Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ağır trafik cezası geldi ve hakkımda kamu davası açılacağı söylendi!?

dgcnn

Üye
Konular
11
Reaksiyonlar
141
Değerli abilerim, ablalarım ve kardeşlerim. Başlıktanda görüldüğü üzere ben bir halt yedim ve ehliyetime el konuldu. Yine kendimi yükseklerde hissederken çatalca da boş yollarda radar yok diye girdiğim yerde aşırı hız ve drift cezası yedim ve ehliyetime el konuldu. Yaklaşık 78 bin 376 tl ceza geldi ve kamu davası açılacağı söylediler. Zaten çalışamıyorum, araçta bağlandı ne yapacağımı bilemedim. Hapise girme ihtimalim var mı? Kendimi durduramıyorum böyle riskli hareketlerim yine başladı. Ailem benden bıkmış durumda. Bu süreci yaşayan var mı aramızda?

Bipolar bozukluk zaman zaman mani atakları geliyor sanırım?
En azından mani dönemlerin de Tıbben trafikte olmamanız gerekir,bu hem sizin sağlığınız hem diğer insanların iyiliği için gerekli.

Elinizde olmayan bir şey bunun farkındayız,bundan dolayı da sizi yargılamoyoruz,kızacaksınız belki ama tekrar değerlendirilip trafikte olup olmayacağınız gözden geçirilmeli.

Para cezasına gelince hapise girmezsiniz,size uygun taksit seçenekleri ile cezayı ödersiniz.

@dgcnn,

@OğuzHan112, değerli abim. Mesele maddi zarar zaten. Ehliyetim elimden alınsın umrumda değil. Boş yolda yaptım zaten değerli abim. Sadece ailem artık benim getirdiğim maddi yükten bıktı. Bu cezalarda indirim olmaz değil mi abim? Gerçekten toplum için büyük zararım. Ne insanlarla anlaşabiliyorum ne de çalışabiliyorum.

@dgcnn, Hapse girme ihtimaliniz varsa ortalama bir avukat tutun.Devletin verdiği bunu yaptın mı diyor yaptım diyorsun.Bana para vereceksin vermezsen müvekkilim yaptı derim yapmasaydın diyor.
Avukata belli süre hastahane de yatsam karar değişir mi diye sorun bence.Bir şeyi olmayan hırsızı katili mahkeme kontrol için hastahaneye gönderiyor.Tedbir verirler ehliyet olmayınca hastahaneye katlanabilirseniz.

@NewDay, bir daha tövbe evden çıkmam. O yolda radar yoktu, bomboş bir yoldu. Sadece millete zarar vermemek içimdeki enerjiyi boşaltmak için gittim. Hastaneye yatmakta çözüm değil ki artık. Geçmiyor lanet olası his. Doktorların neden rapor vermemesinde ısrar ettiğini anladım. Onlar için söylediğim laflar için özür dilerim. Cidden bipolar raporu hayatta herşeyi kısıtlıyormuş. Ailem defol git hastaneden çıkma diyor. Haklılar da. Olan sicile olacak.

@dgcnn, Hastahene de yaşlı amca vardı.Akrabası suç işlemiş üstüne almış.Bende major depresyon var diyip cezadan yırtmaya çalışıyordu.Bazı psikiyatırlar ceza almamak için hastahaneye yatışlarda %99 hasta değil veriyor diyorlar da ciddi durum olursa denenebilir.Hastahaneye yat gelme derken korkutmaya çalışıyorlardır.Kişiden kişiye duruma tepki değişiyor.Drift sanırım ilk yapılırsa para cezası diğerlerini bilmiyorum.

@dgcnn,

:( Allah yardımcın olsun. Sadece bunu diyebiliyorum. İşin biraz zor

@NewDay, değerli hocam hiç vermesinler önüme bi ip versinler valla asayım kendimi kurtulayım. Cidden yoruldum artık. Yoğun yaşadığım stresi mi söyleyeyim. Zaman zaman gelen aşırı hareketi mi söyleyeyim. Ne yapıyorlarsa yapsınlar hiç umurumda değil. Sırf kötü olmayayım diye evden çıkmıyorum. Daha da tövbe çıkmam. Ne derse desinler evet diyeceğim. Anons geçtiği için dava açılacakmış. Olmasaymış sadece ceza ile yırtarmışım da çok mühim değil.
@Descartes, sağol abim. Güzel yüreğiniz yeter. Bu da bana ders oldu daha da evden çıkmam.

Hayır öyle düşünme,sende her"insan"gibi her canlı gibi değerli ve özelsin.
Kendine değersizlik anlamı yükleme.

Evet "bipolar bozukluk"inişli çıkışlı biraz zor bir hastalık,hem sizin hem aileniz için zor bir süreç,manik atak döneminde engel olamadığınız için bu tarz şeyler bipolar bozuklukta sıkıca görülüyor.

Bipolar boz hastalarının çoğu depresif atak,veya manik atak (manik depresif )dönemine gireceği zamanları hastaların çoğu farkında olabiliyor, önceden tedbir almak için özellikle aileler iyi bir gözlemci olmalı.

Maalesef biz ne anlatırsak anlatalım olan oluyor, bipolar boz özelliği bu.

Her neyse olan olmuş,bir şekilde halledilir,değersizlik duygusuna kapılma.. herkes gibi değerli ve özelsin.

Tanı bipolar bozukluk,trafikte kesilen para cezası için ceze evi gibi şeyler düşünme,para cezasını tasitlendirip ödersiniz.

@dgcnn,

@dgcnn, öncelikle geçmiş olsun. Allah korumuş yol boş olsa bile ciddi bir kaza yapabilirdin. illa kaza sonucunda ölüm olacak diye bir kural yok. belki hayatın boyunca birilerine muhtaç kalacak şekilde yaşaya da bilirdin. hareketlerini yaparken başlangıçta hesap kitap kurmuyorsun bunu anlıyorum psikolojik rahatsızlık yaşayan birisi olarak bu hesap kitabı bazen bende yapamayabiliyorum. bu olaydan ders çıkar kendine vakit ayırıp hesap yap olmadı 3 4 ay bir yerde işe gir sık dişini o parayı öde. devlet alacağını bırakmaz vereceği varsa onu bırakabilir :D ama alacağı varsa çok büyük seçim yatırımı olmadığı müddetçe bırakmaz. sende faiz binmeden bir şekilde taksitlendir ve kendini zorla, doktordan psikologdan destek almaktan çekinme ilaçlarına güven bir işe gir geçici de olsa o borcu öde. ama bu olaydan kesinlikle ders çıkar. Ailende ne derse desin evlatsın içten içe senin iyi olmanı isterler. istenmediğini düşünme

@Ben_Claudius, desteğiniz için teşekkür ederim. Araba bağlandığı için aşırı kızgınlar. Sosyal olarak pek iyi geçinilen insan değilim. Aşırı takıntı da eklenince her lafı takıyorum. Stresli ve bunalım yaşadığım anlar olunca doğal olarak zorlanıyorum. Ama dediğiniz gibi hayat bu devam ediyor. Dediğinizi yarından itibaren yapmaya çalışacağım. Size de geçmiş olsun

@OğuzHan112, değerli abim senin gibi insanları görünce insan mutlu oluyor. Desteğin için teşekkür ederim. Zaten farkında olarak yaptım ve trafikte bu tarz şeyleri çok yapmıyorum. İçim içime sığmadı ve araba kullanmayı çok sevdiğim için sürekli boş alanda vs bunları yapıyordum. Yani öyle bir hale geliyordum ki bazen sanki yarışın içindeyim ve çok iyi pilot gibi havalara giriyordum. Açıkça söyledim ekip ifadeye çağırınca, ne olursa olsun artık zaten kötü davranmadılar. Anons geçtiği için dava açılacakmış ehliyetime de el konuldu. İyi de oldu sürekli kavga ediyordum. Para değilde abim biraz da olsa normal bir insan olmak istiyorum. Allah herkesin hastalığına şifa ve sana mutlu uzun ömürler versin abim.

@BÜTÜNÜYLE FARKINDAYIM, kullanıyorum da zaman zaman iş kontrolden çıkıyor..

İlaç kullanmadığım dönemde ben de çok suratli kullanıyordum arabayı şimdi ilaç içiyorum ve hız sınırlarını aşmıyorum.Trafikte riskli hareketler hastalığın semptomu haberin olsun.Allahtan kaza yapmamışsın,geçmiş olsun.

Üst Alt