Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bedenin temel ihtiyaçlarını bir 'Yük' olarak görmek..?

aro

Yeni Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
21
vücudum yada bedenim sanki benim patronum bana sürekli yapmam gerekenleri söylüyor adeta emir veriyor yemek ye, uyu, tuvalete git, giyin, yıkan, yürüyüş yap, sosyalleş, para kazan, gibi gibi bir sürü talimat ve bunca uğraşın karşılığında ortada bir şey yok bir maaş vermiyor. bu fikre psikolojik açıdan bakar mısınız ve böyle düşünen flozoflar var mı?

çok doğru bir düşünce ama nice insan bu isteklerin içinde hapsolan bir robot gibi değil mi vicdan yok, empati yok,anlayış yok, sadece bu istekler var.

Antik dönemde yanılmıyorsam beden-ruh çekişmesini ortaya atan ve bedeni ıslah etmeye çalışan kişiler vardı. Günahkar kabul ettikleri kişileri bu yüzden bedenen yıpratıyor, fiziksel işkencelere maruz bırakıyor ve kendileri de oruç gibi bedensel disiplinlerle bedenin kötü eğilimlerini kontrol altına almaya çalışıyorlardı. Bedensel şişmanlığın ruhsal zayıflık ve zafiyet oluşturduğunu, şişman insanların ve oburluğun zayıf bir ruha sahip kıldığını düşünenler de vardı.

Zamanında yaptığım okumalardan aklımda kalanlar bunlar. Bir nebze sizin anlattıklarınızla örtüşüyor gibi.

@aro, bunları tefekkür eden insan, ne kadar aciz bir varlık olduğunu idrak eder. Tefekkür edemeyen kibre kapılır. Beden sadece bir araçtır. Asıl olan ruhtur. Ruh olmasa, herkeste aynı et kemik var.

Üst Alt