Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bağ-Kur emeklilik başvurumda hata yaptı, şimdi işler iyice karıştı..?

miremur

Üye
Konular
16
Reaksiyonlar
0
29 Temmuz 2009 günce: Emekliliğim 28. madde kapsamında oanylandı

Ben 1960 doğumlu %80 yürüme engelli 1986 yılından beri isteğe bağlı Bağ-kura 23 yıl 5 ay hizmeti olan Yeni Sosyal Güvenlik Yasası Ekim 2008 de yürürlüğe girmesi ile,5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu’nun 28 maddesi gereğince bağ-kurdaki sakatlara yeni yasa emeklilik hakkı tanıdı. Bende 10/10/2008 de Adana Bağ-kur’a yeni yasa gereği emekli olmayı talep ettim.Adana Bağ-kur’da beni, ’’yanlışlıkla’’malulen eski yasaya göre Adana Devlet Hastanesine sevk etti.%85 lik raporum Ankara’dan doğal olarak 3/2 sakatlığı tamamlamadığım gerekçesiyle 06/01/2009 da olumsuz geldi.
10/01/2009 tarihinde Adana Bağ-kur’a bu yanlışlığı düzeltmeleri ve yeni yasa gereği beni emekliliğe sevk etmelerini dilekçe ile telep ettim.Onlarda beni Adana Numune Hastanesine sevk ettiler.16/3/2009 daki %60 sakatlık raporum Adana Bağ-kurda 21/4/2009 tarih itibariyle yeni yasa gereği emekli olduğum müjdesini verdiler.Ben maaş beklerken Adana Bağ-kurun onayını Ankara yeniden gözden geçirmek talebiyle Adana’dan raporlarımı istemiş.’’Terk etmiş sigortalıktan tekrar aktife’’döndürüldüm.
Ben normalde 2009 başında emekli olmayı beklerken,5 aylık geciken süreç içerisinde toplamda 1400 tl pirim bocumuda yatırmak zorunda kaldım.15 gün oldu....Raporum 01/06/2008 tarihi itibari ile henüz Adana'dan Ankara'ya gidemedi, Sabırla Beklemekteyim.Hep beraber Mahkemeye gitsek sonuç alırmıyız?
Yol yordam ve destek mesajlarınınla tavsiylerinizi beklemekteyim...

Dilerim bundan sonra sorun olmaz...
Mahkemelik durum ortaya çıkacağını sanmıyorum?

Sayın Oturan Boğa selamlar,ben yeni üye oldum,sitenin acemisiyim.''dilerim bundan sonra sorun olmaz...'' demekle ne anlatmak istiyorsunuz...2008 Ekimde çıkan yasa yasa değilmiydiki ilk müracatı bağ-kur Adana beni eski yasaya göre göndererek boşu boşuna 8 ay uğraşmama sebep oldukları bir yana hala sonuç alamadım.İkinci dilekçe 2009 ocakta alındı,Bu kayıp zamanın maddi ve manevi hasarını mahkemede arasak sonuç ne olur sizce?Saygılar...

merhaba miremur,

Ben de 9.10.2008 de adana bağkur il müdürlüğüne tıpkı senin gibi başvurdum. Ne yazık ki bu bağkur çalışanların yeni yasadan haberleri yok. Onlara göre bizlerin emekli haklarımız da yok. Sen %100 de rapor alsan sonuç onların keyfine kalmış. Aynı akıbete bende ugradım. bana da red cevabı gönderdiler. itiraz ettim en fazla 10 gün içinde sonuç alırsınız dediler, malesef 15 gündür hiçbir haber yok. Servisi aradım "neden acele ediyorsunuz aramanıza gerek yok biz size yazı göndereceğiz" diye azar yedim. Şefin biri de Kanun kitabını havaya kaldırıp şöyle dedi "sizin aldığınız raporun önemi yok sonuca biz karar veririz" diyorlar. Anlaşılan bunlar bizlerle resmen dalga geçiyorlar. Balcalı hastenesinden ve devlet hastanesinden tapu gibi raporum var onların yanında bunlar hiç. Mücadeleni hiç bırakma gerekirse yargı yolu açık. Yeterki süreci kesintiye ugratma yoksa herşeyi yeniden başlatırlar. onların da istediği bu. bıktırıp emekli etmemek. sakın yılma. yasa bizi %40 la dahi emekli hakkı veriyor. Bende itiraz sonuçuna göre dava açacam.

Selamlar Metinisa,Şef dediğin Selim Kırık'mı?Ben ikinci numune hastanesinden aldığım %60 la Adana Bağ-kur emeklisin dedi! bir ay sonra Ankara iptal etti dediler.Şimdi 20 gündür Adana'dan Ankara'ya rapor gidemedi bir türlü! ama cuma hala rapor Adana'da derlerse Müdürün kapısına dayanacağım.Gel Atatürk parkına kuşların yemcisi benim bi çayımı iç.

Makri, Metinisa, miremur, OturanBoğa, yani hepimiz,...
Yasa çıkıyor ve uygulanmıyor, eksik uygulanıyor, yanlış uygulanıyor, yanlış yönlendiriliyor ve engelliler sadaka dilenir gibi haklarını dilenmek zorunda bırakılıyor. Ego şişkini, bulunduğu makamı babasının tapulu malı sanan şahsiyetlerde "her şey benim dediğim" havasında. Dava açalım diyoruz, mahkemeye gidelim diyoruz (da) Türkiyede sürecin ne kadar uzun ve yorucu olduğunu bilmeyen yok. Yani titrlerini cilaladığımız yüce şahsiyetlere "ee, hadi artık" diyebilmeliyiz. Çünkü tek tek dava açmak zorunda kalacağız. Dava açacak, hak arayacak, mağdur edilen sayısı üç- beş tane değil ki. Böyle olunca da başka çözüm yolları bulmak, ilgili yasaya hareket ve izme kazandırmak en doğrusu olacaktır.

Eğer siz ilk başvurunuzda malulen değil de 5510/28 kapsamında emeklilik için dilekçe vermişseniz, ama buna karşın kurum başvurunuzu malulen emeklilik olarak değerlendirmiş ve reddetmişse; bu durumda geçen süredeki mağduriyetiniz için tabii ki SGK'nu dava edebilirsiniz. Ben olsam ederim...

yaben ya bagkur

ben 5 senedir bagkurla ugraşı yorum 2 red cevabına itiraz ettim 3cuncusunde daha önce gecirdihim amelıyatla kas hastalıgınnı aynı tutup red ettiler elimde bagkurun bana verdigi 2tane solunum cihazı ile yaşı yorum ve cerrahpaşa universitesinden alınmış agır ozürlü raporu var bunları red etıler bende mahkemewye verdim yabeb:)ya onlar:cool:

06/05/2009 da Adana Bağ-kur'u telefonla arayıp hala raporlarımın Adana'da öğrenince bazı başka aksiliklerle karşılaştığım için ancak pazartesi sabahı müdür beylerle görüştüm.En baştan derdimi anlattım ve neden hala raporlarım Ankara'ya gitmedi?dedim.Gönderdik sanada bilgi yazısı gelecek dediler.Ankara iki ayda karara ancak bağlarmış.Sabırla beklerken buraya gelişmeleri yazıp benim gibileri bilgilendireceğim.Herhalde diğer Bağ-kur engelli emekli adaylarından bir adım öndeyim.Beni Adana emekli etti Ankara bozdu en azından.

işler yavaş işliyor

bagkurda işler yavaş işliyor :rolleyes: ben ist bagkura raporumu 25/0802008 :rolleyes: bana bilgi geldi 05/10/2008 rapor ankaraya yollandı diye bilgi geldi ankarada kuruldan cıkış tarihi05/02/2009 :rolleyes: benim elime ulaşan cevap 08/04/2009 :rolleyes: gitgel ankara 8 ay :rolleyes:

Selamlar KaPtAn 16 Sana verilen cevabı yazarsan bilgilenmiş oluruz.Son durumun ne?İyi günler...

selam

günaydın miremur bana gelen iki redden sora iş yerimle artık ugraşamaz oldum kapattım ve bagkura geriye donuk haklarım dava actım ve mahkemenin benı adli tıpa sevketmesini istedim mahkeme benim son birdefadaha bagkura baş vurmamı istedi gelecek olan cevaba gore karar verecektı başvurdum cerrahpaşa universitesinden agır özürlü raporu aldım yoladım gelen bagkura girmeden once boyle rahatsızlıhınız olduhu anlaşılmıştır bundan dolayı red :eek: cocukken başımda oluşan su kesecıhın den dolayı kuvvetli baş agrısı ve yuz felci gecirmeme sebep oldu ameliyat olup yuz felcimde düzüldi yanlız hafif nefes darlıgı kaldı iş hayatıma engel degildi :) askerlık cahında askeri hastaneye verdihim raporda doktorum askerlik yapmasındiye bunları tam tersine yazmış onceden degil amelıyattan sonra kaldıhını yazmış askerlik yapmadıgımdan dolayı ozaman yaşadıhım rahatsızlıkla şimdi yakalandıhım kas hastalıgı :( MOTOR NORON / BROWN VİALETTO VAN LEARE SENDROMU :( aynı deyip bagkur kanununda maulen emekli olmak icin bagkura girmeden once aynı rahatsız lıhınız olmucak :eek: red :( bende gelen cevabı mahkeye verdim mahkemenin istehi ile temmuz ayı icicde adli tıp tan rapor alıcam ve mahkeme karar verecek:):(:):(:):):) şu ankı durumum geceleri iki tane solunum cihazına baglanı yorum :( yoksa uyamı yorum :( birisinden yardim almadan yuruyemiyorum :( yemek cıynemekte ve yutmakta zorluk :( konuşamı yorum duy muyorum :( ama herşeye rahmen yaşamak güzel:):):):):) eher kafanın takıldıgı mirşey olursa buraya yaz ceyaplamaya calışırım

Selam KaPtAn 16 ayrıntılı açıklamana teşekkür.Eski Bağ-kur yasası bizi kesinlikle emekli yapmayacağına dair maddesi vardı.Ama yeni yasa emekli hakkı tanıyor ama bu seferde bürokratlar engelliyor eski kafa hareket ediyorlar aşacağız inşallah o köhnemiş zihniyetleri aşacağız.Sen kaç yıdır bağ-kurlusun? bana yaz.Ben bugün telefonla Adana bağ-kurun raporlarımı Ankaraya yolladığını öğrenir öğrenmez mail yoluyla hem Bakana hem bilgiedinme birimine dilekçe yazdım.dilekçem aşağıda oku ve yorumla...

SGK
Başkanlığı Sigortalı Emeklilik İşlemleri Daire
BAŞKANLIĞI
ANKARA

Ben 1960 doğumlu %80 yürüme engelli 06xxxxx00 sicil no ile 1986 yılından beri isteğe bağlı Bağ-kura 23 yıl 5 ay hizmeti olan
10180xxxxxx tc nolu Miremur’um.
Yeni Sosyal Güvenlik Yasası Ekim 2008 de yürürlüğe
girmesi ile,5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası
Kanunu’nun 28 maddesi gereğince bağ-kurdaki sakatlara yeni yasa
emeklilik hakkı tanıdı. Bende 10/10/2008 de Adana Bağ-kur’a yeni yasa gereği emekli olmayı talep ettim.Adana Bağ-kur’dabeni,
’’yanlışlıkla’’malulen eski yasaya göre Adana Devlet Hastanesine sevk etti.%85 lik raporum Ankara’dan doğal olarak 3/2 sakatlığı tamamlamadığım gerekçesiyle 06/01/2009 da olumsuz geldi.
10/01/2009 tarihinde Adana Bağ-kur’a bu yanlışlığı düzeltmeleri ve yeni yasa gereği beni emekliliğe sevk etmelerini dilekçe ile telep ettim.Onlarda beni Adana Numune Hastanesine sevk ettiler.16/3/2009 daki %60 sakatlık raporum Adana Bağ-kurda
21/4/2009 tarih itibariyle yeni yasa gereği emekli olduğum müjdesini verdiler.Ben maaş beklerken Adana Bağ-kurun onayını
Ankara yeniden gözden geçirmek talebiyle Adana’dan raporlarımı
istemiş.’’Terk etmiş sigortalıktan tekrar aktife’’döndürüldüm.
Ben normalde 2009 başında emekli olmayı beklerken,7 aylık
geciken süreç içerisinde toplamda 1400 tl pirim bocumuda yatırmak zorunda kaldım.
Sizlerden ricam Adana’dan gelen 8/6/2009 tarih ve 7511871
nolu evrak takip sayılı raporumu yeni yasadan faydalanacak şekilde yorumlamanız.Yeni yasanın akabinde, 10/10/2008 tarihli raporumu baz alarak, maduriyetimi göz önünde tutmanız temennisi ve dileğiyle saygılar efendim.
12/6/2009​
miremur ............İşte bu yazıyı bakan beyede gönderdim...

sayın miremur rıca ederim ben 19/04/1996sa bagkura kaydoldum 7sene 7ay 2 gunlukken 21/11/2003de maulen emeklilihimi istedim bagkurdan cıkış tarihim 17/02/2007 eger mahkemeyi kazanırsam odedik lerimi geri alacahım bende senin gibi cok aradım tlf bana solenen yeni raporda alsan emekli olamaz sın mahkemeye başvurun hakim kararı onemlidir yada elinizde olan son ceyapla baglı bulundugunuz bagkura baş vurup erken emeklilik icin başvuru yapıp 3,5 senedaha odeyip emekli olabilirdediler ben mahkemenin devam etmesini istedim ters bir kara karşılık ozaman erken emekliligimi isticem sana gelince senin evraklarda yanlışlık olmuş erken emeklilik yerine maulen emeklilik başvurusu diye yazmışlar siz erken emekligi fazlası ile kazanmış8ınızo vanlışı duzeltirler ama bizi bezdiriyorlar email güzel olmuş ama emaillere pek ceyap vermiyorlar bir gelişme olursa veya soracak birşeyin olursa buraya yaz kendine iyi bak abicim

[FONT=Times New Roman]5510 SAYILI YASANIN 28 MADDESİ[/FONT]

‘SİGORTALI OLARAK İLK DEFA ÇALIŞMAYA BAŞLADIGI TARİHTEN ÖNCE 25 İNCİ MADENİN İKİNCİ FIKRASINA GÖRE MALUL SAYILMAYI GEREKTİRECEK DERECEDE HASTALIK VEYA ÖZÜRÜ BULUNUNAN VE BU NEDENLE MALULLÜK AYLIGINDAN YARARLANAMAYAN SİGORTALILARA,EN AZ ONBEŞ YILDAN BERİ SİGORTALI BULUNMAK VE EN AZ 3960 GÜN MALULLÜK,YAŞLILIK VE ÖLÜM SİGORTALARI PRİMİ BİLDİRİLMİŞ OLMAK ŞARTIYLA AYLIGI BAĞLANIR..

KURUMCA YETKİLENDİRİLEN SAĞLIK HİZMET SUNUCULARININ SAĞLIK KURULLARINCA USULÜNE UYGUN DÜZENLENECEK RAPORLAR VE DAYANAGI TIBBİ BELGELERİN İNCELENMESİ SONUCU,KURUM SAĞLIK KURULUNCA ÇALIŞMA GÜCÜNDEKİ KAYIP ORANININ;

A)%50 İLA %59 ARASINDA OLDUGU ANLAŞILAN SİGORTALILAR,EN AZ 16 YILDAN BERİ SİGORTALI OLMALARI VE 4320 GÜN,

B)%40 İLA %49 ARASINDA OLDUGU ANLAŞILAN SİGARTALILAR EN AZ 18 YILDAN BERİ SİGORTALI OLMALARI VE 4680 GÜN,
MALULLÜK,YAŞLILIK VE ÖLÜM SİGORTALARI PRİMİ BİLDİRİLMİŞ OLMAK ŞARTIYLA İKİNCİ FIKRANIN (a)BENDİNDEKİ YAŞ ŞARTLARI ARANMAKSIZIN YAŞLILIK AYLIGINA HAK KAZANIRLAR…’

Not:Selam KaPtAn 16 son sağlık durumun iyidir inşallah.Doğrusu senin durum biraz daha pirim ve zaman istiyor gibi yanılıyormuyum.İnşallah mahkeme lehine sonuçlanır.Hoşkal iyi kal ......

Miremur olarak büyük bir sabırla Ankara'nın emekliliğimi onaylamasını bekliyorum.Gelişmeleri buraya yazacğım....

Ankara'dan bir ay oldu hala cevap gelmedi.Ya sabır......

merhaba miremur biraz uzuyo bu bagkurun işleri benim enson raporuma 7 aysonra cevap geldi :D eger kabul olursa ilk başvurduhun tarihten itibaren maaşını yatırcaklar merak etme inşallah kazanırsın :):):) sabır allahım

Teşekkürler KaPtAn sabrıma katkın oldu...Senin son durum ne?maaş bağlandımı?

buay adli tıptan rapor alcam ona göre mahkeme karar vercek :(:(:):):):)

İnşallah senin lehine sonuçlanır,KaPtan 16...gelişmeleri buraya aktar olmazmı?

Allah kurtarsın arkadaşlar, elimizden bir şey gelsede keşke yapabilsek. ben malulen emekli oldum eski yasaya göre ama gelin birde bana sorun, devlet hastanesinden rapor olmadı üniversite hastanesinden rapor ibni sina dan aldım 3 defa ankaraya gittim olmadı askerliğimi borçlanarak ödediğim halde askerlik şubesinden askerde aldığım heyet raporu askerliğe elverişlidir raporu terhis belgesi inim inim inledim varımı yoğumu emeklilik için harcadım ve şükür oldum. kesinlikle peşini bırakmayın bıkmayın usanmayın hakkınızı kovalayın bağkur sosyal devletin bir kurumu ise hakkımızsa hakkımız olanı mecbur verecek. kanunları tersinden okuyup yorğunu yokuşa sürselerde verecekler. sayğılar

Sana özel yazımda mücadeleni taktir etmiştim.Gerçekte sabır çemberinden geçmişsin.Niyemi?Eski Bağ-kur tüzüğü 3/2 sakatlık istiyor.% 67 diyordu.Açılımı 4 uvzun işlemiyecek.Örnek:iki kol,iki kulak veya iki ayak iki göz,yada iki ayak iki kol...3 tanesi geçersiz.Birde 10 yıl prim ve prim öderken sakat kalmak maluliyet sebebi olma ihtimali olabilirdi.Yani bağ-kur ender malul emekli etmiştir.Biride sen ben başka duymadım.Mücadeleni tekrar taktir ve tebrik ederim....

ne bagkurmuş yaa sigortayla birleşti halan sigortanın veridigi hakları vermiyo

----------

bagkura girmeden önce mi 100de 80 engelin vardı miremur bide ben şunu hiç anlamyorum bir hak tanımıcaksan neden bagkura alyosnki çok saçma

Ben iki yaşından beri %80 sakatım.Bağ-kura 1985 yılında isteğe bağlı olarak girdim.Beni ticaret lisesi mezunu olmama rağmen hiç bir devlet kuruluşu işe almadı.Bende ilerisini düşünerek dışardan 23 yıl 6 aydır prim yatırıyorum.Şurda 1 buçuk yılım kaldı normal emekli olamama,yeni yasadan faydalanayım dedim o da uğraş istiyor sabır istiyor...Yeni yasayı devletin bürokratları tam bilmiyor ve uygulamaktan çekiniyorlar.Buda bize zaman kaybı olarak yansıyor...Bağ-kur eski tüzüğünde sakatlıktan emeklilik yok idi...Bunu babanda biliyordur Yaren 17...

biliyor evet benim demek istedigm sigorta bagkur birleştiyse aynı haklara sahip olması gerekmior mu sence miremur bu arada şunlarıda ögrendim babam askere gitmemş ve 100de 50yada 60raporu varmış ama bagkurluykende esnafmış kendi dukanı varmış buda bir etki ediyor mu hiç kimse daha 4bli olarak emekli olmadı mı bu sitede?

Yeni yasa bağ-kur lulara aynı ssk lılar gibi emekli olma hakkı tanıdıda! bağ-kur bürokratları daha yasayı iyi yorumlayamadıkları için benim bildiğim ekim 2008 den beri yeni yasada 4b li eski bağ-kurlulardan emekli olan yok...varsa yazsa bilgilensek güzel olurdu...

aynen inş sen olursunda ilk yorumu senden alırız :)

Üst Alt