@
hayat76 Aile ve Sosyal Politikalara vermiş olduğunuz dilekçe örneği var mı?
Türkiye Cumhuriyeti Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı
Eskişehir Yolu Söğütözü Mah. 2177. Sok. No: 10/A
06510 Çankaya/ANKARA
Sayın, Bakanım;
1997 yılında, doğuştan belimde kifo sokolyoz ve sağ bacağımda M40.05-POSTURAL Engelliyim, Ankara İl sağlık Müdürlüğünün .../.../ 1997 tarih ve ........ protokol numaralı raporu ile Engeli ehliyeti (H) grubu ehliyet almış olup, yaklaşık 24â25 yıllık sürücülüğüm bulunmaktadır.
Avrupa Birliğine Germe Uyum Yasaları Çerçevesi sebebiyle, İçişleri Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğünün 31.12.2015 tarih ve 11088401-2963-64078/2036-2949/171901 sayılı Yeni Tip Sürücü Belgesi Uygulama Talimatı yayımlanıp, çeşitli bakanlık ve devlet kuruluşlarına dağıtımı yapılmıştır,
Çıkartılan bu talimat üzerine
, Sağlık Bakanlığı 29 Aralık 2015 tarih-29577 sayılı Resmi Gazete de yayımlanan, İçişleri Bakanlığından, Sürücü Adayları ve sürücülerde aranacak sağlık şartları ile Muayenelerine Dair Yönetmelikte Değişiklik yapılmasına dair Yönetmelikte belirtilen usuller gereğince, eksi tip sürücü ehliyetlerinin de değiştirmesi gerektiği bildirilmesi üzerine,
Ehliyet yenileme süresi 31.12.2022 tarihinde son bulacağı denilmesi nedeniyle, ikamet ettiğim bölgenin Aile hekimliğine ../../2022 tarihinde başvuruda bulundum, engelli ehliyetlerinin Sağlık Kurulları kararınca değiştirileceğini belirtilerek, beni bir üst kuruluşa sevkimi yaptı, oraya sadece tek engel grubu olan ortopedik engelli olarak müracaatımı yaptım, sadece hiçbir tetkik yapılmadan muayeneye dayalı olarak direk İlçe İl Sağlık Müdürlüğüne gönderildim, İlçe İl Sağlık Müdürlüğü de, ikametgaha göre belirtilen sağlık kuruluna sevkimi yapmıştır.
İkamet ettiğim bölgö itibariyle .../../.2022 tarihinde Ankara........... grup Sağlık Kuruluna, Ankara .......... ve Araştıma Hastanesinde, Başka bir hastaneden gelen doktorların bulunduğu sağlık kuruluna girdim,
Kurul .../.../
2022 - .................... sayılı raporunda, Tıbbi nedenlerle verilebilecek Kodlar bölümüne M21.06VALGUSDEFORMİTESİ, BAŞKA YERDE SINIFLANMAMIŞ, BACAK M40.05 POSTURALKİFOZ, TORAKOLOMBER BÖLGE, M41.89 SKOLYOZUN DİĞER FORMLARI, YER TANIMLANMAMIŞ denilerek,
Akçıklama Kısmına; Sağlık Bakanlığının
29 Aralık 2015 tarihinde çıkartmış olduğu Yönetmeliğin,
â
Kas iskelet sistemi muayenesine ilişkin esaslar
MADDE 8 â (1) Eklem hareketlerinden;
a) Vertebra (boyun ve bel) hareketleri, kişinin baş ve boynunu arkaya döndürmesini ve bakmasını %50âden fazla engelleyen boyun vertebra ve boyun bölgesi hastalıklarında sürücü belgesi verilmez. Lumbal vertebra eğilme ve dönme hareketlerini %75âden fazla engelleyen durumlarda da sürücü belgesi verilmez.
Maddesine atıfta bulunarak, trafik güvenliğini tehlikeye atacağından komisyonca
sürücü olamaz denilerek,
Karar : Sürücü Olamaz denilmiştir,
Bunun üzerine aynı gün gerekli mercilere itirazda bulunmuş olup, Kırıkkale İl Sağlık Müdürlüğün de tekrar heyete girdim, heyet ....10.2022 tarih â ..................... sayılı raporunda, Karar kısmında;
Sürücü olamaz, Açıklama olarak da, 81/A'ya GÖRE SÜRÜCÜ OLAMAZ denilmiştir
Fakat; İçişleri Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğünün 31.12.2015 tarihli talimatında, sürücülerin sağlık durumlarına göre çeşitli kodlar da yayımlanmıştır,
Bunların bazıları aşağıdaki yazılanlar gibidir,
42- Modefiye edilmiş arka / yan görüş cihazları
42.01- Arka görüş için uyarlanmış cihaz
42.03- Yan görüş sağlayan ek iç cihaz
42.05- Kör nokta görüntüleme cihazı
42.06- Elektrikle çalışan dikiz aynaları
43- Sürücü Koltuğu pozisyonu
43.02- Vücut şekline göre uyarlanan sürücü koltuğu
43.06- Ayarlana bilir emniyet kemeri
43,7- Sabit bir duruş için destekli emniyet kemeri
44.04- Uyarlanmış hız sistemi
Bu maddelerde de görüldüğü gibi, tarafıma sürücü olamaz denilen sebeplere uygun maddeler bulunup, neden bu maddelerin tarafıma uygulanıp, 25 yıllık sürücü ve deneyimi mi de hiçe sayarak karar verdiklerini anlayabilmiş değilim.
2015 Yılında .......................................................................
yürümesi zor, hareket etmede dahi oksijen ihtiyacı olan biri olarak gerek tedavim, gerekse sosyal hayatım için, araba kullanmamın en az nefes alabilmek kadar ihtiyaç duyduğunu belirtmek isterim,
Ailemle yaşamaktayım, 70 yaşında babam dışında araba kullanacak kimsem bulunmamaktadır. Hem yaşı
, Ankara gibi, özellikle sabah ve akşam trafiği yoğun olan bir şehirde araba kullanmak çok zor olmakta, bilakis can tehlikesi dahi yaşamakta dır. Sayın Bakanım, .............................. geleceğimin kurtuluş sebebi, anımın vaz geçilmesi imkansız olan, araba kullanma yani sürücülük hakkımın geri verilmesini, yüksek makam ve takdirlerinize,
Arz ederim.
.. ADI VE SOYADI
EK : 1 adet 1997 tarihli (H) grubu ehliyet alabilir raporu
1 adet engelli oranını gösterir sağlık raporu
1 adet .../.../2022 tarihli İl Sağlık Kurulunun sürücü olamaz raporu
1 adet CİMER itiraz cevap yazısı
Adres :
Tel :
Email : ........ @
hotmail.com