Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Adını koyamadım... [O an]

Bilseem

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
4 kardeşiz 3 erkek 1 kız en küçüğüyüm ailenin yıl 2001 sonlarına doğru... lise 1 okuyorum ablam yanlış teşhis yüzünden adana numunede yatıyor....
büyük abim psikolojisi bozuk olarak askerden yeni geldi ve nişanlı...
babam LPG nakliyatı tır şöförlüğü yapıyor ve eve 3-5 günde 1 gelebiliyor ....ablam ölümle savaşıyordu yanlış teşhis(epilepsi---sara)hastalığı var demişlerdi ama hastalığı o değildi verdikleri ilaçlar hep yan etki yapıyordu ve günden güne eritiyordu ablamı.....büyük abimin nişanlısı evmizde kimse olmadığı için henüz 1 haftadır eve gelemeyen babama yemek hazırlamak için mutfağa gidiyor ve 1 aydır kimsenin girmediği mutfakta pişirecek bişey bulamadığı için küçük abimi çarşıya göndermiş abim çarşıya giderken bende başka bi yerden geliyordum ve karşılaştık abim çarşıya kadar benim gitmemi istedi.... bende itiraz edemedim ama çok hastalanmıştım .... giderken komşumuzun oğlu ile karşılaştım ve onuda alacağım malzemeleri taşıtmak için götürüyordum kendi taşıyacak halim yoktu çünkü....

evimiz ile çarşı arasında TCDD istasyonu var ama ALT yada ÜST geçidi bulunmuyor ve devamlı yük trenleri geliyor elektrikle çalışan trenler....
o gün istasyon tıklım tıklım dolu ve bütün istasyon rayları dolu bekleyen yük vagonları duruyor....
vagonların ya üstünden yada altından geçmek zorundayız başka çaresi yok ....
komşu çocuğunun elinde ise bir top var... zaten vagonlardan zor geçeceğiz bu topu kim taşıyacak diye ben topu alıp istasyonun karşı tarafına şutluyorum......
ama top vagonların üstündeki yüksek gerilim teline çarpıp vagonların içine düşüyor....
yanımdaki çocuk vagona giremeyecek kadr küçük benim boyum ise 1.86
mecburen topu almak için çıkıyorum ama vagona çıkmadan yukardaki yüksek gerilim beni 1.5 (birbuçuk) metre mesafeden kapıyor ve ben havada büyük bi gürültüyle alev alıyorum....
AKIMINA KAPILDIĞIM ELEKTRİK 46.000 (KIRK ALTI BİN) WATT
volt değil WATT........Vagondan aşağı yanarak rayların üzerine düşüyorum omzumdaki bir kemik ve ön dişimin birisi kırılıyor... yerde yanmaya devam ediyorum o patlama sesiyle çarşıdaki bütün insanlar başıma toplanıyor ve polisler gelip etrafı çeviriyorlar ve kimseyi yaklaştırmıyorlar zaten ölmüş diyolar...
ben haala yerde yanmaya devam ediyorum..... oradan tanıdık bi amca diyor ki... öldüyse ölsün ama yanmasın söndürelim diyor ama polisler hayır diyor yaklaştırmıyor... adam en sonunda dayanamayıp atlıyor ve ceketiyle söndürürken benden bi inleme sesi duyuyor....
yaşadığımı anlıyolar ve hastahaneye kaldırıyolar.....

bu arada kara haberde çabuk ulaşacak ya küçük abim duyuyor ve dilini yutuyor bayılıyor oda 10 gün başka hastahanede yatmış...

İşin garip tarafı ..... o gün eski devlet hastahanesi kapanıyor ve 10 km uzaklıktaki yeni yapılan devlet hastahanesine taşınıyor... ve o günde yeni açılan devlet hastahanesinin açılış töreni var...derken bana hiç bir hastahane bakamıyor ve direkt ADANA BALCALIYA sevk ediyolar......

adana balcalı hastahaneside yerimiz yok diye kabul etmiyor.... saolsun polis olan dayım olayı duyunca görev yeri CEYHAN dan hastahaneye yetişiyor ve yurt dışına sevk edilmemi istiyor ..... hastahane sevki gerçekleştiremeyeceği için mecburen beni kabul ediyolar ve yanık ünitesine alınıyorum.....

38 gün olmuş ben kaza geçireli ve yanık ünitesi bölümünden film çektirmek için beni sedyeyle götürürlerken kendime geldim.... etrafımda bi kaçtane tanıdık var beni son sürat seydeyle götürüyolar.....
noluyo ya dedim nereye gidiyoruz noldu bana diyorum.... hiç kimsede tık yok bişe yok bişe yok diyolar başka bişe demiyolar.....

en sonunda benden herzaman asla ve asla hiç çekinmeden herşeyi korkutmadan söyleyebilen büyük abim açıkladı bana olayı.....

HÜSEYİN KORKMA CANIM SENİ ELEKTRİK ÇARPTI FİLMİN ÇEKİLECEK dedi ...ama hiç bir şey hissetmiyordum.... çok sağlam hissediyordum kendimi kalkmaya çalışıyordum ama kılımı kıpratamıyordum......adeta bütün vücudum felç olmuştu....

pek hatırlamıyorum zaten ilk 3 ay ne yaptım ne oldu ne bitti.....yanık ünitesine doktor ve hemşireler haricinde kimse giremiyor....
adeta bir hapishane hücre.....

ve bunu 2. olarak bu sitede açıklıyorum ....İMKANINIZ VARSA GÜCÜNÜZ YETİYOSA HİÇ BİR ŞEKİLDE HİÇ BİR HASTANIZI ADANA BALCALI HASTAHANESİNE YATIRMAYINIZ.....

bir çok hasta ve ben orada işkence gördük işkenceden hayatını kaybeden insanları gözümle gördüm ve şahitim bunlara yukarıda allah görüyor.....
o hastahanede kaldığım sürece hep işkence gördüm heppp işkence........BİRBUÇUK YIL İŞKENCE ...

annesinden süt emmeyi bilmeyen 6 aylık bebeğin ağzına koca koca ekmek sokarken döverken gördüm ben o canavarları o insanlıktan çıkışmış tihniyetsizleri....
ve bir gün pansuman için götürdükleri odada kendi bacaklarımı gördüm...... iplik iplik damarlar deri yarık paramparca kapkara daha hiç adam akıllı pansuman edilmemiş kemikler görünüyor....
ve bunu bana zorla gösterdiler... ben yatakta bile yatamazken zorla oturtup bacaklarımı gösterdiler bana SIFR ÖLMEM İÇİN ÇALIŞTILAR.... ve her diğer hastalarada bunu uyguladılar....

bu zaman içerisinde bana en çok koyan tarafı lise çağlarında bu olay başıma gelmesi...daha bi ayrı acı..

o kış aylarında annem babam kardeşlerim hastahane bahçesinde çamurlarda yattılar neler çekti anam babam ....
şimdi kalp tansiyon şeker kolestrol ne ararsanız hastalık adına o dönemde hepsini kaptılar....
4 çocuk var 3 tanesi ayrı ayrı hastahanede yatıyor hangi birisine yansın....

keşke ilk gün ölsemde anam babam kardeşlerim böyle olmasalardı diyorum ama buda allahımın taktirilahisi.....isyan etmedim etmiyorum etmiyeceğimde allahın izniyle bu günlermize çok şükür.....
ŞİMDİ DİCEKSİNİZ KOMPLE FELÇLİMİSİN?... hayır bazı engelli arkadaşlarım 45 volt ampul elektriğinde felç olabiliyorken .... ben o 46.000 watt elektrikle sacede ayaklarımı kaybettim....
şimdi protez kullanıyorum ve alıştım ayaklarıma istediğim şekilde bisiklet motosiklet tertibatlı yada tertibatsız otomobil hatta ve hatta babamın şu anda kullanıdğı tırı bile kullanıyorum... binlerce şükür bu günümüze ....size şu anda anlatamadıım ve anlatmak istemediğim okadar çok şey var ama anlatmakta istemiyorum o günlerim hep gözümün önünde duruyor....unutmak istiyorum sadece....
şimdi ablamda kurtuldu çok iyi sağlıklı bende iyiyim diğer abimde çok iyi her şey geçti....
ama bize bi ders çıktı işde bende bunu burada paylaşıyorum her engelli arkadaşımızın ibret alınacak hayatları gibi benimkininde ibret alınmasını istiyorum ....

bu dünyaya bi sınava geldik ....biliyorum ki hayatta benim gördüklerimin binlerce kat daha kötüsü var... bizede allah beterinden saklasın demek düşer.....allah hepimizin yardımcısı olsun ....
RABBİM HİÇ BİR KULUNU SAĞLIKLA SINAMASIN....
saygılarımla... hüseyin eren...

kötü günlermişti ama geride kalmış artık.. beterin beteri var tabii bu zamanki halimize hamd olsun.. geçmiş olsun..

ben okurken dayanamadım. çok zor günler geçirmişsin allah bir daha göstermesin. çok geçmiş olsun.

büyük acılar kötü günler ama artık gelecege bakmak lazım teş.ederim paylaşım için..

hepinize tek tek teşekkür ederim arkadaşlar sağolun.... bu benim hayatımdan sadece bi kısa özet.....

herişeyi yazmak istemedim .... eminimki diğer arkadaşlarımında sakladığı buraya yazmadığı şey çoktur....
tekrar teşekkürler...

Sağolun teşekkür ederim ....geçti artık....

En cok hastahanedeki siddet olayına takıldım canım kardesim..öncelikle cok büyük gecmis olsun...ama nicin susuyorsunuz,gercekten böyle siddet olyları varsa nicin dava etmiyorsunuz.az cok hatırlamıyormusun siddet görenleri,onlarla birlesip dava edebilirsiniz bence.sizden baskaları yasamasın böyle acılar..alah bundan sonraki yasamında yardımcın olsun canım kardesim.

mustafanın annesi evet ablacım öncelikle çok teşekkür ediyorum dileklerin için sağolasınız...
düşündüm dava açmayı... düşünmedim desem yalan olur....ama birde şöyle bir hesap yaptım ... benim kaza geçirdiğim TCDD istasyonu yaşadığım ilin tam göbeğinde....TCDD yede dava açtım alt geçit üst geçit yok .. ölüme ve sakatlanmaya sebebiyet veriyor her zaman.....
birde bu istasyonda ilk ve son kaza geçiren değilim ama en kötü kaza şimdiye kadar benim başıma geldi burada....
daha önce bir çok kişi TCDD ye dava açmış ... ama bişey çıkmamış hep boş hep boş...
bende dava açtım 2003 yılında... ama dava halen sürüyor .... TEMYİZE gönderdik dediler en sonunda... daha bekliyoruz....

şimdi ADANA BALCALI HASTAHANESİNE GELİNCE....
orası bi tıp fakültesi sizde duymussunuzdur belki orada kaç kez duyuldu... BU KAÇINCI SKANDAL... yeni doğan ölü bebekleri hastahane çöplüğüne atmalar ....
annesi ortalıkta kayıp olan bebekleri uyutup aynı şekilde çöpe atmalar...
yaşlı hasta ve refakatçisi olmayan hastalara eziyetler....
konusamayan hastaları bilinci yerinde olmayan hastaları döverek aç bırakmalar...
bunu büyük harfle yazayım... AKILLARINCA HASTALARI AĞRI KESİCİLERİNİ VERMEYEREK CEZALANDIRIYOLAR...bu insanlara ne diyeceğimi bilmiyorum insan değil bunlar..
BU ONLARIN KAÇINCI ÖLÜME SEBEBİYETLERİ ..... benden önce bir çok kişi dava açmıştır tabi ama hiç birisinin olumlu bi sonuç aldığını sanmıyorum.....
TCDD davasında bi sonuç çıkmıyor ki oraya dava açsam...
tcdd davasında herşey göz önünde olduğu halde haksız çıkarıyolar...o hastahane davasında sonuç çıkacağını sanmam...

benimle beraber yatan ve sağ kurtulabilen benden hariç 3 kişi var ...
birisi 6 aylık bebekti... birisi 9 yaşında bi çocuktu..... diğeride gaziantepli evli bir arkadaştı....

çocuklar kimin nesi nerdeler ne yaparlar bilmem ama antepli olan arkadaştan haberler geliyor bi kaç defada yanına gitmiştim kazadan sonra...
galiba eşi bırakmış gitmiş herhangi bi işi yok elleri yok yemek yemesi için başkalarına ihtiyacı var...

yani anlayacağın ben dava açsam bile bir sonuç çıkmayacak onlar ne yapar ne eder rüşvet verir adamını bulur ne eder eder davada beni haksız çıkarırlar....
ama bi kaç doktor ve bi kaçtane hastabakıcısının hesabını kestim...
1 doktor... 3 erkek personel... 2 bayan hemşire hesaplarını aldılar....

ben hastahanede yatarken babam bunların ceplerine para koyarmış her zaman bana iyi baksınlar diye....
kimisine sigara alırmış kimisinin günlük yemeğini yedirirmiş lokantalarda..
ama hepsi haysiyetsiz tihniyetsiz insanlar....

gerek yok öyle dava açmalara falan bunlarla dava açılarak başaçıkılmaz.....
bunlara kabakuvvet uygulayacaksın ... eğerki davadan ümitli olsaydım onuda açardım ...ama ümidim yok...

Dostum gecmis oLsun onceLikLe. Allah beterinden korusun hepimizi. Bu bahsettigin oLayLari bence sen bir tv kanaLina teLefon ac konus. OzeLLikLe desifre programi yada arena programi oLabiLir. OnLar eger kabuL ederLerse gizLi kamera iLe cikarirLar. Ve o bahsettigin kisiLerin isLerine son veriLir insallah.

öncelikle konuya duyarlılığın için teşekkür ederim ...

evet arena yada deşifre bunu çözebilir amaaaa.... adana balcalı yanık ünitesine doktorlar bile sırasıyla girip çıkıyor.... refakatçiymış bilmem neymiş kesinlikle ve kesinlikle içeri alınmıyor... kamera kurulsun desek bunun altı üstü 2 oda ve o ünite en fazla 15 yataklı...

bunu dile getiren birtek ben değilim onlarca aile çocuğu için sokağa döküldü orada hastalara iyi davranılmıyor..... bence bunu deşifreye değil yaşayan kişilere tek tek sormaları ve ... verilen isimlere soruşturma açılması hakkında yasal işlemlerin yapılması gerek...

şundan da eminim ki yasalar buna el koymassa aileler mecburen kabakuvvet müdahale edecek ...

sonra yine suçlu hasta yakınları olacak yasa bu ya türkiye yasası...

çok geçmiş olsun kardeşim...

yaa bu hastane de idaredekilerin yapılanlardan heberleri yokmu iyileştirmeye çalışmaları yerine kötüleşmeleri için çaba gösteriyorlarmış daha çok..
nasıl bir insalık bu yaa..

hikayeni sonuna kadar okudum, su hastanede siddetde cok kötü oldum, Allah eziyet yapanlari bildigi gibi yapsin

senide hayata bagimliligindan dolayi tebrik ediyorum, okadar yazmissin ve hicbirseymis ufacikmis gibi sadece ayaklarimi kaybettim ama oda sorun degil protez takiyorum diyorsun

iste asil bu hayata bagli olman diger arkadaslara ibret konusu olacaktir eminim

Gemiş olsun arkadaşım, Kolay değil çok kötü zamanlar geçirmişsiniz. Allah beterinden saklasın.

COK GECMİŞ OLSUN KARDEŞİM ELBET HERKES ÖLECEK OZAMAN HASTANE CALIŞANLARIDA HESABA CEKİLECEK ELBET TÜRKİYE TÜRKİYE OLSUN İNSANLARIMIZDA İNSAN OLSUN ARTIK

...

ÇOK ÇOK ÇOK ÇOK GEÇMİŞLER OLSUN.YAŞADIKLARIN KOLAY DEİL AMA SENİ HAYATA SIMSIKI SARILMIŞ HİSSETMEK ÇOK GÜZEL İNAN.İNŞALLAH BİR ÖMÜR BOYU MUTLU YAŞAR İKİ CİHAN SAADETİNİ YAKALARSIN ARKADAŞIM :)

teşekkür ederim arkadaşlar allah hepinizden razı olsun ve yardımcınız olsun ...

inanılır gibi değil yaa rabbim korumuş seni arkadaşım çok geçmiş olsun büyük bir sınavdan geçmiş allaha şükür etmişsin şikayet değil ne mutlu sana şimdi hayattasın ya bu önemli olan bu ailen için büyük bir teselli bence çektiklerine deymiş baksana pes etmemişsin ve bizimlesin
mutlu günler seninle olsun canım :)

deniz yıldızı içtenliğin için çok teşekkür ederim rabbim seninde gönlüne göre versin ...

amin arkadaşım hı buarada hemşeriyiz haa :D dikkatini çekti mi bilmem seninle tanışmak isterim yakından hemşeriyiz yaa :)

geçmiş olsun bilsemm ben bu sitede yeniyim ben daha önceleri sanırım sorunumdan hep kaçmışım görmezden gelmişim şimdi ise sizlerin yazılarını okuyarak hem üzülüyor ağlıyorum hemde yanlız olmadığımı hissediyorum...keşke sağlıklı insanlarda okusa okusada ellerindeki nimetin kıymetini bilseler..

Geçmiş olsun olaylara teslimiyetiniz herşeyin rabbimizden geldiğini düşünmeniz ve isyan etmemeniz gerçekten çok güzel.
Rabbim kimseyi sağlıkla sınamasın.O hastaneler de düşürmesin inşallah.

ne kadar vicdansız insanlar,üzerine çeketini atıp kurtulmana vesile olandan da allah razı olsun.

[FONT=Comic Sans MS][SIZE=4][/SIZE][/FONT]

Arkadasim Cok üzüldüm Cok gecmis Olsun Rabbim beterinden korusun .Kardeslerin icinde cok sevindim .Darisi Annenin babanin basina Insallah onlarda biran önce sagligina ulasirlar.

BI hastanede böyle seyleri nasil yapabiliyorlar.Allahin gazabina ugrayasicalar.
Yillarca hastanede yattim Ankara Onkoloji hastanesinde .Annem kadar yakinlardi bana. nasilbiz vicdandirki oradaki agir hastalara eziyet edebiliyorlar .hicmi insani duygular tasimiyorlar .

Hepinize tek tek teşekkür ediyorum arkadaşlar dilekleriniz için saolun...
hepinizden allah razı olsun....

gülgüzeli evet normal hastalara bişey yok....
ölümle savaşan hastalardan bir an önce kurtulma çabası herhalde onlarnki....ben öyle düşünüyorum... allaha havale ediyorum....

yaşamış olduğunuz olay çok acı bir olay,şunuda bilmemiz gerekirki herşey Allahtan gelir
ağabeyin seni şehire göndermeseydı belkide o gün daha kötü bir olay yaşayacaktın insanin kaderi yaşayacağı süre içerisinde belirlenmiştir.

rabin kullarına çekemeyeceği yükü yüklemez bundada vardır bir hayır dediyin için allahım bundan sonra sana ve ailene saglık sıhat ve mutluluklar versin hayatında başarılar nasip etsin geçmiş olsun dileklerimle

bilsem okudum yazını inan çok üzüldüm geçmiş olsun.allahım beterinden korusun.

Üst Alt