Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Beyaz Kart nerelerde kullanılır?

TCDD %50 ŞEHİRLER ARASI %30 ben kullanıyorum bada iyi oluyor.yeni acıklamara göre haklar genişletilmiş.hastanelerde sıra beklemiyorum.şimdiye kadar bunlardan yararlandım kartım yeni.

deniz arkadaşım onlara ihale şartnamesi veriliyor o şartnamede bunları kabul ederlerse ihaleye alınıyorlar etmezlerse alınmıyorlar.yani o hattı alırken bu gibi bedavalıkları kabul ediyorlar.onun için fetvaya gerek yok.hanefi mezhebine göre helal diğer mezhepleri bilemeyecem. imam-ı azam ebu hanefi hz lerinin bir ictihadını aktarayım sana bir satıcı fahiş fiyattan da satsa kendi kuarallarına görede satsa alıcı bunu kabul ediyorsa o alış veriş mübahtır diyor.sanırım daha açıklamaya gerek yok

vialand temapark'a beyaz kart ile ücretsiz girebilirsiniz. refakatçi durumunu bilmiyorum.

Ido'nun sitesinde ic hatlar deniz otobusunun de ucretsiz oldugu yaziyor. Kullanan var mi? Bir de beyazkart gecmeyen yerlerde indirimli mi kullaniyoruz ayri kart mi gerekiyor?

Tip1diyabet

İdolar ücretsiz olmaz indirim uygular. Devlete ait bir kurum değil özel sonuçta.

Bende mobilya fuarına bedava girdim bilet30lira

Alman

Tesekkurler.ben de indirim var mi diye baktigimda İndirimler buradaki yaziyi buldugum icin sormak istedim.ben raporumu yeni cikardim ve engelli kimlik kartina basvurdum ama kimse nufus cuzdanina oran yazilir demedi.

İstanbul'da oturmayan beyaz kart alabilir mi?

bu beyaz kart dediginiz bildigimiz engelli kimlik kartımı yoksa başka kartmı oluyor...

İDO'nun Engelli İndirimi sayfasında "Nüfus Cüzdanında %40 ve üzeri engelli olduğu yazanlar ............ hatlarda ÜCRETSİZ seyahat eder" yazıyor. Nüfus cüzdanına engelli ibaresi konabiliyor mu? Ben ilk defa duydum.

[FONT=Arial]"%40 ve üzeri oranında engeli bulunan Nüfus Cüzdanına özürlülük durumu yazılmış olan Engelli İstanbulkart sahibi misafirlerimiz temassız turnikeden geçerek iç hat deniz otobüsü ile Eskihisar Topçular ve Sirkeci Harem araba vapuru seferlerimizde ücretsiz seyahat edebilirler. "

[/FONT]
İndirimler

Erdogan Er

İsteğe bağlı olarak nüfus kağıtlarına yazılabiliyor fakat özellikle savunucular bu duruma itiraz ediyor. Zira kişisel bilgilerin alakalı-alakasız insanlara aktarmak istemiyorlar ve bu hususun bir ayrımcılık olduğu kanaatindeler. Açıkçası ben de aynı görüşteyim.

ulaşımda tek kart sistemi geliyor bugünkü haberlerde var doğrusuda buydu zaten

Hmmm, anladım. Teşekkür ederim Hakan bey.

Kimliği yeniledim, bir kaç hafta oldu. Bana soran olmadı orada. Belki yeni kimlik kartlarında yazılacak yer de yoktur. Ya da belki ileride üzerindeki çip kullanılmaya başladığında sadece veri olarak kayıtlı olur.

Kimlik kartının üzerinde yazılı olması heralde beni de rahatsız ederdi. Ama çipe yazılması sorun olmazdı diye düşünüyorum...tabi kimlerin nasıl bu bilgiye ulaşacağı da önemli.

Evet, haberi ben de okudum. Ama uzun vadeli bir proje gibi geldi bana... En az 10 yıllık gibi. Özellikle TR'nin baştan sona fiberoptikle döşenmesi hem maliyetli hem de zor, özellikle dağlık alanlarda. Bu projenin bir den fazla şirkete ihale edileceğini düşünürsek, alt projeler arasında koordinasyonun nasıl yapılacağını düşünmek bile istemiyorum.

Neyse iyimser olalım inşaallah :)
mehmet-41

Üst Alt