Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bağ-kur (4b) vergi indirimi ile engelli emeklilik?

bülent bey son bir sorum olacak
büğün ssk ya gittim 2,5 yıl bekleme bagkurdan emekli ol dedi müdür raporun biter geçersiz olur dedi (buda hiç bir bilğilerinin olmadığını gösteriyor) dedim raporum süresiz.
sonra aşagı kata bilmem ne hanıma git seni hastaneye kurum olarak yeniden sevk etsin dedi
aşagı indim müdüre hanıma beni hastaneye kurula sevk ediyorsunuz kurul eksik oran verirse şu olursa bu olyrsa sorular sordum
bilmiyorum konuya mutakıp değilim dedi (yine bilği eksiklikleri )

bülent bey ne yapayım lütfen sizden gayri bu işi bilen yok

ssk dan emeklilik için vergi indirimim geldi 2,5 yıl daha ssk yatırıp emekli olmak
yada bunlar(bağkur) vergi indirimi bizim için geçerli değil biz yedniden hastane ye sevk edecegiz diyorlar (bagkurdan pirimim yeterli )hemen emekli olabiliyorum.

ne yapayım
ssk için 2,5 yıl bekleyimmi
bağkurdan hastaneye sevk mi

siz noktayı koyun lütfen

teşekkürler.........

edinilmiş haklarımı bağkur sevki ile yok mu ederim ?

4b bağkurlular %40 ve üzeri engelli emekli olmak isteyenler vergi indirimi için ilk baş vuru vergi dairesinden yapılmalı aksi takdirbe ben gibi ssk dan baş vuru yaparsınız boşuna uğraşırsınız

ozgen54

Slmlar Özgen bey. Emekli olabildinizmi rapaorunuzdaki oranlar neydi? Yardımcı olursanız sevinirim.

4b bağkurlu olarak sigortalı çalışan olmadığım için mhrs den kurula girmek için 20.09.2023 erişkinler için sağlık kurlu enrandevusu aldım raporlar 22.09.2023 akşam saatlerinde edevlete düştü kardşyoloji %37 k.b.b %8 %45 lik oran %42 ile 5yıl süreli raporum var 2 hastalıktan olduğum içim emeklilik hakkı kazandımmı bilmiyorum bağkur başlangıç tarihi 12.01.2005.

ozgen54

4b emekliliği ile vergi indiriminin hiç bir ilgisi yok

4b'den emeklilikte kendi basınıza aldığınız raporun hiç bir önemi yok. Emekli olmak için wgk'ya başvurmalı, onların sevki ile hastaneye gitmeli ve SGK Hastalık Listesi'ne göre tek hastalıktan yeterli tanı almalısınız.

4b için rmeklilik tablosu da şudur:

bagkur.PNG

Kurulun verdiği raporla 4b den emekli olan arkadaşlar var.

ozgen54

Ben de birkaç kişinin eldeki raporla emekli olduğunu duydum. Ama bu gerçekten çok çok istisna. Kural kurum sevki ile hastaneye gidip üzerinde oran bulunmayan ve SGK Hastalık Listesi'ne göre tanı yazılı olan bir rapor almaktır.

Selamlar herkeze iyi günler
Dün ilçeye bağlı esnaf odasındaki görevli arkadaş ile birlikte sgk’ya raporumla danışmaya gittik,20 yıl dolunca emekli dilekçesini verip engelliden emekli olabilirsiniz dediler,Medya ve nette yapılan yorumlara bakıyorum 4b bağkurlular için 18 yıl 4680 prim gerekiyor yorumları var.Kafam karışmış durumda

ozgen54

Ne kadar çok sorarsanız o kadar çok kafanız karışır. Yukarıda yazdıklarım nettir ve doğrudur.

Ben şansımı sonuna kadar zorlamayı düşünüyorum,%42 engelim sağlık kurulu tarafından onaylandı ve Engelli katımda onaylandı.%40 ve üzeri engeli olan,Çalışma yılı ve primleri tamamlamsı durumunda engelli emeklisi olabiliyor,Başvuru tarihi 25.05.2023 maluliyet tesbiti için sgk dan 25.08.2023'e ret geldiği,için baş vuru tarihinden itibaren 6 ay geçmediği için raporumu 25.11.2023 tarihine kadar sgk ya veremiyorum.

Kendinizi ve ve insanları yanlış yönlendirmeyin!!! 1996 sgk girişim 27 yedi yıl hizmet sürem var. çoğunluk bağkur. ''%60 süresiz engelli vergi indirim raporum var ama bağkurdan emekli olamadım''. çünkü: vergi indirim raporu ile emekli olabilmem için son 1261 gün ssk çalışanı olmam gerekiyor. ya da bağkur tarafından hastayeye sevkim yapılıp hastalık derecem yeniden tespit edilmeli.
1000 daha sskdan prim yarıp normal emekli olacağım bağkurdan malül emekli olanı duymadım olamk içinde bir kişi yardımı ile hastaneye gidenler emekli olmuşlar.
OturanBoğa nın sözcüklerini takip ediniz dikkatti okuyunuz, sgk hizmet uzmanından daha çok bilgisi var sizin aracılığınız ile kendisine bu vahşi çağda maddi beklentisi olmadan bigi paylaştığı için teşekkür ederim saygılarımla.

27.11.2023 Tarihinde Sakarya ilİ SGK merkezine Bağkur'dan emeklilik bölümüne gittim %42 engelli rapaorum var dedim raporumu gösterdim,2 adet evrak verdi işaretlediğim alanları doldur raporu onaya gönderelim dedi,Bende raporları teslim ettim,yeniden sağlık kurulu için heyete gireceksin diyen olmadı,Memur arkadaşa sordum ropor geçerlimidir diye sordum evet sağlık kurulu raporu geçerlidir Onay için Kocaeli sgk'ya gidecek dedi,Artık sgk onay verir vermez bilemiyorum ama şansımı 2.kez farklı yöntemle denemek istedim,Daha önce SGK nın yönlendirmesiyle maluliyet tesbiti için girişimime ret yanıtı gelmişti.Bende sonrasında engelli ropor için sağlık kuruluna baş vuruda bulundum %42 engel oranım sağlık kurulu tarafından onaylandı.

Üst Alt