Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bağ-Kur emeklilik başvurumda hata yaptı, şimdi işler iyice karıştı..?

BURUK, TEREDDÜTLÜ VE KUŞKULU BİR MÜJDE;
Bağ-kur da emekli olmak güzel olsa gerek dostlar...Bugün Adana Bağ-kuru aradım.Şef,Ankara emekliliğimi onaylamış.Fakat maaş bağlama kriterleri daha belli olmadığından 15 güne kadar ne kadar maaş alacağım belli olacakmış.Bu benim ikinci kez emekli olma onayım.Açıkça ilki gibi sevinemedim.Nisan 2009 da Adana karar verip geriye dönük 580 tl prim bocu alıp işlem yaptılar.Mayıs 2009 da sil başta Ankara Adana'nın kararını bozup,şimdi Ankara tekrar onayladı.Korkum şu 4 aylık birikmiş prim borcum 722 tl oldu.Bunu isterlerse yandım.Ne dersiniz alırlarmı?Acem kardeş ne dersin...

avukatım tlf etti mahkeme kalemi dosyanı hazırlıcak nezaman gelirsin hemen hazırlat ben ist buldayım dedim ve avukat carşanba günü aradı dosyan hazır cuma günü adliyeye git hakim kalemi koluna mühür vurcak dosyayı ordan birine vercekler o sizle adli tıpa gelcek dosyayı oraya teslim edecek dosyayı size vermiyorlar siz sadece muayne olup donceniz onlar sonucu mahkemeye bildircekler cuma gunu bizde aynısını yapyık sıra beklerken ismimiz anos edidi eden kişinin yanına giderken tamam buiş bitiyor artık dedim ama adam demezmi buiş yanlış olmuş size kurul raporu vercez onun icin mahkeme bizden gün talep ettek biz gün verip ogün sizi buraya yolucaklar dedi verilecek günü mahkeme kalemine bildirilmesini bekliyorum :( vahbenim başım vah seni bu hastalık degil bu yollarda gidip gelmek öldürecek :D:D:D

Sabır kaptan 16 az kaldı seninkide zaman içinde olacak.Seni en iyi yine bu sitede olanlar anlar.Gelişmeleri yaz olamazmı?hoşkal...
Bende maaş formatının Ankara'dan Adana'ya gelmesini bekliyorumki!ne kadar maaş alacağım ve ne zamandan geçerli olacak hele format bi gelsin...

Dün itibarı ile Bağ-kur sitesinde TERK ETMİŞ SİGORTALI borç;00 terk tarihi 21.4.2009 görünüyor.Maaş ne zaman ne kadar bağlanacak daha belli değil.Yeni gelişmeleri yazmaya devam edeceğim...

29 Temmuz 2009 sabah bağ-kur tlf.mesaj atmış.Sayın miremur maaşınız bağlandı.25 Ağustos Halk bankasından alabilirsiniz.Bağ-kuru aradım.Geriye dönük mayıstan başlamış,ilgilenenlerin bilgisine...Sorularınızı bilgim dahilinde cevaplamaya çalışırım.Hoşkalın...

Günün en güzel haberi. Güle güle harcayın...

Haydi gözün aydın! :)

Sana geriye dönük borç çıkarmışlar mıydı? Yani, emekliliğe başvurduğpun tarihten emekliliğinin kabulk edildiği tarih arasında geçen süreyi borç olarak yazmışlar mıydı?

Selamlar herkese,sevgili oturan boğa
ilk ekim 2008 devlet hastanesine sevk edecekler ver 345 prim borcu,
2 ay sonra rapor olumsuz,
yeni yasa dilekçesi kabulu numune hastanesi sevk ver 480 prim borcu.
Adana emekliliği 21 nisan 2009 onayladı işlem yapmak için ver 580 prim borcu.
Ankara emekliliği bozdu onayladı geçti 4 ay biriken 722 ama talep etmediler.
emeklilik onay tarihide 21 nisan 2009 tarihli,
son durum 25 ağustosta 4 aylık maaş alma hakkımı halk bankasından alacam.

Bilerek detaylı yazıyorumki sanırım ender örneklerdenim bilgilenmenize yardımcı olursam ne mutlu bana sevgili derttaşlarım...

HEPİNİZ HOŞKALIN EMİ.....

Hayırlı olsun miremur.....
Darısı diger arkadaşların başına

MİREMUR o nedemek hoşcakalın oyle emekliligi alıp gitmek yok saglıgımız elverdikce hep burda yazacahız bilgimiz olduhu konuları :) kaybolma gelir bulurun seni :D:D:D

Kaptan ben yazı bitimi itibari ile hoşkalın diye yazdım.Benim aranızdan ayrılmaya hiiiiiiiiç niyetim yooooooook...Buuuuuuuuuurdaaaaaaaaaayııııııııııııııımmm heeeeeeeeeeeeeep,,,
Biraz gülümseyin ve hoşkalın.....

miremur bey.. sevgili acem bagkurda sonradan özürlü..ve emekliliğine kavuşuyor...sigortalı olmadan önce özürlü olanlar 28 nci maddeden faydalanır diyosunda acem nasıl emekli oluyor o zaman...sen sigortalı olmadan önce özürlü, acem ise tam tersi...cevap isterim bende.

miremur kardeşim hayırlı olsun emekliligin. allah agız tadıyla emekli maaşını yemeni nasip etsin . darısı bizim başımıza..

Metinisa senin son durum nasıl?mahkeme aşamasını kastediyorum...

miremur bey, acem hakkında bişey yazmadın..o konuda bişey yazmadın...

Valla fatihdavarcı kardeş bu yorumunu az önce okudum ve cevap yazıyorum.Eski bağ-kur tüzüğünde öncesinde sakatlıktan emeklilik yoktu.Prim ödüyorken sakat kalırsan ve prim ve gün ve % de uyarsa malulen emekli olma şansı var idi.Yeni yasa üç kurumu tek çatı yapınca bağ-kur dada öncesi sonrası sakatlık kalmadı.hepsi eşitlendi...Nasıl bilgilendinmi?

evet miremur kardeş.bilgilendim.teşekkürler ama bizi kim duyacak ki,gel de derdini anlat bagkura anlatabiliyorsan......selamlar.

Evet haklısın fatihdavarcı kardeş.Mücadele etmezsekte onların umrunda bile değil.Bizlerin o primleri yatırırken çektiğimiz sıkıntıları.Bilemezler,Hakkımız olan emekliliğimizi bilerek veya bilmiyerek fark etmez gasp etmelerinin günahını Yüce hakkın karşısında nasıl verecekler onuda bilmezler.Aynı yasa ilk çıktığında başka 10 ay sonra başka karar veriyor,Bunun günahını taşıyan taşısın.İnşallah bizim bu formlarımızı yetkili birileri okurda toplu çözüme vesile olur.Bizde dualarımızı o kişi veya kişilere göndeririz.Yine hepiniz hoşkalın....

miremur amcam gitti bagkura bagkurun müdürü demiş salı günü gelin bakalım herşeyine salı günü belli olcak babamla alakalı herşey

Hayırlısı yaren kızım.Bizde böyle gide gele hele ben yerde sürünerek gittim.Yoksa sonuç alamıyacağımız belli oldu.Yılmak pes etmek yok...tamammı?

miremur bey bağkurun engelli yollarını aştığın için seni kutlarım emekliliğin hayırlı olsun

Hayırlısı yaren kızım.Bizde böyle gide gele hele ben yerde sürünerek gittim.Yoksa sonuç alamıyacağımız belli oldu.Yılmak pes etmek yok...tamammı?
tamam bugn yollanmış yeniden ankaraya ankaradan önceden 100de 50 raporu varmış bagkura girmeden önce bakkal çalıştırırken onu öne süryolarmş ama saten bu yeni yasa doğuştan engellilerle alakalı degil mi senin formda gördüm oturan boga dilekçe örnegi flan vermiş acaba cevap gelmeden dilekçe mi yazsam miremur?

Bügün gönderdi iseler onlardan Ankaraya gönderdiklerine dair bilgi evrakını iste.
..........................................................................................
Talebinizle işleminiz gerçekleştirilebilmesi için Genel Müdürlük Malülüliyet ve Sağlık Kurulları Daire Başkanlığına 08.06.2009 tarih 7581871 sayılı yazı ile yazı yazılmış olup geleçek cevapa göre aylık bağlama işleminiz yapılacaktır. Çukurova Sosyal Güvenlik Merkez Müdürlüğü ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,Bak bana Adana Bağkur bilgiyi verdi.Tarih ve evrak sayısını hatta telefonla öğrendim.Ankarayada gitti ise evraklar bir iki ayda döner.Ama sen 15 güne bir git sor peşini bırakma....

hımm tamam giderim ama şu 100de 50 ne ya önceden özrü oldugunu ben saden söylemşdim ama şuan 100de 100 neden böle bişiy dediler sence

Yaren17, kim ne dedi ne istedi senden anlamadım,daha net yaz.Yazdığını tekrar oku ki bazen harflerin ya eksik ya fazla en son düzelt ve sonra gönder...

ya diyorumki bagkurdan demişlerki önceden 100de 50 kaybı varmış görmesinin bunu öne sürüp gelyomuş ankaradan

Üst Alt