Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Antipsikotikden dolayı psikoza giriyorum

@Üzümlükekim,

Arkadaşım ben xeplion iğne kullanıyorum aylık 8 senedir kullandıktan sonra sesler düşünceler kayboldu sayılır

@kara duman,

Ben 3 mg dayanamadım resmen sesler kulaklarımda bağırıyordu. İlacı kestim sesler azaldı şimdi iğne kullanıyorum o da sesleri yükseltiyor ama fazla değil idare ediyorum her gün kesilmesi için dua ediyorum. sizin oğlunuzda ozaprin öyle yapacağını sanmıyorum çünkü olanzapin bende de öyle yapmıyordu.

@Pickle,
Evet ilaç yapıyor bende de var bu durum sese karşı hassasiyetleşme duyarlılık var eğer sadece olanzapin kullanırsan bu durum olmaz çünkü olanzapin kulak kaslarını fazla kasmıyor bide aripiprazolde bunu yapmaz geriye kalan bütün antipsikotikler bu seslere tahammülsüzleştirir.

REFERANS HEZEYANİ YASİYORUM...VE ALİNGANLİK CABASİ NASİL GECECEK BİLMİYORUM TEK SİKİNTİM BU DİSARDA BİR OLAY OLDUGUNDA BEN YAPMİSİM GİBİ HİSSEDİYORUM...BELKİ DE PARANOYAKİM DOKTORA SÖYLÜYORUM DAYİYOR İLACİ AMA GECMİYOR BİR TÜRLÜ...

@Üzümlükekim, Oğlumun ki dış seslere olan hassasiyet değil gerçi gürültülü ortamlardan rahatsız oluyor ama o sizin dediğiniz değil benim sesler dediğim beyninin ürettiği sesler kast ettiğiniz o sesler mi dış ortamda ki seslere aşırı hassasiyet mi?
3 mg dediğiniz hangi ilacın 3 mg mı ?

@kara duman,
Evet dış ortamdaki seslere hassasiyet var zaten içerideki sesler ayriyeten var, invega 3 mg demiştim

@Pickle,
Olanzapin bende öyle yapmamıştı o yüzden söyledim belki sen arada risperidon veya invega içiyorsun o yüzden de olmuş olabilir

@Psikoterapi,
Allah cümlemize şifa versin inşallah kardeşim

@Üzümlükekim, aylardır sadece olanzapin içiyorum. İlaç yan etkileri kişiden kişiye farklılık gösteriyor. Sadece olanzapin ve aripiprazol yapar diyince prospektüste veya bir makalede yazıyor zannettim.

Senin dediğin şey antibiyotiği iltihap yapması na benzetirsek olağandışı birşey senin sesleri kesmiyor antipsikozlar anladığım bu
Doktora danış bu durumu

@-ARAGORN-,
Ben tek değilim benim gibi yüzbinlerce psikoz hastası var hatta ilaç almadan önce ses duymayıp aldıktan sonra ses duyan var bu ilaçlar aspirin değil .

"Şizofren ayağa kalk, büyüğün geldi."

Sadece dopamin yüksek olması değil, dopaminin düşük olması da halüsilasyon görme & ses duyma yapabilir.

@Üzümlükekim, konu ilaçlar olunca herşey normal ben ilaçlara pek güvenmiyorum sesleri çoğalta bilir tabiki de
Ben çok yan etki yaşadım. Bu ilaçlara bir düzen gelmeli mesela bir test var ilaçların yan etkisini ölçüyor özel hastanelerde var o gelmeli hatta yararlarınıda ölçüyor devlet hastanesine gelmeli bu test böylece çözülür. Bugün o test devlette olsaydı sen ilaç yararını ölçer ses duyurnayan bir ilaç alırdın

@OturanBoğa, ben yan etkilerden kurtulayımda gerisi yalan. Çok çektim trevicta-xepliondan abi yaramıyor ama dayatıyor doktor bunun sebebi ne anlıyamadığım bu

@OturanBoğa, en son zorlandım ama gittim İstanbul'a prof ile görüştüm trevicta iğnesini invegaya çevirdi ona başlıyıcam sonra kontrol var büyük ihtimal yan etkiler devam eder çünkü iki ilaç aynı etken madde hoca değiştirir inşallah öyle olur hoca değiştirir şuan gelişmeler böyle ama 7 yıl ben xeplion trevicta kullandım zorla kulandırdılar bende halsizlik ten karşı koyamadım böyle. Doktor değişim olur dedi ilaç.

Son düzenleme:
@Üzümlükekim

Burada arkadaşlara ilaçlarla ilgili sorular sormuşsun. Sorduğun soruların hiçbirinin cevabını arkadaşlar bilmez. Burada sorduğun soruları bir Psikiyatriste sormalısın. Keşke bu siteye üye bir Psikiyatrist olsaydı da psikiyatrik ilaçlarla ilgili bütün sorulara cevap verseydi. Öyle bir Psikiyatrist site de yok maalesef.

Psikiyatri veya diğer ilaçlarla ilgili merak edilen bütün sorulara cevap verebilirim vaktim oldukca..

Tabi konu sağlık olunca,en önemlisi burası hastane veya poliklinik olmadığı/öneri veya yönlendirme yapmama adına cevaplarım biraz sınırlı olacaktır..

@erbin,

Bugün kafam karışık ve sinirliyim
Kimseyi istemiyorum, görüşmek & konuşmak anlamında
Huzursuzum

Eskilerin tabiriyle solundan kalkmış
Gibiyim

@Micro123,

Ben hep sakinim kuzu gibi ama bazen anksiyete basıyor o da hayatın bir parçası ama tek sorunum var ses duymam onu da duymasam normal bir insan gibi olacam.

@OğuzHan112, merhaba bir sorum olucak psikoz hastasıyım trevicta 175 ten invega 6 mg geçecem bir faydası olur mu değişimden bahsediyorum yan etkiler yaşıyorum da isteksizlik yorgunluk aşırı uyku geçer mi

Faydası olur olmaz ona ben karar veremem, doktorun yazdıysa kullanıp bacaksınız,

İkiside aynı ilaç,yani aynı etken maddeye sahip.
Trevicta 175 mg ampul,aylık veya 3 aylık şeklide kullanılır,
invega 6 mg tb oral yolla yavaş salımlı bir ilaçtır.

Psikiyatri ilaçlarında her zaman yan etkiler olur, ilk başlarda daha yaygındır..kullanmaya devam ettikçe yan etkiler azalır.

@-ARAGORN-,

Bu ilaçlar mala çeviriyor adamı özellikle akineton

sabah ağladım da, durup dururken çok mutsuz stresli sinir karışık,
yaşadığım şey psikozdu,
Dışarı çıktım gezdim kafede oturdum
Eve geldim şimdi kafam rahat sakin

Üst Alt