Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Antipsikotik ilaçları kullanmayı reddedersem sağlık raporum iptal olur mu?

Skyline

Üye
Konular
37
Reaksiyonlar
23
İlaçları kullanmak istemiyorum . Tedavinin 5. yılına girdim. Sanırım kısır oldum veya kullanmaya devam edersem olucam gibi. Cinsel sıkıtılarım var afedersiniz orgazm olduğumda hiç sıvı gelmiyor .Bu kısırlık değil midir ? Doktora söylemeden bıraksam kan değerlerinden anlaşılabilir mi ilacı kullanmadığım. Yani bırakırsam birden kesmiycem azar azar 3-4 haftada bırakmayı düşünüyorum. Hastalığımda %50 iyileşti eskisi gibi sanrı, halisülasyonlar olmuyor.
Ayrıca doktora söylersem bırakıcam diye , tedaviyi reddettin sağlık raporunuda iptal edicez diyeblirler mi?

Son düzenleme:
Geçmiş olsun. Hastalığınız nedir bilmiyorum. Doktor değilim. Sadece kendi ilaç tecrübemi söyleyebilirim o da şöyle kullandığınız psikolojik ilaçları bence doktordan başka bir şekilde bırakmayın. Kafanıza göre bu iş olmaz. Öyle olsaydı kafamıza göre bu ilaçları alır kullanırdık.

Durumunuzu doktora anlatın ve çözüm isteyin. Benden size tavsiye tekrar belirtmek gerekirse eğer, kendi başınıza ilaç bırakmayın. Çünkü hastalığınız tekrar nüksedebilir.

sistemden takip edebilirler mi bilebilirler mi ilacı yazdırıp yazdırmadığı gibisinden takip ederler mi ? konu açılınca bu aklıma geldi

@Arche, @Ahmet T, Hocam 5 yıl önce ilaçların öncesinde cinsel hiçbir sıkıntı yoktu. Bu ilaçlar resmen kuruttu testisimi. İnternetten araştırıncada ulaştımki bu ilaçlar cinsel sıkıntı yapıyormuş.
birkaç tane ilaç kullanıp bıraktım doktor kontorlünde yani. Şuan kullandıklarım risperdal 6 mg. clonex 150 mg. sormodren 4 mg. zedprex 20 mg. risperdal ve clonex sabah akşam alıyorum.

@Ahmet T, Yok görmedim. Şikayetim o kadar değildi ama ara ara moral bozucu konuşmalar duyuyorum.

@Ahmet T, Clonexten öncede vardı cinsel sıkıntı. Risperdal la başladı bende bu sıkıntı.

@Skyline, kardeşim doktora mutlaka anlat bu durumu belki kısırlığa yol açmayan başka bir ilaç vardır onu yazar ama yoksa da bu durumda kararı sen vereceksin çok zor bir karar, evlenmek istiyorsan ve çocuk istiyorsan bir çözüm bulmak zorundasın ama baktın ki ilaçsız da hiç olmuyor o zaman da zaten kullanmaya devam edersin. İnşallah gönlüne göre olur. Geçmiş olsun.

Özelden kullanmaya gerek yok raporu belki alınabilir.Risperdal da muz yiyebilirsiniz.Dopamine etki ediyor onla birlikte.Ayrıca yanetkilere fazla takılmayın.Doktora sorun için danışın.Risperdal ikinci bir karakter oluşsun diye veriyorlar.Yabancı medyalarda detaylı araştırmaları var ilacın ama bizim medyalarda yok.Sarı ışığa renge duyarlı olunuyor.

Psikiyatri ilaçları kısırlık dediğiniz şeyi yapmaz..evet antipsikotik/antidepresan cinsel hayatı oldukca etkiler fakat kısırlık yapmaz.. tedaviye devam ettikçe bu durum zamanla normale döner,tabi uzun bir zamana ihtiyacınız var.

Erekte olamama,olsada boşalamama sorunları vs bir sürü bu yönde olumsuz etkileri olur, özellikle risperidon.

İlaçları bırakınca herşey yoluna girer fakat;bunu sizi takip eden doktorla konuşmanız gerekir,tanı nedir bilmiyorum? İsterseniz bu durumu doktorunla bir görüş ona göre size sağlıklı bir yol göstecektir.

İlaçlarınızı kendi kendinize bırakmayın..

@Skyline,

@OğuzHan112, hayatında kaç tane psikiyatri ilacı kullandın da bu yorumu yapabiliyorsun ? bazı psikiyatri ilaçları kısırlık yapıyor, deneyimin yok tamam bari araştır bak öyle bilgi paylaş, insanları yanlış yönlendirmek doğru değil, doktorsun sana yakışmaz.

Anladın.

O halde kesinlikte ilaçlarınızı bırakmayın,düzenli kontrolün vardır mutlaka..doktorunla görüş ona göre bir yol çizersiniz.

Psikiyatri hastaları mecburen antipsikotik antidepresan kullanıyor, yukarı da söz ettiğin durumu aşağı yukarı hepsi yaşıyor..tedaviye devam ettikçe..tabi biraz uzun bir zaman devam etmeniz gerekiyor..sonrasında normale dönersiniz.

tavsiyem kendi kendine ilaçlarını bırakma,daha kötü olur toparlamak hem sizin için hem tedavi konusunda zor olur.

@Skyline,

@OğuzHan112, Bir kere bırakmıştım ve 1 kere de doktor ilacı değiştirmişti ikisindede obsesyon ortaya çıktı. ilacı düzeltincede düzelmişti.

Psikoz hastası birine ilaçlarını derhal bırak mı diyelim?
Hayır kısırlık felan yapmaz..ilaçlarına devam et..bu durumu doktorunla konuş yardımcı olacaktır.

@Skyline,

@Elijah,

Üst Alt