Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ailesel Akdeniz Ateşi (FMF) Hastalığı olan kim var?

Ailevi Akdeniz ateşi hastalığı olan var mı?

Merhaba ben fmf ailevi Akdeniz ateşi hastasıyım sağlık kurulu bu hastalığım için yüzde yirmi oran verdi daha yüksek oran alan arkadaşlar varmı .

Ben de fmf hastasıyım

Fmf hastalığı 2019 da çıkan yeni yönetmeliğe göre %20 engel oranı bulunmaktadır.

Yanlış bilgi veriyorsunuz. Şubat 2019 da çıkan yönetmeliği inceleyin.

Merhaba 2016 yılında FMF hastası olduğumu öğrendim ondan önce sürekli ataklar geçiriyordum ve her gittiğim doktor farklı bir teşhis koyuyordu bir gün özel hastaneye gittim orada doktora FMF den şüphelendiği mi söylemeden kendisi Fmf olabileceğini söyledi kan tahlili yaptirdi sonuç pozitif çıktı yani Fmf hastasisin dedi bu rahatsızlığı olan varmı varsa ne gibi komplikasyonlar ile karşılaşıyorsunuz

@kenanunal67,

Merhaba kardeşim evet Fmf için malesef ülkemizde 20 oran sabit zaten yeni çıkan yasayla hiç bir sey ifade etmiyor bütün hastalıkların toplamına bakılmıyor artık en fazla oran olan rahatsızlık üzerinden engel işkaybi oranı veriliyor

sağlık kurulunda lupus sjörgens vs var bende fmf taşıyıcısıyım ve kolşisin aralıksız içiyorum ama fmf e özel oran verilmedi.Ablam ve kız yeğenim fmf , hastaneye yatıp çıkıyor devamlı ...özellikle kız yeğenim zorlanıyor...biz neyse de küçük çocuklarda acıyı ağrıyı görmek birşey yapamamak çok daha acı veriyor.

@hanifeaydin,

Çok geçmiş olsun bende hastalık teşhis edilmeden önce çok fazla göğüs agrilarim vardı sürekli hastane hastane dolasiyordum ama kolsisin kullanmaya başlayalı Fmf nobetim kolay kolay gelmiyor kontrole falan da gitmiyorum geçenlerde böbrek foksiyon testi için kan tahlili yapıldı birşey çıkmadı ama doktor bana fazla ilerlememis 1 tane içsen yeter demisti sonra fakulte 2 ye çıkardı deneme amaçlı 1 ilaç ile 2 arasında ki farkları tespit etmek için ben 2 tane iciyorum günlük inşallah kontrollere gitmedigime pişman olmam

Üst Alt