Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ankara B.B'nin engelliler için toplu ulaşım araçlarıı ücretsiz yapmasını istiyoruz

• Konbuyu başlatan kaan-06
  • Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
ben butun aılem komsularımda dahıl hepımızden ı melıhe oy yok

Başkana oy yok nedenide kendinden önceki encümen kararını degiştirmediginden nedeni işine gelmediginden 65 yaş kartı veriyor engellilere çile çektiriyor neyymiş yaşlı diyor bu yaşlılar hergün ulusa halk ekmegi almak için bedava gidiyorlr biz işimiz oldunmu bedava gidemiyoz ankatradaki yüm engelli vatandaşlarımızdan rica ediyorum başkana oy yok bu seçimlerde ekranlarda engellileradına yaptıgı hiç bir icratını duymadım ancak göz boyamakla yetiniyor 65 yaşlılarını taşırken zarar etmiyoda engellileri yaşırkenmi zarar ediyo pes ya artık

27.12.2008 cumartesi günü kızılaya gitmek için bindiğim belediye otobüsünde 1 tam 1 öğrenci diye para verdim muavin pasonu görebilirmiyim diye sordu çıkardım eski pasomu gösterdim şöför hemen ordan o pasolar artık geçmiyor seninkisi çok eski hemde bu seferlik binde bidaha almam dedi.Bende sıkıyorsa alma başkanın gelsin değiştrisin bide para verecem pasomu değiştirecem dedim.Görüşürüz alıyommu almıyommu dedi bende görüşürüz alıyonmu almıyonmu dedim.Bakalım aynı şöföre denk gelecem mi.E melih gökcek seçim geldi çatdı bakalım ne yalakalıklar yapacaksın daha.Gerçi bizim milletimiz akıllanmaz :mad::mad::mad:

Belediye başkanınız aynı kaldığı sürece( gidişat o' nu gösteriyor) bu durumun değişmeside maalesef
mümkün görülmüyor.

yeter artık bizimde serbest kartımızın olmasını istiyorum, neden istanbul, neden izmir, neden çanakkale yapıyorda neden ankara yapmıyor, sebeb ne en azından %40 olmasada %50 %60 yapsın şunu,, melih sen bunu biliyorsun bile bile de hakkımızı bize vermiyorsun, melih acaba senin özürlü çocuğun yada akraban olsaydı ne zorluklar çektiğini bilseydin belki biraz akıllanırdın,,

bu seçimi şuraya yazıyorum melih kazanmayacak,,

ben hep demişimdir başkana ankaralı engellilierden oyyok artık olmasın arkadaşlar vermeyin oy moy bir ankaralı olarak artık utanç duyorum bu rezaletten bakan nimet çubukçuda bidaha akp yede oy yok sorumlulugu olan bi bakan belediyeden bilgi al derse daha ne yapalım sanki belediye başka partidende git ordan bilgi aldiyor aslında yazacagım çok agır kelimeler varda siz anlarsınız arkadaşlar ondan sonra sosyal faliyetten bahsediyorlar önce onlar sosyalleşsinde biz çok tan sosyaliz zaten

ego indirimli ve ücretsiz kart

arkadaşlar ben ankarada yaşıyorum %68 raporum var ve maliyeden %85 vergi indirim raporum var ego'dan 20 tl'ye serbest kartı aldım sadece ego otobüslerine ücretsiz binebiliyorum

arkadaşlar defalarca kes email attım ama olmadı
gelen cevaplara bakarmısınız

SAYIN YETKİLİ
İLGİ EMAİLİNİZE CEVABEN
ANKARADAKİ UYGULAMANIN NE OLDUGUNU BİLİNMEDEN SUÇLAMA YAPILMAKTADIR DENİLMEKTEDİR . ANKARADAKİ UYGULAMAYI BİLDİĞİMİZ İÇİN NEDEN DİĞER İLLERDE OLDUGU GİBİ İZMİR İSTANBUL DİYARBAKIR BURSA İLLERİNDE OLDUGU GİBİ ANKARA DA YAŞAYAN ÖZÜRLÜLERE ÖZÜR DERECESİ ARANMAK SIZIN ÜCRETSİZ SEYAHAT KARTI VERİLEMEKMEDİR MADURİYETİMİZ BU YÖNDEDİR. ANLAMADIGIM ŞU ANKARANIN KANUNLARIYLA İSTANBULUN İZMİRİN KANULARI FAKLIMIDIR Kİ İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ÖZÜRLÜLERE BEYAZ KART ADI ALTINDA ÜZRETSİZ SEYAHAT KARTI VERMEKTEDİR İZMİR BÜYÜK ŞEHİR BELEDİYESİ YİNE AYNI ŞEKİLDE SERBEST KARTI VERMEKTEDİR BUNLAR SİZİN TARAFINZIDAN ESHOT YADA İZİTAŞ YADA İEET DEN ÖĞRENE BİLİRSİNİZ AYRINTILI BİLGİYİ ....AYRICA ANKARADA ÖZÜRLÜ YANINDA REFAKAT İÇİN BİR KİŞİNİN YANINDA KİMLİK DAHİ SORULMADAN SEYAHAT ETTİRİLDİĞİNİ VE BUNUN HİÇ BİR İLDE OLMADIGINI İDDA EDİYORSUNUZ İZMİR VE İSTANBULDA AYNI UYGULAMA VAR SADECE ANKARA DA YOK SAYGILARIMLAR İYİ GÜNLER İLETİŞİM NUMARANIZI VERİRSENİZ TELEFONLA GÖRÜŞE BİLİRİZ

aNKARA DAKİ UYGULAMA
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı ÖzürlüLER Danışma Merkezi tarafından, özür oranı % 40 ile % 59 arasında olan özürlülere toplu taşıma araçlarında indirimli tarifeden yararlanabilmeleri için özürlü indirimli kartI VERİLMEKTEDİR. ÖZÜRLÜ İNDİRİMLİ KARTIyla, EGO VE HALK OTOBÜSLERİ İLE ANKARAY VE METROYA İNDİRİMLİ OLARAK BİNilEBİLMEKTEDİR.
özür oranI %60 ve üzerİ olan özürlülere yanlarInda bir refakatçi ile birlikte EGO otobüslerine ücretsiz, halk otobüsü, Ankaray ve Metroya ise indirimli binebilmeleri için Özürlü Serbest kartı verilmektedir.
ÖZÜRLÜ SERBEST, özürlü indirimli KARTI ALMAK İÇİN VEya ÖZÜRLÜLERE YÖNELİK VERilen DİĞER HİZMETLER İLE İLGİLİ BİLGİ ALMAK İÇİN Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı ÖzürlüLER Danışma Merkezine müracaat eDİLEBİLİR. VEYA 507 23 08 - 507 23 29 NOLU TELEFONLARDAN BİLGİ ALINABİLİR.

[font=tahoma][sıze=2]genel müdürlüğümüzce verilen tüm ulaşım hizmetleri ile ilgili kararlar ücret-tarife-geçerli -geçersiz kartlar gibi[/sıze][/font]
[font=tahoma]ukome (ulaşım koordinasyon merkezi) tarafından karar alınır ve kurumumuz uygular.bu kararlar dışında ve kendi [/font]
[font=tahoma]tasarrufunda üretebileceği vereceği bir hizmet yada kural sözkonusu değildir.bilgilerinize [/font][font=tahoma][/font]
[font=tahoma][/font]
[font=tahoma][sıze=2][/sıze][/font]

şlu cevaba bakarmısınız arkadaşlar utanmasalar dayak atacaklar hakkımızı istiyoruz diye

[FONT=Arial]ÖRNEK VERDİĞİNİZ İLLERDE ENGELLİ KİŞİLERE KART VERİLDİĞİ BELİRTİLMEKTEDİR.[/FONT]
[FONT=Arial][SIZE=2] ANKARA'DAKİ UYGULAMANIN NE OLDUĞU SORULMADAN[/SIZE][/FONT] SUÇLAMA YAPILARAK
ÖZÜRLÜLERİNE SAHİP ÇIKAMIYORMU DENİLMEKTEDİR.ANKARA'DA TÜM DİĞER
İLLERDE OLDUĞU GİBİ KANUN DA BELİRLENEN ORANLARDAKİ ENGELLİLERE
BELEDİYE VE DİĞER KAMU HİZMETLERİNDEN BELLİ ORANLARDA FAYDALANDIRIL
MAKTADIR. ANKARA'DA KANUNLA BELİRTİLEN ORANDA ENGELLİ YOLCULARIMIZA
OTOBÜSLERİMİZDE YANINDA YAKINLIK DERECESİNE BAKILMAKSIZIN BİR
REFAKATÇISI İLE BİRLİKTE ÜCRETSİZ SEYAHAT YAPTIRILMAKTADIR VE BU
UYGULAMANIN ÖRNEK VERİLEN İLLERDE OLDUĞUNUDA ZANNETMİYORUZ.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt