Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Askerlik Muafiyet sürecinde 2. hava değişimini yaşadığım ilden alabilir miyim?

coolzenc

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
İran sınırında askerlik yapıyordum 16 17 saate çıkan nöbetler oluyordu. Mevzilerin etrafı açık hava -10 -15 baya zor günler geçirdim. + takım komutanım beni hiç sevmiyordu sürekli hakaret mobinge maruz kaldım.

Öte yandan çok yüklü banka borçlarım var. Piskolojik olarak iyi değilim hava değişimi 10 gün sonra bitiyor.

şuan bulunduğum şehirde de piskolojik destek almaya devam ediyorum. Komutan arkamdan o buraya gelsin yapacağımı biliyorum tarzı arkadaşlarla konuşmuş ne yapacağım bilmiyorum abi askere severek gittin ama artık piskolojim kaldıracak durumda değil.

2.hava değişimini bulunduğum şehirden alabilir miyim

Hava değişimi hekim uygun görürse sivilde alabilirsiniz, muafiyet için birliğinden gerekli sevk ve evraklar olmalı.

@coolzenc,

Abi günlerdir mesajlarını okuyorum öncelikle iyi niyetinden dolayı çok teşekkür ederim. Şuan piskolojik olarak Zor dönemlerden geçiyorum oraya dönme korkusu bile beni içten içe bitirdi. Ağır şeyler yaşadım. Bana hava değişimine gelirken bir belge evrak hiçbir şey vermediler. Bulunduğum şehirde ki askerlik şubesine gittiğimde bana problem yaratır mı? Ve şu abi 27 yaşındayım üniversitesi mezunuyum bu rahatsızlıkdan dolayı kariyerimi her seyimi bı kenara bıraktım kendime zarar verecek noktaya geldim psikiyatriye sevkimi istedim. Şuan da bölükte hepsi benden nefret ediyor ve geri dönmemi dört gözle bekliyor sebebi benim bu hale gelmem de büyük pay sahibi olmaları. Benim önüme bir engel çıkarabilirler mi
@OğuzHan112

Son düzenleme:
Yasal mevzuatlar var, hastaysanız birlik amirleriniz sizi hastaneye sevk etmek zorunda. hastaneye gittiğinizde bana anlattıklarınızı sizi muayene eden psikiyatrist hekime anlatırsınız.

Sivilde elverişli değildir raporu almak için kıta işlevsellik formu kıta kanaat formu kapalı zar halinde elinde olmalı, hava değişimi için bu formlara gerek yok.

Bağlı olduğun şubeye gidip sevk almamda herhangi bir problem yok, sıkıntı yaratmazlar bundan dolayı da endişelenme.

Size tedavi başlanmadı mı? Anlattıklarına göre tedavi anlmanız gerekir.

@coolzenc,

Abi şuan alıyorum iki tane antidepresan kullanıyorum silahımı sakladılar vatan hainliği ile suçladılar günlerce 3 4 saat uykuyla nöbete çıkardılar inan oradan nasıl kurtuldum bilmiyorum şuan tedavi altındayım ama kendimi güvende hissetmiyorum bir kaç gündür Forumda arkadaşlarla yardımcı olduğunu görünce süreç nasıl ilerler yardımcı olursun diye düşündüm teşekkürler abi @OğuzHan112

Anladım,çok geçmiş olsun.

Süreci takip edeceğim elimden geldiği kadar size de yardımcı olacağım.

@coolzenc,

Teşekkür ederim abi gecen güzel olsun Perşembe günü şubeye gideceğim hava değişimi bitmesine 9 gün var buradan tekrar iletişime geçeceğim sizinle

Abi öfkeden üzüntüden atladığım bir konu var ben faktör 7 hastasıyım kanım zor pıhtılaşıyor lise 2 de diş çektirdiğim için 50 gün hastanede yattım. Ben bunu belirtmeme rağmen hiçbir önlem alınmadan sınır hattına sürekli mermilerin uçuştuğu yere nöbete gonderildim. Elimde hastaligimla alakalı hastane kayıtlarım var bunu şubede veya piskiyatri doktoruna söylemeli miyim @OğuzHan112

Abi iyi akşamlar dün askerlik şubesine gittim raporumun bitmesine bir hafta var durumu anlattım iyi olmadığımı sevk istedim. Ben hava değişimine gelirken bana herhangi bir kağıt vermediler ve sisteme işlememişler. Şube bunun kanunsuz olduğunu beni bu şekilde nasıl gönderdiklerini sordu. Beni hastaneye götüren sağlıkçı astsubaydan istedim. Beklettiler gönderdiler. Sonra bölük astsubayı arayıp buraya geleceksin vs tarzı tehditler etti hiçbir evragini vermem vs bana bağırırken babam duydu onunla da tartıştı. Şuan durumun sıkıntılı abi çıkmazın içine girdim arkadaşlarima buraya gelince onu hastaneye göndermeyecegim falan demiş. Ben ne yapacağım abi artık bilmiyorum @OğuzHan112

Bazı prosedürler var uyulması gereken, hastaysanız sizi gerekli evraklar ile birlikte hastaneye sevk etmek zorundalar.

Tabii siz yine işi zora sokmamaya çalışın,güzel bir dille usulünce konuşmaya çalışın,gerekirse ailenden biriyle beraber birliğine gidip amirleriniz ile konuşup hastaneye sevk alın.

Süreci sivilden değil "birliğinizden"devam etmeniz sizin için daha faydalı olur.

Zaten bu tarz sıkıntılar birliğinizden devam etmediğiniz için oluyor, sevil'den hava değişimi ve muafiyet almaya çalışıyorsunuz işleri daha da zora sokuyorsunuz.

Birliğine dönmeni öneriyorum, bunun dışında şu an için söyleyeceğim bir şey yok.

@coolzenc,

Üst Alt