Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ankara B.B'nin engelliler için toplu ulaşım araçlarıı ücretsiz yapmasını istiyoruz

• Konbuyu başlatan kaan-06
  • Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
K

kaan-06

% 70 oranında ortopedik engelliyim. İSTANBUL, İZMİR, ADANA, BURSA, ÇANAKKALE, KOCAELİ, DİYARBAKIR gibi türkiyenin büyük şehirlerinde % 40 ve üzerinde engel gurubuna sahip engellilere belediyeler toplutaşım imkanını ücretsiz sağlarken, ankara'da ego % 75 ve üzerindeki engelli vartandaşlarımıza ücretsiz toplu taşım imkanı sağlamaktadır.
Ayrıca ben % 70 oranında engelliyken insanların desteği ile egonun toplutaşım hizmetinden indirimli faydalanaktayım.
engelliye yapılan indirimde çok cüzzi orandadır ( normal tarife 1.20 ytl engelli indirim bedeli 1.10 ytl) zaten indirim yapılan tutarda peşinen % 40 ve %74 engelli gurubuna sahip engellilerden 17,5 ytl peşin olarak alınmaktadır.
sadece türkiyede ankarada toplutaşımda engellilere ayrımcılık yapılmaktadır bu konuyu bir çok gazete engelli merkezine ankara ego sitesinin http://web.ego.gov.tr/parts/egosikayet.asp adresine bildirdim. maddi durumum zaten iyi değildir. ankarada belediyenin yıllardır uyguladığı bu ayrımcılıkla ben ve benim gibi engelli vatandaşlar maaruz kalmaktadır. ankarada toplutaşım hizmetinden yoksun bırakıldığı için sosyal faliyetlerdende uzak kalmaktadır.
bu konuyu çok takdir etdiğim sitenize iletmek istedim bu konuda önerim ankara egosunun sitesindeki şikayet kısmına http://web.ego.gov.tr/parts/egosikayet.asp bu konuda duyarlı arkadaşların şikayetlerini bildirmesini istiyorum
sadece akara ego'sunda yaşanan bu olayın son bulması adına sesimizi duyuralım arkadaşlar

selam ve saygılarımı sunarım.

kaan şimşek

ANKARADA BELEDİYE OTOBÜSLERİ NEDEN ENGELLİLERE ÜCRETSİZ DEĞİL

[size=6]İSTANBUL VE İZMİRDE BELEDİYE OTOBÜSLERİ VE METRO ENGELLİLERE ÜCRETSİZKEN NEDEN ANKARADA BU HİZMETLER ÜCRETSİZ DEĞİL [/size]
ben öncelikle istanbul ve izmirdeki arkadaşlardan o illerde belediye otobüslerinin ücretsiz olduğunun teyidini almak istiyorum. istanbul ve izmirde yaşayan birkaç arkadaşa sormuştum ve ücretsiz olduğunu söylemişlerdi. ama bu konuya bir kesinlik kazandırmak istedim.

bu konuya bir resmiyet kazandırmak ve daha ciddi bir şekilde üzerine gitmek istiyorum. ama takdir edersiniz ki böyle konularda bireysel karşı çıkışlardan bir sonuç almak olanaklı değil. onun için bu forumda arkadaşlardan düşünce, görüş ve destek bekliyorum.

ben ilk iş olarak ankara büyükşehir belediye başkanına, dernek başkanı olarak, temsil ettiğim engelli camiasının isteğiyle, ankarada bu hizmetin engellilere ücretsiz olması talebimizi bir dilekçeyle ilettim. ayrıca bugüne kadar ki engellilere yönelik yapılan hizmetler için teşekkür, yapılmayan ve eksik olanlar içinde birlikte çalışma teklifini ileten olumlu ve kibar bir üslupla bir dilekçe yazdım.

fakat arkadaşlar, olumsuz cevap gelmesi yada cevap gelmemesi durumunda neler yapmamız gerektiğini burada tartışmaya açmak istiyorum. neden biz ankarada yaşayan engelliler olarak bu hizmeti ücretsiz almayalım. istersek başarabileceğimize inanıyorum. yeterki çabalayalım ve birlikte olalım. konuyu burdan diğer illerdeki arkadaşlarında düşünce katkısıyla tartışmak olumlu olabilir. lütfen ankaradaki arkadaşlarda tartışmaya katılsın ve konuyu sahiplensin.(ayrıca ben engelimden dolayı son 10 yıldır otobüslere binmiyorum)

eğer gerçekleşebilirse tüm türkiyeden arkadaşların katılımıyla ankarada 10 mayıs engelliler haftasında bir eylem yapma düşüncemizde var. ama bu daha kesinleşmedi. çünkü katılım, engelli arkadaşların sahiplenme olayı önemli. orada bu konuyu gündeme getirip basında da duyurabiliriz. ama sorunlarımıza sahip çıkalım diyorum. başka bir başlıkta engelli dernekleri, sivil toplum kuruluşları tartışılıyor. ben bir derneğin başkanıyım. inanın forumlara arada göz atıyorum. çok yazı da yazmak istiyorum. ama aylardır yazayım dediğim halde yazmaya vakit olmuyor.o kadar çok sorunumuz ve koşturmak isteyen için koşturulacak alan var ki. ben başkan olmadan önce de koşturmaca ve mücadele içindeydim halen de devam ediyorum. ama şimdi sorumluluk daha fazla onun için eskisi kadar forumlara yazı yazamıyorum. aylardır ilkkez bugünümü kendime ayırdım. ve bugünde boş vakit bulmuşken bu sorunu yazayım dedim. elimden geldiğince bu başlığı takip edip yazmaya çalışacağım. ama ankaradaki arkadaşlar lütfen bu konuya sahip çıkın ve bu hakkımızı alalım. yoksa kimse vermez...

Evet, yıllardır bu konuya karşı inanılmaz ketum davranıyor Ankara belediye başkanı.
Sizler bir metin hazırlayın, site aracılığıyla bu metni gerek e-mail gerekse faks ile ilgililere iletelim ve baskı oluşturmaya çalışalım.

Ayrıca, Valilikte bulunan İnsan Hakları Kurulu'na, "toplu ulaşım araçlarından yararlanamıyorum, belediye hizmetlerinden mağdurum. Bu hizmetler tekerlekli sandalye kullanan benim gibi vatandaşlar göz önüne alınarak yapılmak zorunda." vb. gerekçelerle başvurmanızı (olabildiğince çok kişinin başvurmasını) mutlaka mutlaka ama mutlaka tavsiye ediyorum.

ankarada ı melıh durdukca engellı oldugumuz ıcın uste vergı bıle verebılırız

İstanbul da Beyaz kartı olan %40 ve üzeri tüm engelliler.

Belediye ve özel halk otobüslerine,teleferiklere;
Metro, tramvay ve metrobüslere;
Şehir hatları vapurlarına ücretsiz binmekteler.

Deniz otobüslerine ve Şehir tiyatrolarına ise indirimli bilet alabilmekteler.

Bildiğim kadarıyla %40 ve üzerinde raporu bulunan engelliler Ankara'da metro ve EGO otobüslerinden üzretsiz faydalanabiliyor.

sağdece öğrenci indirimi yapılıyor.ücretsiz değil...

ergun1492 form sitesinde arkadaşlara ankarada ego otobüslerinin ve metronun ücretsiz olduğunu söylüyorsunuz yanlış bilgi veriyorsunuz. ben ankarada 10 yıldır ikamet ediyorum. bir iştede çalışıyor her işe gidiş gelişimde ankara egosunun toplutaşım otobüslerine biniyorum. malesef ankarada kaan-06 arkadaşında aynen ifade etddiği gibi indirimli tarife uygulanıyor. neye dayanarak ücretsiz diyorsunuz anlamıyorum isterseniz ankaraya gelin ego otobüslerinin ve metronun %40 ve % 74 oranında engelli arkadaşlara ücretsiz olmadığını cüzzi bir indirim sağlandığını bizzat kendinizde görün lütfen arkadaşlara yanlış bilgi vermeyelim.

NOT: BAŞBAKANLIK ÖZÜRLÜ KİMLİK KARTININ'DA ANKARA TOPLUTAŞIM ARAÇLARINDA VE METRODA GEÇERLİLİĞİ YOKTUR. BİZZAT ANKARALI OLARAK GEÇERSİZ OLDUĞUNU EGO GÖREVLİLERİ SÖYLEMİŞLERDİR.

Ankara büyükşehir belediyesi başkanı melih gökçek engellilere gerçekten çok ketum davranıyor. Gelin arkadaşlar birlik olalım ankarada yaşayan %40 ve % 74 oranında özür gurubuna sahip engelli arkadaşlarımıza uygulanan bu kötü uygulamanın son bulması için ve ücretsiz toplutaşımdan ve metrodan yararlanmaları için forum sitesindeki deki bütün engelli arkadaşları ankara egosunun şikayet kısmındaki formu doldurup, http://web.ego.gov.tr/parts/egosikayet.asp şikayet etmeye davet ediyorum. Ancak elbirliği ile bu sorunun üstesinden geliriz diye düşünüyorum.

Ankara Büyükşehir Belediyesi

Değerli Engelli Arkadaşlarım,

Türkiye de Eyalet sistemi ve her Eyalete ayrı yerel yasalar uygulanmıyor,İstanbul da Engellilere Otobüs,Vapur,Tranvay,Metro %40 ve üzeri engelden sonra ücretsizken,Melih GÖKÇEK yönetiminde ki Ankara da %40-%75 oranı indirimli-%75 sonrası ücretsiz,sizce bu uygulamanın yurdun çeşitli yerlerinde farklı olması ne kadar mantıklı?Ben bunu geçen açılan engelli memur sınavı için Ankara'ya gittiğimde öğrendim.Bu konuda sevgili Oturan Boğa rumuzlu arkadaşımızın önderliğinde,Sn.Başbakanımız Recep Tayyip ERDOĞAN ve Cumhurbaşkanımız ABDULLAH GÜL beyefendiye elektronik imzalı ileti gönderelim ayrıca şehiriçi banliyo trenleri ve Deniz otobüsleride bence ücretsiz olmalı bu toplumsal bir sorumluluk,ne de olsa avrupa birliğine girmeye uğraşıyoruz

Bırakın indirimden faydalanmayı,verdiği indirimli pasoyu her senede bir yeniliyorsun.Yenilemek yetmiyormuş gibi yeniletmek içinde para istiyor melih beyimiz :twisted:
Ne yalan söyleyim eski indirimli pasom var okadar uyarı almama rağmen biniyorum değiştirin yeni paso almanız gerekli diyorlar bende kim değiştirmemizi istiyorsa o kişi gelsin söylesin bana diyorum.Hayır değiştirmek için gideceğim gitmeyede geri evemi dönerim yoksa karakolamı giderim bilemem onun için şimdilik değiştirmemizi kim istiyorsa gelsin bana kendisi söylesin demeyle yetiniyorum :)

bursada senede bi vize parası alıyolar yani tamamen ücretsiz değil 20 ytl bu rakam şimdilik ankarada melih gökçekten şikayetçi çok olmasına rağmen bi kesim ısrarla bu adamı seçiyo anlamadım gitti bu olayı :shock:

Arkadaşlar, Ankara egosunun şikayet ve öneri kısmına ne kadar bu konuyu taşısakta bu konu hakkında yanıt verecek yetkili ve ilgili bir kişi olmadı.
En son Ankara Büyük Şehir Belediye Başkanı İ. Melih Gökçek'in yerel bir televizyonda konuşması vardı. Konuşması sonrasında halkın belediye hakkında görüş öneri ve soruları bölümüne gelindi. Bu konuyu mail yoluyla program yetkililerine aktardım fakat mailim programda yayınlanmadı. Programa telefonla bağlanmaya çalıştım bir türlü bağlanamadım.

Başbakanımız Sayın Recep Tayip Erdoğan 2008 yılının engelliler için istihdam ve sosyal hakların olacağı bir yıl olacağını söylemişti. Bu bağlamda engellilerin yaşadığı soru ve sorunlarının iletildiği ve çözüm bulunulduğu merkez olan
Başbakanlık İletişim Merkezi (BİMER) ne bu konuyu maille aktaralım. Umarım Ankara Büuyük Şehir Belediyesinin engellilere yıllardır uyguladığı bu ayrımcı tutum ortadan kalkar.

SLM

Ankarada engelli bir arkadaşımın ücretsiz ulaşım kartı vardı. Siz mi yanlış yere başvurdunuz acaba ?

blueboyfe Ankarada engelli bir arkadaşımın ücretsiz ulaşım kartı vardı.
diyorsunuz sizin ankaradaki arkadaşınızın rapor oranı % 75 ve üzeri bir orana sahip olduğu için belediyenin toplu taşım hizmetlerinden ücretsiz faydalanmaktadır. Buradaki sorun %40 ve %75 oranındaki engellilere toplu taşım imkanının ücretsiz olarak faydalandırılmamasıdır. Siz mi yanlış yere başvurdunuz acaba ? sorunuza gelince yanlış yere başvurmak diye bir şey yok ben ankaralıyım bizzat ankara ego genel müdürlüğüne engelli toplu taşım kartı için başvuruda bulundum. 17.5 ytl yılda kart yenileme adına para alıyorlar verdikleri ego kartıyla çok cüzzi bir indirim sağlanıyor. normal 1 binişlik kart ücreti 1.20 ytl %40 ve %75 rapor oranına sahip engelliye sağlanan indirim oranı 1.15 ytldir. zaten indirim yapılan bu ücretde peşin olarak kart yenileme adına her yıl alınmaktadır.Ayrıca ankarada 60 yaş ve üzeri yaşlılar, belediye görevlileri, emniyet mensbu polisler, zabıtalar, telekomdaki ptt görevlileri, kamuda görevli mutemetler, ayniyat saymanı görevlileri, mali işlerden sorumlu görevliler, kamudaki postacılar, ego otobüs denetcileri, belediyeden emekli olanlar, aski görevlileri, gazeteciler, adliyede çalışan görevliler, ücretsiz toplu taşım ve metro taşımacılığından ücretsiz faydalanmaktadırlar her nedense %40 ve %75 oranındaki engelli arkadaşlara gelince ayrımcılık yapılmaktadır. türkiyenin bir çok ilinde toplu taşım imkanı ayrım yapılmaksızın bütün engellilere ücretsiz sağlanırken Ankara büyük şehir belediyesinin engellilere yapılan bu ayrımcılığının önüne geçmek için bir şeyler yapmamız lazım. Özellikle ankara dışındaki arkadaşlar ankarada egonun % 40 ve %75 oranında engellilere toplu taşım hizmetlerinin ücretsiz olduğunu iddia eden varsa buyursun ankaraya gelsin görsünki ücretsiz değil :evil:

İstanbul' da

İETT ototbüsleri ve özel halk otobüsleri
Şehir hatları vapurları
Metro ve tranway % 40 dahil ücretsiz.
Bunun dışındada yine sayısız ücretsiz kurs hizmeti,
rehabilitasyon merkezleri falan var.
Ankara büyükşehir belediyesinin Engellilere ücretsiz seyahat hakkı tanımadığını biliyorum bu yeter.

Gerisini bilmeğe lüzüm yok zira hepsinin göstermelik olduğunu düşünüyorum.

Ankara Büyük Şehir Belediyesi engellileri gerçekten düşünüyorsa,
öncelikle İstanbul Büyük Şehir Belediyesinin uygulamalarını takip edip
uygulasın yeter Ankara'ya

SLM

ANKARADA ARKADAŞIM ÜCRETSİZ ULAŞIM KARTI ALMIŞTI, GEÇTIGIMIZ AYDA ESKİŞEHİRDE BEN OĞLUMA BELEDIYEDEN BİR ÜCRETSİZ TOPLU TAŞIMA KARTI ÇIKARTTIM 7,5 YTL KARŞILIGINDA, İYİ GÜNLER

malesef Ankara'da toplu taşım araçları %75 ve üzeri özürlülere ücretsiz.
Takdir edersinizki %75 ortopedik özürlü demek dışarı çıkma şansı oldukça zayıf olan özürlü demek.
%75 görme engelli arkadaşlarımız bu haktan yararlanıyor diye biliyorum.
Ancak %75 ve üzeri ortopedik engellilerin bu imkandan yararlanması neredeyse imkansız.

Yani Melih Gökçek diyorki ortopedik özürlüler bu imkandan yararlanmasın.
Bende diyorum ki gelin birlik olalım bu hakkımızı meydanlarda isteyelim.

bulueboyfe ankarada arkadaşımın ücretsiz ulaşım kartı almıştı, derken bir şeyi tam ifade etmiyorsunuz merak ediyorum ve soruyorum size arkadaşınızın % kaç oranında engelli raporu varda ücretsiz toplu taşım imkanından yararlanıyor yada arkadaşınız belediye görevlisimi, emniyet görevlisimi , zabıtamı, telekomda ptt görevlisimi, kamuda görevli mutemetmi, ayniyat saymanı görevlisimi, mali işlerden sorumlu görevlimi, kamuda posta görevlisimi, egoda otobüs denetcisimi, belediyeden emeklimi , aski görevlisimi, gazetecimi, adliyede çalışan görevlimi, 60 yaş üstümü %75 ve üzeri engellimi konumu nedir? ücretsiz toplu taşım imkanından nasıl yararlanıyor? açıklayabilirmisiniz? Ancak ifade ettiğim vasıflara sahip kişilere ankara büyük şehir belediye başkanı melih gökçek ücretsiz toplu taşımdan yarararlanma imkanı sağlıyor. % 75 oranındaki arkadaşlarda ya görme engelli yada toplu taşım imkanından yararlanamayacak kadar ortopedik engelli olan arkadaşlarımız. %40 ile %74 oranındaki engellilere ücretsiz taşıma kartı var diye ifade veren kişi yalan söylüyor demektir. Ben % 40 ve %74 oranında engelli arkadaşlarında ücretsiz toplu taşım hakkından yararlanması için konunun takipcisi olarak öncelikle ankara büyük şehir belediye başkanına,(melih gökçek'e) ankara ego genel müdürlüğüne, meclisteki ankara milletvekillerine, ve bir çok engelli derneklerine, mail yoluyla ilettim. Arkadaşlar ankarada bütün engellilere melih gökçekten önce ücretsiz toplu taşım imkanı vardı. melih gökçek ankarada belediye başkanı olunca %40 ve %74 engellilerin ücretsiz toplu taşım imkanını ellerinden aldı. gelin birlik olalım hep beraber bu alınan hakkkımızı geri alalım. hakkımızı aramassak eğer var olan haklarımızda böyle elimizden alınır. :?

tek çözüm yolu

Melih gökçek yönetimindeki Ankara büyük şehir belediyesi tarafından %40 ve %74 engelli arkadaşlarımıza bu zamana kadar toplutaşımda ücretsiz tarife uygulanmadığına göre melih gökçek tarafından bu hakları ellinden alındığına göre bence bu işin tek çözüm yolu yaklaşmakta olan yerel seçimlerde melih gökçeğe sandıkta oy vermeyip tamamen ondan ve yönetiminden kurtulmaktır.
Eminimki, seçimden sonra melih gökçek dışında ankara büyük şehir belediyesine başkanlık yapacak yönetici ve yönetim engellilere melih gökçekten önce var olan ücretsiz toplu taşıma hakkını bizlere geri verecektir. Melih gökçek ankara büyük şehir belediyesi yönetiminin başında var olduğu sürece asla hakkımızı geri alamayız.

Kendi adıma konuşuyorum.
Melih Gökçek benden bir daha oy alamaz zaten.

Ankara'ya gerçek sosyal ve demokrat lazım. Sanata, kültüre tükürenler değil. Ankara salya sümük olmuş be.

öncelikle ankarada bütün engelli arkaşlarımıza toplu taşım hakkının ücretsiz olması için duyarlılık gösteren ve katkı sağlayan arkadaşlara teşekkür ederim. 15 yıl boyunca ücretsiz toplu taşım hakkımızı bizlerden alan ve bu bu hakkımızı bizlere vermeyen melih gökçeği ve yanındaki yönetimini bir 5 yıl daha başımızda görmek istemiyorum. ve bu yerel seçimlerde melih gökçeğe benden ve ailemden oy yok.

Degil 1 oyum olsun vereyim 100 oy hakkim olsun 0.5 oyumu verirsem.Aha burayada yazdim

Arkadaşlar, ülkemizdeki bir çok Büyükşehir Belediyeleri'nin kendi il sınırları dahilindeki bütün engellilere engelli ayrımı yapmaksızın ücretsiz toplutaşım ve sosyal hizmetler konusunda ne tür hizmetler sunduğunu hep beraber görelim. Öncelikle Çanakkale Büyükşehir Belediyesinin engellilere verdiği hizmetleri bu siteden öğrenebilirsiniz. http://www.canakkale.bel.tr/bp.asp?caid=372
sonra Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin engellilere sunduğu hizmetler, http://www.kocaeli.bel.tr/content.asp?CategoryID=36&contentID=7133 İzmir Büyükşehir Belediyesinin engellilere sunduğu hizmetler, http://www.izmir.bel.tr/StandartPages.asp?menuID=38&MenuName=engelliler masası İstanbul Büyükşehir Belediyesinin engellilere ücretsiz toplutaşım hizmeti hk. http://www.iett.gov.tr/basvuru/bas_ozurlu.php Bursa Büyükşehir Belediyesinin engelliye ücretsiz toplu taşım hizmeti http://www.bursa-bld.gov.tr/hizmet.asp?kat=283&alt_kat=257&id=271 Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinin engelliye ücretsiz toplutaşım hizmeti http://www.diyarkart.com/submit.aspx#engelli görüldüğü gibi bir çok Büyükşehir Belediyesinde engellilerde engel oranı ayırımı yapılmadan bütün engellilere toplu taşım imkanı ücretsiz sağlanmaktadır. melih gökçek yönetimindeki Ankara Büyükşehir Belediyesine gelince bırakın engelliye ücretsiz toplu taşım sağlamayı %40 ve %74 oranındaki engelli arkadaşlara toplutaşımda öğerenci indirimi sağlayarak her yıl kart yenileme adına 17.5 ytl almaktadır. bilgi için http://web.ego.gov.tr/inc/newsread.asp?ID=770 yerel seçimlerde melih gökçek benden asla oy alamaz.

[size=7][/size]MELİH GÖKÇEK ENGELLİLERDEN SANA OY YOK BUNU BİL

YETER ARTIK ENGELLİLERİ SÖMÜRDÜĞÜN HAKLARINDAN MAHRUM ETTİĞİN

BİZLERE ANKARADA SOSYAL OLARAK HİÇ BİR KATKISI OLMAYAN VE ÜCRETSİZ TOPLUTAŞIM HAKKIMIZI ELİMİZDEN ALAN MELİH GÖKÇEĞE TABİKİ BENDENDE OY YOK.

Arkadaşlar %40 ortopedik engelliyim. Ego ya göndereceğimiz metinin içeriği burada yayınlanırsa ilk ben göndereceğim. İstanbul İzmir ücretsiz olsun Ankara Öğrenci İndirimi olsun. Olacak iş değil bu. Yerel bir tv kanalına M:Gökçek için canlı yayında sorulması için mail attım, doğaldır ki pek ilgilenen olmadı.

Arkadaşlar, Ankarada yaşayan %40 ve %74 oranındaki engelli arkadaşlarımızında İstanbul, İzmir,Bursa, Kocaeli, Adana, ve Diyarbakırdaki gibi belediyenin toplu taşım imkanından ücretsiz faydalanmaları konusunda melih gökçeğin kendi mail adresine mail gönderdim. gönderdiğim maile cevap alamadım. Bir tv'nin programında melih gökçek ankara halkına yönelik konuşma yaparken program sunucuları melih gökçek programda sorularınıza cevap verecek sorularınız varsa mail yoluyla programımıza iletebilirsiniz demişlerdi, bende bu konuyu mail yoluyla program yöneticilerine ilettim. mailime yine cevap alamadım. Ankara egosunun şikayet merciğine maille başvruda bulundum. mailime yine cevap alamadım. maillerime cevap alamayınca En son olarak akim'e mail gönderdim. akim'den gelen cevaba bakın arkadaşlar,

• Sayın: Metehan Hancı,

AK Parti İletişim Merkezi’ne yapmış olduğunuz 641607 numaralı başvurunuz, Devlet Bakanlığı (Nimet Çubukçu)'na iletilmiştir. Bakanlığın ilgili biriminden gelen cevap aşağıda yer almaktadır.

Devlet Bakanlığı (Nimet Çubukçu) Cevabı:

İletmiş olduğu uygulamayı b.şehir belediyesi yapmaktadır ve eğer ilgili belediyemize iletebilirseniz sağlıklı netice alma imkanınız doğacaktır

Bilginize sunar sistemimizi kullandığnız için teşekkür eder, iyi çalışmalar dileriz.

Saygılarımızla...

AK PARTİ GENEL MERKEZ
    HALKLA İLİŞKİLER BAŞKANLIĞI
ilgili belediyeye iletirseniz sağlıklı netice alma imkanınız doğacaktır diye yazmışlar. belediye başkanı ve belediye yöneticileri maillerime cevap vermiyorki,

Netice itibariyle benim şahsi düşüncem şikayetle veya maille olmuyor, Arkadaşlar, ankarada ücretsiz toplu taşım hakkımızı almanın tek çözüm yolu arkadaşlarında ifade ettiği gibi melih gökçeğe yerel seçimlerde oy vermeyip ondan ve yönetimindeki kişilerden tamamen kurtulmaktır

ankara büyükşehirden gelen mailde ne açıklanıyor

Sayın: xxxxxx xxxxxxx

İlgi: 04.11.2008 Tarihli ve 250566 Numaralı Başvurunuz

İlgi Başvurunuz konusu nedeniyle EGO OTOBÜS İŞLETME Birimine iletilmiş olup, söz konusu birimin gerekli incelemesi sonucunda vermiş olduğu cevap aşağıda belirtilmiştir.

KURULUŞUMUZDA İZMİR? DE OLDUĞU GİBİ ÜCRET TOPLAMA SİSTEMİNDE TEMASSIZ KART KULLANILABİLECEK BİR SİSTEM İLE MEVCUT SİSTEMİ YENİLEME ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRMEKTEDİR. SİSTEMİMİZ YENİLENDİĞİNDE VERİLEN ÖRNEKLERİN AYNISI BELKİ DAHA FAZLASI SİSTEMİMİZDE OLACAK VE YOLCULARIMIZIN DAHA RAHAT ÜCRET ÖDEMESİ SAĞLANIRKEN KAYIPLARI ÖNLENECEKTİR.

Bilgi edinmenizi ve gereğini rica ederim.

Saygılarımla,

Ankara Büyükşehir Belediyesi
Bilgi Edinme Yetkilisi ve Mavi Masa Şube Müdürü
Hüseyin Acar

ne alaka ancıl temassız kart kullanımıyla ilgili şeyler yazmışsın. Belliki başından itibaren konuyu takip etmemişsin bu bölümde türkiyedeki birçok büyükşehirlerde olduğu gibi ankara büyükşehir belediyesininde engellilere ücretsiz toplutaşım hakkını geri vermesi ile ilgili bir konuya değinilmiştir ve konuya uygun ifadelerin verilmesi uygun olacaktır.Yazdıklarınızın engellilere ücretsiz toplutaşım hakkının geri verilmesiyle ilgili hiç bir alakası yoktur.lütfen konuya uygun ifadelerde bulunalım. melih gökçeğe yerel seçimlerde oy vermemek konusunda arkadaşlarla bende hem fikirim ve oyumu melih gökçeğe vermiyeceğim.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt