Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Açık Lise ve Açık İlköğretim'le ilgili sorularınızı yazabilirsiniz.

Öncelikle hepinize iyi akşamlar,

Hocam size sormak istediğim bazı sorular var, yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Ben 2004-2005 eğitim-öğretim yılında sosyal bilimler alanından genel liseden mezun oldum yani lisemi bitirdim. Fakat alttan sorumlu olduğum dersler olduğu için bana tasdiknamemi verdiler. Daha önce açık öğretime kayıt olmadığım için 4 yıllık sisteme tabi tutulacağımı öğrendim.

Şimdi hocam,

1- Benim Lise 1den Matematik

Lise 2den Matematik, Edebi Metinler, Psikoloji ve Türk Edebiyatı Tarihi

Lise 3den ise Türk Dili Edebiyatı, Türk Edebiyatı Tarihi, Osmanlı Tarihi ve Mantık' tan yani toplam 8 dersten sorumlu olarak gözüküyorum.

Şimdi ben bu 8 dersi verince mezun olabilirmiyim yoksa başka derslerin sınavlarınadamı girmek zorundayım?

2- Forumu biraz gezdim ve bu kredi işinin başarılı olduğun derslerin haftalık saatine göre hesaplandığını öğrendim. Yani 1.,2.,3.,4.,5. ve 6. dönemlerde başarılı olduğum derslerin toplamı 138 ediyor. Sorumlu olduğum derslerin (yani başarısız) toplamıda 54 ediyor. Yani 8 dersi verdiğim zaman 54 kredi kazanabiliyorum ve toplam kredim 192 ediyor, doğrumu hocam?

3- Bu alan dersimin kredisini nasıl hesaplıyacağımı bir türlü öğrenemedim. Bir yerde alana giren derslerindeki başarılarının toplamı diye okudum, yani alanımda başarılı olduğum dersler bana alan kredisi olarak geliyormuş. Ama aöl'ün sosyal bilimler kategorisine baktığım zaman okulumdaki gördüğüm derslerin bir çoğunu göremedim. Mesela Türkiye beşeri coğrafyası, Edebi metinler falan aöl'de gözükmüyor? Şimdi ben alan kredimi nasıl hesaplayabilirim onu öğrenmek istiyorum.

4- AÖL'ün sosyal bilimler kategorisinde alan derslerinin toplamı 19 olarak gözüküyor. (ben ağustosta yeni kayıt yapacağım ve 6. dönemi okudğum için 7. ve 8. döneme baktım doğrumu hocam?) Peki biz burda 19 dan daha fazla alan dersi seçme imkanımız varmı? Yani mesela 1 dönemde 19 kredilik alan dersi değilde 25 kredilik alan dersi + 5 seçmeli veya ortak olacak şekilde girebilme imkanım varmı?

5- Yukarıda belirttiğim gibi kredim 138 çıkıyor. Sizce 2010-2011 eğitim-öğretim yılında mezun olabilme ihtimalim varmı hocam? Varsada yani 2. dönemin sonunda mayıs-haziran gibi mezun olabilirmiyim? Dershaneye gidip üniversiteye hazırlanmayı düşünüyorum. 3. döneme kalırsam sonuçlar eylülde açıklanıyor ve diplomanın gelmesi 2-4 ay diyor aöl. üniversite'de veya pmyo da sorun yaşarmıyım? Ya da mezun olduğumu öğrendiğim gün (sınavlar açıklandığında) merkeze gidip hemen diplomamı alabilirmiyim?

Biliyorum çok yazdım fakat konu hakkında maalesef fazla bilgim yok. Yardımcı olabilirseniz sevinirim, şimdiden teşekkürler.

Hayırlı akşamlar

allakasi;

10 ağustos...kayıtlar..

deniz30;

hayır..gerekmez..yabncıdil... ingilizce...yabancı dil..1 fransızca yabancı dil ..almanca dır...

SYF;

karışık düşünme ...kayıt yenile derslerini seç..ver dersleri bitir...

hüseyin hocam slm ben mesleki lisede okuyum normalde her dönm 20 kredililk ders seçimi yapiyodum bu döenm 40 kredilk ders seçimi yaptım bşy anlamadım .....kredilerim sadece 4 zorunlu dersim kalmış

jerzy;

Yüz yüze eğitime devam eden öğrenciler 24 kredi, yüz yüze eğitimini bitirmiş ve belgesi müdürlüklere ulaşmış olan öğrenciler ise 40 kredi ders seçebilmektedirler...yani artık kendine mezun gözüyle bakabiirsin

hüseyin hocam tam anlayamadım cevabınızı ben simdi secmeli ders olrak yabancı dil 1 ve 2 derslerını sectım bu ıngılızcemı oluyor almanca mı yoka fransızca mı?

sizin seçriğiniz ingilizcedir...benim dediğim ders sunuştur...

Bende Meslek Lisesi Okumaktayım Bu Sene 4.Sınıfa Geçtim Meslek Derslerim Oldukca İyi Fakat Diğer Dersler Başarısız Derslerde 60 Kredilik Dersler Var Başarısız Dersleri Vermeden Mezun Olamam Değilmi ?

Selam ben lise 1.sınıf ikinci dönem kayıt yaptıracağım halk eğitim merkezine gitmeden parayı bankaya yatırsam sonrada halk eğitime kayıta gitsem nasıl olur.önce gitmemi gerektiren birşey var mı

deniz2009;

hayır ama sonra dekontları hem e götür...en geç 2 temmuz...

hüseyin hocam seçmeli derslerde başarısız olursak tekrar girip başarmak zorundamyiz ..o seçmeli dersi başarmak zorunlu oloyormu..

157 kredim var bölümüm genel kültür 82 orta kredi kalanı seçmeli ders kredileri...

zorunlu dersim 4 tane kaldı biri dil ve anlatım onuda vericne kalan 3 dersten muaf olucam bu sefer zorunlu dersim kalmayacak ortak kredimde 80 i geçti 192 ye getirdiğimde mezun olucam yanılıyormuyum birde... yapmam gereken başka bişey varmı birde genel kültürden mezun olup açıktan üniversite okumak istiyroum... hangi bölümleri seçebilirim bu bölümden mezun olursam... saygılar... birde kpss ye yazıldım 2 yıl içinde mezun olabilecekler diye yazmışlardı mezun olunca kpss yoluyla işe girebilirmiyim engelliyim aynı zamanda ...

erdalakbay;
192 kredi yeterli..ortak ve zorunlu der kalmamk şatıyla..dil ve alatım zorunlu..kpssile yerleş diğeri kolay...sözel bölümler tercih edersen zorlanmazsın...

tşkr ederim ben genel kültürden mezun olup hiç üniversiteye girilmiyor yada zor sanıyordum teşekkur ederim... zaten üniversiteyide açıktan okuyacağım onun için sorun yok sanırım tşkr ederim...

hocam merhaba olurda bu yıl sınavı kazanırsam yerleşebilirmiyim üniversiteye..
çünkü sınav ağustosta yerleştirmeler ne zaman olacak ..??
diploma hemen vermiyorlarmış çıkma belgesi almam gerekiyor sanırım
birde diploma notu nasıl hesaplanıyor..
bilgi verebilrmisiniz lütfen

ilkögretim 8ekadar dışardan bitirdim liseyide dışardan bitirmek istiyorum kayıtlar agustostamı başlıyor hüseyin kardeş

allakasi; evet..12-20 gibi..

çılgıntürk;
Diploma not/puanının, öğretim süresince alınan ve başarılı olunan derslerin ağırlıklı kredi not/puanları toplamının, aynı derslerin haftalık ders saatleri toplamına bölünmesiyle elde edilir...
yapılan bölme işlemi virgülden sonra iki basamak yürütülür...yrrleştirme işlemini yüksek öğretim açıklar..siz kazanın Allah kerim...

slm ben aiö 2009 3. doneme kayıt yaptırdım aktıf oldugum halde ders secme ekranım acıl mıyo bana yardımcı olur musunuz

!!!

sosyal bilgiler 4 yıllık sistem de okuyorum.toplam kredim 126, alan kredim 77 mezun olmam için kaç krediye ihtiyacım var? Ek sınava girersem mezun olablir miyim?

fen bölümünden mezun olmak için alan kredisinin 80 olması şartmı yoksa toplam 192 kredi olsa yetermi?

halk eğitime gidip sormanız sizin açınızdan en temizi olur elif hanım bu sistemsel bi sorun olabilir bende şuanda ders seçme işlemi açılıyor işleminizi yalnış veya eksik yapmış olabilirler bu sebepten benim fikrim halk eğitime bizzat gidip sormak hatta gerekirse ders seçiminizi orada yapmanız saygılar...

çağla hyanım 192 krediyi tamamlamalısınız...

en az 80 i alan kredisi olmak kaydıyla toplamda 192 krediniz olmak durumunda....

alan kredim 77 yazmışsınız 3 alan kredisi daha alıp alan kredinizi 80 e tamamlayın...

diğer krediniz 49 bunuda en az 112 ye tamamlamanız lazım ama alan krediniz atıyroum 85 oldu diyelim yine 192 ye tamamladığınızda mezun olabilirsiniz..

şu durumda yapmanız gereken öncelikle zorunlu derslerinizi seçip sınava girmek... dil ve anlatımlardan muafiyet yoktur onları kesinlikle vermelisiniz... ve diğer zorunlu derslerdende muaf olmalısınız zorunlu ders butonuna tıklayıp oradaki dersleri seçmeniz yararınıza olacaktır... saygılar..

sayın hizal hangi bölüm olursa olsun alan krediniz en az 80 olmak zorunda buna fen bilimleri bölümüde dahil... sadece genel kültür bölümünde alan kredisi yoktur ordada ortak krediniz en az 80 olmak durumunda saygılar...

arkadaslar ders secimi yaparken ortak+alan+secmelii olrak boyle oncelik tanimalsinizzz:)

jerzy;

Seçmeli derslerde başarı ya da muafiyet zorunluluğu yoktur. Ancak mezuniyet kredinizi tamamlamak için seçmeli derslere ihtiyaç olursa, başardığınız takdirde kredisini kazanmış olursunuz.

deniz30;

Alan değişikliğiniz sistemden otomatik olarak çalışır. Ancak alan değiştirdikten sonra mağdur olmamak açısından kredi bilgilerinizi ve zorunlu derslerinizi kontrol ediniz. Alan değişikliğinin ardından ders seçimi yapılması gerektiğini unutmayınız.

SYF,
Öncelikle kayıt yaptırmış olduğunu umuyorum. Öğrenci numaran ve şifrenle sisteme giriş yaptığında ders seçme ekranında en fazla 7. döneme kadar açılan dersler olacaktır. Zorunlu derslerin bir kısmı 8. döneme kadar devam etmekte. O yüzden bir dönem daha okumak zorunda kalabilirsin. Eger 8 'li derslerin açılıyorsa kredi durumuna göre tek dönemde bitirebilirsin. Bir dönemde en fazla 30 kredilik dersten sınava girebiliyorsun. Alan derslerinin çoğu 4 kredidir. Sanıyorum sosyal bilimler bölümünün derslerini önceki sayfalarda tek tek yazmıştım. Örgün eğitimde adı geçen Edebi Metinler, Beşeri Coğrafya vs. aol'de de mevcut. Fakat Edebi Metinler Edebiyat 5,6,7 vs. gibi Beşeri Coğrafya da Coğrafya 4,5,6,7,8 gibi rakam olarak geçiyor. Aol'nin sitesinden kitap içeriklerini inceleyebilirsin.
Kredi hesaplama konusuna gelince kayıt olmadan bu pek mümkün görünmüyor. Çünkü kredini tamamlamış olsan bile ortak ve alan derslerinin tamamını başarmış olman ya da muaf olman gerekli, ancak bu koşullarda mezun olursun. Sen kaydını yaptır, zorunlu derslerini ve bu dönem sınava girebileceğin dersleri incele yine yardımcı oluruz. Bu şekilde cevaplar çok havada kalıyor ve belki de senin daha fazla kafanı karıştıracak. Umarım yardımcı olabilmişimdir. Başarılar diliyorum...

bülent kemal,

Açıklamalarınız için teşekkür ederim. Ben daha önce aöl'e kayıtlı değildim o yüzden önümüzdeki ay yaptırcam. Daha doğrusu halk eğitimdeki yetkili o şekilde söyledi yeni kayıtlar başlamadı daha diye.

Zaten ben toplam 6 dönem okudum, mezun olabilmem için 8'e tamamlamam lazım 2 dönem kayıtlı görünmem lazım.

Bilgilendirmeleriniz için tekrar teşekkür ederim, inşallah hayırlısıyla yıl içinde bitirebilirim. Tasdiknamemi götürüp kayıt olduktan ne kadar süre sonra sisteme girip bilgilerimizi görebiliyoruz?

tasdikname dışında siz birde çıktığınız okuldan aldığınız not dökümanlarınıda götürmeniz gerekecek kişisel fikrim notlarınızın kredi olarak yansımasının ekranda görünmesi uzun sürer inceleyip tek tek sisteme atmaları saygılar...

bölümüm Sosyal bilimler toplam kredim 136 alan kredim 92

DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ 5
DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ 6
DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ 7
DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ 8
T.C.İNK.TAR. VE ATA. - 1
T.C.İNK.TAR. VE ATA. - 2
GEOMETRİ - 1
GEOMETRİ - 2
PSİKOLOJİ - 1
PSİKOLOJİ - 2
SOSYOLOJİ - 1
SOSYOLOJİ - 2
FİZİK - 2
KİMYA - 2
MİLLİ GÜVENLİK BİLGİSİ - 1
MİLLİ GÜVENLİK BİLGİSİ - 2
SAĞLIK BİLGİSİ - 1
SAĞLIK BİLGİSİ - 2

agustos ayında yapılıcak olan sınava bu derslerden gırıcem. bu derslerden zor olanları hangılerı. bunlar dısında zorunlu dersım kalmıyor

Üst Alt