Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Baş/boyun kısmı %75 dönmüyor diye ehliyetimi iptal ettiler!?

hayat76

Üzgünüm ama sonucunuz ne yaparsanız yapın aynı olacaktır. Çünkü yeni sistem ehliyette böyle artık. Trafikte ne olacağı hiç belli olmaz haberlerde görüyoruz bu durumları.

Ben verilen kararın doruluğunu yada yanlışlığını dile getirmiyorum, farkındamısınız bilmiyorum, sizce trafik kazalarında engelli sürücüler yüzde kaça tekabül ediyor,
Birde, alköllü, akıl sağlığı yerinde olup olmadığı belli olmayan serseri gibi araç kullananlar, alım satım vs işlerde 65 üzerinde aklı dengesi raporu istenirken, neden sürücü belgesi yenilemede sadece göz muayenisi ile 80 yaş ve üzerindekilere ehliyetleri veriliyor vs vs vs,.

Neden her çıkan yönetmelik vs bizler kabullenmek zorundayız,
Neden ehliyet sahibi engellinin geçmişi sorgulanmıyor, kazası, cezası vs varmı yok mu ?

Nedeyim, sizler bu şekilde kabüllendikten sonra, bize ne yapsalar hakkediyoruz derim bende...
Yakında engelli maaşları kesilsin, bakım paraları kesilsin, emekli olmak için sigorta gün sayısı yükseltilsin vs vs,
O zaman onlar içinde kanun böyle deyip kabüllenin,
Hayırlı geceler sizlere...

hayat76 Alınan karar Tıbbi olarak doğru, hukuki olarak yerinde bir karardır, '' gördüm ile duydum arasında, siyah ile beyaz kadar fark vardır '' Tıp size sürücü olamaz diyor ise kendi istek ve arzuları kapsamında söylemiyor mevzuat kapsamında söylüyor.
%75 boyun manevranız yok halen neyi açıklamaya çalışıyorsunuz, nasılsa akıl hastaları evlenemiyor ise trafiği tehlikeye sokacak derece ve mahiyette ki hastalıklara ise sürücü olamaz deniliyor.
Hekimler size sürücü olamazsınız diyor ise yapılan tetkikler, durum kontrol fiziki muayene sonucu karar veriyor.
Tekrarla söylüyorum ki karar doğrudur, tıbbi ve hukuki yönden.

ADALETE SİTEM

Anlaşılan, siz hem doktor, hem hukukcusunuz :)

Peki 1997 den bu tarafa yaklaşık 23 - 24 yıllık sürücülük yaptım da, şimdi sırf Avrupa birliğine giriş yasaları gereği öne sürülerek çıkartılan yönetmelik mi, beni sürücülükden men ediyor. Doğru Avrupada engelli sürücülerin hepsinin boynu vs, tüm aksamları fıldır fıldır çalışıyor :D

Siz hiç meraklanmayın, 3 bakanlık bu konular üzerine çalışıyor, sırf engellilerin mağduriyetini giderilmesi için orta bir yolu bulabilmek için çalışmalar devam ettiği için 2 yıl uzatıldı, uzatılmanın gerçek sebebi bu :eek:

Neyse, siz bildiğinize devam edin, bende elimden alınan hakkımı geri almanın çabasına devam edeyim,,,,

Arkadaşlar tek bir ehliyet var. Avrupa’ya uyum sürecinde artık engelli engelsiz diye ehliyet yok. B sınıfı var. Kişinin kullanabileceği düzene göre kodlar var. Ayrıca yeni ehliyet alan engelsiz biri için bile seçim şansı var. Otomatik vites kodu olan düz vites bile kullanamaz.
Bu bağlamda ötv muafiyeti için ya %90 üzeri sürücü olamazsınız ya da %40 ve üzeri tertibatlı araç kullanırsınız. Bunda herkes hem fikirdir.
Bir kod tablosu var. Herkes inceleyip okusun önce. Avrupa’da da bu tabloya uygun tertibatla ortopedik engelliler her türlü araç kullanabiliyor. Hatta sadece gündüz kodu bile var gece kullanması yasak olan göz engel durumları için ( kod no 61 - Gün içinde yapılan yolculuklar ile sınırlı gün doğumundan bir saat sonra, gün batımından bir saat önce)
Bu genel kod tablosundaki kodlarda size uygun durum var ise uygun tertibatınız ile araç kullanabilirsiniz. Sanırım bu konularda komisyonlarda yetersiz bilgiler mevcut. Ya da duygusal davranılıyor ki mağduriyet çok.
hayat76 arkadaşımız anlattığı engeli dahilinde (mental problem ve hastalığın seyri anlık değişenlere doktor karar verir sürücü durumu için ben bilemem) araç kullanamaması için kod tablosunda uygun tertibat bulunmaması gerekir ve bence var. Olan örnekleri aşağıdadır. Boynu dönmüyorsa modifiye aksamla kullanabilir. Örnekleri bulunabilir.
Teknoloji çağındayız sileceği, farı, kamerası, kör noktası, el freni , yan aynası vs bile tam otomatik oldu. Uygun aksam dışına çıkmadıktan sonra araç kullanılması gerekir. Bu benim nacizane fikrimdir. Kodların bir kısmı aşağıdadır.
42. Modifiye edilmiş arka/yan görüş cihazları
42.01. Arka görüş için uyarlanmış cihaz
42.03. Yan görüş sağlayan ek iç cihaz
42.05. Kör nokta görüntüleme cihazı
42.06. Elektrikle çalışan dış dikiz aynaları

Ayrıca küçük bir bilgi. İstanbul formula pistinde engelli aracımla güvenli sürüş eğitimi almıştım birkaç arkadaşla beraber. Oradaki hoca şunu anlatmıştı; yıllar önce trafik işaret ve adlandırmasını Avrupa’dan alırken otobanın sağında giden araçlar için ağır vasıta yazılmıştı. Biiz bunu ağır tonajlı araç olarak öğrenmiştik. Türkçeye çevrilirken yanlış anlaşılır olmuş kurslarda dahi yanlış anlatılmış. Aslında bunun “yavaş giden araçların tümü” için olduğunu anlatmıştı. Binek veya kamyon tır ayırt etmeksizin. Bende yurtdışına çıktığımda doğru olduğunu anlamıştım. Yani bu süreçte geçen zamanla, eğitimle liyakat ve hukuki mücadeleyle sorunlar çözülecektir.

Son düzenleme:
bilgeadam

Kast etiğin Avrupa türkiye 50yılakadar o seviyeye ulaşmaz Avrupa'da yaşam ve hayat standardı var

Evet, Geldik işim tamda bam teli noktasına, haftalardır anlatmaya çalıştığımı sağolsun @gokay arkadaşımız çok güzel ifadelendirmiş. Çok çok teşekkür ederim,
İç İşleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğünün 31.12.2015 tarih ve 11088401-2963-64078/2036-2949/171901 sayılı Yeni Tip Sürücü Belgesi Uygulama Talimatı yayımlayıp çeşitli devlet kurululşlarına dağıtım yaptığı genel yazısında, kişilerin sağlık durumları ve engellerine göre tanımlar yapılarak bir çok kodlar verilmiştir, bu kodları tek tek incelediğinizde, yüzde doksan ehliyet sahibi olan engellilerin mağduriyeti söz konusu dahi değildir,
Orneğin benim gibi boynu dönmeyenler için dahi bir çok seçenekli kodlar bulunmaktadır. Fakat Sağlık Bakanlığının çıkarmış olduğu

Sağlık Bakanlığı 29 Aralık 2015 tarih-29577 sayılı Resmi Gazete de yayımlanan, İçişleri Bakanlığından, Sürücü Adayları ve sürücülerde aranacak sağlık şartları ile Muayenelerine Dair Yönetmeliğin, Birinci maddesinde Sağlık Kurullarında bulunan doktorların, usulsuz karar vermeleri vs vs denilip, sonunda Cumhuriyet Savcılığı tarafından suçlu sayılıcak denilmesinden dolayı.

Sağlık kurulunda bulunan tüm doktorlar da, kendilerini kurtarmak için, önüne gelen, az dahi olsa tutturabilecekleri bir kusur buldukları anda, İç İşleri Bakanlığının kodlarını görmezden gelerek hemen, engelileri SÜRÜCÜ olamaz kararı verip geçiyorlar.

Yeni, ilk defa ehliyet alacaklar için, gerekli denetimi yapabilirler, ama,
Benim gibi, yaklaşık 23 24 yıllık sürücülük yapmış kişilerin, bir anda hiç bir sorgulama yapmadan, sürücülüğünün iptal kararı verilmesini doğru bulmuyorum. GBT den bir sorsun, bu engelli nasıl bir sürücü, kaç kazası, cezası var mı, varsa kazaya sebebiyet nedeni nedir diye bir araştırsın, eğer kazası çoksa ve sebebiyeti engelinden kaynaklıysa kabul. Yok ama sicili temiz çıkıyorsa, neden insanların hayatlarıyla oynuyorsunuz.

Şahsen, ben hem ortopedik, hem koah kastasıyım, sürekli oksijen kullanıyorum, oksijen tüpümü araba koyuyorum, ihtiyaçlarımı, hastanede tedavilerimi vs tüm işlerimi kendi aracımla yapabiliyordum.
Şimdi, toplu taşım kullanamam, taksi desen bir dünya para, aldığım emekli maaşı.

@ADALETE SİTEM arkadaş da, yok doktorlar haklı, yok hukukdan vs vs bahsedip duruyor, merak ediyorum, uygulamada olan yönetmelikleri, genelgelerin, hangilerini incelemiş, hangi yönetmelik hangi genelgeyi bağlıyor biliyor mu acaba, klavyeden ahkam kesmek kolay,
Buyursun, benim ve benim gibi olanların durumumda olduğunu düşünerek bir enpati yapıp, öyle yorum yazsın.

Unutmuşum, bu arada 2 yıl uzatılma sebebi, nüfus müdürlüklürindeki yoğunlukdan dolayı değildir, bu sadece basına verilen göstermelik bir sebeptir, asıl sebep, sağlık bakanlığının engelli sürücülerin katliyamına son vermek için, Üç bakanlığın bir araya gelerek ortak bir çözüm bulmak için uzatılmasıdır...

hayat76 ben komisyon a girmeden hastane nin sağlık komisyonundan sürücü olamaz kararı çıktı 30 senelik Ehliyetim var müsküler disrofi hastasıyım kanunda yasada kontrol lü araç kullanabilir yazmasına rağmen komisyon a 2 defa sevk edilmedim direk sürücü olamaz kararı verildi aracımı satmak durumunda kaldım uzatıldı ğı için ehliyetim iptal olmadı ama yeni Ehliyet im olmadığı için araç alamıyorum sonuçta uzatılmasıda bir işime gelmedi sonuç araçtan da olduk

Son düzenleme:
bilgeadam

Neden, hemen aracınızı sattınız ki, ehliyetiniz iptal olmuyor sadece sürücü olamıyorsunuz, araç yine engelli aracı aracı oluyordu.
Hastane komisyonu olmaz denildiğinde, bulunduğunuz il veya ilçe sağlık müdürlüğüne itiraz dilekçesi verip, onlar size gün veriyorlar, tekrar orda komisyona giriyorsunuz. İl sağlık müdürlüklerine itiraz hakkınız vardı.

Şuan sizin durumunuzla ilgili bu kadar bilgi sahibiyim, ama bildiğim birşey var, uzatılma kararı tamamen çok fazla engelli sürücülerin mağduriyeti olduğu ve hükümette, 3 bakanlık yani sağlık, iç işleri ve Aile sosyal bakanlığının birlikte bir çözüm bulmaları için calışmalar için uzattığı, Hakkımızda hayırlısı olsun...

hayat76 itiraz ettim tekrar hastaneye sevk ettiler hastahane heyeti yine sürücü olamaz kararı verdi benim aracım da ruhsatta sahibinden başkası kullanamaz yazıyordu sonuçta kullanamıcak sam elimde tutmanın anlamı yoktu e devlet ten baktım Ehliyet hala elden gitmemiş ama şimdi araç alamıyorum not. Benim raporum 90 altı sürücü olamaz raporu verildiği yada Ehliyet iptal durumunda ruhsat değişikliğine gidilmesi gerekiyor

Son düzenleme:
bilgeadam

Ehliyet raporlarında derecelendirme olmuyor ki, engel durumunuza göre kullanmanız gereken tertibat varsa onu yazıyorlar, emniyetin belirttiği kodları, eğer tertibat kullanmanızı gerektirecek durum yoksa örneğin işitme engelliler gibi, onu belirtiyorlar.

Araç alırken, yeni tip ehliyet ve ayrıca engelli raporu yani % delik oranı belirtilen rapor isteniliyor, bu yüzdelik raporuda ötv den yararlanıp yararlamama durumu için isteniliyor.

Kısacası ehliyet raporu başka, engelli raporu başka, siz yine engelli oluyorsunuz ehliyetiniz yine var sadece 2 yıl süreliğine sürücülüğünüz iptal edilmiş oluyordu.

Sizin için şuan ne yapalabilir inanın bilmiyorum...

Ben de boyun kisitliligi yüzünden ehliyet alamadım. Süreç şöyle işledi hatta önce il komisyonu sürücü olamazsin dedi. Itiraz ettim baska bir il de komisyona girdim onlar olabilirsin deyip kodlari yazdilar. Iki komisyon arasinda görüş farki olunca hakem heyete yonlendirdiler ve onlar da sürücü olamazsin deyip gönderdiler beni.

Yorumlari da dehşetle okuyorum herkes ne kadar bilgi sahibiymis ya siz ne biliyorsun allah askina o kodlar zaten bizim kisitliligimiz yuzunden yazılan kodlar madem bize ehliyet vermeyeceksin kodlara niye gerek duyuyorsun!!!!!!!

Ayrica gayet güzel araba kullaniyorum şimdiye kadar boynum yüzünden hiç sorun yasamadim. Süreci tekrar baslattim bakalim hamile halimle beni ne gibi zorluklar bekliyor...

Thedisa

Size sonuna kadar katılıyorum, çoğu kişi sırf kulaktan dolma bilgilerller, yok şöyle yok böyle diye yazıp duruyorlar. Araştırma yapıp, gerçek kanun, yönetmelik ve maddeleri neler diye bilen çok çok nadir kişiler var.

İç işleri Bakanlığı, Sağlık bakanlığına sadece engelli sürücülerin, hangi kodlara göre araç kulanabileceklerini tespitini istiyor.
Gel lakin Sağlık bakanlığı iş güzarlık yapıp sürücü olur olamaza karar veriyor.
Yeni ehliyet alacak olanlara belki karar verebilir.

Fakat eski sürücülere sadece hangi kodrlar uygun olacak onun kararı vermesi gerekiyor, Fakat sağlık bakanlığı her nedense iç işleri bakanlığının görev alanına girip iş güzarlık yapıyor.

Şuanda Aile Sosyal bakanlığı devreye girmiş durumda, sağlık ve iç işleri bakanlığı arasında aracılık yapıyor, bakalım hakkımızda hayırlısı olurda, ehliyetlerimize (yani sürücü olabilirliğimize) kısa sürede kavuşuruz.

Hadi inşallah umarım düzenleme getirirler daha önce boyle bir sey yoktu çünkü 2015 yılında getirdiler bu ibareyi ve 20 yillik sürücülerin beni ehliyetlerini iptal ettiler. Yazik ediyorlar bizi başkalarına muhtaç birakmaya kimsenin hakki yok aslanlar gibi sürüyoruz arabamizi.

Bende yeni araç almak için ehliyete başvurdum ancak komisyon benimde ehliyetimi sola dönemiyorsun diye iptal etti bunu dış görünüşüme bakarak söyledi ve bunu fizikçi karar verdi normalde bu tarz ölçümleri omurga cerrahları yapar film bile çekmeden ölçüm yapılmadan dış görünüşüme bakarak oran yazılması çok yanlış ben şimdi ne yapacağımı bilmiyorum sizler gibi bir çıkar yol arıyorum ayagı olmayana tertibatlı araç almasına ve o arabayı kullanmasına izin veriyorsun ancak bize verilen kodlar var aynalara cemera konulması gibi neden bizim gibilere bir çözüm bulunmuyor o 42 kodlar neden verildi o zaman ben omurga cerrahına gıdıp ölçüm yaptırmayı planlıyorum eğerki olumsuz yanıt alırsam normal ehliyete başvuru yapmayı planlıyorum

Feyyam Ortopedi doktoruna da gitseniz, ölçümlerin yapılması için sizi FTR'ye yönlendirir büyük ihtimal. Ama FTR uzmanının herhangi bir ölçümde bulunmadan direkt dış görünüşe bakarak karar vermesi yanlış olmuş bence.

cardinals

Hayır, ölçümler ortopedinin işi, fizikçi sadece mekanik olarak his kaybı vs konularda işlev yapıp yapmadığıyla ilgilenir,

Feyyam@ komisyon benide tıpkı sizin gibi, sadece masa üzerine oturan bir doktorun sağa dön sola dön vs demesi ve onun görüşüne göre sürücülüğümü iptal ettiler, adam kendini tanıtmadı bile, neyi neden yaptırdığını dahi demedi, ben sonradan araştırdım e devlette rapordaki doktor isimlerinden bakarak buldum ki, meger beyim ortopedi doktoruymuş.

Daha sonra, kendim bir ortopediste gittim, röntgen ve muayemi oldum, evet skolyozumda ilerleme olduğu fakat, sürücüğün iptali gerekmediği, iç işleri bakanlığının yayımladığı kodlarla ehliyet verilebileceğini belirtti.

Buna istinaden, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına dilekçe verdim,
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Sağlık ve İç İşleri Bakanlığı arasında arabuluculuk yapıyormuş,

Arkadaşlar, sizlerde mağduriyetinizi, resim vs evraklarla ıspat edecek şekilde dilekçelerinizi gönderin, çoğunluk oluşsun. Çoğunluk olursak Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının eli güçlenir ve Sağlık Bakanlığının Çıkarmış olduğu gereksiz Yönetmelikliğin bir çok maddeleri değişe bilir.

Bizleri Sağlık Bakanlığının Çıkarmış olduğu Yönetmelik mağdur ediyor, değilse İç İşlerinin çıkarmış olduğu genelgede bizlere göre kodlar mevcudtur. İç İşleri Bakanlığı bizlerin haklarına dokunmamıştır, olay Sağlık Bakanlığından kaynaklıdır.

Lütfen birlik olalım, güçlü olursak Allah ın izniyle hakkımızı alırız.

Sürücüğümüz 2 yıllığına iptal ediliyor, ehliyetlerimiz hala mevcuttur, kimse arabasını satıp hepten mağdur olmasın lütfen sizden rica ediyorum....

hayat76 Aile ve Sosyal Politikalara vermiş olduğunuz dilekçe örneği var mı?

@hayat76 Aile ve Sosyal Politikalara vermiş olduğunuz dilekçe örneği var mı?

Türkiye Cumhuriyeti Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı

Eskişehir Yolu Söğütözü Mah. 2177. Sok. No: 10/A
06510 Çankaya/ANKARA

Sayın, Bakanım;

1997 yılında, doğuştan belimde kifo sokolyoz ve sağ bacağımda M40.05-POSTURAL Engelliyim, Ankara İl sağlık Müdürlüğünün .../.../ 1997 tarih ve ........ protokol numaralı raporu ile Engeli ehliyeti (H) grubu ehliyet almış olup, yaklaşık 24–25 yıllık sürücülüğüm bulunmaktadır.

Avrupa Birliğine Germe Uyum Yasaları Çerçevesi sebebiyle, İçişleri Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğünün 31.12.2015 tarih ve 11088401-2963-64078/2036-2949/171901 sayılı Yeni Tip Sürücü Belgesi Uygulama Talimatı yayımlanıp, çeşitli bakanlık ve devlet kuruluşlarına dağıtımı yapılmıştır,

Çıkartılan bu talimat üzerine, Sağlık Bakanlığı 29 Aralık 2015 tarih-29577 sayılı Resmi Gazete de yayımlanan, İçişleri Bakanlığından, Sürücü Adayları ve sürücülerde aranacak sağlık şartları ile Muayenelerine Dair Yönetmelikte Değişiklik yapılmasına dair Yönetmelikte belirtilen usuller gereğince, eksi tip sürücü ehliyetlerinin de değiştirmesi gerektiği bildirilmesi üzerine,

Ehliyet yenileme süresi 31.12.2022 tarihinde son bulacağı denilmesi nedeniyle, ikamet ettiğim bölgenin Aile hekimliğine ../../2022 tarihinde başvuruda bulundum, engelli ehliyetlerinin Sağlık Kurulları kararınca değiştirileceğini belirtilerek, beni bir üst kuruluşa sevkimi yaptı, oraya sadece tek engel grubu olan ortopedik engelli olarak müracaatımı yaptım, sadece hiçbir tetkik yapılmadan muayeneye dayalı olarak direk İlçe İl Sağlık Müdürlüğüne gönderildim, İlçe İl Sağlık Müdürlüğü de, ikametgaha göre belirtilen sağlık kuruluna sevkimi yapmıştır.

İkamet ettiğim bölgö itibariyle .../../.2022 tarihinde Ankara........... grup Sağlık Kuruluna, Ankara .......... ve Araştıma Hastanesinde, Başka bir hastaneden gelen doktorların bulunduğu sağlık kuruluna girdim,

Kurul .../.../2022 - .................... sayılı raporunda, Tıbbi nedenlerle verilebilecek Kodlar bölümüne M21.06VALGUSDEFORMİTESİ, BAŞKA YERDE SINIFLANMAMIŞ, BACAK M40.05 POSTURALKİFOZ, TORAKOLOMBER BÖLGE, M41.89 SKOLYOZUN DİĞER FORMLARI, YER TANIMLANMAMIŞ denilerek,
Akçıklama Kısmına; Sağlık Bakanlığının 29 Aralık 2015 tarihinde çıkartmış olduğu Yönetmeliğin,

“Kas iskelet sistemi muayenesine ilişkin esaslar
MADDE 8 – (1) Eklem hareketlerinden;
a) Vertebra (boyun ve bel) hareketleri, kişinin baş ve boynunu arkaya döndürmesini ve bakmasını %50’den fazla engelleyen boyun vertebra ve boyun bölgesi hastalıklarında sürücü belgesi verilmez. Lumbal vertebra eğilme ve dönme hareketlerini %75’den fazla engelleyen durumlarda da sürücü belgesi verilmez.

Maddesine atıfta bulunarak, trafik güvenliğini tehlikeye atacağından komisyonca sürücü olamaz denilerek,
Karar : Sürücü Olamaz denilmiştir,

Bunun üzerine aynı gün gerekli mercilere itirazda bulunmuş olup, Kırıkkale İl Sağlık Müdürlüğün de tekrar heyete girdim, heyet ....10.2022 tarih – ..................... sayılı raporunda, Karar kısmında; Sürücü olamaz, Açıklama olarak da, 81/A'ya GÖRE SÜRÜCÜ OLAMAZ denilmiştir

Fakat; İçişleri Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğünün 31.12.2015 tarihli talimatında, sürücülerin sağlık durumlarına göre çeşitli kodlar da yayımlanmıştır,

Bunların bazıları aşağıdaki yazılanlar gibidir,

42- Modefiye edilmiş arka / yan görüş cihazları
42.01- Arka görüş için uyarlanmış cihaz
42.03- Yan görüş sağlayan ek iç cihaz
42.05- Kör nokta görüntüleme cihazı
42.06- Elektrikle çalışan dikiz aynaları
43- Sürücü Koltuğu pozisyonu
43.02- Vücut şekline göre uyarlanan sürücü koltuğu
43.06- Ayarlana bilir emniyet kemeri
43,7- Sabit bir duruş için destekli emniyet kemeri
44.04- Uyarlanmış hız sistemi

Bu maddelerde de görüldüğü gibi, tarafıma sürücü olamaz denilen sebeplere uygun maddeler bulunup, neden bu maddelerin tarafıma uygulanıp, 25 yıllık sürücü ve deneyimi mi de hiçe sayarak karar verdiklerini anlayabilmiş değilim.

2015 Yılında .......................................................................

yürümesi zor, hareket etmede dahi oksijen ihtiyacı olan biri olarak gerek tedavim, gerekse sosyal hayatım için, araba kullanmamın en az nefes alabilmek kadar ihtiyaç duyduğunu belirtmek isterim,

Ailemle yaşamaktayım, 70 yaşında babam dışında araba kullanacak kimsem bulunmamaktadır. Hem yaşı
, Ankara gibi, özellikle sabah ve akşam trafiği yoğun olan bir şehirde araba kullanmak çok zor olmakta, bilakis can tehlikesi dahi yaşamakta dır. Sayın Bakanım, .............................. geleceğimin kurtuluş sebebi, anımın vaz geçilmesi imkansız olan, araba kullanma yani sürücülük hakkımın geri verilmesini, yüksek makam ve takdirlerinize,
Arz ederim.

.. ADI VE SOYADI

EK : 1 adet 1997 tarihli (H) grubu ehliyet alabilir raporu
1 adet engelli oranını gösterir sağlık raporu
1 adet .../.../2022 tarihli İl Sağlık Kurulunun sürücü olamaz raporu
1 adet CİMER itiraz cevap yazısı

Adres :

Tel :
Email : ........ @hotmail.com

Hayat 76 dilekçenizi Aile ve sosyal bakanlığına yollamayacaktınız içişleri bakanlığı na yollamanız gerekliydi cimerden 2 ayda cevap ancak geliyor Ehliyet süreleri uzatıldığı için 2 yıl daha araç kullanabilirsiniz e devletten Ehliyet durumunuzu kontrol edebilirsiniz

Arkadaşlar, CİMER " raporlar e devlete düşer düşmez yazdım, istediğiniz yere gönderemiyorsunuz, size seçenekler sunuyor, verdiğim dilekçeyi şikayet dilekçesi olarak yorumladıkları için, raporu da Sağlık Bakanlığı hastaneleri verdiğinden ister istemez direk sağlık bakanlığına yönlendiriliyorsunuz. Cevap çok sürmedi yaklaşık 20 gün içerisinde verildi, tabiki olumsuz, çünkü CİMER dilekçesini hangi kuruma yönlendirilmiş ise orası yani Sağlık Bakanlığı veriyor.

CİMER de oturup gerçekten Cumhur Başkanlığı görevlileri değerlendirme yapmıyor ki. İşi otomatiğe bağlamışlar.

İç İşleri Bakanlığının hiç bir fonksiyonu yok, İç İşleri bakanlığı, tıpkı avrupada ki gibi, tüm engel gruplarına kodlarını koymuşlar, ruhsal bozukluklar ve kas kontrolü olmayan nörolojik hastalıklar dışında, hemen hemen her engel grubuna, örneğin (gece körlüğünden - protez kola kadar) aklınıza gelebilecek, tüm engel grubuna kodları koymuşlar. Sadece bu kodları, engellinin sağlık yani engelli durumunun tespit edip hangi koda girmesi gerektiği işin Sağlık Bakanlığına bırakmışlar.

Sağlık Bakanlığı raporunu, CİMER dilekçe ve cevabı, ayrıca İç İşleri Bakanlığının durumumla ilgili kodlarını, eski rapor ve evraklarımın hepsini toplayıp, asıl engellilerin tüm sorunlarıyla ilgilenen Bakanlığa yani Aile ve Sosyal İşler Bakanlığına gönderdim.

Çünkü, orda çalışan engelli bir avukat arkadaşa danıştığımda, benim durumumda olup, binlerce kişinin bakanlıklarına dilekçe gönderdiklerini, maduriyetin çok fazla olduğunu, bunun üzerine, Aile ve Sosyal İşler Bakanlığının, Sağlık Bakanlığı ve İç İşleri Bakanlı hatta Maliye Bakanlığı arasında arabuluculuk yapmaya hazırlandığını belirtmişti.

Fakat, aradan kısa bir süre sonra mağlum, büyük deprem oldu, özellikle Aile ve Sosyal İşler Bakanlığı bununla mücadele ediyordur. Bizim ehliyet konusu nasıl olur bilemiyorum.

Er yada geç elbet bizlere de cevap vermek ve mağduriyetimizi dile getireceklerine inanıyorum.
Sizler, dilekçelerinizi gönderin, çoğunluk olduğumuz taktirde, unutmaları ve ilgilenmemeleri mümkün olmaz...

@Hayat 76 dilekçenizi Aile ve sosyal bakanlığına yollamayacaktınız içişleri bakanlığı na yollamanız gerekliydi cimerden 2 ayda cevap ancak geliyor Ehliyet süreleri uzatıldığı için 2 yıl daha araç kullanabilirsiniz e devletten Ehliyet durumunuzu kontrol edebilirsiniz

Ehliyet durumunu kontrolu derken neyi kast ettiniz bilmiyorum, fakat sürücü raporları kısmında, rapor görülüyor, sürücü olamaz diye yazıyor.

Bilgimiyorum, yaşayıp göreceğiz, bugün ailede cenaze vardı babam katılmak zorunda kaldı, herşeyi göze alarak, araba bindim hastaneme gittim, mecburum sıkı kontrol altında olmam gerekiyor, gitmesem sağlığım tehlikeye giriyor. Ha trafik çevirseydi de herşeyi olduğu gibi anlatacaktım, eski ehliyetimi ve ruhsatımı gösterip, çok şükür bugün öyle birşey yaşamadım.

Burdan artık tek diyebileceğim, birlik olursak, Aile ve Sosyal İşler Bak. mutlaka Sağlık Bakanlığına baskı yapıp bizleri kurtarabilir diye düşünüyorum, değilse bizleri kimsenin önemsediği bile yok.

Herkez, refakçi olarak araba alma peşinde, biz ortopedik engelli yani engellinen kendisinin araba kullanmasını gündeme dahi almıyorlar, sesimizi artık duyurmalıyız arkadaşlar...

Hayat 7676 e devlet e girin sürücü belgesi sorgulama kısmına girin eğer ehliyetiniz orada gözüküyor sa sıkıntı yok zira benimde kurulda değil hastane heyetinde iptal olmasına rağmen sorun yok

bilgeadam
ben ehliyetimi sorguladığımda [FONT='inherit']Aranan kritere göre sonuç bulunamadı. diyor neye göre trafiğe çıkabilicez ki[/FONT]

Feyyam demekki ehliyetiniz elinizden alınmış ben hastane kurulundan geçemedim benimki hala gözüküyor

Arkadaşlar, ortapedik engelliyim 24 yıllık ehliyetim var, fakat yenilemek istediğimde sağlık kurulu sürücü olamaz verdi. Engelli raporunuda % 90 ve üzeri vermiyorlar. Yürüme engelim ve nefes almada sorunum var.

Sizce ben şimdi ne yapmaşıyım.
Cimer vs her yere başvuru yaptım hepsi ipe un seriyor. çözüm yok yani.
Bana bir yol gösterebilirmisiniz...

Üst Alt