Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ankara EGO, yeni yasa ile birlikte, şehir içi ulaşımı ücretsiz olarak başlattı

izmirde yıllardır kullanılan bir sistem bu metro otobüs tren hepsinde geçerli

Arkadaşlar ben az önce aile ve sosyal politikalar bakanlığını aradım oradaki yetkili kişi biz yazıyı hazırladık başbakanlığa gönderdik dedi şuan güncel bi durum yok.

%60 oran ile refakatçisiz verdiler refakatçili için oran %80 olması gerekiyormuş beşevler ankaray istasyondan aldım

Benim bildiğim rafakaçi olması için %50 ve üzeri olup ve ağır engelli ibaresi olması lazım
Kanunda öle diyor bilginize...

arkadaşlar kart basmıyor değilsinizki kartı elektronik gişeden okutup geçiyorsun otobüslerde de öyle olaki eski egolardan geldi ve elektronik sistem takılı değil şöför gec diyecek gecen bana denk geldi gösterdim kart elektronik olduğundan gec dedi VE 60 OLUP AĞIR ENGELLİ OLMAYANLARADA REFAKATCİLİ VERİLİYOR BİLGİNİZE

Arkadaşlar peki kısa bir süreliğine İstanbul'a gittiğimizde oradaki ulaşımdan ücretsiz yararlanmak için ne yapmamız gerekiyor. Bakanlıktan alınan engelli kimliğini göstermek yeterli oluyor mu?

arkadaşlar ankarada ücretsiz ulaşım başladı

sadece egoda ücretsiz ulaşım var.ben aile ve sosyal politikalar bakanlığına şikayet dilekçesi yazdım. gelen cevapta; henüz ücretsiz ulaşım için yönetmeliğin hazırlanmadığını, hazırlama çalışmalarının devam ettiğini bildirdiler. yani henüz uygulamayı yapacak birimlere talimat ve yönetmelik gitmemiş. herkes aile ve sosyal politikalar bakanlığına şikayet dilekçesi/ mail
atsın işi hızlandıralım.

kimse şoförlerle tartışmasın çünkü bilgi ve talimat kimseye gitmedi.

herkes mail atarsa süreç hızlanır.

herkes mail atarsa süreç hızlanır.bana gelen mail şöyle:Sayın,Metin SERİM

Dilekçenizde bahsedilen engellilerde ulaşımın ne zaman ücretsiz olacağı konusunda; 65 yaş üstü, engelli, şehit yakını ve gazi vatandaşlarımızın; bütün belediyelerin şehir içi toplu taşıma araçlarından, Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryollarının şehir içi ve şehirlerarası ulaşım hizmetlerinden ve deniz ulaşımının şehir içi hatlarından ücretsiz veya indirimli olarak yararlanmalarına yönelik düzenlemelerin de yer aldığı 6495 Sayılı Kanun 02.08.2013 tarihli ve 28726 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.
Söz konusu Kanunun, 65 yaş üstü, engelli, şehit yakını ve gazi vatandaşlarımızın ücretsiz veya indirimli olarak seyahat etmeleri ile ilgili düzenlemelerin yer aldığı 88. maddesinin uygulanmasına yönelik usul ve esasların belirleneceği yönetmelik çalışmaları Bakanlığımız bünyesinde halen devam etmektedir.
Bilgilerinizi rica ederim.

arkadaşım ankarada 40 olan ve üstü herkese ego ve metro ücretsiz ve ankarakart dağıtı şubat 1 de başladı çoktan

Sayın Turan arkadaşım %40 ve üstünün Ankarada ücretsiz başladığını zaten herkes biliyor yukarıdaki arkadaşımızın ücretsiz ulaşım dediği diğer ulaşım araçlarıda ne zaman ücretsiz olacak devlet demiryolları deniz yolları ve şehirler arası otobüs yolculuğu vs. yani biz bunlardan sadece şehir içi ulaşımdan ücretsiz yararlanıyoruz ama diğer ulaşım araçlarından yasa 2 Temmuz da resmi gazetede yayınlandığı halde bir türlü yönetmelikleri çıkartamadılar EGO nun yönetmeliği 7 ayda ancak çıkardılar diğerleri Allah kerim....

murat6677;

Arkadaşım şehirler arası ulaşım ve TCDD seferleri ücretsiz olmayacak ki indirimli olacak, biz de zaten bu indirimi kullanıyoruz.

turan yılmaz ankarada başlamış olabilir ama türkenin 81 ilinin hepsin başlamadı....genelge cıkmadıgı için her beleddiye uygulamıyor.. genelgenin yayınlanmasını bekliyoruz kayseri olarak..heralde 29 marta yayınlarlar genelgeyi

Sayın KCETAŞ ve ForeverCeo TCDD ve Diğer ulaşım araçlarına zaten indirimli biniyorduk yani yasa çıkmadan öncede indirimli biniyorduk siz bunu yeni bir uygulamaymış gibi gösteremezsiniz benim size söylemek istediğim 2Temmuz 2013 te yürürlüğe giren yasaya bir tek EGO uydu maalesef diğer TCDD Denizyolları ve Şehirler arası ulaşım bu yasayı uygulamıyor EGO yönetmeliği 7 aylık sürede anca hazırladı diğerleri Allah kerim lütfen kimse kimseyi kandırmasın açın 2 Temmuzda yürürlüğe giren yasayı okuyun...

murat6677;

Ya madem yasada öyle madde var, şuraya bi link ver veya kopyala da görelim. Kimse kimseyi kandırmasın diyorsun ama herkesi sen kandırıyorsun. Bi de yanlışını düzelttikleri zaman atarlı atarlı cevap veriyorsun. ENGELLİLERE ŞEHİRLER ARASI ULAŞIM VE TCDD SEFERLERİ ÜCRETSİZ OLACAK DİYE BİR ŞEY YOK, İNDİRİMLİ OLACAK ZATEN O İNDİRİMİ DE NİSPETEN KULLANIYORUZ. Uydurma bilgilerle kimseye sahte umut dağıtma. Engelliysek de kral tahtında taşınacak değiliz heralde.

Kanunla kabul edilen Türkiye genelindeki ücretsiz seyahat başlamadı tebliğ bekliyorlarmış.
Ankara Belediyesinin uygulaması kanununla kabul edilen değil. Ankara'nınki Ankara'dan çıkar.

İstanbul' gelip uzun bir süre kalacak arkadaşlar engelli kartı, veya rapor aslı aslı ve fotokopisi ,Nüfus cüzdan ve bir resim ve birde 10 TL ile kart merkezlerinden hemen
çıkartabildikleri gibi İETT - İstanbul Elektrik Tramvay ve Tünel İşletmeleri Genel Müdürlüğü üzerinden online olarakta kart çıkarttırabilirler.

ben deki kart okuma yapamıyor ALLAH tan şoför anlayışlı çıktı da sorun olmadı....

Üst Alt