Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Açık Lise ve Açık İlköğretim'le ilgili sorularınızı yazabilirsiniz.

certyca76ers;

başka bölüm olur. var olan kontejanları öğrenin ona göre başvurunuzu yapın..Ank.da yaparsanız haftada 2 gün yüz yüze eğitim için Ank. gitmek zorunda kalırsınız..

Kimlik Bilgilerinde Değişiklik Olan Öğrencilerin Yapması Gerekenler ....

Kimlik bilgisi değişikliği Açık Öğretim Lisesi tarafından yapılmamaktadır. Öğrencilerimizin evlilik, boşanma veya başka bir sebeple kimlik bilgilerinde meydana gelen değişiklikleri en kısa zamanda Nüfus Müdürlüklerine başvurarak yapmaları gerekmektedir.

hocam alan degisikligini halk egitimden mi yoksa internet uzerinden mi yapmam gerekiyo?

cankız21;

geçen dönemde aynı şey benim başıma geldi geometri1 ve geometri2 hemde neyseki geometri 1 i geçtim bu dönem geo 2 ye girdim ve benimde son dönemim ygs ye de girdim hiç ümidim yok geo2 den ne yapacağımı bende bilmiyorum:(

ne alanı yanlış işaritleycem ya!herzamanki gibi kaydımı yenilettim dersimi şeçtim zaten geometri 1 kitabını hiç vermediler odamı alan hatası!!!bi yasal hakkımız falan yokmu napabilrim bu hata (yada adına ne diyorsa aöl.)yüzünden 1 yılımdanmı olacam???

mrb hocam ben ılk defa subatta katıt yaptırmıstım cumartesı paazar sınavlara gırdım.sımdı yenıden kayıt yenılemem lazımmı.bırde ders secımı yapabılırmıyım yıne yoksa sınav sonuclarınımı beklemem lazım nasıl oluyor.

merhaba melek derya hanım benim okul öncesi çocuk gelişimi kredim 188+60 yalnız bu 188 kredinin içinde yüz yüze eğitimden aldığım kredide var benim sorum matematik 3 ve 4 alan dersi olarak muaf görünüyorum mezun olurken bu alan dersi bana sorun olurmu acaba çünkü matematiği yapamıyorum şimdiden çok teşekkür ederim

bennas sınav sonuçları 16 haziranda açıklanacak kayıt tarihi 21 Haziran – 02 Temmuz 2010

slm

slm ben mersinden merve 11.sınıftydım ama devamsızlıktan kaldım eğitimime açık liseden devam etmek istiorum.meslek bölümlerinde haftasonumu okula gidilio ve acık lisede 2 yıllık geçiş varmı . 2.dönemden devam edebileckmiyim yoksa 3.snıftnmı baslıcam meslek lisesini sçersem simdiden tskler

hocam ben 15 16 mayıs sınavına girdim şimdi önümüzdeki ağustos sınavında burda olmama ihtimalim var kayıt yenilemessem kaydım silinirmi sonra kaldığım yerden devam edebilirmiyim?

bennas;

21 haz. 2 temmuz tarihleri arasında kayıt yenileme işemi yapacaksınız.. sonra da ders seçimi..siz yapmalısınız yapmazsanız sizin yerinize otomatikman yapılır.tabi ki sınav sonuçlarını bakleyeceksiniz..slm..

esi;

kaydınız donar.kazanılan kredilere birşey olmaz. evet kaldığınız yerden devam edebilirsiniz veya sınav yerinizi gideceğiniz yere alırsınız..

16-17 mayıs 2010 sınav soru ve cavpları mebin sitesinde ne zaman yayınlanacak bilgisi olan var mı

En fazla 15 günde açıklanıyor sınav soruları, yani bu ayın sonuna kadar açıklanacaktır.

ben ygs den 139 puan aldım meslek lisesi son sınıf öğrencisiyim 2 yıllık okuyablirmiyim

benim bölümüm TM sosyal bilgiler e geçmek istiyorum
sosyal bilgiler alanındaki zorunlu dersler nelerdir arkadaşlar cevap verirseniz sevinirim..

15-16 mayıs 2010 sınavları dahil tm de verdiğim dersler dil ve anlatım 1-2-3-4-5-6 , türk edebiyatı 1-2-3-4-5-6-7 , fizik-1 , kimya 1-2 yabancı dil ingilizce-3 , trafik ve ilk yardım-1 , coğrafya 3-4
mat-1-2 muaf oldum mat-3 de başarısız oldum geometri-1 başarısız oldum analitik geometri-1 başarısız oldum , seçmeli ders çağdaş türk ve dünya tarihi -1 turizm-1-2 işletme-1

selam arkadaşlar ben 35 yaşındayım dışardan 1997 senesinde orta okul diplaması aldım şimdiki ( ilköğrenim diplaması ) ünüversite diplamalı arkadaşlar zor iş bulduğu için Lise diplmasını gereksiz gördüm şimdiki ( ortaöğrenim diplaması ) şimdi %44 özürlüyüm onun için Lise diplaması almam lazım özürlü arkadaşların lise diplamasıyla işe girme şansları var mesela şimdiki meb hizmetli memur alımı gibi bende 4 işlem dışında matematiğim 0 fen felan 0 tarih le coğrafyam ii acık öğrenim lisesine başvursam lise diplaması alma şansım varmı ??

engelli_007 senin alan ne ? benim alan tm ve 22 kredi aldım toplam kredim 118 alan kredim 46

Hasan1907 sosyal bilimler bölümü zorunlu dersleri şöyle;
Ortak Dersler
Din Kültürü 1-2-3-4-5-6-7-8
Felsefe 1-2
Tarih 1-2
TC İnkılap Tarihi 1-2
Matematik 1-2
Geometri 1-2
Yabancı Dil 1-2-3-4
Fizik 1-2
Kimya 1-2
Biyoloji 1-2
Milli Güvenlik Bilgisi 1-2
Sağlık Bilgisi 2
Trafik ve İlkyardım Bilgisi 1-2
Coğrafya 1-2
Dil Anlatım 1-2
Türk Edebiyatı 1-2
Alan dersleri
Tarih 3-4-5-6
Coğrafya 3-4-5-6-7-8
Psikoloji 1-2
Sosyoloji 1-2
Dil Anlatım 3-4-5-6-7-8
Türk Edebiyatı 3-4-5-6-7-8
Çağdaş Türk ve Dünya Tarihi 1-2
Mantık 1-2

Alanım Genel Kültür
Alan Kredim: 68
Toplam Kredim: 140
Son Yapılan Sınav da Aldığım Kredi: 13

mezun olabilmek için alan derslerinin tamamını başarmak ya da muaf olmak zorunluluğu var mı?

32İlhan kamu engelli memur alımları ile ilgili pek bilgim yok ancak açık lise okumayı düşünüyorsanız kayıt için ağustos ayını beklemelisiniz.Ayrıca mezuniyet şartları aşağıdaki gibi;
Öğrenim gördüğü toplam dönemin en az 8 veya üzeri olması,
Toplam kazanılan kredinin en az 192 veya üzeri olması,
Ortak derslerin tamamını başarması veya muaf olması (ortak derslerden 3 kez sınava girdiği halde başarılı olunamamışsa bunun yerine seçmeli derslerden gerekli kredi miktarında ders seçilir). Dil ve Anlatım dersinden muafiyet olmaması nedeniyle mutlaka başarılması,
Alan kredisinin 80 veya üzerinde olması (Genel Kültür alanı hariç),
Alan derslerinin tamamından en az bir defa sınava girilmiş olunması,
Açık Öğretim Lisesinde en az bir dönem sınava katılmış olması,
Genel Kültür alanındaki öğrencilerin ortak derslerden 80 veya üzerinde kredi almaları gerekmektedir.

Bir yılda 3 dönem var ve her dönem en fazla 30 kredilik ders seçebiliyorsunuz. Başarabileceğiniz derslere göre size en uygun bölüm sosyal bilimler, başaramadığınız ortak derslerden muaf olup olursa kredi açığınızı seçmeli derslerden tamamlayabilirsiniz. Başarılar dilerim.

mezun olabilmek için alan derslerinin tamamını başarmak ya da muaf olmak zorunluluğu var mı?

Ortak dersleri başarmak ya da 3 kez aynı dersten sınava girip başarısız olma durumunda muaf olmak zorundasınız. Muaf olduğunuzda kredi kazanmış olmazsınız ancak o ders mezuniyet için engel olmaktan çıkar.

Alan derslerinde ise yine başarmak ya da muaf olama zorundasınız ancak ortak derslerden farklı olarak 1 kez başarısız olmanız halinde muaf oluyorsunuz.

Tabii her bölümün alan derslerinin farklı olduğunu da belirtmek isterim.

bülent kemal teşekkür ederim bilgi için bi ufak sorum daha olcak benim kredim 118 alan 46 sosyal e geçtiğimde toplam kredim ve alan kredim aynen durcak mı yoksa 0 dan mı başlıcak
ben lise 1 de 2 sene üst üste kaldıgım için mi bende derslerdeki 1-2 yok aşağıda belirttim

Hasan1907 sosyal bilimler bölümü zorunlu dersleri şöyle;
Ortak Dersler
Din Kültürü 1-2-3-4-5-6-7-8
Felsefe 1-2
Tarih 1-2 : tm de 1-2 yoktu
TC İnkılap Tarihi 1-2
Matematik 1-2 : tm de aldım ve bu 2 sinden muaf oldum
Geometri 1-2 : geo-1 bu dönem aldım başarısız oldum
Yabancı Dil 1-2-3-4 : tm de 1-2 yoktu yabancı dil-3 ü aldım ve geçtim
Fizik 1-2 : fizik-1 dersini aldım ve geçtim
Kimya 1-2 : bu 2 sinide aldım ve geçtim
Biyoloji 1-2
Milli Güvenlik Bilgisi 1-2
Sağlık Bilgisi 2
Trafik ve İlkyardım Bilgisi 1-2 : bu dersin trafik-1 i aldım ve geçtim
Coğrafya 1-2 : tm de 1-2 yok
Dil Anlatım 1-2 : 1-2 aldım ve geçtim
Türk Edebiyatı 1-2 : 1-2 aldım ve geçtim
Alan dersleri
Tarih 3-4-5-6
Coğrafya 3-4-5-6-7-8 : 3-4 aldım ve geçtim
Psikoloji 1-2
Sosyoloji 1-2
Dil Anlatım 3-4-5-6-7-8 : 3-4-5-6 bu dersleri aldım ve geçtim
Türk Edebiyatı 3-4-5-6-7-8 : 3-4-5-6-7 bu dersleri aldım ve geçtim
Çağdaş Türk ve Dünya Tarihi 1-2 bu dersin 1 ini seçmeli olarak aldım ve geçtim
Mantık 1-2

Rica ederim yardımcı olduysam ne mutlu bana. Bölüm değiştirdiğinizde sıfırdan başlama gibi birşey söz konusu değil ancak kredi bilgilerinizde değişiklikler olacak. Örneğin Çağdaş Türk ve Dünya Tarihi dersinden seçmeli olarak aldığınız kredi alan kredisine dönüşecektir(sosyal bilimler bölümünde bu ders 4 alan kredisi demektir).Bazı derslerde 1-2 olmama sebebi ise o derslerden normal lisede 2 yıl üst üste okuyup kaldığınız ya da başarılı olduğunuz için. Eğer başarılı ise kredi olarak zaten eklenmiştir, başarısız ise o derslerden muaf olmuşsunuz. Birazdan yazdığınız dersleri inceleyip daha detaylı bilgi verebilirim.

zorunlu ortak derslerrde 3 defa başarısız olursak o dersten muaf olurmuyuz..
türk ede.6 trafik 2 2 sınavdır başarsız oluyorum .....???

Bölüm değiştirme işlemini kayıttan hemen sonra ders seçme işleminden önce yapmalısınız. Birçok yerde önceliğin ortak dersler olması gerektiği belirtilir. ama benim düşüncem öncelik alan derslerinin olmalıdır. Mezuniyet için 80 alan kredisi gerekli, 80 ve üstü alan kredisini kazanmış bir öğrenci 112 ortak ve seçmeli ders kredisine ihtiyaç duyar. Bu aşamada kendi başarısına göre hangi derslerden muaf olacağının kararını kendi verebiliyor, seçmeli derslere de ona göre ağırlık verebiliyor öğrenci...Tabii bunu yaparken bir dersten 3 kerede muaf olunacağı unutulmamalı, bu da bir ders için 3 dönem demek maalesef.
Kısacası benim sistemim şöyle; önce alan derslerini seçiyorum çok fazla ağır gelirse asla başarılamayacağını bildiğim ve muaf olmasını gerekilen İngilizce dersleriyle 30 krediyi tamamlıyorum. Böylece ingilizce için hiç vakit harcanmıyor aynı zamanda muaf olunuyor. .diğer alan derslerine daha çok vakit ayırıp başarı oranı yükselebiliyor.
Bu arada belirtmek isterim, ben aol okumuyorum, sadece nişanlımın okul işlemlerinin tamamıyla ben ilgileniyorum, o sadece ders çalışıyor :)

zorunlu ortak derslerrde 3 defa başarısız olursak o dersten muaf olurmuyuz..
türk ede.6 trafik 2 2 sınavdır başarsız oluyorum .....???

Türk Edebiyatı 6 alan dersidir ve bir kere sınava girmeniz halinde muaf olursunuz ikinci kez sınava girmenize gerek yok, ancak alan kredisini tamamlayamadığınız takdirde muaf olduğunuz derslerden seçmek zorundasınız. Trafik 2'den ise bir kere daha sınava girmenizi öneririm başarılı olursanız kredisini kazanmış olursunuz, başarısız olmanız halinde kredi kazanmış olmazsınız ama o dersten muaf olursunuz. Ortak derslerden kalan kredi açığını seçmeli derslerle telafi edebilirsiniz. Ancak hiç ortak dersiniz kalmazsa ve kredi açığınız kalırsa seçmeli derslere yönelmenizi öneririm. Başlangıçta seçmeli dersleri almak kredi kazandırıyor, fakat dönem sayısının artmasına neden oluyor..

bülent kemal kısaca şöyle diyim tm de verdiğim ortak ve alan dersleri sosyal bilimlerde olanları götürür mü alan kredim de oynama olur mu (seçmeli seçtiğim çağdaş türk tarihinin kredisi alanıma yazılır mı )

hasan1907;

Evet seçmeli olarak geçtiğiniz Çağdaş Türk ve Dünya Tarihi dersi alan kredinize eklenecek.

Üst Alt