil ve anlatımla karşılaşmazsın sosyal bölümü kadar

zeyneppp çaılşamdığın müddettçeee tüm dersler sana zor gelirr. ayrıca bende lisedeykennn dil ve anlatımm beni biitrdii onun yüüznden sınıfta kaldımm ama şim açık lisedeyimm dil ve anlatım dersinden ful çekiyorum sınavlardaa.. bence dil ve anlatımm basit bir dersss tabbii çalışırssannn

of bu açık liseden diploma almak niye böyle zor anlamıyorumkiiii..... verin cocoğun diplomasını zatenn vereckesinnizz neden oyalıyorsunuz halahalala

Arkadaşlar,
*Alan değişikliğini ders sayfanız açılınca kendiniz yapabilirsiniz.
*Ek sınavda mezun olanların diploması haftaya bürolara gönderilecek..
Diploma nosu almış demek diploman hazırlandı anlamındadır..
*Dil ve Anlatım dersini başaramazsanız muaf olmuyorsunuz,Yani bu dersi mutlaka başarmanız gerekiyor bu nedenle çok çalışın,dil ve anlatım dersini başarmak için nette oyunlar oynamaktansa bol bol kitap, gazete dergi ve yararlı siteleri okuyun...:D

meraba ipek hanım..
mezun olam için 12 krediye ihyitacım var Allah korusun olamazsam 4 yıllık sisteme gecince ne kadar kredi almam gerekicek zorunlu ders eklenicekmi ?

hocam baskı yapsanız bu sene 3. ek sınav yapılırmı ?? imkansız gibi ama başka ek sınav olurmu halk eğitimdeki hocalar olmaz demişlerdi

----------

ipek hocammmmmmmmmmm bilgiverirmisinizzz:))) güzel hocamm eheh

Anelka,
Sanırsam yarın ek sınava gireceksin, öğrencilerin dediklerine göre ek sınav daha kolay oluyormuş,mezun olursun inşallah kaygılanma... 4 yıllık sistemin şartlarını bu forumda yazmıştım..Ordan bak..Zorunlu ders eklenecek..

Yok daha neler, oldu ben baskı yapayım,sizler de çalışmayın Elif'cim biz sizlerin yerine çalışıp size elli tane ek sınav daha yapalım...

hocam cogu arkadasımız bu ek sınavlarla mezun olucak bi ben kaldım başınıza....:D ama bendende bu sene öss başvurumu yaptıktan sora kurtulcaksınız....

merhaba ipekezgi hanım
ben maol öğrencisiyim yaklaşık 5 6 yıl ara vermek zorunda kaldım öğrenime.şimdi kaldığım yerden devam etmek istiyorum.
Bölüm : 3 yıllık elektronik
Durumu : silik
Toplam Dönem :11
Toplam kredim : 145
Yüzyüze Eğitim Tamamladımı : hayır
yazıyor sisteme girdiğim zaman

Uzaktan eğitimle aldığım derslerim bitmişti.Meslek lisesinden aldığım bölüm derslerimden birkaç tane ve staj eğitimim kalmıştı benim.Hangi derslerimin kaldığını ve o dersleri yüzyüze eğitimle hangi meslek lisesisin verdiğine nasıl ulaşırım yardımcı olursanız sevinirim

hocam ben şimdiibaşaramadığımmdersleri tekra sınav için seçebilirmiyimm o dersler kendiliğindenmi ders seçme bölümüne girecek?

Arkadaşlar,
*Alan değişikliğini ders sayfanız açılınca kendiniz yapabilirsiniz.
*Ek sınavda mezun olanların diploması haftaya bürolara gönderilecek..
Diploma nosu almış demek diploman hazırlandı anlamındadır..
*Dil ve Anlatım dersini başaramazsanız muaf olmuyorsunuz,Yani bu dersi mutlaka başarmanız gerekiyor bu nedenle çok çalışın,dil ve anlatım dersini başarmak için nette oyunlar oynamaktansa bol bol kitap, gazete dergi ve yararlı siteleri okuyun...:D

sizin tuzunuz kuru :) ben de öğretmen olsam yada lise mezunu olsam başkalarına aynen derdim :) çok zor açık öğretim çok zorrrrr hele derslerii kim bilir ne zordurrr

Unfeeling,
Kayıt için öğrenim belgesinin aslı,1 resim,1 kimlik fotokopisi ve 45 TL gerekli...Ama ilden ile küçük farklılıklar olabilir,büronla konuşmalısın...

Ayyıldız,
Senin de kayıt yaptırman gerekiyor,kayıtlar başladı,mesleki derslerini okuluna sormalısın,ayrıca bürona bu ay içinde uğrarsan iyi olur...

Beyazgeceler,
Evet başarısız derslerin ders seçme sayfasında genellikle görünür...

Zeynep,
Eğitim öğretimde açık lise en kolayı buna da zor diyorsan kendini şartlandırıyorsan hiç başaramazsın,gözünde ve düşüncelerinde küçültmen lazım ki başarılı olasın...Emek olmadan yemek olmuyor maalesef...Daha hayatınızda karşılaşacağınız nice zorluklar olacak,gençsiniz daha,gün gelir ki şu anki zorlukların üstesinden gelmeyi bile arayabilirsiniz,o nedenle sızlanmak yok... :)
Ayrıca çoğunlukla nete kolayca girebiliyorsunuz,nette yararlanabileceğiniz dil ve anlatım yetinizi geliştirebileceğiniz çok faydalı siteler var ben sizlere sadece tavsiye ediyorum...

Herkese selam acık lıseye gecen sene kayıt oldum ve sadece 2 kere sınav oldu 2 sınavadagırdım ılk sınavda 12 kredi aldım
2. Sınavda calısıp 40 kredi aldım suanda toplam kredım 70 sanırım dıger kredıde normal lıseyı 1de bırakmıstım ordan geldı sımdı ben bu sene full kredı alıp lıseyı bıtırıcem
sadece tek korkum onumuzdekı 2 sınava gırmeden 4 yıllıga cıkmak eger 4 yıllıga cıkarırlarsa bu sene lıseyı bıtıremıcem askere alıcaklar
4 yıllıga cıkma tarıhı nedır kesın olarak bılen bırı varmı :(

evet var bu sneden itaberen 4 yıllıksınn 3 yıllıkta mezun olmayan arkadailar bu sneden dsonra 4 yıllığa tabi tutulacaklarrr üstelikkk 70 kredi çok azz biliyonmuuu sennn .... artı sen askerdeyken sınava girmek için izin almazmısınn öyle bir hakkın yokmuu

dostum 70 kredı cok az dıyorsunda daha 2kere gırdım sınava 2. sınavda ful yaptım daha ne yapım
askerde sınavlara calısamadıktan sonra gırsem ne olcakkı lanet olsun bolehayataya
tam lıseyı bıtırcem dıodum bu sene 4yıllıga cıkarıorlar hersey alt ust oldu suan
böyle giderse atıcam kendımı bır yerden

dostum ben ilk iki sınavda toplam 80 çekmiştimm yannii ancak sen 2.5 sende mezun olabilirsinn çalışmak içinde bişey söylüyemem .....bu arada kaç yaşındasınnn

1990 11. ay
ya bide acık lisede okuyanlar askerlik tecil edemiormus dogrumu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt