Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Baş/boyun kısmı %75 dönmüyor diye ehliyetimi iptal ettiler!?

hayat76

Üye
Konular
14
Reaksiyonlar
9
Merhaba arkadaşlar, kifo skolyoz engelliyim, 1997 de almış olduğum ehliyetimi yenilemek için başvurda bulundum, girmiş olduğum sağlık kurulunda, baş boyun kısmı % 75 dönmüyor diye, ehliyetimi iptal ettiler.

Madde 8- 1a'ya göre ve trafik güvenliğini tehlikeye atacağındankomisyonca sürücüolamaz kararı verilmiştir, denilmiştir,

Bu karar üzerine itiraz hakkımı kullanmak istedim, bulunduğum il e en yakın başka bir ilin il sağlık kuruluna gönderdiler,
Şimdi, ay sonunda orda tekrar sağlık kurulana gireceğim.

Benim durumum gibi durumu yaşayan oldumu, ve sonuç nasıl sonuçlanıyor, hangi yolu izlemeliyim.
Bilgi verirseniz sevinirim...

hayat76

% 75 boynun dönmüyor ise doğru yapmıslar , hem kendi hemde başkalarının malını canını riske atarsın .

egemmm ya günümüzün teknolojisini bilmiyorsun yada yorum yapmak için yorum yapılıyor teknoloji boynu dönmüyorsa aynalara bakarak araba kullanabilir yada daha farklı sistemde aynalar dizayn edilebilir kaldıki Avrupa da ayakları ve gözleri ile araç kullananlar var insan ların dış görünüşüne bakarak Ehliyet iptal olmaz o zaman şeker kalp diyabetli tansiyon renk körü epilepsi hastası olanlarında iptal olsun zamanında Avrupa Birliğine gireceğiz diye her önüne gelene leblebi gibi Ehliyet verdiler şimdi maalesef kurulların heyetlerin kestirip atarak keyfi olarak Ehliyet iptal ediliyor kazanılmış hak geri alınmaz bu kadar net

bilgeadam
Kazanılmıs hak mı ? zamanında ehlıyet alırken belkı boynu daha rahat donuyordu sımdı kotulestı ? yada doktorlar yeterlı muayene yapmadılar . Seker kalp dıyabetınde oranı var % 90 ve uzerı ıse zaten agır engellı dıyor sana bir yada birkaç vasii atıyor. sen ayakları ile trafıge cıkan ınsan nerde gordun ? kım mılletın canını malını hiçe sayabılır? % 75 basını donduremıyor sa bu adam ani ve acil durumlarda ne yapacak ? saçmalamak için yazıyorsunuz resmen ..AYrıca günümüzün teknolojisinde 450Bin tl ye O teknoloji yok ...

Egemm o dediğimiz teknolojiyi fabrika çıkışlı olmuyor bizler yaptırıyoruz bu arada ayakları olmayanlarda araç kullanıyor onun içinde el tertibatı yapılıyor özel tertibatlı araç ların el tertibatınıda bizler yaptırıyoruz orijinal fabrika çıkışlı olmuyor belliki aracın yok bir daha bilgi vereyim skolyoz hastalığı çocukluktan gelen rahatsızlıktır sonra dan oluşmaz 20 li yaşlara gelince belirgin hale gelir günümüzün teknoloji sinde skolyoz rahatsızlığının kısmi tedavisi vardır önceden önlem alınırsa skolyoz larda araç kullanıyor şeker diyabet hastalarına vasi atanmaz vasi kendini ifade edemeyen zihinsel engelli kardeşlerimize atanır bil diye yazıyorum yoksa cevap yazmam aslında forum açan hayat76 arkadaş cevap yazmasını beklerdim arkadaş a haksız bir cevap yazdığın için cevap yazma gereği duydum

Son düzenleme:
aynı durum bendede var. itiraz ettim ama sonuç alamadım İdare Mahkemesine gittim gerekirse Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinede gideceğim. Bazıları yazmış can güvenliği filan demiş ama aynaya bakmadan şerit değiştiren, yolda makas atan, sokaktan caddeye sağ sola bakmadan zınk diye çıkan vs bir çok insan var haberi yok sanırım. 10 sene araba kullandım kazam yok bişeyim yok. Ayrıca marka belirtmeyeceğim sağ veya sola sinyal verdiğinizde hemen o yönün kamerasını açıp önüne getiriyor. 360 derece aracın etrafını gösteren araç kamerası var. Daha sayamadığım bir çok teknoloji var. Bu teknolojiler bizim ehliyetlere işlenip kullandırılabilir. Teknoloji bizler için ihtiyaçtır diğerleri için sadece konfordur. Gerçi devlet o teknolojili arabayı vermiyor ama isteyen ötv ödeyipte alabilir şimdilik. Avrupa ve Amerika engelliler konusunda iyi bir devlet malesef bu konuda çok geride kaldığımızı düşünüyorum.

Baş-boyun kanseri nedeniyle ağır radyoterapi tedavisi sonrası yan etki olarak boynumda kalıcı hareket kısıtlılığı oldu.

2018'de ehliyet almaya karar verdim ve kurula girdim. Boyun engelimden dolayı boynumu sağa sola çevirmemi istediler. Ayrıca başımı aşağı yukarı indirip kaldırdım sonra 1 yıl kontrol şartıyla ehliyetimi aldım.

[FONT=sans-serif]47. İki tekerlekli araç kullanamaz[/FONT]
[FONT=sans-serif]102. Ticari araç, resmi araç, ambulans kullanamaz[/FONT]
[FONT=sans-serif]103.03 Yılda bir sağlık kontrolü[/FONT]
[FONT=sans-serif]42.01. Arka görüş için uyarlanmış cihaz[/FONT]
[FONT=sans-serif]42.03. Yan görüş sağlayan ek iç cihaz[/FONT]
[FONT=sans-serif]42.05. Kör nokta görüntüleme cihazı[/FONT]
[FONT=sans-serif]42.06. Elektrikle çalışan dış dikiz aynaları[/FONT]

[FONT=sans-serif]Bu kodları yazdılar. 42. ile başlayan kodlar boyun hareket kısıtlılığından dolayıydı. Ertesi sene 2019 Ağustosta bu kez başka bir ortopedi doktoruna muayene oldum ve %50 hareket kaybın var demişti. Sonra heyete girdim ve maalesef ehliyetim iptal oldu. İtiraz hakkım vardı fakat 2 ayrı şehire gitmem gerekiyordu gitmedim. 2 yıl geçince tekrar başvuru hakkın var dediler ama şu anda araba almayı düşünmediğim için henüz gitmedim.

Üzüldüğüm nokta; boynumdaki sorunun yıllardır sabit ve olumlu/olumsuz hiçbir değişiklik olmamasına rağmen 1 sene önceki doktor bu kodlarlar araç sürebilirsin derken, 1 yıl sonra başka bir doktor süremezsin diyor. O kadar heves ettim, emek verdim, para ödedim ve direksiyon sınavından 95 aldım.

Müsait bir zamanda tekrar gidip kurula girmeyi düşünüyorum.

[/FONT]
ODvWzP.jpg
[FONT=sans-serif]

[/FONT]

Furkan_81

Tekrar kurula girer ve komisyondan sürücü olur raporu alırsan ehliyetin iptal olduğu için tekrar kursamı gitmen gerekli

Ehliyet ler iptal olmuyor sürücü olamaz sın deniyor sınav a girmeye gerek yok

İki tıl sonra tekrar şansını dener insan

@Furkan_81
Tekrar kurula girer ve komisyondan sürücü olur raporu alırsan ehliyetin iptal olduğu için tekrar kursamı gitmen gerekli
Bunu net bilmiyorum ama @bilgeadam dediği gibi ehliyet tamamen iptal olmaz sanırım çünkü öncesinde sınavları, kursu bitirip o hakkı elde ettik. Ben de öyle düşünüyorum.
İki tıl sonra tekrar şansını dener insan
Tedavim, sağlık sorunlarım ve aracımız olmadığı için denemedim ama önemli değil istediğim zaman denerim....

bilgeadam
boş boş konusupta adama yanlıs bilgi aktarıp umutlandırmayın arkadası. boynun dönmüyor ise arac kullanmak hem sürücü için hem de trafikte ki diğer insanlar için tehlikelidir.NOKTA. ayna ile teknoloji ile çözülebilcek bişey değil bu. senin mantığına göre tesla araba alsın otomatik şöför kullansın diceksin az sonra sende o boş ve mantıksız ışığı gördüm ben dostum. bos bos konusmayın.
benimde bir bacağım protez. o zaman bende 600lük motor süreyim nasılsa ayakta yürüyebiliyorum dimi. mantık kullan biraz arkadasım.
@hayat76 doğru bir karar bence dostum. sağlığın herşeyden önemli riske atma bence. ben ehliyet alırken %50 boyun dönme kısıtlılığı olan birinin dahi iptal etmişlerdi ehliyetini.

bionic bizler burda doktor culuk oynamıyoruz size kalsa ayakları olmayan boyu kısa olan tek kolu olmayan parmak ları olmayan Ehliyet alamaz trafiği tehlikeye atan kesinlikle Ehliyet alamayan insanlar olarak gördüğünüz müddetçe bir arpa yol gidemezsiniz bu saydıklarım gayet güzel araç kullanan engelli kişiler araçlarını kendi dizaynına göre tertibat yaptırıp aracını sürerler tabiki biz burda motor kullanır demiyoruz kanun derki trafiği engellemicek şekilde araç kullanabilecek insanlar 6 ay ve 1 sene Dr kontrol lü araç kullanabilir 12 sene önce Ehliyet almış ötv siz araç almış belki işe belki ailesini gezdircek sonra sen araç kullanamıcak sın Ehliyet ine el koyuyorum hangi mantık bunu kabullenir o zaman zamanında neden verdiniz diye sormazlar benim bir ayağım protez diyorsun sol ayağın protezse sorun yok sağ ayağın protez olursa o zaman seninde araba kullanmaman lazım tehlikeli ama çözümü ne otomatik alıp gazla frenin yerini değişmek yada otomatik vites el tertibatlı araç kullanabilirsin günümüzün teknoloji sinde her şey oluyor bu kadar net

bilgeadam arkadaşa katılıyorum, benim rahatsızlığım sonradan gelişen bir durum değil, doğuştan, kendimi bildim bileli ben bu haldeyim, elime kulumdan büyük kamyon direksiyonu gibi bir direksiyon verdiler, başımdan yukarı kaldırıp, sağa sola dön denildi, niçin yaptıklarını dahi çaklama yapılmadı,

Oysa benim kullandığım aracın direksiyonu otomobil yani daha küçük ve milimlik hareketlerle aracı çok rahat yönlendirebiliyorsunuz,
Park yapmaya gelince, tır şoförleri sanki geriye dönüp mü park yapıyorlar onlarda yan aynaları ve dikiz aynalarıyla park yapmaktadırlar,
Bende parkımı aynalarla yapıyorum, üstelik aracımda park sensörü var, en ufak ot dahi yakınlaşsa çalmaya başlar.

egemmm bey, yaptığınız yorumlardan anladığım kadar konuya az değil, hiç hakım değilsiniz, lütfen, durumlar ciddi, tavuk keser gibi engillerin belkide tek özgürlük alanı olan arçaları teker teker, sudan bahanelerle ellerinden alınmaktadır. Sebep ise zaten kuşa döndürdükleri ötv siz araç almalarını engellemek.
Vasi tayine etmek o kadar kolay değil, her önüne gelen engelliye vasi tayın edip araç al demiyorlar.
Mobilize yani yürüyen, kasları tutan vs kişiler için heleki daha zor, birde kilo problemi var, belli bir kilonunun üzerinde olup, hasta yada engellinin taşınması zor olması gerek. Buda yok zaten vasili şekilde de araç alamıyorlar. Şuan kullandığım araç benim 3 üncü aracım yaklaşık 12 yıldır biniyorum, toplamda 23 yıla yakındır sürücüyüm...

Çok çok haklısınız, sadece ötv alamamak endişesiyle biz, engellerin sürücü hakkı ellerinden alınıyor, esefle kınıyorum bu tutumlarını...

Maşallah siz çoook geniş düşünüyorsunuz, ben 22 23 yıllık sürücüyüm, Rabbime şükürler olsun sadece 1 kazam dışında hiç kazam yoktur, oda Ankaranın yoğun trafiğinde dur kalk yaparken, öndeki araç ani fren yaptı, hava hafif yağışlıydı, fren yapmama rağmen çok hafif arkadan tanpona vurdum, kaza dahi denilemez bunu,

Benim, 70 yaşını geçmiş yaşlı babamdan başka kimsem yoktur, sürekli hastaneye gidip geliyorum, tedavi ve kontrollerim için, keyfimden mücadele etmiyorum,

Benim rahatsızlığım kifo skolyozdur, zamanla ilerleyen bir rahatsızlık değildir....

hayat76

OLay senın hastalıgının ılerlemesı deıl zaten . Eger ki kurallar da bu durum boyle ise o boş konusan arkadasın yok boyu kısa yok ayakları yok vs laflarına bakma. Senın durumun doktorlar tarafından trafık de kazaya sebebıyet veerecek bır durum ise bitmiştir . Senın hastaneye gidip gelıyo bu demez kımse . % 75 boyun kısıtlılıgı buyuk oran . O yuzden kımsenın canını sokağa atmak istemez doktor . Düşünsene kazaya karıstın karsı taraf bır bakıyor ki adam boynunu bıle cevıremıyor demez mı sana ehlıyet verenın dıye . Dava acsa bıle kazanır o doktor da zan altında kalır . BU işleri tek taraflı dusunmemek lazım.

hayat76 bilgeadam neyse arkadaşlar tartışmıcam. iki tarafta birbirlerini yanlış anladı. hayatta başarılar sizlere

Son düzenleme:
Tamam, hadi diyelim yazdıklarınız bir şekilde haklılık payı versek dahi, peki trafik kazalarının yüzde kaçını engelli sürücüler yapıyor, olan yüzde kaçı ölümle sonuçlanıyor, bu konuda yapılan bir çalışma ve istatistik varmı. Tabiki yok, istatistiklerin bu yöndeki en büyük oranını alköllü araç kullanmak, hatalı solma yapmak ve, şehir içinde magandaların makas atmasından kaynaklı olduğunu herkez biliyor.
Mademki bu işi ciddiye alıp çok sıkı tutuyorlar, ehliyet yenileyen görünüşde sağlıklı ama ruh sağlı bozuk olan kişiler var,

Siz biliyormusunuz, ruhsal sağılı bozuk bipolar bir hastanın ilacını direk para karşılığında reçetesiz resmi kayıtlara işlenmeden alabildiğini. Peki bunlara kim dur diyecek,

Biz, özellikle ortopedik engelliler göz önünde olduğumuz için, çok çok affınıza sığınıyorum ama, sanki tek günah keçisi bizler gibi, ehliyetlerimize el konuluyor.

Ben 20 yılı aşkın süredir sürücüyüm, neden emniyetten benim geçmişim sorgulanmıyor, neden kazası, cezası varmı, varsa ne kadar, hanı kazalara sebebiyet verilmiş araştırılmıyor.

Üstelik benim boynum hiç dönmüyor değil, tabiki dönüyor, tabiki kör noktaları başımı döndürüp baka bilme imkanım var,
Neden hiç röngen veya Mr gibi tetkikler istenmeden, direk daha amaçlarının ne olduğunu açıklamadan, benim boş bir anıma getirerek elime tutuşturulan kamyon direksiyonuna göre kakar veriliyor, Ortopedi doktoru gelep kendisi daha muayene yapmadı, bir sağlık çılışanı, sanırım hemşire olsa gerek, beni dışarı çıkartıp, kendi aralarında tartışıyorlar, neden bana savunma yanı sorularını açıklama imkanı sunmadılar.

Böyle davranılınca insan ister istemez, tamamen yanılı bir karar verildiğini düşünmeden kendini alı koyamıyor.
Bu konuda haklı olduğumu düşünüyorum ve de haklıyım, gerekirse Rabbim sağlık ve güç verdiği sürece insan hakları mahkemesine kadar konuyu görüreceğim.

egemmm bana burda laf çakmana gerek yok belliki yasaları ve sürücü kurallarını hatta ve hatta otomatik vites li aracın engelli ye göre tertibatlı hale geldiğini hatta kimler vasi olabilir onu bile bilmiyorsun seninle tartışmama açıklama yapmama gerek yok bionic olur böyle yanlış anlama ben sadece hayat76 arkadaşımızın mağduriyetini savundum kendini tanımam etmem bizler birbirimizi anlamazsak Dr lar hiç anlamaz

Kesinlikle @bilgeadam arkadaşımıza katılıyorum,
Amacım, benim durumumda olup, mağdur kalan arkadaşların ne yaptığını, hangi yolu izlediklerine ve haklarımızın neler olduğunu öğrenmektir.

Kimseyi yargılamak veya bilmediğim konular hakkında kafama göre yorumlar yapmak değildir...

hayat76 senin durumunda olan bir kardeşimiz 2 inci komisyon da sürücü raporu aldı fakat diğer bir tanıdığım kardeşimizin 2 komisyon a girmesine rağmen sürücü olamaz raporu verildi bu demek oluyorki komisyon daki bazı kişiler esnek bazıları katı kurallı olabiliyor hakkınızda hayırlısı

İkinci komisyonu başka İl e veriyorlar, sebep olarak da aynı ilde tanıdık vs bulup, işe şaibe karışmaması için, yani tarafsız bir il e gönderiyorlar. Hayırlısı olsun bakalım, bu ay sonunda başka bir ilde tekrar komisyona gireceğim, günü ve saati sürekli arayıp ögrenmemiz gerekiyormuş.

Arkadaşlar, diyelim ikinci itiraz komisyonuda sürücü olamaz dedi, o zaman aracımdaki tertibatı söktürme mi gerekecek, nasıl bir yol izleniliyor.

Taşımalıya mi çeviriyorlar..

Sizde katılıyorum, gerekenleri isteyin, bırakın gücü olan herkez kendisi yaptırır zaten.... Enes Gntrkn

hayat76 senin Ehliyetin olmadığı için araç kullanamıyacaksın tertibat sökülüp bir başka sı kullanabilir yüzde 90 altıysan her sene mtv ödeyecek sin

bilgeadam

Ne anladım ben o zaman, hem engelliyim, hem haklarından hiçbirinden yararlanamıyorum. Benim % de 90 san almam zor, çünkü ben yürüyorum hamdolsun, benim ilerleyen bir engelim yokki, eski yıllar önceki 2002 yılı raporum % 60 dı,.

Ama sonulunum yetmezliğim var şuan, her yere arabamla en yakın yere kadar gitmek zorundayım. Of offffffffffffffff

Araba almak için öncelikle yeni tip ehliyet isteniyor, ehliyet yenilemek isteyenlerin de ben dahil bir çok engellinin ehliyetleri, 2 yıllığına diyerek sürücülüğü iptal ediliyor,

Durum böyle olunca istedikleri kadar ÖTV indirim oranı yükselse ne olur ki, otomatikman en baştan engellemeyi koyuyor zaten. Yok sürücü güvenliği, yok karşı tarafın güvenliği vs vs, tam 23 yıllık ehliyetime el koydu sağlık kurulları.

Her şeyden önce bunun önüne geçmek gerek, sonra gücü olan araba alır almaz, hiç değilse düşük araç dahi olsa işini görecek kadar bir araba alır kullanır. Kimseyere muhtaç olmaz.

Ortopedik engelin yok ise ehliyet istenmiyor diye biliyorum

Ortopedik engelin yok ise ehliyet istenmiyor diye biliyorum

ÖTV indirimden yararlanarak araç almak için, Sadece ehliyet değil, yeni tip ehliyet ve araç ta kullanılması gerekiyorsa tertibat şekli ve düzeneği ve ayrıca engelli raporu isteniyor,

Şuan engellilerin ehliyetlerine yapılan uygulamanın asıl amacı da Avrupa Birlği Uyum yasaları gerekçe gösterilerek, bakanlıkların kendilerinin çıkardıkları yönetmeliklerle işlemler yapılıyor,

Yönetmelikler her han değişme uğraya bilir, Anayal bir bağlayıcılığı yoktur, kısacası kanun değildir. Sadece kanunların yürütülmesine yardımcı, kurumların kendilerinin çıkartları bir yazıdır...

hayat76 Heyetin kanaati hukuken doğru, ehliyetinizin iptali Kara yolları trafik kanunu kapsamı muvacehesinde olağan olmakla yerinde bir karardır.
Ehliyetinizin iptali hem doktrinde hem de hukuken doğrudur.

Üst Alt