Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Aşka ve hayata dair özlü sözler...

O kadar yoruyorki hayat, bıkıyorsun istemesende. Sorun değil birşeyim yok. Bakkala gidiyorum deyip 10 yıl kaybolasım var sadece ...

Sunay Akın

Üzülme! der Mevlana.. ve devam eder.. "Kaybettiğin her şey başka bir surette geri döner

aşkın ve sevginin birinci temeli güvenmektir.sevgiyi aşkı var eden güvendir ayakta tutanda nasıl ki bir binayı ayakta tutan temeli ise aynıdır

"Hayat bir sınavsa eğer hiç uğraşma,adını yaz ve çık.
Belki sınıfta kalırsın;ama adının altında bembeyaz bir sayfa bırrakırsın."

Aziz Nesin

“Daha yüksek binalarımız,... ama daha kısa sabrımız var;
Daha geniş oto yollarımız, ama daha dar bakış açılarımız var.
Daha çok harcıyoruz, ama daha az şeye sahibiz;
Daha fazla satın alıyoruz, ama daha az hoşnut kalıyoruz.
Daha büyük evlerimiz, ama daha küçük ailelerimiz;
Daha çok ev gereçleri, ama daha az zamanımız var.
Daha çok eğitimimiz, ama daha az sağduyumuz;
Daha fazla bilgimiz, ama daha az bilgeliğimiz var.
Daha çok uzmanımız, ama yine de daha çok sorunumuz;
Daha çok ilacımız, ama daha az sağlığımız var.
Çok fazla alkol ve sigara tüketiyoruz, çok savurganca para harcıyoruz,
Çok az gülüyoruz, çok hızlı araba kullanıyor, çok çabuk kızıyoruz,
Çok geç saatlere kadar oturuyor, çok yorgun kalkıyoruz,
Çok az okuyor çok fazla TV izliyoruz ve çok ender şükrediyoruz.
Mal varlıklarımızı çoğalttık, ama değerlerimizi azalttık.
Çok konuşuyoruz, çok az seviyoruz ve çok sık nefret ediyoruz.
Geçimimizi sağlamayı öğrendik, ama yaşam kurmayı öğrenemedik.
Yaşamımıza yıllar kattık, ama yıllara yaşam katamadık.
Dış Uzayı fethettik, ama iç dünyamızı edemedik.
Daha büyük işler yaptık, ama daha iyi işler yapamadık.
Havayı temizledik, ama ruhumuzu kirlettik.
Atoma hükmettik, ama önyargılarımıza edemedik.”

George Carlin

[FONT=Verdana]Fatiha’yı şerif’[/FONT][FONT=Verdana]in iki (2) vechi vardır. Biri, kulluk, “makam-ı abdiyyet”, diğeri ilahlık, “makam-ı Ulühiyyet”tir, iki yönünü birlikte idrak etmek ve yaşamak, Kamil İnsan’a has bir oluşumdur.[/FONT][FONT=LS Charter][/FONT]
[FONT=Verdana] [/FONT][FONT=LS Charter][/FONT]

Aşka ve hayata dair sözler

Yüzde ısrar etme doksan da olur. Insan dedigin noksan da olur. Sakın büyüklenme elde neler var. Bir ben varım deme yoksan da olur...
Hz Mevlana

"Can Durağını Arıyorsan Ey Can ;
Can Da Sensin, Durak Da Sensin.Bir Lokma Ekmekse...
Peşinden Koştuğun,
Elbet Ekmek De Sensin.
Eğer Akıl Erdirebiliyorsan Bu Sözün Sırrına;
Bil Ki her Ne Arıyorsan O SENSİN."

Mevlana

Gülüş bir yanaşımdır bir öbür bir kişiye;
Bir'den iki kişiyi döndürür bir kişiye..
Anılarından kale yapıp sığınsa bile,
Yetmez yalnız başına bir ömür bir kişiye.
Özdemir Asaf

Anladığıma göre defalarca bırakacaksın ve ben defalarca gitme diye sımsıkı sarılacağım. Ve sen yine bırakacaksın..Hiç bıkmadan bırakacaksın. Ve en sonunda ben susacağım, öyle bir susacağım ki o gün geldiğinde sessiz çığlıklarımda boğulacaksın... (Capricorn)

[FONT=Arial][SIZE=4]Eğer sevgi bir çiçekse, saygı onu koruyan saksıdır. Çiçek solmaya başlamışsa dikkat edin saksı mutlaka çatlamıştır. [/SIZE][/FONT]

[FONT=Arial][SIZE=4]Erich Fromm[/SIZE][/FONT]

O'na en ihtiyacınız olduğunda bir selamı esirgiyorsa ve gelmiyorsa beklenen, suskunluğa gömülmenin tam vaktidir en derininden... [Capricorn]

:rolleyes::rolleyes:

İzmir'den herkese kucak dolusu ve bir o kadarda sevgi dolu merhabalarrr

ılık bir rüzgar esti, nereden geldi bilmiyorum.
nereye gidiyorsun diye sordum özlenen herşeye dedi
işte o an aklıma sen geldin çünkü özlenen bir tek sendin.

Nasihat dünyanın en pahalı mücevheri kadar değerli olduğu halde ekseriya pek ucuza satılır.

Hz.Ali

Her şeyin bir şerefi vardı, iyiliğin şerefi de çabuk yapılmasındandır. Hz.Ömer

Erdemli insanların

dokuz düşüncesi;

1. Baktıklarında berrak görmeyi düşünürler,
2. Dinlediklerinde iyi duymayı düşünürler,
3. Görünüşleri bakımından cana yakın olmayı düşünürler,
4. Davranışlarında saygılı olmayı düşünürler,
5. Konuşmalarında doğru sözlü olmayı düşünürler,
6. İşlerinde ciddi olmayı düşünürler,
7. Kuşkuya düştüklerinde soruları nasıl soracaklarını düşünürler,
8. Öfkelendiklerinde sorunları düşünürler,
9. Kazancı gördüklerinde adaleti düşünürler...

Konfüçyüs

Kücükken sorarLardı hep , Beni ne kadar seviyosun ?
uçak ´ kadar derdim
Dünyanın en büyük nesnesi ucaktı akLımca .
BÜYÜDÜM
Keske beni ` uçak ´ kadar sevsen sevgiLim . .
Korkma ben yine ` gökyüzü ´ kadar severim seni
(alıntı)

Almanca özlü Sözler : Die Welt wird nicht bedroht von den Menschen, die böse sind, sondern von denen, die das Böse zulassen.

''Dünyayı tehdit eden, kötü insanlar değil, kötülüğe izin verenlerdir.![/COLOR]!

İnsan yaşamı boyunca bir kişiyi sever.Önceki ve sonrakiler;Birer arayış,kaçış yada aldanıştır.Goethe

Ne cenazene Gelirim,ne cenazeme Gel sevgilim,Çünkü aynı gün ölmek ümidiyle seviyorum seni Ben !...
(alıntı)

"Dönerse senindir dönmezse zaten hiç senin olmamıştır diye bir şey yok..
Dönecek !
Bir katil olay mahline mutlaka geri döner...”

Küçük İskender

Gök yüzünde bir yıldız seç büyük ve parlak olsun yanında bir yıldız daha seç büyük ve parlak olması önemli değil senin yanında olsun yeter.....
Eğce.....

Bahar geçti,
yaz da geçecek.
sonunda sana kavuşmak var ya,
ömür dediğin sensiz geçecek...
Ayşe

BİR KADINI AĞLATMAK
Bir kadını ağlatmak çok zor değildir aslında.
Kadınlar her şeye ağlayabilir; bir filme, bir şarkıya, bir yazıya…
En az erkekler kadar yani! Ama bir kadını yürekten ağlatmak zordur.
Eğer bir kadın yürekten ağlıyorsa, ağlatan onun yüreğine ulaşmış demektir.
Ama o yüreğin değerini bilememiş olacak ki ağlatan, gözünü bile kırpmadan teker teker batırır iğnelerini yüreğe! İşte o zaman koca bir yumruk gelir oturur boğazına kadının. Yutkunamaz, nefes alamaz; çünkü o koca yumruk canını çok acıtır. Gözleri buğulanır kadının sonra. Ağlamayacağım, der içinden. Ama engel olamaz işte. Çünkü yüreğine ulaşmıştır birileri ve iğneler saplamaktadır..
Bu acıya ne kadar karşı koyabilir ki bir kadın. İnce ince süzülür yaşlar gözünden; önce birkaç damla, sonra bir yağmur seli… Ve kadın ağlar; hem de çok! Sanmayın ki gidene ağlar kadın!
Gidenin giderken koparttığı yerdir onu ağlatan, orada bıraktığı yaradır. O yaranın hiç kapanmayacağını, kapansa bile izinin kalacağını bilir kadın; o yüzden ağlar. Ama bilir misiniz, ağlamak kadınları olgunlaştırır.
Her damla, daha çok kadın yapar kadınları. Her damla bir derstir çünkü.
Bazen kadınlar ağladığında çoğu insan, ağlama niye ağlıyorsun ki, değmez onun için derler. Bilmediklerindendir böyle demeleri. Çünkü yürekleri acıyan kadınlar ağlamazlarsa, ölürler.
İçlerindeki zehirdir onları öldüren! Ağlayarak o zehirden kurtulur kadınlar, o irini temizlerler yaralarındaki! Çünkü bilirler, o irin temizlenmezse iltihaba dönüşür yaraları.
Dönüşmemesi lazımdır oysa. O yüzden de bolca ağlarlar. Zaman geçer sonra.
Kadınlar kendilerine sarılmayı öğrenirler. Umarım öğrenirler, yoksa ruhlar sapkın yollara çarpar kendini. Sapan ruhların doğru yolu bulması da yeni acılar demektir.
Bunu bilir kadınlar, o yüzden eninde sonunda öğrenirler kendilerine sarılmayı…
Çok ağlayan kadınlar, bir çok şeyden vazgeçen kadınlardır aslında. Her damla olgunlaştırır kadınları evet ama olgunlaştıkça o safça inandıkları aşk gerçeği onların gözünde küçülür.
Küçüldükçe değerini yitirir ve işte o zaman kendilerine sarılıp, yeni bir kadın yaratırlar kendilerinden. Güçlü, yenilmez, mağrur ve aşka inanmayan… İnsanlar soruyorlar çoğu zaman neden bu kadar çok bekar kadın var diye; hepsi kariyer derdinde olan.
Çünkü inançlarını yitirdi o kadınlar. Zamanında yüreklerine o kadar çok iğne saplandı ki, o kadar çok ağladılar ki! Artık kendilerinden başka bir doğru olmadığına inanıyorlar, o yüzden kendilerine sarılıyorlar. Çünkü biliyorlar ki sarıldıkları adamlar onları hak etmedi; hem de hiçbir zaman!
Hep bir çıkarları oldu sarıldıkları adamların. E.. o zaman niye sarılsınlar ki! Niye sarılalım ki!
Etrafınızda yürekten ağlayan bir kadın varsa bilin ki olgunlaşıyordur. Bilin ki, gerçekleri kabul etmeye başlamıştır. Bilin ki, artık aşkın olmadığına inanmıştır. Bilin ki, sarılacak tek bir doğrusu kalmıştır.
O da kim, ne diye sormayın artık. Çok ağlayan kadınlar, eninde sonunda kendilerine sarılırlar çünkü!
Aziz Nesin

[FONT=lucida grande]Hayatta kimseyi değiştiremezsin.
Ve kimse için değişmemelisin..
Ne sen başkası için mecburi istikametsin;
Ne de başkası senin için.
Yorma kendini;
“Bırak hayatına eşlik etmek isteyenler seninle gelsin…”
Charles Bukowski[/FONT]

Gittiğinde ağlarsın, şarkılarda, filmlerde, ona-buna, her şeye ağlarsın. Aklın başına gelince de boşa harcadığın zamana ağlarsın.

Bukowski

Üst Alt