Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

AnkaraKart'ın sistemde engelli ibaresi ile görünmesi sizi rahatsız ediyor mu?

Bende bu mantığı anlamıyorum, otobüse bindiğin zaman insanlar senin engelli olduğunu görüyor hatta hepsi birden gözünü sana dikiyor, rahatsız olmuyorsun ama ufacık ekranda engelli yazmasından rahatsız oluyorsun! O zaman sokağa da çıkmayalım hatta insanlar bizi sağlıklı insanlar gibi görecekleri gözlükler taksın mesela, engelli, sakat, özürlü vb kelimelerde kullanımdan kaldırsın yani bu olay beni rahatsız etmiyor.
Engelli plakalı araçlar bizi damgalıyor dendi, plakalardan engelli ibaresi kalktı, artık engelli otoparklarına 1 engelli kullanıyorsa 3 engelsiz kullanıyor.

consiglier;

Konuya destek mi verdiniz karşı mı çıktınız anlayamadım. Yazınız çelişkili ifadeler içeriyor.

Engelli plakalar kalktı ama kart zorunluluğu var.dediğiniz şey park görevlilerinin ihmaline,engelsizlerinde düşüncesizliğine bağlı bir olay.

bende mail gonderdim rahatsiz oldugumu belirttim bakalim bir ise yarayacak mi

selamlar bende sabah hemen arayıp vede mail yolu ile şikayette bununucam haydi bastırın

arkadaşlar https://mavimasa.ankara.bel.tr/PublicIncident buraya şikayet ve isteğinizi iletebilirsiniz zatten arkadaşta paylaşmış yukarıda ben hemen kunuyu görünce istek olarak şikayetimi ilettim sizlerden de bekliyoruz

evet haklısınız katılıyorum fakat ankarakart verirken hak kaybına ugruyoruz %80 engelli raporum ile kardeşime ait refakarçili ego kartim vardi şimdi ankarakart alirken refakatçisiz veriyorlar ille ağır özurlu raporu olmasi lazim diyorlar daha evvel nasil biniyorduk refakatçili olrak

en güzel bursanın ne ücretsiz geçiş yazıyor ne engelli vize tarihi yazıyor sadece çok itici durum varya.

allahın bildiğini kuldan saklayacak halimiz yok neysek o olalım ya olduğumuz gibi görünmeyi neden kabul etmiyorsunuz

turan yılmaz;

Kardeş senin bankada kaç paran var? Kardeş senin karın kaç yaşında? Sarışın mı güzel mi? vs. vs. vs.

Bunları da Allah biliyor ama kimse bilmek zorunda değil dimi? Sana böyle sorsalar veya neren engelli diye sorsalar mutlu mu olursun? Biz zaten ne olduğumuzu kabul ediyoruz, ama bunu Allah kuluna ifşa etmek zorunda mıyız? Biraz mantıklı olalım lütfen!!!

zengin falan değilim bankada param pulum yok normal çalışanım ben demedim çümle alem bilsin sıraya girsin sorsun neyin var diye seni beni rahatsız etsin otobüste oturan veya metroda geçiş yapan işi gücü bırakıp kart okuturken ekranda yazana baksın bırak bu işleri CANIM KARDEŞİM şu olsa anlarım kartı okutunca sesli engelli dese amenna kartı okutup geçiyorsun ve küçük ekranda engelli yazıyor milletin işi gücü yok orda ne yazacak diye bakacak bırak bu işleri PEKİ ESKİSİ ÇOK KÖTÜYDÜ YERİ GELDİĞİNDE KARTI ÇIKARTIP GÖSTERİYORDUN peki şimdi istersen cüzdanından çıkarma cüzdanı tut okusun kimse bakmıyor SENİN BU KONUYA GELENE KADAR TAKILMAMIZ GEREKEN BİZİ RAHATSIZ EDEN OKADAR konu var bu devede kulak kalır

Sayın SERDAR ;
10.2.2014 tarih ve 443628 sayılı başvurunuz değerlendirilmiş olup, ENGELLİ İBARESİ SERBEST REFAKATLİ ENGELLİ İSE REFAKATLİ ENGELLİ OLARAK DEĞİŞTİRİLDİ.
Bilgilerinize arz eder saygılar sunarız. bana böyle bir dönüş yaptılar.Hayırlı olsun :)

turan yılmaz;Ben o soruları sen cevaplayasın diye sormadım zaten mantığını yine anlayamamışsın. Her gün aynı duraktan bindiğimiz bir kişi kartı okuttuğum ekranda gördüğü yazı üzerine "senin neren engelli" diye sorduğu için bu konuyu açtım zaten. Kimseyi ilgilendirmez ama eminim başkalarına da sormuşlardır veya sorarlar. Engelsizlerin engellilere olan yaklaşımı zaten ortada. Tabi ki engellilerin çok sorunu var, bu da bi sorun, hatta rencide edici bir durum. Çözüm için destek olmak varken "bırak bu işleri" diyerek köstek olmayı kendinize yakıştırıyorsanız o sizin probleminiz. O ekranda engelli yazısını herkesin görmesi yerine eskisi gibi ben sadece kartı gösterdiğim şoförün görmesini tercih ederdim.

bak Cengizhan kardeşim elektronik olmasının çok avantajı var sana aynı durakta bindiğin ve sana soran vatandaşın yaklaşımı yanlış niye köstek olayımki benimde özürlü kelimesine alerjim vardı ama kalktı evet keşke dediğini yapsalar

biraz daha açıklayıcı yazarmısın lütfen anlamadım şimdi sonrada refakatçilimi verdiler

07.02.2014 Günü 153 Mavi Masaya attığım mailin Cevabı geldi ..Aşağıda Yayınlıyorum.
Sayın ŞENOL ;
7.2.2014 tarih ve 441858 sayılı başvurunuz değerlendirilmiş olup, EKRAN ÜZERİNDEKİ YAZI DEĞİŞTİRİLDİ
Bilgilerinize arz eder saygılar sunarız.

ayaslym;

Daha yeni Ankarakart bastım bi değişiklik yoktu. Ne şekilde değiştirildi acaba o yazı?

beyler biraz daha bekleyelim ekrandaki yazıyı sistemden silmeleri biraz vakit alacak gibi biz yinede mail atmaya devam edelim.İvedi olarak düzeltilmesini isteyelim.

evet arkadaslar aynen bende çok rahatsız oldum bu konudan söför görse iyi tobusteki herkez ENGELLİ ibaresini görüyor sanki otobuse suçlu gibi biniyorum bende arıyacam hatta 64 olan raporla almıstım ben simdi refatcide binemiyor artık

Evet arkadaşlar engelimizle barışık olmalıyız, doğru. Lakin hepimiz ortopedik enğelli değiliz. Örneğin epilepsililerde var, dışarıdan bakınca birşeyleri yok gibi görünüyorlar ve insanların bunun neresi engelli diye bakışları rahatsızlık yaratıyor. Birde bunu soduklarında insanın çıldırası geliyor. O ibarenin değişmesi ve serbest yaması doğru olur. Haydi hekes 153 ü arasında durum düzeltilsin.

Bu arada epilepsi liler refakatçili binmek zorundalar. Bu daha büyük bir handikap. Allah korusun bir nöbet krizi esnasında yanında kimse yoksa ciddi yaralanmalarda olabilir.İlaveten bilinçsiz vatantaşların yanlış uygulamaları hayati tehlikelerde yaratabilmekte. Hal böyle olunca bununda neresi rahatsız bakışları hoş değil.

Ya bu adamlar dalga mı geçiyor bizle sistemden kaldırılmıştır denildiği takdirde hala değişen bir şey yok.

Arkadaşlar bu konuyla ilgili alo 153 Mavi Masa'ya şikayette bulunmuştum ve bana cevap geldi aynen şu şekildedir : "SİSTEMİMİZDE GÖSTER GEÇ KART VE SERBEST KAPI OLMAYACAK TOPLU TAŞIMA ARAÇLARIMIZI KULLANAN HER YOLCU KARTINI İLLA OKUTARAK BİNİŞ YAPACAK.(GÖREVLİ PERSONEL HARİÇ) KARTI GÖSTERİP GEÇME YERİNE,ENGELLİ YOLCULARIMIZ SERBEST KARTLARINI KULLANDIĞINDA; EKRANDA SERBEST, REFAKAÇİ ENGELLİLER KULLANDIĞINDA İSE SERBEST REFAKATLİ YAZISI ÇIKACAKTIR".. şeklinde bana cevap geldi ama tatmin olmadım cevaptan diğer arkadaşlarımıza nasıl bir cevap geldi bilmiyorum ama benim ki bu şekildedir...

Bu cevap 15.02.2014'te saat 20:43'te geldi...

İstanbulda okut geç yapınca ÜCRETSİZ ibaresi çıkıyor.Temennim kaldırılması

Evet ForeverCeo Bana Mail Cuma günü geldi Üç gündür kullanıyorum kartımı Bir değişiklik yok biraz Bekleyip Tekrar mail atmayı düşünüyorum Benimle Dalga mı geçiyorsunuz diyerekten..

Bende şimdi mail attım sms geldi incelemeye alınıp bana dönüş yapılacakmış

Arkadaşlar anlaşılan o ki ALO 153 MAVİ MASA da tıpkı diğerleri gibi gereği yapıldı deyip hiç bir şey yapmıyor. Demek ki bazı ukala şoförler hiç bir şey yapılmadığını bildiği için tartışma anında "hadi git şikayet et" diyerek rahatça arsızlaşabiliyor.

arkadaşlar ben bu aksam bindim serbest ibaresi gözüküyordu sanırım düzeltmişler

Ben Ankara da Metroya bugün 18:00 civarında bindiğimde Engelli ibaresi vardı ekranda... sizin söylediğiniz saatlerde düzelmiş olabilir.. ilk Yolculuğumda dikkat edeceğim.. Konuyu dile getiren, Konunun takipçisi olan herkese teşekkür ediyorum.. istesek birleşip pek çok konuda ısrarcı olabilir buna benzer konuları düzeltebiliriz.

Dün Sabah beri ekranda Serbest yazıyor. Artık ikinci şikayete yer kalmadı..

Üst Alt